RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 01 okt 2010, 00:22

Haha ...kordinator omladinskih selekcija , u prevodu cim vidi nesto od cega mi mogao imati koristi potpisi menadzerski ugovor i guraj u prvi tim. A stavio Obada za odstrel ...

Pika lopov da bude kordinator ... .... ma sibe ... kakav ovakav Velez
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 okt 2010, 11:09

Da stvarno, ima li šta novo u Veležu nakon ovih silnih turbulencija? Srećom pa je 9 kolo odgođeno za utorak......

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 okt 2010, 15:48

MostaracVelezovac je napisao/la:
IMA LI ISTA SA VELEZOM?

Ko ce vodit Velez sada?
Ima li ista za novog trenera? Ko trenira momke?
Kakva je situacija u klubu?
Sta su sljedeci potezi kluba?
Sta ce KNRA uradit nakon odlaska Pike iz kluba i sta ce uraditi nakon odlaska Hotica?
Zna li se ista za Tanovica - hoce li se vracat?

Milion pitanja relevantnih - nikakvih odgovora nema.

De nesto pametno napisite - ima li ikakvih informacija?
1. Novo nema nista, osim sto nam je i zadnji ziro racun blokiran, a to se nije dogodilo ima 20 godina...Uvijek smo imali jedan slobodan..

2,3...Momke je uzeo Aca Obad, ostali se sklanjaju...

4.Situacija u klubu druze, nikad gore.....Svak bi nesto htio, ali ceka onog drugog nesto da uradi..U svakoga od njih prica, da se cekaju izbori, a sta ce poslije izbora biti, veze nemaju...Postoje obecanja par ljudi, kako ce se razvijati stvari poslije izbora, vidjecemo...U Trebinje idemo sa bijelom zastavom....

5.Sljedeci potezi kluba??? Slobodno odmah da ti kazem, malo bezobrazno pitanje jednog bojkotasa...Pika i ova uprava nece da cuje vise da nesto vise urade, a ovi novi koji su valjali supljake i obecavali, manji su od makovog zrna, jer treba donijeti PARE...Pa nema ni njih ni para...

6.RA neznam sta ce uraditi, ali bilo bi lijepo kad bi nakupili jedno 30-40 milja mjesecno da im klub prezivljava, posto su obecali nove ljude kojih nema, pa bi lijepo bilo da ih sami donesu u klub i isplate igrace...Kad se prave ozbiljni, nek se tako i ponasaju...A sto se tice Pike, Pika nije otisao skroz iz kluba i ne pomislja na to..Sada trenutno vodi treninge mladjih uzrasta....

7.Tanovic nije lud da se vraca, jer umjesto sto bih radio, odgovarao bi na pitanja 30 igraca i ostalih potrazitelja para, gdje su pare??? A para nema....Pokrao sve pare Pika :mrgreen: ......

Znaci, mozda zvuci malo ironicno, ali nije....Tako svari stoje...relevantno...Trazili smo, gledamo....

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 01 okt 2010, 16:13

Maksimalno jos mjesec dana do raspada i napustanja lige .......
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nino hrastek
Kontakt:

Post Postao/la nino hrastek » 01 okt 2010, 16:56

Pudar i Tufek
Pudar i Tufek
Pudar i Tufek trenersko osvježenje na Arapskom poluostrvu
Nekada su u tandemu asistirali Milomiru Šešliji, koji je za njih obični anonimus i analfabeta, ali tako na žalost stoje stvari u današnjem bh.fudbalu.
Kasnije su to isto radili legendi Veleža, Anelu Karabegu koji se u Mostaru na žalost nije dugo zadržao.

Potom je jedan završio u Brastvu iz Gračanice, a drugi dobio tada najvrući mogući krompir - sjeo je na klupu Veleža u momentu najveće krize u historiji kluba, i na žalost nije se na njoj dugo zadržao.

Pogađate, radi se o Veliboru Pudaru i Emiru Tufeku, legendarnim fudbalerima Veleža, koji danas jedu trenerski hljeb.

Kao što smo naveli, nakon epizodnih uloga u njihovom klubu, Tufek i Pudar su otišli trbuhom za kruhom, i na kraju na njihovu radost završili u dalekim Arapskim Emiratima.

