FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Xavi ima problema sa nekim tetivama, i kako stvari stoje, mozda nece igrati protiv Majorce, te u naredna dva susreta za spansku reprezentaciju. Al nije iskljuceno i da je onako izvlaka samo da odmori, jer jos nije definitivno hoce li igrati protiv Majorke.
Nesto kontam kako bi nam onaj Bastos iz Lyona bio sjajno pojacanje sledece sezone, na lijevom beku. Jeste da u Lyonu igra u sredini, al dobar je i kao bek lijevi, to je i igrao za Brazil kod Dunge i dobar je bio. Nesto kontam nama i treba takav jedan, s njim bi vjerovatno dobili igracinu kao sto je Alves na desnoj strani. Frajer je jak, brz, ofanzivan, solidan i u defanzivi, bolji bi bio od Maxwela po meni definitivno. U zadnje vrijeme i igramo vecinom neku formaciju 3-5-2 gdje bekovi igraju vise kao krila, i gdje su im ofanzivne mogucnosti puno vaznije, a tu nam je ta lijeva strana nekako po meni. Vjerujem da ce klub dovesti nekog lijevog beka sledeceg ljeta, a daj boze da bude Bastos.
Opet kako stvari stoje nekako mi se cini da bi u januaru vec trebali dovesti nekog spic igraca, prerizicno je ovako uci u drugi dio sezone, razumijem da je Pep htio dati Bojanu sto vise sanse, al moramo priznati da njemu trebajos koja godina da sazrije u vrhunskog igraca, ako ikad to i postane. Rizicno nam je na njega se oslanjati, nadam se da ce Pep tako misliti i da ce u januaru dovesti nekoga a la Torres ili Dzeko.
Nesto kontam kako bi nam onaj Bastos iz Lyona bio sjajno pojacanje sledece sezone, na lijevom beku. Jeste da u Lyonu igra u sredini, al dobar je i kao bek lijevi, to je i igrao za Brazil kod Dunge i dobar je bio. Nesto kontam nama i treba takav jedan, s njim bi vjerovatno dobili igracinu kao sto je Alves na desnoj strani. Frajer je jak, brz, ofanzivan, solidan i u defanzivi, bolji bi bio od Maxwela po meni definitivno. U zadnje vrijeme i igramo vecinom neku formaciju 3-5-2 gdje bekovi igraju vise kao krila, i gdje su im ofanzivne mogucnosti puno vaznije, a tu nam je ta lijeva strana nekako po meni. Vjerujem da ce klub dovesti nekog lijevog beka sledeceg ljeta, a daj boze da bude Bastos.
Opet kako stvari stoje nekako mi se cini da bi u januaru vec trebali dovesti nekog spic igraca, prerizicno je ovako uci u drugi dio sezone, razumijem da je Pep htio dati Bojanu sto vise sanse, al moramo priznati da njemu trebajos koja godina da sazrije u vrhunskog igraca, ako ikad to i postane. Rizicno nam je na njega se oslanjati, nadam se da ce Pep tako misliti i da ce u januaru dovesti nekoga a la Torres ili Dzeko.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- DAVID VILLA 7'
- Kontakt:
Mozda i adebayor koji je na izlaznim vratima man.citya zbog toga sto je nezadovoljan minutazom.Jos ima 26 godinaRomariooo je napisao/la:Xavi ima problema sa nekim tetivama, i kako stvari stoje, mozda nece igrati protiv Majorce, te u naredna dva susreta za spansku reprezentaciju. Al nije iskljuceno i da je onako izvlaka samo da odmori, jer jos nije definitivno hoce li igrati protiv Majorke.

Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
I sam kontao da bi bio dobar Adebayor, ako bi igrao kao sto zna, sjajan bio bio, medjutim i on je onako neozbiljan tip izgleda, neprofesionalan, belajdzija men se cini. Jest on dobar, visok, brz, tehnicki jak, al nekako se s mentalitetom ne uklapa u nas sistem gdje bi nam Torres recimo ponajvise pasao jer je profesionalac i dobar prijatelj s vecinom igraca nasih. I Dzeko bi mislim sigurno uspio u Barci jer je vrijedan i sutljiv momak, a takvi kod nas jedino mogu uspjeti.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- DAVID VILLA 7'
- Kontakt:
Ma adebayora bi pep naucio pameti.Mada nije ni onaj lukaku za baciti,ima tu dobrih napadaca,ali sve je guardioli,on najbolje zna dali mu treba napadac ili neRomariooo je napisao/la:I sam kontao da bi bio dobar Adebayor, ako bi igrao kao sto zna, sjajan bio bio, medjutim i on je onako neozbiljan tip izgleda, neprofesionalan, belajdzija men se cini. Jest on dobar, visok, brz, tehnicki jak, al nekako se s mentalitetom ne uklapa u nas sistem gdje bi nam Torres recimo ponajvise pasao jer je profesionalac i dobar prijatelj s vecinom igraca nasih. I Dzeko bi mislim sigurno uspio u Barci jer je vrijedan i sutljiv momak, a takvi kod nas jedino mogu uspjeti.

Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
ne moze se ciljati na neko veliko pojacanje,na neku extra klasu,jer nijedan takav igrac ne zeli biti na klupi...svi zele igrati.
a s tim nekog moras izbacit iz trenutacne prve postave,sto opet neide...jer nijedan trenutno to nezasluzuje,ni vilja,ni perdo a kamo li messi..
s toga,moze neko pojacanje,ali neki prosjecan napadac,koji moze biti joker i kome nece smetat klupa..sve ostalo pada u vodu...
a s tim nekog moras izbacit iz trenutacne prve postave,sto opet neide...jer nijedan trenutno to nezasluzuje,ni vilja,ni perdo a kamo li messi..
s toga,moze neko pojacanje,ali neki prosjecan napadac,koji moze biti joker i kome nece smetat klupa..sve ostalo pada u vodu...

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Jeste i to, raduje me ovaj autoritet koji je Pep stekao u klubu za vrlo kratko vrijeme. Kakav je autoritet, pokazalo se prilikom nogiranja Ibre iz kluba, iako je i rukovodstvo kluba i vecina navijaca bila protiv ideje da Ibra ode, ipak se uvazila Pepova zelja bez obzira i na to sto je zvijezda i toliko placen, a to je dokaz da ima svu mogucu slobodu u svom radu. Vrijeme ce pokazati je li bio u pravu ili ne, ja licno u njega i njegove metode ne sumnjam ni sekunde. Cini mi se kako je on trener tipa Ferguson, jer ne dozvoljava nikakvu zajebanciju, i da bi mogao ostati dugo,dugo u klubu. Dal ce skontati da mu treba jos jedan napadac, vidjecemo, mozda je vec i skontao, ne mozemo ga kriviti da se nesto zeznuo sto je vjerovao toliko Bojanu, obecavao je puno momak i svi smo vecinom i zeljelida ima vise prilike, al opet kazem, nekako mi se cini da jos uvijek nije igrac u koga bi se mogli pouzdati u najtezim utakmicama. Do polusezone i ovako mozemo izgurati, samo da Messi bude zdrav, Pedro na svom nivou, a i da Vilja jos malo ustima nisanske sprave. Kasnije, kad krene drugi dio sezone i teske utakmice u Ligi prvaka, previse bi bilo po meni rizikovati s Bojanom.
Sto se tice tognekog eventualnog novog pojacanja, po meni treba da bude svjetska klasa, prosjecan je Bojan i ne treba nam vise prosjecnih. U slucaju dolaska tako nekog vrhunskog, Vilja bi igrao vise kao krilo gdje je mozda i opasnije nego kad je u samom spicu, do sad je pokazao da je sjajan u asistencijama i mozda je bolje da malo iz drugog plana igra. Najvise bi odmarao vjerovatno Pedro, ali sta cemo, mora se imati i vrhunska zamjena da bi imali vrhunske rezultate, uzdati se u to da ce svi biti zdravi uvijek je cista lutrija.
Sto se tice tognekog eventualnog novog pojacanja, po meni treba da bude svjetska klasa, prosjecan je Bojan i ne treba nam vise prosjecnih. U slucaju dolaska tako nekog vrhunskog, Vilja bi igrao vise kao krilo gdje je mozda i opasnije nego kad je u samom spicu, do sad je pokazao da je sjajan u asistencijama i mozda je bolje da malo iz drugog plana igra. Najvise bi odmarao vjerovatno Pedro, ali sta cemo, mora se imati i vrhunska zamjena da bi imali vrhunske rezultate, uzdati se u to da ce svi biti zdravi uvijek je cista lutrija.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Messi je dobio Zlatnu kopacku

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
romario, ja mislim da si ti previse skeptican kad je u pitanju Bojan, zavrsnicu proslog prvenstva je odigrao i vise nego vrhunski, zabio je toliko golova koji su nam omogucili da osvojimo titulu! nazalost, ove godine nemam kanala na kojem mogu gledati Barcu, tako da ne mogu dati svoje misljenje o njegovoj formi u ovom trenutku..
Volim te Bosno!!!
- Los*Blancos
- Kontakt:
@Bparena sto se izuli na temi BIH-Albanija

