BH klubovi u UEFA takmičenjima 2018./19.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

crozla
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2018./19.

Post Postao/la crozla » 13 jul 2018, 18:20

penke je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Gledao sam skoro sve utakmice i rezultati su puno bolji nego sto sam očekivao.Od svih nasih europskih predstavnika i igrackim kvalitetom i trenutnom formom najlosije je Sarajevo.Ono juce je bio uzas..banane su im komotno mogle spucati 3-4 komada..o fizickoj spremi nema smisla ni govoriti..snage za 20 minuta.Zrinjskom kao i Sirokom treba jedan dobar robustan špic igrac djeluju mi sasvim pristojno.Ni Spartak a ni Domzale uopšte nisu pokazali neku nadmoćnu igru da bili neki apsolutni favoriti..cak oba tima imaju bolji rezutat od prikazane igre.Zeljo mi je bas nepoznanica..novi trener nove ideje tek treba da vidimo kako bi to trebao izgledati.
Slazem se vecinom,a Siroki ima bas spice u vidu Bagarica i Cabraje mozda dva i najjaca u ligi. Sirokom fali 4-5 igraca,odnosno pojacanja koja su doveli a nisu prijavili Popovic Babic Hrkac + D.Coric,Juric bit ce to odlicna ekipa dok se uigraju i vrate,a koliko znam Zrinja je doveo Amera Bekica al ga nije prijavio za Spartak.
Bagaric je enigma. Tesko je vjerovati da takav igrac igra u Sirokom, sto je njemu sjebalo karijeru nije mi jasno, da bar do Austrije, Poljske i sl. nije dobacio. On bi u svakom klubu u HNL u mogao biti u 18, vjerujem da je jako dobro placen. Mali Turcin iz Rijeke je ogroman potencijal Hr nogometa, to je i pokazao, u prvoj tekmi u Europi zabio.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jul 2018, 18:36

FrancescoTotti je napisao/la:Solidni rezultati za nase, svi imaju dobre sanse za prolaz dalje.

Ove koji navijaju za protivnike nabijem za neku stvar! Kad se predstavlja drzava ne gledaju se sitni interesi, da tako razmisljamo i u politici i u svakodnevnom zivotu ne bi bili tu gdje jesmo!
Zamjena teza [email protected] pravo na svoj stav,ali nemas naturati taj stav onim koji drugacije vide situaciju. NK siroki brijeg nikad necu zeljeti sportski uspjeh iz mnogo,al bas mnogo razloga , NK Zrinjski je druga prica.Nesto sto u sebi nosi rasizam(vjerski)nikada necu podrzavati.hebem .. ..... hebem ta ja..... hvala i zivio.Sve ostale klubove iz BiH bez obzira bili NK ili FK cu podrzati , ali siroki brijeg nikad(jedino cudo da promijene pristup sportu).Podrzavat cu pojedince koji igraju za repku BiH , ali mnogi od njih da su imali mig da igraju za susjede ili komsije...Samo ko ne zeli to vidjeti nece ni vidjeti. Veliki respect za one(a ima ih koji su mogli birati i izabrali BiH).Da se razumijemo radujem se pobjedama Hrvatske i zelim im pobjedu u finalu SP.Naravno da necu o politici(a imalo bi se nadugo i nasiroko),ali cu navesti ono od cega se zivi:porez na kladionice,kad ce Bingo otvoriti trzni centar u Rijeci,povrat imovine i .... .Mala digresija(ti si spomenuo politiku).Niti mogu niti zelim da mjenjam tvoje misljenje , ali nije ok "nabijati za neku stvar" one koji stvari vide drugacije.Pozdrav :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

LoveSB96
Kontakt:

Post Postao/la LoveSB96 » 13 jul 2018, 18:47

Samozdravlje je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Solidni rezultati za nase, svi imaju dobre sanse za prolaz dalje.

