Rekonstrukcija stadiona u BiH

PERO1234
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la PERO1234 » 14 jul 2018, 22:07

Meni je osobno drago što se Grbavica gradi kao da svoju kuću gradim. Zašto?. Odličan travnjak na Bilinu polju, sad na Grbavici, solidan u Širokom. Nije isto gledati tekmu iz Bijeljine ili iz Zenice. Dok ne shvatimo da nam je na boljitak svih klubova u BiH jača konkurencija i bolja infrastruktura tu nema kruha. Svaki dan uđem i pogledam slike radova na Grbavici. Jednako kao što bi i Zrinjskog. Htjeli to ili ne Jugoslavija smo u malom. Da poraditi na infrastrukturi i medijskoj popraćenosti bili bi najjača liga na Balkanu što zbog tenzija što zbog drugih stvari. A sve se to može pozitivno usmjeriti a ne negativno. Naš nogometni savez se bazirao samo na broj stranaca. Što smo dobili sa tim. Ništa. Samo travnjaci. Ali vrhunski. Hibridni. Sustavi natapanja, grijači.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 22:13

svrakino1921 je napisao/la:I da jos pojasnimo
Gosp.Alaim kad je bio predsjednik opstinskog vijeca Centar tad je opstina Centar donirala sredstva u F.K.Sarajevo
Doniro je isto koliko i vama vasa opcina sto je normalno,a drugo je kad se donira 500 hiljada

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 14 jul 2018, 22:14

Pa i moja je to opstian i evo ja npr. hocu da ta opstina da pare za teren sta cemo sada? Cuj ti molim te sta se on pita...sto je opstina dala pare za teren stadiona koji je iz te opstine :lol: Jok eto trebala je opstina NS dati pare za stadion Kosevo umjesto opstine Centar koja je vlasnik :lol:

Sta ba vasih para? Za teren su date pare gradjana opstine Novo sarajevo u toj oostini je stadion Grbavica, u NS je apsolutna vecina navijaca Zelje i normalno da ce oni pogurati za teren u svojoj opstini btw cifru koju si ti pet puta uvelicao cuj 500k Koldzo dao za teren :rol: Tebi ako se ne svidja promjeni opstinu Centar, Stari Grad, Novi Grad nisu dali nista Zelji za teren...

A da ne pricamo o tome da je istu cifru za teren od Kantona kao Grbavica dobilo i Kosevo i dok je na Grbavici uz jos nesto love napravljen novi teren oni su na Kosevu za tu cifru uspjeli da zamjene i stave par novih sijalica na refklektorima :rol:

Kaze sto ce Sarajevo ulagati u Kosevo kad nije njihov stadion? Pa kad si podstanar ti placas krecenje, odrzavanje, modernizaciju prostora ukoliko imas potrebe (a Sarajevo ima potrebu)
Zadnja izmjena: japa, dana/u 14 jul 2018, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 22:16

PERO1234 je napisao/la:Meni je osobno drago što se Grbavica gradi kao da svoju kuću gradim. Zašto?. Odličan travnjak na Bilinu polju, sad na Grbavici, solidan u Širokom. Nije isto gledati tekmu iz Bijeljine ili iz Zenice. Dok ne shvatimo da nam je na boljitak svih klubova u BiH jača konkurencija i bolja infrastruktura tu nema kruha. Svaki dan uđem i pogledam slike radova na Grbavici. Jednako kao što bi i Zrinjskog. Htjeli to ili ne Jugoslavija smo u malom. Da poraditi na infrastrukturi i medijskoj popraćenosti bili bi najjača liga na Balkanu što zbog tenzija što zbog drugih stvari. A sve se to može pozitivno usmjeriti a ne negativno. Naš nogometni savez se bazirao samo na broj stranaca. Što smo dobili sa tim. Ništa. Samo travnjaci. Ali vrhunski. Hibridni. Sustavi natapanja, grijači.
Uzeo si mi rijec iz usta savez vuce najgluplje poteze koje mogu povuc,stranci su bitni i ovako niko nece kod nas uvode nekakvo pravilo stranaca. Meni je drago nek svi izgrade,jer i Sarajevo isto ce imat uslove kao i svi timovi barem da odigraju normalan pas,al kad se daju tudje pare a onda kazu radnicka klasa,oni sve sami onda da se pojasni da nije tako

