FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 03 jul 2018, 13:39

https://sportsport.ba/fudbal/hvala-tuzl ... ira/281983

"Hvala Tuzla Cityju, ovim cvijetom se pronose poruke mira"

Press konferencija u Simin Hanu
Danas je na stadionu u Simin Hanu upriličena press-konferencija za štampu FK Tuzla City. Razlog press-konferencije je potpisivanje ugovora između U.G "Gračaničko keranje" iz Gračanice i FK Tuzla City o ustupanju i korištenju Cvijeta Srebrenice ekipi iz Simin Hana, koji će ubuduće krasiti grb ovog kluba.

E. Dindić
03.07.18. 13:14

slika

Prisutnim novinarima prvi se ispred Tuzla Cityja obratio Mirsad Suljić, šef marketinga ovog kluba.

"Zahvaljem se gospođama iz udruženja i medijima koji nas prate. Prilikom promjene grba mi smo odlučili da Cvijet Srebrenice bude dio Tuzla Cityja, jer mi svi potičemo iz tog kraja. Sretni smo zbog ove saradnje i zaista nam predstavlja veliko zadovoljstvo što nam je ukazano povjerenje", rekao je Suljić

U ime Udruženja građana "Gračaničko keranje" prisutnim novinarima se obratila predsjednica udruženja Azemina Ahmetbegović.

"Želim se zahvaliti Tuzla Cityju. Ovo je pokazatelj kako se poštuju drugi, kako poštujemo sami sebe jer želimo da poštujemo put istine i sjećanja onako kako treba. Ponosni smo na ovu saradnju jer ovim putem njegova simbolika i sjećanje će biti prikazani na pravi način. Ovo je način da se pronesu poruke mira i da se nikada ne zaboravi. Nama je trebala jedna ovakva snaga i energija da sportski iznesemo ovaj cvijet na pravi put, a sigurno saradnja sa Tuzla Cityjem to jeste. Nevine žrtve nikada neće biti zaboravljene, čak i kada nas više ne bude, on će ostati kao sjećanje na vrijeme koje nikada neće biti zaboravljeno", rekla je Ahmetbegović.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 jul 2018, 14:55

Ko ce sad izdržati baražnu vatru :urnebes: :urnebes: ....ocekivati je najezdu pravovjernih u vezi ovog oglasavanja gracanickih zena
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 03 jul 2018, 18:26

staragarda je napisao/la:Ko ce sad izdržati baražnu vatru :urnebes: :urnebes: ....ocekivati je najezdu pravovjernih u vezi ovog oglasavanja gracanickih zena
Samo da prođe još ovih 15 -dana i da krene PL.Onda će fudbal kao osnovna tema ovog portala doći na svoje.
Drago mi je da su poveli i Vukmirovića, nadam se i da ostaje u klubu.Ima on neku vatru samo da svede igru na minimum držanja lopte.Jak je i brz ,proljetos tek u utakmicama koje je igrao vidilo se da je on igrač.Nek mu je sretno.
Dobro bi bilo akoBogda u Zenicu 14. 07, na generalku protiv Čelika.Poželio sam ono Bilino Polje ,tuzlanski Euro-hram fudbala.
Ja volim FK Tuzla City

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 04 jul 2018, 19:15

sloboda72 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Ko ce sad izdržati baražnu vatru :urnebes: :urnebes: ....ocekivati je najezdu pravovjernih u vezi ovog oglasavanja gracanickih zena
Samo da prođe još ovih 15 -dana i da krene PL.Onda će fudbal kao osnovna tema ovog portala doći na svoje.
Drago mi je da su poveli i Vukmirovića, nadam se i da ostaje u klubu.Ima on neku vatru samo da svede igru na minimum držanja lopte.Jak je i brz ,proljetos tek u utakmicama koje je igrao vidilo se da je on igrač.Nek mu je sretno.
Dobro bi bilo akoBogda u Zenicu 14. 07, na generalku protiv Čelika.Poželio sam ono Bilino Polje ,tuzlanski Euro-hram fudbala.
De mi malo pojasni tu zadnju recenicu. :cool:

sloboda72
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la sloboda72 » 04 jul 2018, 19:23

....................................................SRETNO DARKO

17.10.2014. Darko Todorović(rođen 05.05.1997) Potpisao ugovor od 15. oktobra ove godine do 30. juna 2017. godine.

......................................slika
Ja volim FK Tuzla City

slogash

Post Postao/la slogash » 05 jul 2018, 18:42

55'
HNK Gorica 0- 1 FK Tuzla City
Mahmutovic (Stokic)