Otišli su podsrestvom Salema Halilhodžića, koji je u Džedi direktor Fudbalske akademije Al Itihada.

Odmah po dolasku i Tufek i Pudar su svojim radom zavrijedili pažnju tamošnje fudbalske javnosti. Nije ni čudo s obzirom da je Tufek od nedavno vlasnik trenerske profi licence, a Pudar već godinama jedan od najboljih naših trenera specijalista za rad sa golmanima.

Upravo je Pudar prema riječima svog šefa Salema Halilhodžića donio golmansku revoluciju u arapski svijet.

Ovdje dječaci sve više žele braniti, a ne igrati u polju. Sve ih privlači Veliborov način rada. Kada je došao ovdje imali smo pet golmana u akademiji, a sad ih je 17, kaže Halilhodžić, i dodaje:

Prezadovoljan sam njihovim radom i pristupom. Pravo su trenersko osvježenje za moju akademiju.

Ni Pudar ni Tufek ne kriju zadovoljstvo zbog svog novog angažmana.

Ovdje je milina raditi. Imamo sve vrhunske uslove za rad. Dječaci upijaju naše savjete. Nema stresa kao kod nas na Balkanu, kaže Emir Tufek.

Zadovoljstvo ne krije ni Pudar:

Želim u svoje i Emirovo ime da izrazim zahvalnost Salemu Halilhodžiću koji nas je sa sobom doveo u Al Itihad. Imamo besprijekorne uslove za rad i mogućnost da naučimo još mnogo dobrih stvari u našem trenerskom pozivu.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 01 okt 2010, 16:58

bolje da propadnemo i nestanemo nego vako s pikom da se blamiramo(godinama)!!!

svako malo koristis priliku po ra da opalis?
bola momci makar znaju sta hoce dok ti samo lekcije djelis!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 01 okt 2010, 18:47

Haha, koji likovi..

8-)
Support Velez, It's logical! ★

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 okt 2010, 19:01

carina je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:
IMA LI ISTA SA VELEZOM?

Ko ce vodit Velez sada?
Ima li ista za novog trenera? Ko trenira momke?
Kakva je situacija u klubu?
Sta su sljedeci potezi kluba?
Sta ce KNRA uradit nakon odlaska Pike iz kluba i sta ce uraditi nakon odlaska Hotica?
Zna li se ista za Tanovica - hoce li se vracat?

Milion pitanja relevantnih - nikakvih odgovora nema.

De nesto pametno napisite - ima li ikakvih informacija?
1. Novo nema nista, osim sto nam je i zadnji ziro racun blokiran, a to se nije dogodilo ima 20 godina...Uvijek smo imali jedan slobodan..

2,3...Momke je uzeo Aca Obad, ostali se sklanjaju...

4.Situacija u klubu druze, nikad gore.....Svak bi nesto htio, ali ceka onog drugog nesto da uradi..U svakoga od njih prica, da se cekaju izbori, a sta ce poslije izbora biti, veze nemaju...Postoje obecanja par ljudi, kako ce se razvijati stvari poslije izbora, vidjecemo...U Trebinje idemo sa bijelom zastavom....

5.Sljedeci potezi kluba??? Slobodno odmah da ti kazem, malo bezobrazno pitanje jednog bojkotasa...Pika i ova uprava nece da cuje vise da nesto vise urade, a ovi novi koji su valjali supljake i obecavali, manji su od makovog zrna, jer treba donijeti PARE...Pa nema ni njih ni para...

6.RA neznam sta ce uraditi, ali bilo bi lijepo kad bi nakupili jedno 30-40 milja mjesecno da im klub prezivljava, posto su obecali nove ljude kojih nema, pa bi lijepo bilo da ih sami donesu u klub i isplate igrace...Kad se prave ozbiljni, nek se tako i ponasaju...A sto se tice Pike, Pika nije otisao skroz iz kluba i ne pomislja na to..Sada trenutno vodi treninge mladjih uzrasta....
7.Tanovic nije lud da se vraca, jer umjesto sto bih radio, odgovarao bi na pitanja 30 igraca i ostalih potrazitelja para, gdje su pare??? A para nema....Pokrao sve pare Pika :mrgreen: ......