El mejor club del siglo XX
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu
mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..
- DAVID VILLA 7'
- Kontakt:
Samo nebo je granica!
Barcelonin čarobnjak večeras je dobio "Zlatnu kopačku" nakon nezaboravne golgeterske sezone u kojoj je postigao 34 gola i na najbolji način pomogao svom timu u ponovnom osvajanju španskog prvenstva.
- Nadam se da ću ostati u Barceloni do kraja života - bile su Messijeve riječi.
Posebno se zahvalio dvojici prijatelja, saigrača koji su mu olakšali put ka osvajanju ove nagrade. Mi znamo koja su to dvojica igrača.
- Zlatna kopačka je dio svih, ovo je nagrada koja mi je falila i vrlo sam sretan što sam je osvojio - dodao je Argentinac.
Messi je zabio 34 gola u Primeri te iza sebe ostavio Didiera Drogbu (Chelsea) i Antonia Di Natalea (Udinese), koji su postigli po 29 golova. Ipak, najviše golova u Evropi dao je napadač Ajaxa Urugvajac Luis Suarez koji je mreže prvoligaša u Holandiji tresao čak 35 puta. Međutim, zbog manjeg koeficijenta koje ima Holandija, Messi je u ukupnom zbroju bodova ubjedljivo bio prvi.
U pivnici Damm gdje se održavala dodjela nagrade bili su i predsjednik FC Barcelone, Sandro Rosell, saigrači Carles Puyol i Xavi Hernandez, te bivši igrači Blaugrane Carles Rexach, Hristo Stoichkov, Steve Archibald, Julio Alberto Moreno,i Miguel Estanislao Basora te Bernardo Bianquetti 'Migueli'.
Predsjednik Rosell iskoristio je priliku da se "u ime svih navijača Barcelone, zahvali Leu", te kazao kako je ova nagrada potvrda 30 godina uspješnog rada La Masije i Barcelonine omladinske akademije.
- Nećemo te pustiti da ideš - kazao je Rosell Messiju na ovoj ceremoniji.
- Hvala ti, prije svega zbog toga što si takva osoba, što je za nas gotovo jednako važno kao biti najbolji igrač na svijetu. Nećemo te pustiti da odeš. Sa nama ćeš ostati cijeli naš život - kazao je Rosell. .
Messi je odgovorio na riječi predsjednika riječima da ima ugovor do 2014. godine, te se nada da će ga produžiti i dalje, ako to klub bude želio.
- Ovo je moja kuća, kao što sam rekao, nadam se da ću ostati ovdje do kraja života - kazao je Messi.
Za kapitena Puyola, ovo je bila najbolja stvar koja se mogla desiti klubu, vjerujući da je velika "sreća" igrati uz Messija.
- To je najbolji igrač na svijetu, a uz to i velika osoba. On je vrlo skroman - naglasio je Puyol.
Guardiola nije bio na dodjeli nagrade, ali je na današnjoj press konferenciji kazao nekoliko riječi o Messiju.
- To je eksplozivan, vrhunski strijelac, koji može pročitati igru prije nego se ona desi. Ukratko, dominira u svim sportskim aspektima i to je ono što ga čini najboljim igračem na svijetu - kazao je Pep.
U roku od nekoliko mjeseci, Messi može osovjiti i "Zlatnu loptu", gdje kao suparnike ima svoje klupske kolege Xavija Hernandeza i Andresa Iniestu.
- Obojica zaslužuju "Zlatnu loptu". Osvojili su Svjetsko prvenstvo sa Španijom. Važno je da nagrada ostane kod nas, u našoj kući, i ako bude tako, ja ću biti presretan - zaključio je Messi.
Barcelonin čarobnjak večeras je dobio "Zlatnu kopačku" nakon nezaboravne golgeterske sezone u kojoj je postigao 34 gola i na najbolji način pomogao svom timu u ponovnom osvajanju španskog prvenstva.
- Nadam se da ću ostati u Barceloni do kraja života - bile su Messijeve riječi.
Posebno se zahvalio dvojici prijatelja, saigrača koji su mu olakšali put ka osvajanju ove nagrade. Mi znamo koja su to dvojica igrača.
- Zlatna kopačka je dio svih, ovo je nagrada koja mi je falila i vrlo sam sretan što sam je osvojio - dodao je Argentinac.
Messi je zabio 34 gola u Primeri te iza sebe ostavio Didiera Drogbu (Chelsea) i Antonia Di Natalea (Udinese), koji su postigli po 29 golova. Ipak, najviše golova u Evropi dao je napadač Ajaxa Urugvajac Luis Suarez koji je mreže prvoligaša u Holandiji tresao čak 35 puta. Međutim, zbog manjeg koeficijenta koje ima Holandija, Messi je u ukupnom zbroju bodova ubjedljivo bio prvi.
U pivnici Damm gdje se održavala dodjela nagrade bili su i predsjednik FC Barcelone, Sandro Rosell, saigrači Carles Puyol i Xavi Hernandez, te bivši igrači Blaugrane Carles Rexach, Hristo Stoichkov, Steve Archibald, Julio Alberto Moreno,i Miguel Estanislao Basora te Bernardo Bianquetti 'Migueli'.
Predsjednik Rosell iskoristio je priliku da se "u ime svih navijača Barcelone, zahvali Leu", te kazao kako je ova nagrada potvrda 30 godina uspješnog rada La Masije i Barcelonine omladinske akademije.
- Nećemo te pustiti da ideš - kazao je Rosell Messiju na ovoj ceremoniji.
- Hvala ti, prije svega zbog toga što si takva osoba, što je za nas gotovo jednako važno kao biti najbolji igrač na svijetu. Nećemo te pustiti da odeš. Sa nama ćeš ostati cijeli naš život - kazao je Rosell. .
Messi je odgovorio na riječi predsjednika riječima da ima ugovor do 2014. godine, te se nada da će ga produžiti i dalje, ako to klub bude želio.
- Ovo je moja kuća, kao što sam rekao, nadam se da ću ostati ovdje do kraja života - kazao je Messi.
Za kapitena Puyola, ovo je bila najbolja stvar koja se mogla desiti klubu, vjerujući da je velika "sreća" igrati uz Messija.
- To je najbolji igrač na svijetu, a uz to i velika osoba. On je vrlo skroman - naglasio je Puyol.
Guardiola nije bio na dodjeli nagrade, ali je na današnjoj press konferenciji kazao nekoliko riječi o Messiju.
- To je eksplozivan, vrhunski strijelac, koji može pročitati igru prije nego se ona desi. Ukratko, dominira u svim sportskim aspektima i to je ono što ga čini najboljim igračem na svijetu - kazao je Pep.
U roku od nekoliko mjeseci, Messi može osovjiti i "Zlatnu loptu", gdje kao suparnike ima svoje klupske kolege Xavija Hernandeza i Andresa Iniestu.
- Obojica zaslužuju "Zlatnu loptu". Osvojili su Svjetsko prvenstvo sa Španijom. Važno je da nagrada ostane kod nas, u našoj kući, i ako bude tako, ja ću biti presretan - zaključio je Messi.
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
Bice Barci tesko bez Ville i Xavija. Eh da se hoce procuti da ni Messi ne moze od prve 

