FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Novi prvak Svijeta će postati:

Anketa je završila: 14 jul 2018, 23:11.

Francuska
67
50%
Hrvatska
68
50%

Ukupno glasova: 135

Dzoni
Kontakt:

Re: FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)

Post Postao/la Dzoni » 13 jul 2018, 15:27

Finale u 17:00?
Kako mi se usrase u cejf jbt.
Cuj finale u 17.
A jbt koje sranje.

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 13 jul 2018, 15:35

Itekako su senzacija, dovoljan je podatak da ima tek 7-8 razlicitih svjetskih prvaka i da Hrvatska ima prilika to postati.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 jul 2018, 15:37

Gledajuci taj argument 'jacine klubova', Spanija bi trebala hladno uzimati svaki turnir jer im se roster sastoji od najjacih ekipa na svijetu , a oni vec treci turnir zaredom ne mogu da pobjede u prvoj ozbiljnoj utakmici.
Hrvatska je, s jedne strane, i imala 'laksi' put do finala, ali kad skontas da su se u sve te tri utakmice vracali iz rezultatskog minusa, onda je ovaj uspjeh ravan tome kao da su na putu imali samo top svjetske ekipe.
Uostalom, moje razmisljanje je da je bilo kakavo seciranje i analiziranje cinjenice da je Hrvatska u finalu yebenog Svjetskog prvenstva u fudbalu, jednostavno bespotrebno i debilno.
Zadnja izmjena: SlevinKelevra, dana/u 13 jul 2018, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 13 jul 2018, 15:46

Francuska favorit na papiru,realno tezi protivnik je belgija nego engleska,hrvatska ali ovo je finale.
Hrvatska,provukla se nekako do finala,uz mnogo srece.
Sve u svemu,po meni hrvatska mora dati prva gol ako hoce pehar...
Tesko ce se vratit u igru ako povede francuska,bojim se da ne zavrsi 4:0 ili vise

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 13 jul 2018, 15:52

Senzacija nije, ali iznenađenje svakako jeste. Pa Hrvatska je bila jedan od favorita iz sjene, očekivao se konačno neki pomak u odnosu na prethodna prvenstva.

I da, veće iznenađenje bi bilo da je Engleska u finalu ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 13 jul 2018, 15:56

Mokes je napisao/la:Senzacija nije, ali iznenađenje svakako jeste. Pa Hrvatska je bila jedan od favorita iz sjene, očekivao se konačno neki pomak u odnosu na prethodna prvenstva.

Pa veze iznenadjenje je sto je Engleska u polufinalu nego sto je Hrvatska u finalu :D
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 13 jul 2018, 16:06

Dzoni je napisao/la:Finale u 17:00?
Cuj finale u 17.
A jbt koje sranje.
Fakat nigdje veze. :lol: Mislim kontam ja da se ovo zbog para radi, ali zna se kad se igra finale SP. Ovako će sve do 19h biti gotovo, ako ne bude produžetaka. Taman ako Hrvati uzmu mogu komotno do ponoći da budu u Zagrebu na proslavi. :mrgreen:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jul 2018, 16:11

Mokes je napisao/la:Senzacija nije, ali iznenađenje svakako jeste. Pa Hrvatska je bila jedan od favorita iz sjene, očekivao se konačno neki pomak u odnosu na prethodna prvenstva.

Pa bilo bi. I oni bi u tom slučaju bili senzacija prvenstva.

Jer niko ni od hrvata ni od engleza nije ozbiljno očekivao da dođu do finala.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 jul 2018, 16:14

Evander je napisao/la:Mozda je pravilinije bilo da sam napisao "autsajderi" ili "senzacija". Da imaju kvalitet, imaju. Da ih je bilo ko vidio u finalu, nije, vjerovatno malo ko i u polufinalu.
Nije niko prije prvenstva i zato je naravno iznenadjenje. Niko nije ocekivao ovako slabu Argentinu, pa haj mozda Hrvati tu zavrse drugi i onda idu na Francuze. A ako Hrvati budu prvi, projektovano je cetvrtfinale sa Spanjolcima i eventualno polufinale sa Njemcima ali niko nije ni ocekivao da ce i oni podbaciti. Ali nakon grupe gdje su pokazali vrhunsku igru i kad se vidio zrijeb gdje si ovamo imao samo Spanjolce koji su na njihovom levelu, tad je polufinale i finale bilo realno.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 13 jul 2018, 16:30

BoixosNois1899 je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:Finale u 17:00?
Cuj finale u 17.
A jbt koje sranje.
Fakat nigdje veze. :lol: Mislim kontam ja da se ovo zbog para radi, ali zna se kad se igra finale SP. Ovako će sve do 19h biti gotovo, ako ne bude produžetaka. Taman ako Hrvati uzmu mogu komotno do ponoći da budu u Zagrebu na proslavi. :mrgreen:
Jos se ja nalozio 5 dana vec kontam,tekma oko osmice.
Popit koju uz tekmu i onda dalje,sad cu bit mortus do 7 sati a dan jos uvjek.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 13 jul 2018, 16:38

Dzoni je napisao/la: Jos se ja nalozio 5 dana vec kontam,tekma oko osmice.
Popit koju uz tekmu i onda dalje,sad cu bit mortus do 7 sati a dan jos uvjek.
Ja sam se planirao napit do utakmice, a sad kad skontas kad je utakmica treba pocet pit prije podne. Jos uracunas da ako Hrvatska dobije necu kuci nikad, pa umrijet cu :lol: :lol: Realno mi je samo zbog tih pijanih planova los termin.