Znaci, mozda zvuci malo ironicno, ali nije....Tako svari stoje...relevantno...Trazili smo, gledamo....
...ma nista se tu nije promjenilo Carina care,opet je sve isto,ne znam kako ocekujes da ce neko novi doci u istim okolnostima:roll:Neko ko dodje novi (i sa lovom )sigurno ce htjeti postaviti strucne ljude da vode sve segmente kluba,pa tako i omladinski pogon i eto ti odmah belaja.Sumnjam da ce iko novi doci u ovim okolnostima.Mora ici sve iz pocetka,dakle svima dati otkaz, pa se onda svak ponovo prijavi za odredjeno radno mjesto,pa ako ga nova uprava primi dobro za njega :roll: :mrgreen: .
P.S.Ja sam za to da se sve nepravilnosti i javasluk u klubu koji traje godinama sada u ovome trenutku rijesi za sva vremena i da se odstrane oni ljudi iz uprave,skupstine i upravnog odbora kluba koji su ga doveli na nivo kozije lige, bez obzira hocemo li izboriti opstanak ili ne.Dosta je vise mrcvarenja kluba,ili ce mo imati klub sa prosperitetom i uspjehom ili ga necemo nikako imati. :evil:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 01 okt 2010, 23:31

Okanite se šuplje priče, samo diskusija o temi RSD Velež Mostar :!:
Rođeni brato

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 02 okt 2010, 13:00

Dobra stara vremena.....
[youtube][/youtube]
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 03 okt 2010, 01:14

Politika je cudo a Dzubur se bavi politikom i on govori namjesta li se ili nije. Zna se da svi klubovi namjestaju utakmice pa i Velez a zna se isto tako da je doticni Dzubur kupio Federalnu ligu i Velez se vratio u Premier ligu i on se nasao da govori da se namjestaju utakmice. Pa nek bude hrabar i cistog obraza pa nek kaze koliko je on namjestio utakmica? Nije samo zadnje kolo u Federalnoj ligi kad je trebalo Vitezu a nisu pustili a sve ostalo je namjesteno ali to znaju raja i njegovo vise ne pali kod raje. Nek kaze koliko je zaduzio Velez pa se ne mogu dugovanja vratit za duzi vremenski period. Svi su krivi a na kraju niko nije kriv i to najvise mrzim i zato,Dzubure,tebi slicnim a i gorim od tebe daleko posao i kuca od Veleza bila pa makar Velez bio u ovakvoj krizi narednih 10 godina samo bjezite iz Veleza. Dok je Dzubur bio u klubu,omladinski pogon ga nije ni interesovao jer je bio predsjednik samo prvog tima a ne cijelog Veleza i takav nam predsjednik ne treba i pricaj sta hoces ali ako se vratit u Velez,ja cu prvi biti protiv tebe i slicnih tebi a i gorih od tebe sto se motaju oko Veleza kao nekakvi spasioci a zaduzili Velez u milione. Pustite Velez bivsim igracima da vode na neki planski nacin kao sto je Tana pokusao ali ne daju VLASNICI kluba ili buduci predsjednici Veleza tipa Dzubur jer oni zele igrace sa strane a ne domace i da Velez prodaje i postane poznati brend u tome poslu nego samo zaduzuju ime F.K.Velez

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 03 okt 2010, 09:12

mrzim ovake ispade, nametanje misli na ovom forumu...bola ne kontam kako mozes srati toliko po dzuburu?
beli ga ni ja ne mirisem ali je donio klubu za svoga vremea(1ipo god) mnogo vise nego drugi su za 5-10-15god
to o kupovanju federalne lige, u najmanju ruku ti je glupa izjava...
taman ko da smo 11 levata na terenu imali al dzuba je to sve pokrivao(kupovao) sta li?

i domaci talenti?
evo ti je cola domaci, zabi nam ga i odradova se ko da je mancesteru ga zabio. :cry: pr.io mater sebi -
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 okt 2010, 09:48

Fakat mi niste jasni.Pa vi ste jedini Hercegovacki klub iz onih starih vremena.Gledo sam ja Veleza jod dok je Vaha igro i ostali.Pa vi ste bili gigant za sad ove pojedine ali ne zivi se od toga.Imate navijaca od Konjica pa nadalje ali nikako da stanete na noge.Sta je razlog.Meni je vazda Velez bio i osto drag ali nekako onaj od prije a ovaj sad mi ne mirise na to.Pozdrav od starog manijaka i da budete sto ste nekad bili.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 03 okt 2010, 10:40