Ove koji navijaju za protivnike nabijem za neku stvar! Kad se predstavlja drzava ne gledaju se sitni interesi, da tako razmisljamo i u politici i u svakodnevnom zivotu ne bi bili tu gdje jesmo!
Zamjena teza [email protected] pravo na svoj stav,ali nemas naturati taj stav onim koji drugacije vide situaciju. NK siroki brijeg nikad necu zeljeti sportski uspjeh iz mnogo,al bas mnogo razloga , NK Zrinjski je druga prica.Nesto sto u sebi nosi rasizam(vjerski)nikada necu podrzavati.hebem .. ..... hebem ta ja..... hvala i zivio.Sve ostale klubove iz BiH bez obzira bili NK ili FK cu podrzati , ali siroki brijeg nikad(jedino cudo da promijene pristup sportu).Podrzavat cu pojedince koji igraju za repku BiH , ali mnogi od njih da su imali mig da igraju za susjede ili komsije...Samo ko ne zeli to vidjeti nece ni vidjeti. Veliki respect za one(a ima ih koji su mogli birati i izabrali BiH).Da se razumijemo radujem se pobjedama Hrvatske i zelim im pobjedu u finalu SP.Naravno da necu o politici(a imalo bi se nadugo i nasiroko),ali cu navesti ono od cega se zivi:porez na kladionice,kad ce Bingo otvoriti trzni centar u Rijeci,povrat imovine i .... .Mala digresija(ti si spomenuo politiku).Niti mogu niti zelim da mjenjam tvoje misljenje , ali nije ok "nabijati za neku stvar" one koji stvari vide drugacije.Pozdrav :bih: :bih:

Evo svi plačemo u Širokom što ti i takvi ne navijate za nas. :plac:
"Borak, Lištica, Pecara svetinje.. "

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jul 2018, 18:56

Zamjena teza [email protected] pravo na svoj stav,ali nemas naturati taj stav onim koji drugacije vide situaciju. NK siroki brijeg nikad necu zeljeti sportski uspjeh iz mnogo,al bas mnogo razloga , NK Zrinjski je druga prica.Nesto sto u sebi nosi rasizam(vjerski)nikada necu podrzavati.hebem .. ..... hebem ta ja..... hvala i zivio.Sve ostale klubove iz BiH bez obzira bili NK ili FK cu podrzati , ali siroki brijeg nikad(jedino cudo da promijene pristup sportu).Podrzavat cu pojedince koji igraju za repku BiH , ali mnogi od njih da su imali mig da igraju za susjede ili komsije...Samo ko ne zeli to vidjeti nece ni vidjeti. Veliki respect za one(a ima ih koji su mogli birati i izabrali BiH).Da se razumijemo radujem se pobjedama Hrvatske i zelim im pobjedu u finalu SP.Naravno da necu o politici(a imalo bi se nadugo i nasiroko),ali cu navesti ono od cega se zivi:porez na kladionice,kad ce Bingo otvoriti trzni centar u Rijeci,povrat imovine i .... .Mala digresija(ti si spomenuo politiku).Niti mogu niti zelim da mjenjam tvoje misljenje , ali nije ok "nabijati za neku stvar" one koji stvari vide drugacije.Pozdrav :bih: :bih:[/quote]

Evo svi plačemo u Širokom što ti i takvi ne navijate za nas. :plac:[/quote]

Vjeruj mi da me ne cini sretnim sto ovako razmisljam.Mozda si ti , ali sigurno ima onih kojima one negativne stvari koje sam naveo nisu drage , e tim se izvinjavam sto ovko vidim stvari oko NK Siroki. Pozdrav za tebe, ako ti vjersko nije prioritet , pa bar u sportu. :bih:

penke
Kontakt:

Post Postao/la penke » 13 jul 2018, 20:10

crozla je napisao/la:
penke je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Gledao sam skoro sve utakmice i rezultati su puno bolji nego sto sam očekivao.Od svih nasih europskih predstavnika i igrackim kvalitetom i trenutnom formom najlosije je Sarajevo.Ono juce je bio uzas..banane su im komotno mogle spucati 3-4 komada..o fizickoj spremi nema smisla ni govoriti..snage za 20 minuta.Zrinjskom kao i Sirokom treba jedan dobar robustan špic igrac djeluju mi sasvim pristojno.Ni Spartak a ni Domzale uopšte nisu pokazali neku nadmoćnu igru da bili neki apsolutni favoriti..cak oba tima imaju bolji rezutat od prikazane igre.Zeljo mi je bas nepoznanica..novi trener nove ideje tek treba da vidimo kako bi to trebao izgledati.
Slazem se vecinom,a Siroki ima bas spice u vidu Bagarica i Cabraje mozda dva i najjaca u ligi. Sirokom fali 4-5 igraca,odnosno pojacanja koja su doveli a nisu prijavili Popovic Babic Hrkac + D.Coric,Juric bit ce to odlicna ekipa dok se uigraju i vrate,a koliko znam Zrinja je doveo Amera Bekica al ga nije prijavio za Spartak.
Bagaric je enigma. Tesko je vjerovati da takav igrac igra u Sirokom, sto je njemu sjebalo karijeru nije mi jasno, da bar do Austrije, Poljske i sl. nije dobacio. On bi u svakom klubu u HNL u mogao biti u 18, vjerujem da je jako dobro placen. Mali Turcin iz Rijeke je ogroman potencijal Hr nogometa, to je i pokazao, u prvoj tekmi u Europi zabio.
Bagaricu predviđam ove sezone minimum 15 golova,a najvece nase pojacanje je veznjak Babic,stigao iz Belgije i Kovacic
Bit ce zanimljiv Siroki i ove sezone,opet ce ista cetvorka voditi borbu za titulu. Najvece sanse dajem Zrinjskom jer nitko vazan im nije otisao,uigrani su. Najveca nepoznanica je Zeljo..
Samo jedno ime

