BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Principatus » 02 okt 2010, 11:38

Muhamed Besic nije dosao na okupljanje nase U19, jer mu Hamburg nije dozvolio.
To na prvi mah ne zvuci dobro, ali sta zvuci dobro je vjerovatni razlog za to: Besic je danas u kadru HSV-a protiv Kaiserslautern (vjerovatno pocinje na klupi), to bi bila njegova prva utakmica u Bundesligi.

http://www.hsv.de/saison/meldungen-sais ... orbericht/
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

emiros
Kontakt:

Post Postao/la emiros » 02 okt 2010, 12:23

crnaguja je napisao/la:evo reci nam ti za nekog talenta iz nase lige,al da ti nije rod ili prijatelj :D :D :D :D
Kenan Handžić, Asmir Suljić, Edin Višća, Adnan Zahirovic, Ibrahim Šehić, Dino Hamzić, Muhamed Mujić, Adin Džafić, Semir Đip, Amer Dupovac...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 02 okt 2010, 12:26

emiros je napisao/la:
crnaguja je napisao/la:evo reci nam ti za nekog talenta iz nase lige,al da ti nije rod ili prijatelj :D :D :D :D
Kenan Handžić, Asmir Suljić, Edin Višća, Adnan Zahirovic, Ibrahim Šehić, Dino Hamzić, Muhamed Mujić, Adin Džafić, Semir Đip, Amer Dupovac...
Njih uspoređuješ sa Ljajićem i Vučkićem ili ?
...što je više lome to je volim jače...

emiros
Kontakt:

Post Postao/la emiros » 02 okt 2010, 12:29

Tražio je talente iz naše lige, pa sam mu ih i naveo. :?

Kontam ne prati čovjek našu ligu očito. A ovi gore se možda ne mogu porediti sa njima dvojicom, ali sa mnogim "talentima" sa strane, mogu. ;)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 02 okt 2010, 12:39

greška. :oops:

promasio temu. :mrgreen:
...što je više lome to je volim jače...

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 02 okt 2010, 13:44

emiros je napisao/la:Tražio je talente iz naše lige, pa sam mu ih i naveo. :?

Kontam ne prati čovjek našu ligu očito. A ovi gore se možda ne mogu porediti sa njima dvojicom, ali sa mnogim "talentima" sa strane, mogu. ;)
ibrahim sehic :D :D :D ,dzafic :D :D :D (mogu ti reci iz prve ruke da se do sad nije pokazao kao pojacanje u celiku).a te sto si nabrojao su svoj talenat pokazali i pokazuju u mladim reprezentacijama :D :D :D
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!

nihco

Post Postao/la nihco » 03 okt 2010, 19:13

nece se nista promijeniti dok nasa liga ne ojaca. od nastanka PL, stvorili smo jedva dva ozboljna igraca, spahica i papca, evo da budem siroke ruke pa dodam i dzeku, to je tri. tri igraca u 12 godina, premalo, porazavajuce. premalo u odnosu na nase zelje. finska, island, slovenija, crna gora ,albanija.....proizvode bolje igrace nego mi. to je ccinjenica i dok je tako tesjko da cemo [posticxi naporedak. vec je jasno da se ne mozemo oslanjati na dijasporu jer dijaspora ne obezbjedjuje balansiran igracki kadar, obicno su to ofanzivci.
Sent from my Commodore 64

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 03 okt 2010, 19:29

Sve dok se uvoze polovni igraci,mladi nece imati prilike za napredovanje.Sve dok se nebudu potpisivali dugorocni ugovori sa mladim igracima isto ce biti.
Sa druge strane ne znam dokle vise moliti nekoga da igra za nas,ne znam mozda grijesim ali ko hoce hoce,repka nije klub pa da nekog molis.Ako nemas srca,pisaj ga.
Jos jedan problem su selektori,jer ne pozivaju igrace izvana ,a koji su dobri,na taj nacin bi se odmah rijesila dilema hoce li da igraju za nas ili ne.Zatim vrlo cudan izbor igraca,prosle kvalifikacije kadeta cini mi se,ne pozivaju onog malog iz Zelje (Hodjic cini mi se) koji je dao 30 i nesto golova,a igra frajer iz BSK-a :shock:
Sve dok ne odemo sa kadetima i juniorima na EP necemo ni sa A selekcijom,to je najcesce prirodan tok.