Alipasino je napisao/la:Fakat mi niste jasni.Pa vi ste jedini Hercegovacki klub iz onih starih vremena.Gledo sam ja Veleza jod dok je Vaha igro i ostali.Pa vi ste bili gigant za sad ove pojedine ali ne zivi se od toga.Imate navijaca od Konjica pa nadalje ali nikako da stanete na noge.Sta je razlog.Meni je vazda Velez bio i osto drag ali nekako onaj od prije a ovaj sad mi ne mirise na to.Pozdrav od starog manijaka i da budete sto ste nekad bili.
Onaj Velež i ovaj sad je nemoguće usporediti.Bojim se da nikad više nećemo biti ni 5% ondašnjeg Veleža.Klub koji je skoro 40 godina konstantno igrao u možda najjačoj Evropskoj ligi poslije petice (ENG., FRA., ITA., NJEM., ŠPA.).Klub koji je igrao možda najatraktivniji fudbal u Jugi, koji je znao nakantati jednog Dinama sa 9:2, pa Hajduka, Zvijezdu, Partizana pobjediti sa 4:0, 5:0.Klub koji je iz malog grada znao puniti stadion sa preko 30000 ljudi.Klub koji je imao simpatizere širom Juge a nije među velikom četvorkom.Klub koji je dao toliko igračina na ovako malo stanovnika (mislim da čitava Hercegovina ima duplo manje stanovnika od jednog Sarajeva).I da ne nabrajam više, a poslije rata je spao na to da ga jedna ekipa koju bi Veležovi juniori nakantali prije rata sa 10:0, nakanta sadašnjeg Veleža sa 12:1 ili 10:0.Da nam klub kojeg su naše rezerve dobivale 14:0 bude pojam.Eto toliko je Velež nisko pao i možda bi bolje bilo da ga nismo reinkarnirali poslije rata, ostao bi barem u najljepšem sjećanju.A sama ti ova moja zadnja rečenica govori kako smo nisko pali. :cry:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 okt 2010, 14:50

@cunami
Tako je brate...postujem maksimalno...Treba da se zna da je ovaj klub svetinja i takav mora ostati..ne prodati kozu nikom, nikakvoj politici, a pogotovo ljudima koji hoce da dodju sa par hiljada maraka i da budu "hadzije" kao sto su bili Andjelko Vlaho osnivac kluba, Josip Jole Musa i svi ostali...treba da se radi i zivi za Velez od jutra do sutra....
Koliko budemo vrijedili, ta ce nam pozicija biti na tabeli...I to je tako...

RODJENI 1922....Stari most, stara lopta, umotana u zvijezdu....Rodio se sa tim, i nedaj mi boze da imam pravo nesto mjenjati...Kako sam pronasao prije 40 godina, tako cu i svojim unucima ostaviti......

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 03 okt 2010, 15:13

nem73 je napisao/la:mrzim ovake ispade, nametanje misli na ovom forumu...bola ne kontam kako mozes srati toliko po dzuburu?
beli ga ni ja ne mirisem ali je donio klubu za svoga vremea(1ipo god) mnogo vise nego drugi su za 5-10-15god
to o kupovanju federalne lige, u najmanju ruku ti je glupa izjava...
taman ko da smo 11 levata na terenu imali al dzuba je to sve pokrivao(kupovao) sta li?

i domaci talenti?
evo ti je cola domaci, zabi nam ga i odradova se ko da je mancesteru ga zabio. :cry: pr.io mater sebi -
Slazem se sa tobom..Ne treba da Cunami se.re po Djuburu..To mu nije u redu..Treba da se.re po svim Dzuburima i ostalim, koji treba da se ukljuce u ovo sto imamo...Smeta im Pika, je li??? E brato, ako je njima problem da maknu tog Piku za ovu nasu ljubav, nabijem ih ja sve na k...Svaki od njih ima u u ladicama osamsto dokumenata ne da maknu Piku, nego citavo vodstvo grada Mostara...NJIMA ON ODGOVARA, sve je to isto....ali ti to neces da shvatis...