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 jul 2018, 19:08

slogash je napisao/la:55'
HNK Gorica 0- 1 FK Tuzla City
Mahmutovic (Stokic)
Hvala za info.
slika

HNK Gorica - Tuzla City 0:2 (0:0)

89:00 minuta
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 jul 2018, 19:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

slogash

Post Postao/la slogash » 05 jul 2018, 19:12

88'
0-2
Omerovic

slogash

Post Postao/la slogash » 05 jul 2018, 19:21

HNK Gorica 0-2 FK Tuzla City
55' Mahmutovic (Stokic)
88' Omerovic

Početna postava :
Fejzić - Efendić, Kojić, Kostić, Šarčević - Šećerović, Stjepanović - Murga, Stojčev, Crnkić - Poturalić.

Drugo poluvrijeme:

Fejzić - Širanović, Kojić, Kostić, Obradović - Milaković, Čomor - Mitrović, Omerović, Stokić - Mahmutović.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 jul 2018, 19:24

...............................PLAVI BOLJI OD HRVATSKOG PRVOLIGAŠA

slika

5. Jula 2018. 143 Pregleda

- U prvom prijateljskom susretu u okviru desetodnevnih priprema u slovenačkom Čatežu, ekipa Tuzla Citya savladala je hrvatskog prvoligaša Goricu sa 2:0.

Meč je na golu započeo Fejzić, ispred njega zadnju liniju činili su Efendić, Kostić, Kojić i Šarčević, ispred njih Stjepanović i Šećerović, ofanzivno Crnkić, Murga i Stojčev te u napadu Poturalić.

Plavi su imali više od igre u prvom dijelu, a osim dva šuta na gol imali su i čak šest izvedenih kornera naspram jedan protivnika, što govori o nadmoći Starčevićevog tima. No golova nije bilo.

Drugi dio počeli su Fejzić, a i ispred njega Širanović, Kojić, Kostić, Obradović, dva zadnja vezna bila su Milaković i Čomor, ofanzivno Mitrović, Omerović i Stokić te u vrhu Mahmutović.

Upravo je ovaj posljednji na asistenciju Stokića zabio za 1:0 u 55.minuti.

Kasnije su šansu dobili Nukić, koji je zaradio crveni karton te Ramić i Vukmirović.

Tačku na bolju igru Plavih, stavio je Omerović u 89.minuti meča.

Naredna utakmica je u nedjelju protiv slovenačkog prvoligaša Triglava iz Kranja.

press Služba FK Tuzla City
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 jul 2018, 20:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 jul 2018, 20:10

FK Tuzla City

U FUNKCIJI ZVANIČNA KLUPSKA WEB STRANICA
Dragi naši navijači i simpatizeri, obavještavamo vas da je od danas u funkciji zvanična klupska web stranica na kojoj ćete moći pratiti sva dešavanja u vezi našeg Kluba na http://www.fktuzlacity.com

press Služba FK Tuzla City
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2018, 05:08, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 jul 2018, 20:27

Starčević: Igrači su odigrali veoma kvalitetno

............................................Strateg Tuzla Cityja nakon trijumfa
Trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević bio je zadovoljan igrom i rezultatom nakon današnje prijateljske utakmice njegovog tima protiv HNK Gorica.

A. Lendo
05.07.18. 20:09

Novi bh. premijerligaš je pobijedio novog hrvatskog prvoligaša sa 2:0 u prijateljskom susretu koji je odigran u Sloveniji, a Starčević je nakon meča poručio da su njegovi igrači puni samopouzdanja.

"Poslije četiri dana teških treninga, iako umorni, igrači su odigrali veoma kvalitetno protiv kvalitetne ekipe HNK Gorica. Nastavljamo sa radom svjesni nedostataka i puni samopouzdanja nakon pobjede. Slijedi dan regeneracije i pripreme za narednog protivnika NK Krsko", poručio je strateg Tuzla Cityja u razgovoru za SportSport.ba.