Ponedjeljak slobodan, o utorku bi takodjer valjalo razmislit :mrgreen:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 13 jul 2018, 16:47

Hrvati su tu gdje jesu zahvaljujuci spletu okolnosti,dozi srece,ali prije svega odlicnoj igri.Pa mi smo prije 4 godine imali sansu da lagano prodjemo grupu,al smo zijanili i ko nam je kriv za to osim nas samih.Oni su odlicno iskoristili momenat.Ako osvoje u nedjelju,ali i ako izgube,po meni kljucna utakmica za ovaj ogroman uspjeh bit ce ta protiv Argentine u grupi kada su sebi prakticno osigurali mogucnost da izbjegnu tezu stranu zdrijeba.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jul 2018, 17:53

Hrvatska je ovdje prije svega zato sto su im igraci rodjeni pobjednici.

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 13 jul 2018, 18:05

darker10 je napisao/la:Hrvati su tu gdje jesu zahvaljujuci spletu okolnosti,dozi srece,ali prije svega odlicnoj igri.Pa mi smo prije 4 godine imali sansu da lagano prodjemo grupu,al smo zijanili i ko nam je kriv za to osim nas samih.Oni su odlicno iskoristili momenat.Ako osvoje u nedjelju,ali i ako izgube,po meni kljucna utakmica za ovaj ogroman uspjeh bit ce ta protiv Argentine u grupi kada su sebi prakticno osigurali mogucnost da izbjegnu tezu stranu zdrijeba.
Bravo, jos bih dodao da je kljuc uspjeha dobiti prvu. Ta prva je sve, mozes drugu lakse igrati, taktizirati, cekati. Argentina je imala dobru sansu koju nije iskoristila, a taj detalj je okrenuo sve u korist Hrvatske, dobijes vjetar, mnostvo samopouzdanja i dogodi se sto se dogodi. Igras finale, bez stresa, kaj bu, bu. Nista za izgubiti, dok Francuzi su ipak klasa ispred i njima je finale sa Hrvatskom, gdje su favoriti, velika prilika koju imaju i svi ocekuju da postanu prvaci.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 jul 2018, 18:13

Jedan od rijetkih historijskih trenutaka u kome je lijepo i ugodno bit' Hrvat.

Veliki uspjeh. Fantastičan. Najveći sportski rezultat na našim prostorima, ubjedljivo. Veći i od Zvezdine LP. Apropo, Hrvatska je prva mala zemlja (u svakom smislu te riječi) koja igra finale najveće utakmice na svijetu.

U finalu im ne dajem velike šanse. Francuzi zaista imaju mladu i potentnu repku, koja bi mogla dominirat' narednih godina. Uz sve to, ova generacija ima izgubljeno finale EP kod kuće i mislim da su u finalu apsolutni favoriti, mada to u jednoj takvoj tekmi ne mora apsolutno ništa da znači.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jul 2018, 18:29

Centre forward je napisao/la:Jedan od rijetkih historijskih trenutaka u kome je lijepo i ugodno bit' Hrvat.

Veliki uspjeh. Fantastičan. Najveći sportski rezultat na našim prostorima, ubjedljivo. Veći i od Zvezdine LP. Apropo, Hrvatska je prva mala zemlja (u svakom smislu te riječi) koja igra finale najveće utakmice na svijetu.

U finalu im ne dajem velike šanse. Francuzi zaista imaju mladu i potentnu repku, koja bi mogla dominirat' narednih godina. Uz sve to, ova generacija ima izgubljeno finale EP kod kuće i mislim da su u finalu apsolutni favoriti, mada to u jednoj takvoj tekmi ne mora apsolutno ništa da znači.
Urugvaj :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 13 jul 2018, 18:40

Raonffa je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Jedan od rijetkih historijskih trenutaka u kome je lijepo i ugodno bit' Hrvat.

tada su SP bila smiješna,npr Urugvaj 1950 je bio u skupini samo s jednom momčadi - Bolivijom:rol: :rol:
turska i škotska su se povukle, a francuska i portugal nisu htjele biti zamjenske ekipe.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jul 2018, 18:42

branimir85 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

tada su SP bila smiješna,npr Urugvaj 1950 je bio u skupini samo s jednom momčadi - Bolivijom:rol: :rol:
turska i škotska su se povukle, a francuska i portugal nisu htjele biti zamjenske ekipe.
To jeste, ako govorimo o modernom fudbalu, onda je @Centre forward upravu definitivno :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 13 jul 2018, 18:43

Ma više sam mislio na ta neka modernija vremena. :D

U tim neozbiljnim su čak i SAD-e osvajale medalju.
Ne smijemo zaboravit' ni Kraljevinu. :salut:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 13 jul 2018, 19:05

Hercegovac "skockao" kuću

Jedan hrvatski navijač iz Posušja u Hercegovini ofarbao je fasadu svoje kuće u crvene kvadratiće :D Naloženost pred finalnu tekmu na maksimumu.

slika

Zaključano

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.