Bola covjece ti ovde napadas samo mene i Cunamija??? Gdje su ti ovi likovi sto navijaju za nase protivnike??? Gdje su ti ovi likovi, koji bi gasili klub??? Ko bola ima pravo od nas, da ugasi klub i da ga ne prenese sljedecoj generaciji, bez obzira u kakvom ga stanju prenio????
Mozda malo emotivno, ali ne mogu da vjerujem kako reagujes na nas a kako na ove, neznam kako bi ih nazvao....Navijacima Veleza ih sigurno necu nazvati....
Umjesto da svi vrsimo pritisak na apsolutno sve skupa, jer nam klub visi o koncu, oni su nas podijelili na ove i one...Natjerali su ljude da pristanu na gasenje kluba!!!! To se ne smije dogoditi, pa makar sve gorilo, a gorit ce, sve su prilike...
Nadam se da ce danas brdo njih izgubiti fotelje u kojima sjede i iz kojih nam kroje sudbinu....A Velezovu su davno napisali --- GASITI.....Zato danas se potrudimo da mi njih ugasimo.....

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 04 okt 2010, 01:23

Velez je potrosio ljudi u ovih 15-ak godina poslje rata da niko novi nema da dodje u klub nego se sve u krug vrti. Serem se ja i po Dzuburu i po svim slicnim i njemu gorima a zna se na koje se misli. Zasto???
Zato sto su klub ostavili u dugovima nenormalnim i svaki racun nam je blokiran,zato sto trebas biti predsjednik citavog kluba Velez a ne samo prvog tima jer kad je Dzubur dosao omladinski pogon je poceo da nam se raspada jer se sve sa strane dovodilo. Pa je li mislite da su ovo sve sitnice a da samo Pika pravi problem??? Da Dzubur i slicni zele da dodju u klub davno bi dosli nego...radi se o necem sasvim drugom. Zasto da nam djeca treniraju a da ne igraju za prvi tim nego da se reklamisu igraci sa strane? Dzubur jeste uradio mnogo za Velez ali se raspitajte kako je ostavio Velez,u kojem stanju,u kakvim dugovima? Treba biti realan i znat da je jedini spas omladinski pogon i domaca raja a tako i trener i na kraju krajeva,prodaja igraca da klub egzistira. Ali nama udare suplju pricu u smislu IDEMO NA TITULU i svi nam domaci ne valjaju nego samo lik i skupina koja je to izjavila a kad im sve to padne u vodu,pobjegnu glavom bez obzira. Puno sam ja toga prosao da bi nasjedao na ovakve price. Znamo svi da su se neke utakmice koje su bile bitne namjestale u Federalnoj ligi i ko god u to sumnja taj nije iz Mostara i nema pojma o Velezu. Sve pocinje i zavrsava u omladinskom pogonu i domacom rajom,kako igracima tako i trenerima samo sto svi sa strane imaju kredita za sve lose sto se uradi i navijaci ih trpe a domacu raju odmah sroze do temelja... Dzubur valja pojedincima jer ih je zaposlio,davao im lovu a nama obicnim i nepotkupljivim je taj covijek bio i prosao,dosao red na novo lice

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 okt 2010, 20:20

Cunami,

Volim tvoje postove i vecinom ih izdvojim da ih pazljivije procitam od vecine ostalih, ali mislim da grijesis ovaj put.

Dzubur je politicar i to stoji. Ali reci da Dzubur radi stvari radi politike a ne radi Veleza - to su dvije razlicite stvari. Dzubur je i prije nego se upleo u politiku podrzavao Velez mnogo vise nego mnogi ostali ugledniji Mostarci. (autobusi za navijace itd - sve je to bilo prije Dzuburovog ulaska na celo Veleza). Znaci Dzubur je Rodjeni bio i prije nego je bio politicar.

Mislim da malo grijesis o kritici protiv njega. Mislim da krivis ispravnu struju u moru neispravnih struja. Bitno je u ovakvim trenutcima znati koga podrzati i kome ledja okrenuti.