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 13 jul 2018, 22:33

@samozdravlje jel ti shvatas da bilo kakav uspjeh tog nk sirokog brijega u europi i svih ostalih doprinosi koeficijentu i fudbalu Bosne i Hercegovine. HTJELI TO ONI ILI NE :)
Ne treba bit takav da te doticu te stvari, to sto oni pjevaju, uzvikuju i sl.. nazadnim ljudima nema spasa, njih se stide i hrvati ( pravi hrvati), jer oni nisu nikakvi hrvati vec nazadno pleme koje zivi izolovano u svom malom kamenjaru, guse se u svojoj mrznji prema ovoj drzavi, svom nacionalizmu, fasizmu, sovinizmu...
Takve ljude treba samo ignorisat i ne davat im ama bas nikakvu paznju, jer oni nista u zivotu nemaju osim te paznje, i mrzje s kojom se bude svaki dan. Zamisli samo kako im je (:

Sve BOSANSKOHERCEGOVACKE klubove u europi podrzat, jer su oni klubovi iz BOSNE I HERCEGOVINE, i svaki njihov uspjeh je uspjeh BOSNE I HERCEGOVINE. Ma koliko to neki nijekali. Pozdrav
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 13 jul 2018, 23:47

FrancescoTotti je napisao/la:@samozdravlje jel ti shvatas da bilo kakav uspjeh tog nk sirokog brijega u europi i svih ostalih doprinosi koeficijentu i fudbalu Bosne i Hercegovine. HTJELI TO ONI ILI NE :)
Ne treba bit takav da te doticu te stvari, to sto oni pjevaju, uzvikuju i sl.. nazadnim ljudima nema spasa, njih se stide i hrvati ( pravi hrvati), jer oni nisu nikakvi hrvati vec nazadno pleme koje zivi izolovano u svom malom kamenjaru, guse se u svojoj mrznji prema ovoj drzavi, svom nacionalizmu, fasizmu, sovinizmu...
Takve ljude treba samo ignorisat i ne davat im ama bas nikakvu paznju, jer oni nista u zivotu nemaju osim te paznje, i mrzje s kojom se bude svaki dan. Zamisli samo kako im je (:

Sve BOSANSKOHERCEGOVACKE klubove u europi podrzat, jer su oni klubovi iz BOSNE I HERCEGOVINE, i svaki njihov uspjeh je uspjeh BOSNE I HERCEGOVINE. Ma koliko to neki nijekali. Pozdrav
E vidiš, mi smo sretni što ovaj forum štiti ovakve : napredne, uljudne, kulturne, pristojne....članove koji ne mrze, koji sugrađane druge nacije namjerno piše malim slovo, što jedan dio naroda dijeli na pravi i krivi. Sretni smo jer ti naravno znaš što je to fašizam, nacionalizam, šovinizam eto zaboravio si rasizam možda antisemitizam ili da su isti ti homofobi, islamofobi ili slično. I mi tebe volimo bez obzira kakav si, žut, riđ, crn ili pak albino, vi ste nama svi blizu šupljeg organa u visini prsnog koša...
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 14 jul 2018, 08:56

:sick:
Nakon ovih diskusija, bojkotovati ću paradu ponosa.
:oops:
Dajte ljudi držimo se fudbala, i nadajmo se prolazu(abd) svih naših ekipa iduće sedmice.
:bih:

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 14 jul 2018, 11:55

Esport je napisao/la::sick:
Nakon ovih diskusija, bojkotovati ću paradu ponosa.
:oops:
Dajte ljudi držimo se fudbala, i nadajmo se prolazu(abd) svih naših ekipa iduće sedmice.
:bih:
Izašao nam "drug iz ormara" :clap: :clap: :clap: :clap:
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 14 jul 2018, 17:46

Na A listi je dozvoljen maksimalan broj od 25 fudbalera, od kojih dva moraju biti golmana. Minimalno osam mjesta je rezervisano za igrače koji su prošli lokalne škole fudbala, odnosno igrače koji su omladinske selekcije prošli u klubu ili u nekom od drugih klubova iz asocijacije čiji je klub član. Pored imena tih igrača mora biti jasno naznačeno da li se radi o igračima iz vlastitog pogona ili asocijacije.