nihco

Post Postao/la nihco » 03 okt 2010, 19:41

Denizmare je napisao/la:Sve dok se uvoze polovni igraci,mladi nece imati prilike za napredovanje.Sve dok se nebudu potpisivali dugorocni ugovori sa mladim igracima isto ce biti.
Sa druge strane ne znam dokle vise moliti nekoga da igra za nas,ne znam mozda grijesim ali ko hoce hoce,repka nije klub pa da nekog molis.Ako nemas srca,pisaj ga.
Jos jedan problem su selektori,jer ne pozivaju igrace izvana ,a koji su dobri,na taj nacin bi se odmah rijesila dilema hoce li da igraju za nas ili ne.Zatim vrlo cudan izbor igraca,prosle kvalifikacije kadeta cini mi se,ne pozivaju onog malog iz Zelje (Hodjic cini mi se) koji je dao 30 i nesto golova,a igra frajer iz BSK-a :shock:
Sve dok ne odemo sa kadetima i juniorima na EP necemo ni sa A selekcijom,to je najcesce prirodan tok.
i ti polovni igraci su, nazalost, bolji od nasaih. rad s mladim kategorijama je los,proizvodimo lose igrace. to se vidi i u transferima.nasi mladi igraci ,jednostavno, takticki i fizicki nespremni da igraju evropski fudbal, a niko nema vvremena da ceka par godina da se igrac privikne. normalno je da je igrac sa 21/22 godine , gotov igrac, spreman na visoki tempo.
sto se tice pozivanja igraca iz vana, svaki savez ima kvotu domacih igraca koja mora biti ispunjena. realno, pored dijaspore, ne bi bilo mjesta ni za jjednog PL "talenta", to ne ide.
nesto mi se nre cini da bi, pored naseg nacina rada, mogli sa mladima otici na neko takmicenje

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 03 okt 2010, 21:31

Djelomicno bih se slozio s tobom. Ali moras imati u vidu da recimo u Ceskoj ima 10-ak mladih igraca koji su otisli za male pare. Ovi polovnjaci nisu nista bolji od recimo naseg igraca od 19-20 godina. Stvar je u tome sto nasi klubovi nece da ponude dobar recimo 5-god ugovor mladom igracu,pa da zarade par miliona za par godina.Radje dovedu za sicu nekog iz Srbije. Druga stvar je sto se njima ne pruza prilika iz straha za navodni rezultat. Recimo u Sarajevu u zadnjih 15 godina najbolji igraci su po meni bili domaci,puno bolji od ovih koji su dovodjeni. Kad se bude vise paznje poklanjalo njima ja ti garantujem da ce biti i napretka i para u klubovima,pa kako je Dinamo zaradio onolike novce,mislis da su nesto izmisljali :?:

nihco

Post Postao/la nihco » 04 okt 2010, 00:13

Denizmare je napisao/la:Djelomicno bih se slozio s tobom. Ali moras imati u vidu da recimo u Ceskoj ima 10-ak mladih igraca koji su otisli za male pare. Ovi polovnjaci nisu nista bolji od recimo naseg igraca od 19-20 godina. Stvar je u tome sto nasi klubovi nece da ponude dobar recimo 5-god ugovor mladom igracu,pa da zarade par miliona za par godina.Radje dovedu za sicu nekog iz Srbije. Druga stvar je sto se njima ne pruza prilika iz straha za navodni rezultat. Recimo u Sarajevu u zadnjih 15 godina najbolji igraci su po meni bili domaci,puno bolji od ovih koji su dovodjeni. Kad se bude vise paznje poklanjalo njima ja ti garantujem da ce biti i napretka i para u klubovima,pa kako je Dinamo zaradio onolike novce,mislis da su nesto izmisljali :?:
e to je interesantno, ti igraci koji su otisli u cesku i afirmisali se (dzeko, haurdic, mesanovic,cajic,mahmutovic....)
su otisli kao tinejdzeri i imali sansu da se prilagode na moderan fudbal i proveli su 1-2 sezone u mladjim kategorijama ili u drugoj ligi,tj, ispekli zanat. pitanje je sta bi se sa njima desilo da su ostali u bih.skoro sigurno isto sto i ostatku njihovih vrsnjaka, stagnirali......talenat nasih igraca je neupitan, lose je sto nakon napunjenih 19-20 godina , igraci u bih drasticno zaostaju za djecacima iste generacije u europi