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 14 jul 2018, 22:17

zagor1987 je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:Mislim da ste vecina i ljubomorni i nervozni zbog stadiona Grbavica

Pitarima bih predlozio da igraju sa talijanima na Grbavici

Naravno prvo da platite pa onda tekma Europska na Europskom stadionu
Zaboli me neka stvar nek bude bolja od Nou Campa, al ne moze se graditi od nas8h para tj Koldzo da daje i gradskih opet od nasih para i sebe nazivat radnickim klubom a sve dobili na tasni to se zove licemjerstvo
To je zato jer smo reprezentaciju vratili u Metropolu
Raspitaj se malo koju ce paru uzet sad opstina Koldzina i grad i kanton od utakmice sa S Irskom i koja je para uzeta kad je dolazila Belgija

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 22:19

japa je napisao/la:Pa i moja je to opstian i evo ja npr. hocu da ta opstina da pare za teren sta cemo sada? Cuj ti molim te sta se on pita...sto je opstina dala pare za teren stadiona koji je iz te opstine :lol: Jok eto trebala je opstina NS dati pare za stadion Kosevo umjesto opstine Centar koja je vlasnik :lol:

Sta ba vasih para? Za teren su date pare gradjana opstine Novo sarajevo u toj oostini je stadion Grbavica, u NS je apsolutna vecina navijaca Zelje i normalno da ce oni pogurati za teren u svojoj opstini btw cifru koju si ti pet puta uvelicao cuj 500k Koldzo dao za teren :rol: Tebi ako se ne svidja promjeni opstinu Centar, Stari Grad, Novi Grad nisu dali nista Zelji za teren...

A da ne pricamo o tome da je istu cifru za teren od Kantona kao Grbavica dobilo i Kosevo i dok je na Grbavici uz jos nesto love napravljen novi teren oni su na Kosevu za tu cifru uspjeli da zamjene i stave par novih sijalica na refklektorima...
Nisam rekao za teren ne pravi se budala. Koldzo je par puta davao po 100 i 250 hiljada prvo za istok,pa za stolice itd Skaka i grad takodje, sad su dali po 500 hiljada vama i ovim sto drze Kosevo ne FK Sarajevu koje igra u opstini centar,toliko o vama uvijek ste surovali i dobijali guzovace od drzave sve,a Sarajevo koje prozivate da ga drzava gura nikad nista dobilo nije na guzove. Nece SDA vazda biti na vlasti. Nije Sarajevo stavljalo sijalice niti ce na krivu adresu se obracas,not su kod nas te pare dosle

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 14 jul 2018, 22:22

Koga je.. tko je dao i koliko novaca. Bitno je da Željo ima vrhunski travnjak. Čelik već otprije. Ajmo sljedeći. Bolji travnjak-bolji igrač- atraktivnija liga-jači marketing-veća cijena igrača-stabilniji klubovi-konkurentniji u Europi- bolja reprezentacija.
Svima u interesu:Hrvatima, Srbima i Bošnjacima
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 14 jul 2018, 22:25

NE pricaj gluposti, taj Koldzo je dao jednom za istok i dao je sada za teren ne pricaj bajke uostalom da je dao 20 miliona ko sto ispade po tebi kome ce dati ako nece stadionu Grbavica u svojoj opstini da nece mozda za stadion u opstini Travik ili Gorazde ili jos bolje Centar davati pare?