pozz svima
jel se meni cini il sam ja jedina cura na ovoj temi?
ne da mi se listati svih 633 strane 

Cule hasta la muerte!
ne moras ni listati...odma cemo ti rec...nerica je napisao/la:pozz svimajel se meni cini il sam ja jedina cura na ovoj temi?
![]()

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
awww blago meni
hvala na brzinskom odgovoru
necu valjda sada biti diskriminirana je li?
sama medju tolikim frajerima
bitno da sam Cule

sama medju tolikim frajerima

Cule hasta la muerte!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da nije jedina. @Bambina i @Bada12 su ovdje.T-MAC je napisao/la:ne moras ni listati...odma cemo ti rec...nerica je napisao/la:pozz svimajel se meni cini il sam ja jedina cura na ovoj temi?
![]()
..jesi jedina si na ovoj temi...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
ja dobro si monoloze..Monolog je napisao/la:Naravno da nije jedina. @Bambina i @Bada12 su ovdje.T-MAC je napisao/la:ne moras ni listati...odma cemo ti rec...nerica je napisao/la:pozz svimajel se meni cini il sam ja jedina cura na ovoj temi?
![]()
..jesi jedina si na ovoj temi...
al kako rijetko dolaze na ovu temu zaboravio sam na njih..
et @nerica jel ti sad lakse....

da, bit ces diskriminirana.nerica je napisao/la:awww blago meni![]()
hvala na brzinskom odgovoru
necu valjda sada biti diskriminirana je li?
![]()
sama medju tolikim frajerimabitno da sam Cule
![]()
- luis enrique
- Kontakt:
Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!
Dokon um je djavolje igraliste!
Dokon um je djavolje igraliste!
@T-MAC
Čitam ja ovu temu redovno i sa posebnom pažnjom, samo što ne pišem na svaku provokaciju navijača drugih klubova; i ne pišem o svakoj vijesti koja nam je svima općepoznata.
A, primijetila sam da se neki osjećaju kao preplaćeni da napišu, pa nekad je to i bez veze, samo potvrda prethodnog posta, što nije potrebno.
Uglavnom, tu sam. Ne brini.
A, @nerica, dobrodošla si. Svako ko nudi kvalitetne postove sa smislom.
Čitam ja ovu temu redovno i sa posebnom pažnjom, samo što ne pišem na svaku provokaciju navijača drugih klubova; i ne pišem o svakoj vijesti koja nam je svima općepoznata.
A, primijetila sam da se neki osjećaju kao preplaćeni da napišu, pa nekad je to i bez veze, samo potvrda prethodnog posta, što nije potrebno.
Uglavnom, tu sam. Ne brini.

A, @nerica, dobrodošla si. Svako ko nudi kvalitetne postove sa smislom.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.