Evo da ti dam primjer. Izvdvajas podatke o Dzuburovoj kupovini utakmica i povratku u PL. Prvo i osnovno - niko NIKAD nije dao ZRNO dokaza da su se te stvari ikad i desile. Znaci sve ovo je rekla-kazala i nista nije dokazano. Sve ovo je mahalska prica - ali hajde recimo i da si 100% u pravu i da sva ova mahalska prica je 1000% tacna.

E ako zamislimo da je tacna sva ta prica o Dzuburu - jeli Dzubur pogrijesio? Nije. Zasto? Pa jeli ti treba napomenuti kako je Velez prosao u Kaknju? Jeli to bilo cista obraza i postena posla? Jeli treba napomenuti Jedinstvo iz Bihaca i danas vec osudjenog kriminalca Tigra koji je Velezu namjestao tekme da Velez nebi prosao? Tigar je sve te stvari otvoreno priznavao u medijima. Dzubur je tada uradio (pod predpostavkom da jeste uradio) ono sto se MORALO uraditi da bi situacija bila koliko toliko FER - da! Kazem fer! Jer ako ti ostala 3 tima kupe po 3-4 utakmice - ti da kupis 2 i da izboris za ostale 2 - jeste i vise nego fer. Da Velez nije cuvao svoja ledja - mi bi se ugasili kao klub - i u ligi gdje (kao prva Federalna) gdje je kupovina glavni i osnovni nacin podjele bodova - ne kupovati bodove kad znas da tvoji glavni rivali javno govore na TVu "jesam pa sta" (kao sto je Tigar rekao) - to bi bila ludost. Ja se, s toga, zahvaljujem Dzuburu jer je imao vizije i mozga da uradi ono sto se uraditi moralo, i svatiti da se klin klinom izbija.

Tako da je nerealno, netacno i nefer kuditi Dzubura jer je Velez izvukao iz govana mutnim radnjama kad je Velez istim takvim mutnjim radnjama vec i izgubio stadion, i izgubio politicku podrsku grada, i izgubio status u Premijer ligi (u godini kada se liga smanjivala - jer Velez nije tada bio zadnji ni predzadnji nego pred-predzadnji, sto znaci da se liga nije smanjivala - Velez nikad nebi ni ispao). Plus nefer je pricati o covjeku - bez dokaza - a dokaze niko nema - postoje samo price. A i da su one i tacno, sve su to bile mutne radnje i sve su isle na stetu Veleza - kuditi Dzubura sto je istom mjerom vratio - nije u redu jer Dzubur nista od toga nije radio jer je htio nego jer je morao.

I Velez se nece vratiti na svoje dok se klin klinom ne nastavi izbijat - samo tako mozemo nazad do Bijelog Brijega, do politicke podrske grada, do iskrenog vodstva u upravi Veleza, do povratka podrske najvecih Velezovaca koji su radi istih mutnih radnja protiv Veleza (iznutra) oprali ruke od njega, kao Bajevic, Maric, Sliskovic, Pudar, Petranovic, Kajtaz, Tuce, a evo sada i Tanovic.

Ne kazem da Dzubur nije skrivio radi omladinske skole - ali nakon svega sto je uradio ispravno - to je vec trazenje dlake u jajetu. A vratiti istom mjerom Rudaru iz Kaknja, Jedinstvu iz Bihaca i Buducnosti iz Banovica i vracanju Veleza u PL + novoj tribini = i jeste bila velika stvar za uradit - i svaka mu cast za to.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 05 okt 2010, 00:00