Pa eto svoje nezadovoljstvo uputi onda u te sto su dobili 500k tj. opstinu Centar i zasto oni nisu dali od sebe, poguravao bi vas i Grad jer bi morao i vama da da jer je nesto dao i Zelji i eto terena...a ne tu kmecis jer je opstian Novo Sarajevo uplatila 150k za teren i to kmecis na tajnacin ko da je u Novom Sarajevu 90% navijaca Sarajeva pa jos govoris kako su vase pare otisle u Zeljin stadion :lol: :lol:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 14 jul 2018, 22:26

PERO1234 je napisao/la:Meni je osobno drago što se Grbavica gradi kao da svoju kuću gradim. Zašto?. Odličan travnjak na Bilinu polju, sad na Grbavici, solidan u Širokom. Nije isto gledati tekmu iz Bijeljine ili iz Zenice. Dok ne shvatimo da nam je na boljitak svih klubova u BiH jača konkurencija i bolja infrastruktura tu nema kruha. Svaki dan uđem i pogledam slike radova na Grbavici. Jednako kao što bi i Zrinjskog. Htjeli to ili ne Jugoslavija smo u malom. Da poraditi na infrastrukturi i medijskoj popraćenosti bili bi najjača liga na Balkanu što zbog tenzija što zbog drugih stvari. A sve se to može pozitivno usmjeriti a ne negativno. Naš nogometni savez se bazirao samo na broj stranaca. Što smo dobili sa tim. Ništa. Samo travnjaci. Ali vrhunski. Hibridni. Sustavi natapanja, grijači.
vidis o ovome nisam nikada rtazmisljao na taj nacin ,ali yebote u pravu si.
pa kod nas maltene svaki ovaj stariji i klub sa tradicijom ima navijacke skupine i publiku koji uz mobilizaciju i dobru situaciju u klubu mogu svaku utakmicu puniti stadione. u HR i SR znas ko ima navijace, i u citavoj su drzavi podijeljeni na par klubova i prate ih, ostale utakmice mos na prste prebrojati publiku.
zamislite umjesto citya i ne znam ove krupe, da su tu borac velez slavija ,eventualno jedinstvo, pa svaka utakmica krkljanac ,svako svakom nesto zamjeri u zivotu :D pored tradicionalnih medjuetnickih i gradskih sukoba tu je uvijek mrznja prema glavnom gradu ili neki drugi nerijeseni racuni tipa odnedavno sloboda-celik, zrinjski-siroki..
samo kada bi klubovi i savez poceli raditi kako bog zapovijeda to bi bila liga petice
Zarathustra

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 jul 2018, 23:04

japa je napisao/la:NE pricaj gluposti, taj Koldzo je dao jednom za istok i dao je sada za teren ne pricaj bajke uostalom da je dao 20 miliona ko sto ispade po tebi kome ce dati ako nece stadionu Grbavica u svojoj opstini da nece mozda za stadion u opstini Travik ili Gorazde ili jos bolje Centar davati pare?

Pa eto svoje nezadovoljstvo uputi onda u te sto su dobili 500k tj. opstinu Centar i zasto oni nisu dali od sebe, poguravao bi vas i Grad jer bi morao i vama da da jer je nesto dao i Zelji i eto terena...a ne tu kmecis jer je opstian Novo Sarajevo uplatila 150k za teren i to kmecis na tajnacin ko da je u Novom Sarajevu 90% navijaca Sarajeva pa jos govoris kako su vase pare otisle u Zeljin stadion :lol: :lol:
Kazem ti dabogda svi imali bolje stadione od Nou Campa,ja sekunde ne kukam,znam da nam drzava nista nikad nije poklonila,nit pricamo da smo radnicka klasa da smo sve sami ko sto vi furate tu pricu a nasi djedovi koji nisu navijali za vas gradili vam stadion tj radili na njemu,uostalom nas nazivate drzavni klub,projekat itd bez ikakve osnove

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 14 jul 2018, 23:44

japa je napisao/la:Naravno da je kicasto, evo navijac sam Zelje ali ovo sa plavom umjetnom je teski kic i ruzno izgleda ali haj bar je pravi teren vrhunski...
Kić ko King Power stadium.Malo mašte nije na odmet.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 14 jul 2018, 23:47