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 04 okt 2010, 00:19

e to je interesantno, ti igraci koji su otisli u cesku i afirmisali se (dzeko, haurdic, mesanovic,cajic,mahmutovic....)
otisli u Cesku direktno iz Radnika (H) koji salje na desetine djecaka u Cesku, sto je po meni jako pozitivna stvar
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

nihco

Post Postao/la nihco » 04 okt 2010, 00:23

nevjernik je napisao/la:
otisli u Cesku direktno iz Radnika (H) koji salje na desetine djecaka u Cesku, sto je po meni jako pozitivna stvar
naravno da jeste. bolje da idu u cesku nego da propadaju ovdje. da je situacijsa drugacija, protivio bi se ali nije

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 04 okt 2010, 00:26

ljudi im placaju 1000-2000 eura, imaju obezbjedjeno sve zivo, a sta imaju ovde-nista

puno velikih talenata propadne ovde, ali to su vec druge teme
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 okt 2010, 22:32

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=70913

Nece se Svicarcima svidjeti sto su ovi nazvali Harisa bosanskim napadacem, :D

nihco

Post Postao/la nihco » 10 okt 2010, 13:54

evo danas belgija u19 igra protiv albanije.
u beltgijskoj reprezentqaciji igraju tino susic 92 godiste,s.lijez, napadac, i dino arslanagic,lille u19, odbrambeni, 93.
ovaj arslanagic je standardan, dok je susic obicno u rezervi. ako su dobri za belgijance, dobri su i bih, sigurno ih treba pratiti.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 10 okt 2010, 17:37

Jest Seferovic zaheban dva gola postize. :D ..svaka cast samo naprijed,jos malo pa ce ga se valjda i ovi nasi levati sjetiti.. :( ;)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

nihco

Post Postao/la nihco » 10 okt 2010, 19:24

nihco je napisao/la:evo danas belgija u19 igra protiv albanije.
u beltgijskoj reprezentqaciji igraju tino susic 92 godiste,s.lijez, napadac, i dino arslanagic,lille u19, odbrambeni, 93.
ovaj arslanagic je standardan, dok je susic obicno u rezervi. ako su dobri za belgijance, dobri su i bih, sigurno ih treba pratiti.
ponovo dino arslanagic igrao cijeli mec, tino susic nije ulazio

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 okt 2010, 20:45

nevolimd a ulazim na ovu temu ...ne iz razloga sto mislim da nevalja il sta vec..nego iz razloga sto me dusa moja zaboli kad vidim ovu djecu ova cuda od igraca kako igraju za druge drzave i kako haraju u drugim drzavama...ZASTO JEDAN HARIS SEFEROVIC NEBI MOGO IGRAT ZA MLADU REPKU NASU...ZASTOOOOOO???TO JE PITANJE KOJA SEBI POSTAVLJAM SVAKI DANN FAKAT MI NIJE JASNO MOMAK JE STROJ PA ZA GODINU DVIJE TO CE BITI LJUDI MOJI NOVI DZEKO MOMAK KOJI CE VRIJEDIT NA FUDBALSKOM TRZISTU 30 40 50 MILIONA EURA.STVARNO MI NIJE JASNO......
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 10 okt 2010, 22:56

De Miraleme smiri malo doživljaj, već imamo jednog Seferovića u mladoj repki.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, lol89, Muumii i 34 gosta.