Ja sam samo rekao a i mislio da nije fer od Dzubura da govori onakve izjave po medijima i namjestanju utakmica i sl. Jer,ko je i sta je taj Dzubur u fudbalu trenutno i odakle mu pravo da to kaze?? Svi znamo sta se desavalo u Federalnoj ligi i samo ko zeli da istinu sakrije govorit ce drugacije. Ja tom covijeku zamjeram sto je bio predsjednik samo prvog tima Veleza a trebao je biti citaog Veleza jer nije u krizi samo prvi tim nego citava struktura Veleza,od omladinaca,prvog tima,do uprave kluba i kad si predsjednik onda si to citave strukture kluba a ne samo djela kluba a Dzubur nije vodio brigu o omladinskom pogonu. On jeste napravio tribinu ali se sa tom izgradnjom Velez zaduzio i sa dugovima se nastavlja ova agonija koju tesko moze iko sredit. Moze svak doci,uzet kredit i radit sta hoce ali sta kad dodje neko poslje tog tipa i nasljedi dugove a on ne moze uzet kredit naprimjer da te iste dugove pokusa sanirat? To nisu price za interneta kao ni Dzuburova prica kako Velez namjesta utakmice. Mrzim kad neko prica o Velezu u losem kontekstu jer sam Mostarac,citav zivot uz Velez,odrastao uz Velez i ide mi na zivce kad Veleza blate a ne zna se razlog. Ispade da Dzubur nije namjestao utakmice a svo drugi prije i poslje njega jesu. To nije fer. Zasto nece da se prihvati posla u Velezu??? Kazu,ne moze jer ima obaveza. Ako je tako,postavi svog covijeka i nek radi kako ti zelis a ne radit nista a srat po Velezu,vazda cu se prvi usprotivit i javit jer Velez je nas a ne pojedinaca kako se neki zele oslikat nekim radnjama i izjavama. Zasto Dzubur izmedju ostalog,ne pokrene da se odrzi skupstina jer nas Velez nema predsjednika,trenera,direktora,sportskog direktora? Ne kazem ja da je los covijek i da ne zeli dobro ali je u ovoj izjavi rekao nesto sto nije trebalo jer je isto to i on radio a ispada da nije i da je sve bilo posteno jer nije fer prema ljudima koji su radili predano klubu a malo ih je bilo. Nije mi jasno da je pojedinim navijacima DRAGO sto se Velezu ovo dogadja a nece nista da urade a tonemo sve dublje i dublje i sta ako bas potonemo? Ko ce opet sve nanovo??? Tana je imao projekat koji sam prvi podrzao,domaca raja nek igra uz domaceg trenera ma ko bio i bit ce teska borba za opstanak ali ce se izbacit nekoliko mladih igraca i prodat ih i eto love u klub. Izgleda da to ne zele u klubu,navijaci to zele kad govore a cim dodju utakmice odmah se psuje i udara i drvetom i kamenom a svi su sa strane bolji od domacih i vise se paze i ispade da svi sa strane vole Velez od domace raje. I Dzubur dok je bio,rijetki su bili mladi igraci a da su iz Mostara osim Cole,Krhana i Zlaje ali se vidilo da se ne moze izdrzat financijski projekat igraca sa strane jer se potroi mnogo para. Ko god dodje na mjesto predsjednika i kad dodje,prvi cu se javit i reci nek se omladincima pravi teren jer djeca to zasluzuju a onda u saniranje stete citavog kluba krenut svi zajedno ogromnim naporima i silama jer Velez je nas a mi nismo na prodaju i mene bar nece zavarat lijepe rijeci nego djela iz kojih nece biti velikih problema a iza djela pojedinaca je ostala gomila velikih problema ko je tesko rijesit

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 okt 2010, 08:41

s tobom carina nema vise smisla raspravljat- ti si posljedni i jedini iskreni velezovac!!!
skidam ti kapu kao i svim tim koje ti podrzavas...
za mene su oni velika mrlja u svetoj knjizi kluba!!!
nikad ili vrlo vrlo tesko cemo sprati ljagu koju nam nabacise, al jbg ti to ne vidis tako- aferim!!! :arrow:

cunami, dosta toga ti pises ispravno, s tim da ga prilicno pretjerujes...
koji imas razlog za to, to me samo zbunjuje?!
dzubur ako nista nije uzeo djeci(nasoj maloj) po 200km za novu opremu,
pa ta djeca ni dan danas opreme nemaju a mnogi su ljetos prebaceni u "nk mostar" ,,,

vi vidte ono sto mnogi ne vide, tj ne vidite sto mnogi vide- jbg sta je tu je!!!
i ja bez dileme kazem, bolje nikakav nego vaki Velež a vi uzivajte u ovoj skalameriji od kluba,
borite se za njega, jasta cete... radije i novi klub, sve iznova i u nizim rangovima nego ovkao proklet!!!

dzuburove velike mana .- 1.picka je 2.safa ga postavio, sajo ga i unistio- tako bi mu bilo i opet... :arrow:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.