Ovo plavo okolo je ružno u istoj mjeri kao i na Maksimiru kad se ono kao šminkalo za LP. Isti majstori haman :mrgreen:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 14 jul 2018, 23:52

japa je napisao/la:NE pricaj gluposti, taj Koldzo je dao jednom za istok i dao je sada za teren ne pricaj bajke uostalom da je dao 20 miliona ko sto ispade po tebi kome ce dati ako nece stadionu Grbavica u svojoj opstini da nece mozda za stadion u opstini Travik ili Gorazde ili jos bolje Centar davati pare?

Pa oni su privatni klub - većinska prava ima Tan. Čuj to u udruženju građana.Ovo niko ne može objasniti jer je nemoguće.
Općina Centar može ulagati u Koševo jer je vlasnika a njime gospodari njihova firma Centar za sport i rekreaciju a FK Sarajevo je podstanar.
Što se tiče zemljišta koje se traži za stadion FK Sarajevo nek vlasnik kluba kupi po tržišnoj cijeni. Jednostavno.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 jul 2018, 00:11

zagor1987 je napisao/la:

Kazem ti dabogda svi imali bolje stadione od Nou Campa,ja sekunde ne kukam,znam da nam drzava nista nikad nije poklonila,nit pricamo da smo radnicka klasa da smo sve sami ko sto vi furate tu pricu a nasi djedovi koji nisu navijali za vas gradili vam stadion tj radili na njemu,uostalom nas nazivate drzavni klub,projekat itd bez ikakve osnove
Joj dokle vise mitomanije, sad njihovi djedovi pravili stadion Grbavica :lol: :lol: I ja kazem evo sad neka srede Kosevo ja se ne bunim, samo nemojte da se bunite i zalite na ZElju jer se to ne desava, nisu Zeljo, opstina NS i kanton krivi sto su vlasnici vaseg stadiona pare koje su dobili iskoristili na mijenjanje sijalica i neka usminkavanja umjesto da dodaju jos i naprave teren. Nije Zeljo kriv sto vi kao podstanar ne zelite ni 10% dati za teren koji se pravi primarno zbog vas, dok je ZEljo npr. finansijski ucestvovao u izgradnji terena.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 15 jul 2018, 00:16

Ne zelimo dati jer smo prioritet samo iz razloga jer bi zjapio orazan da nije nas,naravno i placamo koristenje uostalom prioritet smo dok nedodje Marija Serifovic i slicni,a raspitaj se mi smo ulagali i odrzavali stadion vis enego svi ti zajedno,a normalno da su nasi djedovi gradili stadion vas na akcijama jer su morali sta ti nije jasno? Jesul ga to mozda gradili samo zeljini navijaci?

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 15 jul 2018, 00:19

prisutanod1964 je napisao/la:

Pa oni su privatni klub - većinska prava ima Tan. Čuj to u udruženju građana.Ovo niko ne može objasniti jer je nemoguće.
Općina Centar može ulagati u Koševo jer je vlasnika a njime gospodari njihova firma Centar za sport i rekreaciju a FK Sarajevo je podstanar.
Što se tiče zemljišta koje se traži za stadion FK Sarajevo nek vlasnik kluba kupi po tržišnoj cijeni. Jednostavno.
A prije smo bili drzavni tim po vama,a vama dali stadion i izgradili tj zemlju a nama nista :lol: daj budite realni jednom u zivotu. Znavi kad neko kupi tim il ulozi u njega grad ga nikad pomagati nece i drzava :lol: raspitaj se malo bbolje da se timovima vani koje neko kupi daje novac,i PSG od Pariza dobija ogromne novce,povlastice itd i ako je gazda tezak ni sam ne zna koliko

