Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
je li ovo kosevo ima nekakav novi semafor il mi se cini, pa vrijeme je majku mu
Zarathustra
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Samo ti se ciniMoggi je napisao/la:je li ovo kosevo ima nekakav novi semafor il mi se cini, pa vrijeme je majku mu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Izvinjavam se albancima, nisam pogledao video. Pa ovo je vrh je.bo.te.JaskoBiH je napisao/la:
Evo dokle je stigla izgradnja stadiona u Albaniji u Tirani
Evo kako bi to trebalo izgledati.
I ja sam poprilično siguran da sam pročitao da će se krov na istoku stavljati na jesen, tačnije do utakmice Lige nacija sa S.Irskom koja se igra na Grbavici, a na rasporedu je sredinom oktobra.AnelZ je napisao/la:Koliko mene sjecanje sluzi, krov na istoku jeste najavljen za ovu godinu ¸tj. septembar/oktobar i bice sa stubovima na tribini. Jug zavisi od finansija, cijena je ipak oko 6 miliona KM no klub ima zelju da naredne godine pocne zapocne radove pa ako nista pripremne.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Koliko još fali Koševu za igranje reprezentacije na istom?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Ja msm kada se zavrsi ova kontrolna soba, ostaju brojaci karata, semafor i novi travnjak sa grijacima, mada nisam siguran ovo za travnjak neka me neko ispravi ako jos nesto treba dodati
Pazza Inter Amala
- kontrasviju
- Kontakt:
Koliko sam shvatio, što se tiče Grbavice, do utakmice u Ligi Nacija sa Sjevernom Irskom 15.oktobra će se poslije terena uraditi i nove klupe za rezervne igrače, ofarbati preostala tri reflektora, postaviti krov na istočnoj tribini, urediti vanjski izgled sjeverne tribine, dodati hibrid travnjaku te postaviti brojači karata.Takođe, krov na istočnoj tribini, brojače karata te hibrid travnjaka će finansirati savez i UEFA, sama ova tri projekta su otprilike 1,3 milion KM(Ispravite me ako griješim).I to je to sa projektima ove godine.I više nego dovoljno.Ukoliko se ovo sve uradi Grbavica dobija CAT 4.
1921
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Šta, kod nas se godišnje farba jedan reflektor? Pa pogledajte albance šta ljudi rade u pm.
Al zar taj krov mora ici sa stubovima na tribini??
O kakvoj cat4 pricas? Grbavica nema ni cat3 jos. A sigurno nece dobiti cat4 radi terena, farbanja reflektora, natkrivanja istoka ili brojaca. Brojaci su uvjet i na cat3 ubuduce. Pricate gluposti ovdje svako malo. BP nema cat4 a ima sve to sto ti nabrajas da bi Grbavica tek trebala napraviti.kontrasviju je napisao/la:Koliko sam shvatio, što se tiče Grbavice, do utakmice u Ligi Nacija sa Sjevernom Irskom 15.oktobra će se poslije terena uraditi i nove klupe za rezervne igrače, ofarbati preostala tri reflektora, postaviti krov na istočnoj tribini, urediti vanjski izgled sjeverne tribine, dodati hibrid travnjaku te postaviti brojači karata.Takođe, krov na istočnoj tribini, brojače karata te hibrid travnjaka će finansirati savez i UEFA, sama ova tri projekta su otprilike 1,3 milion KM(Ispravite me ako griješim).I to je to sa projektima ove godine.I više nego dovoljno.Ukoliko se ovo sve uradi Grbavica dobija CAT 4.
It's better when it's live
Opusti se momak
Grbavica bez ozbiljnih radova na zapadnoj tribini ne moze dobiti cat4. Tu jednostavno nema prostora. Zato sam ja milijun puta napisao da su trebali srusiti zapad i praviti novi koji je 2m iznad terena i ima 7-8 redova. Ta tribina bi imala puno veci potencijal. Oni su najavili da ce ove godine nagurati cat3, ali cisto sumnjam da ce kasnije moci cat4 bez nekih ozbiljnih radova.
Da istok nema desetogodisnje ulaznice mogli su na istok premjestiti sve. Ovako je blokiran centralni sektor, a UEFA zahtjeva da VIP bude na sredini. Taj istok je mogao biti centralna tribina i sve bi se dalo srediti, poslije krova, sasvim logicno. Zapad bi ostavili da propada, a kad bude mogucnosti srusiti ga i praviti novi, onakav kakav je i planiran.
Da istok nema desetogodisnje ulaznice mogli su na istok premjestiti sve. Ovako je blokiran centralni sektor, a UEFA zahtjeva da VIP bude na sredini. Taj istok je mogao biti centralna tribina i sve bi se dalo srediti, poslije krova, sasvim logicno. Zapad bi ostavili da propada, a kad bude mogucnosti srusiti ga i praviti novi, onakav kakav je i planiran.
Albanija je prije par godina bila u goroj situaciji nego sto smo mi.Apsulutno ni jedan stadion nije zadovoljavao nikakve kriterije i bilo je upitno odigravanje utakmica reprezentacije u Albaniji.Gostujuce reprezentacije su se zhalile na sve od terena pa do svlacionica i nadalje.Tad ih je uefa pritisnula i morali su reagovat ipak je to velika sramota za jednu drzavu pa i reprezentaciju i gradjane i sve.Prvo su u potpunosti renovirali nekoliko stadiona u prosjeku je ulozeno po 5 miliona eura u svaki stadion i obnovljeno je apsulutno sve od terena,novih stolica,fasada,reflektora,unutrasnjosti stadiona,prilaza,parkinga i sve vezano za stadione.A u medju vremenu je napravljen projekat i krenulo se u izgradnju novog stadiona tj ovog sto smo vidjeli koji ce biti najnoviji,najljepsi i najveci tj bit ce nacionalni stadion i kostat ce oko 48 miliona eura.Sa ovim stadionom Albanija ce imati odrilike 3,4 stadiona koji zadovoljavaju uefine uslove za igranje europe i sve to za samo par godina sto znaci da se sve moze kad se hoce ili pak kad te uefa pritisne pa da moras. Evo postavit cu nekoliko slika da vidite kako izgledaju ti renovirani stadioni,sigurno da nisu bas neke ljepote al uslovi i funkcionalnost u ovom slucaju su najbitniji.