Ukoliko klub nema osam “lokalno istreniranih” igrača onda se maksimalan broj na listi A smanjuje za onoliko koliko nedostaje takvih igrača.

Inače, naši klubovi imaju prvo iskoristiti i ”džoker”, odnosno registrovati jednog novog igrača 24 sata prije prve utakmice pretkola uz dostavljen dokument NS BiH da fudbaler ima pravo nastupa u domaćim takmičenjima u tom periodu.

Ukoliko prijavljivanjem novog igrača lista A pređe broj od 25 igrača klub će sa liste morati ukloniti nekog od ranije prijavljenih igrača.

Broj igrača na listi B je neograničen, ali lista mora biti dostavljena najkasnije 24 sata do početka određenog susreta. Na B listi se mogu naći igrači rođeni na ili nakon 1. januara 1997. godine s tim da su mogli nastupati za klub dvije godine nakon njihovog 15. rođendana.

Ovo sam prenio sa svog posta, na prošlogodišnjoj UEFA temi, samo korigovao godište na B listi, jer mislim da se tu ništa nje mijenjalo, a vidim da je ta informacija bila potrebna nekim forumašima, a i meni da se podsjetim :facepalm:
:kafa:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 jul 2018, 00:08

Sarajevo i Zeljo bi trebalo da prodju dalje. Zrinjski - on takodje ima aktivan rezultat, dakle nije nemoguce da prodje. Siroki - nakon 0:2, spasio se sa 2:2. Ovo kretanje rezultata je neka prednost Sirokom, jer sto bi se reklo "nasli su im recept" :-D ... dakle mozda i Siroki moze nesto, mozda.
Zeljo 90%
Sarajevo 80%
Zrinjski 50%
Siroki 20%
Eto moje prognoze za prolaz, nakon prvih utakmica.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jul 2018, 00:52

FrancescoTotti je napisao/la:@samozdravlje jel ti shvatas da bilo kakav uspjeh tog nk sirokog brijega u europi i svih ostalih doprinosi koeficijentu i fudbalu Bosne i Hercegovine. HTJELI TO ONI ILI NE :)

Izvini sad vidjeh tvoj post.Ako ista razumijem to su proste matematicke radnje i da zahvaljujci povecanju kojef. za 0,25 klub za koji navijam moze biti nosioc u narednoj sezoni.Rekoh ja da postujem tvoj stav i drago mi je da ne mrzis.Drago mi je da veliki broj mojih sudrzavljana razmislj kao ti, ali u mojih 60+ god.(sve prozivio u Sarajevu, u raji) se nakupilo neljudskih momenata da ne mogu jednostavno navijat za "nesto takvo",da tako nesto dolazi sa Carsije isti bih osjecaj imao.Nemoj mrzit , ne mrzim ni ja ,nego ne mogu brate navijat.Mrznja nikako.Ne bih ja ni polemisao sa tobom nego ono"nabijem za...",dobro razumio sam. Sigurno bi mi mogli popiti kavu,kahu,kafu ,a Bogami i pivu.Zivila nam nasa :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2018, 10:22

Signore je napisao/la:slikaslika
Champions league, 1st Qualifying Round for Champions
11.07.2018. 18:00h Spartak Trnava - HŠK Zrinjski 1-0
18.07.2018. 19:00h HŠK Zrinjski - Spartak Trnava

slikaslika
Europa league, 1st Qualifying Round
12.07.2018. 18:00h Trans Narava - FK Željezničar 0-2
18.07.2018. 18:00h FK Željezničar - Trans Narva

slikaslika
12.07.2018. 20:00h NK Široki Brijeg - NK Domžale 2-2
19.07.2018. 21:00h NK Domžale - NK Široki Brijeg

slikaslika
11.07.2018. 15:30h FC Banants - FK Sarajevo 1-2
19.07.2018. 20:15h FK Sarajevo - FC Banants

UEFA 5-year Club Ranking 2019

Kod: Označi sve

14/15	15/16	16/17	17/18	18/19	Total   Country
                                                                          Points	 Part
187. Zrinjski Mostar     	Bos	1.00    0.25	 1.00	 1.00	 1.50	  4.750   1.150
221. FK Sarajevo	         Bos	1.50    1.00	    	  0.25	 1.00  	3.750	1.150
290. Zeljeznicar Sarajevo	Bos	0.50    1.00	    	  0.50	 1.00  	3.000	1.150
332. Siroki Brijeg	       Bos	0.50	         0.25 	0.50	 1.00	  2.250	1.150
402. Bosnia-Herzegovina	 	 	 	 	 	 	                        	      1.150
UEFA Country Coefficients 2018/2019

