aeroms33 je napisao/la:Pozdrav, od nnedavno sam drajver, imam hyundai automatik klasicni stari cetri stepena brzine, nije los hvala Bogu nego da pitam kad hocu da preteknem neko sporije vozilo treba da pritisnwm papucicu gasa do kraja tzv kick down. E sad ja to pritisnem ok, motor ode u crveno i ubrza. Sad ja ne primjetim neki kick al nije to pitanje nego dali je ok to da radim cesce radi motora ili je ok ili sta. Drugo pitanje je dali treba da motor dode u treci stepen pa onda gas do daske ili mogu iz druge recimo.
Trece dali moram brzo zabiti papucu gasa u pod ili moze sporije.
Ima vise razloga sto ne osjetis nesto Bog zna kad to uradis. Princip toga je da kad stisnes papucicu, auto spusti brzinu, kao sto bi ti recimo na nekom autu prebacio iz pete u cetvrtu, da bi podigao obrtaje I brze mogao da podignes brzinu. Samim tim, auto moze potegnuti bolje. To je ono sto ti treba u preticanju, da to ne traje dugo nesto dok ti dosegnes brzinu da preteknes auto.
Ono po pravilu ne treba da je lose za auto, jer kao sto rekoh, spusta brzinu I daje gas. Svejedno je kako ti pristines papucicu, auto reaguje na poziciju papucice tj koliko gasa hoces da ubrizgas + gleda u kojoj je brzini trenutno + sta moze da ti ponudi kao odgovor. Mozda jednostavno nema snage da ti ponudi. Pritines odmah papucicu, auto reaguje odmah. Pritisces polako, auto samo dize obrtaje, dok ne vidi da si do kraja pritisnuo I onda uradi gore navedeno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...