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 15 jul 2018, 00:24

zagor1987 je napisao/la:Ne zelimo dati jer smo prioritet samo iz razloga jer bi zjapio orazan da nije nas,naravno i placamo koristenje uostalom prioritet smo dok nedodje Marija Serifovic i slicni,a raspitaj se mi smo ulagali i odrzavali stadion vis enego svi ti zajedno,a normalno da su nasi djedovi gradili stadion vas na akcijama jer su morali sta ti nije jasno? Jesul ga to mozda gradili samo zeljini navijaci?
Ne placate koristenje to vam je gratis

I da pola miliona da ste dodali na 500 k koje ste dobili bio bi novi teren na kosevu, jbg upravi vam ovo ocigledno odgovara jer ne mi cete se sa mrtve tačke tj. Eto ima sad nova rasvjeta za pola miliona i nijedno pitanje nije postavljeno kako potrosise tolike pare za takvu glupost i tako mali projekat
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 15 jul 2018, 00:32

Azpi je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Ne zelimo dati jer smo prioritet samo iz razloga jer bi zjapio orazan da nije nas,naravno i placamo koristenje uostalom prioritet smo dok nedodje Marija Serifovic i slicni,a raspitaj se mi smo ulagali i odrzavali stadion vis enego svi ti zajedno,a normalno da su nasi djedovi gradili stadion vas na akcijama jer su morali sta ti nije jasno? Jesul ga to mozda gradili samo zeljini navijaci?

I da pola miliona da ste dodali na 500 k koje ste dobili bio bi novi teren na kosevu, jbg upravi vam ovo ocigledno odgovara jer ne mi cete se sa mrtve tačke tj. Eto ima sad nova rasvjeta za pola miliona i nijedno pitanje nije postavljeno kako potrosise tolike pare za takvu glupost i tako mali projekat
Znas li uopste koliko kosta rasvjeta i sigurnosna soba koju UEFA zahtjeva? Rasvjeta je preskupa ova sad nova na Kosevu i shvatite da mi nista nemamo sa rekonstrukcijom gradskog stadiona,mi smo tu ulagali,odrzavali jedini i necemo da dajemo pare negdje gdje nismo prioritet nikakav,al da pustimo tu donaciji grada,sto Skaka nas nije poguro i ostali sto su gurali prilikom rekonstrukcije grbavice,pa da kazu evo i Sarajevu 200 milja ko sto Koldzo dade par puta Zelji? Evo vam 250 milja ulozite u kamp? Rasvjeta glupost ajd i to da cujem raspitaj se malo za cijene malo bolje i jace rasvjete

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 15 jul 2018, 00:34

Bravo za komentar! :salut: :salut: :clap:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 15 jul 2018, 00:39

zagor1987 je napisao/la:
Azpi je napisao/la:

Znas li uopste koliko kosta rasvjeta i sigurnosna soba koju UEFA zahtjeva? Rasvjeta je preskupa ova sad nova na Kosevu i shvatite da mi nista nemamo sa rekonstrukcijom gradskog stadiona,mi smo tu ulagali,odrzavali jedini i necemo da dajemo pare negdje gdje nismo prioritet nikakav,al da pustimo tu donaciji grada,sto Skaka nas nije poguro i ostali sto su gurali prilikom rekonstrukcije grbavice,pa da kazu evo i Sarajevu 200 milja ko sto Koldzo dade par puta Zelji? Evo vam 250 milja ulozite u kamp? Rasvjeta glupost ajd i to da cujem raspitaj se malo za cijene malo bolje i jace rasvjete
Pa eto onda sto ste nezadovoljni? Vama rasvjeta nama teren izgleda svako zadovoljan :thumbup:

I da gdje je tebi logika da se da donacija za izgradnju terena/tribine i sl. Pravnom licu koji nema stadion?
Dato je 500k za kosevo, nece vama dati nego vlasniku stadiona jer su donacije bile za teren

Ne kontam prozivanje jer da krenete sta raditi i da ima neki projekat dobili bi nekih donacija iako ste privatno lice ali eto Bosna je pa bi bilo sigurno, i ovako ste dobili 500k koji eto su super potrošene za rasvjetu
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.