Cup	qW	qD	qL	#W	#D	#L	Bonus	Points	Average
27. Bosnia-Herzegovina 4 teams    2	 1	 1	 0	 0	 0	  0	    2.5	  0.625
34. FK Sarajevo	          EL	 1	 0	 0	 0	 0	 0	  0	    1.0
34. Zeljeznicar Sarajevo    EL	 1	 0	 0	 0	 0	 0	  0	    1.0
89. Siroki Brijeg	        EL	 0	 1	 0	 0	 0	 0	  0	    0.5
189.Zrinjski Mostar	      CL	 0	 0	 1	 0	 0	 0	  0    	0.0
UEFA Country Ranking 2019

#   country	14/15	15/16	16/17	17/18	18/19	ranking
39. Island    2.500	1.125	1.000	1.125	0.750	6.500	
40. BiH       1.750	1.500	0.500	1.375	0.625	5.750
41. Litva     0.500	0.750	0.500	2.375	1.250	5.375

Ne moze se nista pametno reci za koeficijente nakon jedne utakmice prvog kola. Tu se nista prakticki jos nije ni dogodilo. Zeljo i Sarajevo su donijeli dva boda, a Siroki pola. Zrinjski svojim porazom nije doprinjeo nista.

Vidim da su neki pisali nesto u vezi koeficijenata, pa da opet pojasnim. Svaka pobjeda i svaki remi bilo kojeg naseg kluba donosi bodove na nacionalni koeficijent. Nema veze jel u pitanju prvo pretkolo ili play off, svaka pobjeda donosi 1 bod, odnosno 0.250 na koeficijent. Svaki remi donosi pola boda, odnosno 0.125 na koeficijent. Tako se boduju cijele kvalifikacije. U grupnoj fazi to je duplo, odnosno dva boda za pobjedu, a bod za remi.

Klupski koeficijent ne ovisi o pobjedama, on ovisi o ukupnom rezultatu, tj. dokle je klub dogurao. Isti koeficijent ce dobiti onaj tko je u krenuo u prvom pretkolu i pobjedio sve i ispao u trecem i onaj tko je startao u trecem i odmah ispao. Isti koeficijent ce dobiti onaj tko je startao od prvog pretkola i uz sve remije i golove vani usao u play off i ispao i onaj tko je sve utakmice od prvog pretkola pa do play offa pobjedio i tu ispao. Tako npr. Rijeka vec sad ima veci koeficijent od Zelje i Sarajeva za ovu sezonu, jer startaju u trecem pretkolu, a Zeljo i Sarajevo iako imaju pobjede, oni moraju doci do tog treceg pretkola da bi se izjednacili s Rijekom. Zato je bitno da je liga bolje plasirana, da klubovi startaju kasnije, tako imaju siguran koeficijent koji uz manji broj pobjeda moze rasti. Tesko je svake sezone gurati od prvog pretkola.

Klupski koeficijent:
Za ispadanje u premilinarnoj rundi EL: 0.50
Za ispadanje u prvom pretkolu EL: 1.00
Za ispadanje u drugom pretkolu EL: 1.50
Za ispadanje u trecem pretkolu EL: 2.0
Za ispadanje u play offu EL: 2.50

Ovo ne postoji za LP, jer klubovi koji ispadnu iz LP automatski igraju naredno kolo EL.
Svaka čast na trudu brate :salut:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 16 jul 2018, 00:12

Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 jul 2018, 09:01

Moze li neko napisat koji kanali prenose utakmice nasi klubova u ovom revansu.. cisto da imamo na jednom mjestu, da se lakse snaci...
Hvala!

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 16 jul 2018, 09:43

Arena bi trebala SArajevo i Zrinjski. SK Željezničar i ŠB.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 16 jul 2018, 10:39

Ako Zeljo prodje, kada im je sljedeca tekma u EL?
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 16 jul 2018, 10:45

prisonbreak je napisao/la:Ako Zeljo prodje, kada im je sljedeca tekma u EL?
26.07.
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 16 jul 2018, 11:14

Android je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:Ako Zeljo prodje, kada im je sljedeca tekma u EL?
26.07.
Odlicno, hvala.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 16 jul 2018, 15:40

Mislim da Sarajevo rutinski prolazi, da Zrinjski ima šanse a nadam se iznenađenjima Narve i Širokog
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.