Nakon uvjerljivog trijumfa Tuzla Cityja nad Zvjezdom 09 u Etno selu Stanišići, očigledno je da su izabranici Slobodana Starčevića odlično počeli i dio priprema u Sloveniji.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Ja volim FK Tuzla City

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 05 jul 2018, 22:41

Druga tekma,druga pobjeda.
Raduje ova mini serija dobrih rezultata na pripremama.
Posebno mi je drago sto je Mahmutovic procepio i nadam se da ce vratiti bar malo forme ali i zdravlja od onog kojeg je imao u Teplicama ali i Plzenu.Tamo je jedna period redao golove ko na traci.Imamo stvarno fino popunjen roster,i volio bi da u narednom periodu vise paznje posvetimo mladim i perspektivnim igracima kojim bi mogli nadopunjavati i jacati tim iz sezone u sezonu a svakako kasnije i zaraditi.Cujem danas Zrinjski klepio neka dva malca iz Gradine,pa jbte jesu li stvarno svi timovi sa Tk toliko slijepi da dodje covjek iz Mostara i odvede dva momka.

Ovim segmentom kluba nikako nisam zadovoljan,al posto je prva sezona u PL mislim da ce se ove sezone gledati da se izgura sa sto iskusnim igracima bez pretjeranog rizika od ispadanja ali da se nekim slucajem domognemo i evrope sto ce biti prilicno tesko al ne i nemoguce.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

sloboda63
Kontakt:

Post Postao/la sloboda63 » 05 jul 2018, 22:50

BosanacGorstak je napisao/la:Druga tekma,druga pobjeda.
Posebno mi je drago sto je Mahmutovic procepio i nadam se da ce vratiti bar malo forme ali i zdravlja od onog kojeg je imao u Teplicama ali i Plzenu.Tamo je jedna period redao golove ko na traci.Imamo stvarno fino popunjen roster,i volio bi da u narednom periodu vise paznje posvetimo mladim i perspektivnim igracima kojim bi mogli nadopunjavati i jacati tim iz sezone u sezonu a svakako kasnije i zaraditi.Cujem danas Zrinjski klepio neka dva malca iz Gradine,pa jbte jesu li stvarno svi timovi sa Tk toliko slijepi da dodje covjek iz Mostara i odvede dva momka.

Ovim segmentom kluba nikako nisam zadovoljan,al posto je prva sezona u PL mislim da ce se ove sezone gledati da se izgura sa sto iskusnim igracima bez pretjeranog rizika od ispadanja ali da se nekim slucajem domognemo i evrope sto ce biti prilicno tesko al ne i nemoguce.
Ma kažem ja Vama. Glogova city iduće godine osvaja Ligu prvaka. Evo vidiš već ste krenuli sa međunarodnim pobjedama a šta čete tek iduće godine raditi. Samo naprijed Glogova city,

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 05 jul 2018, 22:52

sloboda63 je napisao/la:

Ma kažem ja Vama. Glogova city iduće godine osvaja Ligu prvaka. Evo vidiš već ste krenuli sa međunarodnim pobjedama a šta čete tek iduće godine raditi. Samo naprijed Glogova city,
Pises na temi namijenjenoj iskljucivo za navijace Tz city..krsis pravila foruma i imas temu opste diskusije za to.Nema potrebe da te banuju al et iskazi svoje misljenje na temi predvidjenoj za to. :thumbup:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 jul 2018, 22:56

Bravo Tuzla.....fino ovo ide na pripremnim tekmama.... super i za stranicu kluba....raste to polako iz dana u dan
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 05 jul 2018, 23:09

Treba nam jedan u defanzivi kao zamjena za Kojica i Kostica..Provjeren igrac koji moze nadomjestiti nedostatak jednog od ove dvojice..Ako se vec ne misli papreno platiti nekom nek bar dovedu Ragoja,bolje ista nego nista :D
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 05 jul 2018, 23:34

BosanacGorstak je napisao/la:Treba nam jedan u defanzivi kao zamjena za Kojica i Kostica..Provjeren igrac koji moze nadomjestiti nedostatak jednog od ove dvojice..Ako se vec ne misli papreno platiti nekom nek bar dovedu Ragoja,bolje ista nego nista :D
Jel istina da ste Ignjatovica zaganjali?
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 06 jul 2018, 00:10

Menadzerski talovi, niko tu ne dodje iz Mostara i "klepi" igraca, vjerovstno je rijec o Mustaficu, a pogadjajte koji velemajstor im je menadzer. Fino on tali igrace, dok zbog sitnog intereresa dibro ne naguzi klub s kojim je u talu. Svi koji su s Husarom radili su osjetili to. Frajer zahtjeva da mu igrac igra, bez ibzira mozda ako ima bolji neko od njega.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Crkvice1988 i 4 gosta.