Elbasan Arena

Loro Boriçi

Elbasan Arena

Loro Boriçi
Zadnja izmjena: JaskoBiH, dana/u 10 jul 2018, 10:44, ukupno mijenjano 1 put.
daj ne serite samo nek se gradi yebo stubove kad je ovako duplo jeftinije i realnije nismo mi evropa da smo naucili na boljeronaldo99 je napisao/la:Al zar taj krov mora ici sa stubovima na tribini??
Zarathustra
Albanija dobila 20 miliona pomoci od UEFE da grade stadion a ovdje pametnjakovici koji se prave da nesto znaju a pojma nemaju pisu kako UEFA ne daje novac za gradnju stadiona.
To je sibicarska prica kada se prica o dizanju sjevera i juga na Bilinom Polju s cime bi dobili stadion kojeg se mnogo razvijenije zemlje ne bi postidjele kapaciteta 18-19 000 mjesta.
Glavni grad hocemooo sve kuknjava kuknjava kuknjava
To je sibicarska prica kada se prica o dizanju sjevera i juga na Bilinom Polju s cime bi dobili stadion kojeg se mnogo razvijenije zemlje ne bi postidjele kapaciteta 18-19 000 mjesta.
Glavni grad hocemooo sve kuknjava kuknjava kuknjava
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- svrakino1921
- Kontakt:
reci im sta je rekla uefa koji je najperspektivniji stadionsvrakino1921 je napisao/la:![]()
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- sagitarius
- Kontakt:
Kao sto rece Frenkie: "vaša Bosna je od Baščaršije do Čengić Vile"
Zato i jesmo tu gdje jesmo, zato bi ja i volio da Sarajevo dobije najmoderniju arenu na balkanu, da i kosarkasi i rukometasi konstantnoj igraju tamo.I treba se sa gradonacelnikom Zenice dogovoriti da se nogomenti kamp prebaci u Sarajevo nekako..mozda ovako

Zato i jesmo tu gdje jesmo, zato bi ja i volio da Sarajevo dobije najmoderniju arenu na balkanu, da i kosarkasi i rukometasi konstantnoj igraju tamo.I treba se sa gradonacelnikom Zenice dogovoriti da se nogomenti kamp prebaci u Sarajevo nekako..mozda ovako

..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To je razlogsagitarius je napisao/la:Kao sto rece Frenkie: "vaša Bosna je od Baščaršije do Čengić Vile"
Yugoslav First League - ⭐️⭐️

Ima li ovde neki gradjevinac/masinac da mi nesto objasni??
Evo ja sam ubjedjen da bi nosaci ovog oblika(crveno) mogli podupirati krov npr. na istoku Grbavice, ili ja grijesim
Ne vjerujem da moze biti skupo da se nadje neki materijal koji bi mogao to podrzati i stavis ovakvih 10 uzduž tribine, ja msm da moze nosit tanker na sebi??
Uvjek su mi se sidjala nekakva neobicna rijesenja a korisna i estetski lijepa npr. onaj luk na Wembleyu lijepo estetski a msm da sam negdje gledao da i on ima neku svrhu, jbt kod nas samo udri na stubove, to zna i zidar sa 3 razreda srednje, imal sta pametnije??
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.