FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 16:56

ne znam što se palite na postove štrumfa?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 05 jul 2018, 17:28

umjetniksabrojem9 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Spremi se sad da dobro braniš te tvrdnje materijalnim dokazima i životom, samo dok pročitaju pojedini. :D

Druze sve je to tako. Dnevno me huja hvata zbog poteza Sabrine. Pogledaj ovako: bivsi PR ti da otkaz ti u umjesto njega zaposlis novog frajera, pa jos jednog za drustvene mreze i PRa iz sjene Ljigatu. Prvo pa daj tog Trbica u Predsjedništvo ako je radio za tri osobe posao, a drugo koji idiot moras biti da u situaciji kad je povrijeden Pavlovic, Kovacevic i kad imas na golu onog Rundinog pekara iz Amerike ti pare trosis na 3 osobe koje trebaju radit sta je jedna... Je l mene neko zeza?

Da energiju trose na fudbal, a ne na prikrivanje svojih idiotskih poteza mi bi bili top klub.
Pa je li moguće da je zaposlila Ljigatu? Taj lik je bolesnik anamo onih! Prosto ne mogu vjerovati da je toliko drska i da nas je be u zdrav mozak. Iz svih medija nema odvratnijeg lika koji uvijek i vazda šilji za košpicare. Samo zbog ovog lika treba joj ebati nanu naninu u protjerati **** motkom.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 17:56

e čuj PRa iz sjene :D
jel i prijavljen iz sjene il radi iz sjene na crno jel :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 05 jul 2018, 17:59

DenchiNL je napisao/la:
umjetniksabrojem9 je napisao/la:
1) Stadion - Duboko sam razočaran SDA zamazivanjem očiju i laganjem i pranjem para. 500.000 KM je klub izlobirao preko Kantona da se uplati Centru. Namjera je bila isključivo, ponavljam ISKLJUČIVO za popravku terena. Pogledajte ovaj šljam od političara (http://****. ba/premijer-liga-bih/foto-pojacana-rasvjeta-na-stadionu-kosevo-uspostavljen-i-video-nadzor/123731). Da pojasnim reflektori ne mogu imati 1700 luksa. U fudbalskoj infrastrukturi luks je prelomna tacka rasvjete na visini iznad centra. Izdvojiti 280.000 KM za sijalice je uvreda za mozak. Uz to, pogledajte sliku kontrolne sobe. 5 monitara, 4 kamere postavljenje. 180.000? Cega? Sramota. Realni, stvarni troskovi za ove radove su ne vise od 80.000 KM. A naša vrla direktorica klima glavu pred Ajnadzicem. Vjerovatno je u talu.
09.08.1975. Puštanje u pogon električne rasvjete na Kantridi
U sklopu turnira pod pokroviteljstvom Sportskih novosti “Maksimir Kantrida 75” Rijeka je svoju drugu utakmicu igrala protiv Dinama u večernjoj utakmici na Kantridi. U prvoj je Rijeka pobijedila ADO den Haag sa 3-0, isto kao i Dinamo, te je ova utakmica odlučivala o pobjedniku turnira. U sklopu ove utakmice bilo je predviđeno puštanje u pogon električne rasvjete na Kantridi koja je u to vrijeme bila koncipirana prema najsuvremenijim zahtjevima i izvedena po najnovijoj tehnici toga doba. Postavljeno je 216 snažnih reflektora od kojih je svaki “kompjuterski” usmjeren u određenu točku na terenu. Stupovi su visoki 52m, a ukupna snaga rasvjete je 580 kilovata. Jačina rasvjete može se podesiti na 250 luksa za održavanje treninga, 650 za održavanje prijateljskih utakmica i 860 luksa za prvenstvene utakmice. To je dovoljno da televizija u crno-bijeloj tehnici može prenositi utakmicu. Kad se uključi i donja grupa reflektora postiže se rasvjeta za snimanje u boji od 1700 luksa, a maksimalna je čak 2350. Za ovu utakmicu upaljeni su svi reflektori te su tako gosti imali priliku vidjeti sjaj najbolje osvijetljenih stadiona Europe od kojih je prema prvim mjerenjima samo stadion “Reala” u Madridu imao veću snagu od riječkog.
Utakmica je počela u 2015h, a pred 15.000 gledatelja istrčali su: Avramović, Makin (Durkalić), Kocjančić (Filipović), Devčić, Radin, Stefanović, Ražić (Uljan), Čohar (Cukrov), Mohorović (Silić), Juričić (Stojanović), Skoblar (Vujković). Početni udarac izveo je direktor stadiona Kantrida Ivica Smolčić. Već u prvih pola sata utakmica je bila riješena. U 12 minuta Rijeka je tri puta torpedirala Dinamo i osvojila turnir “Maksimir Kantrida 75”. Bijele je u vodstvo doveo Mohorović na asistenciju Juričića u 16′, da bi Čohar povećao prednost u 25′ također na asistenciju Juričića. Konačnih 3-0 solo prodorom u 28′ postavlja Ražić.
Iz Securitasa su poručili da imaju veliko iskustvo u tehnološkom pogledu te da će na stadionu biti instalirane dvije pokretne te dodatne 24 kamere. Bit će pokriveni svi ulazi i sistemom će se upravljati iz kontrolne sobe. Oprema je kanadskog proizvođača koji se fokusirao samo na ovu vrstu posla.
malko te prenijelo, oko 25 kamera je postavljeno, kojim poslom se baviš pa tako "realne" procjene donosiš o radovima koje tvoje oči nisu ni vidjele?

ne znam kako možeš biti toliko glup i napisati ovako nešto, šta i UEFA u talu s Ajnadžićem pa će nam progledat kroz prste? simpatičan si momak :urnebes: to o5 f
Prije nego sto kazes nekom da je glup lektore, razmisli malo.

Poenta nije u rasvjeti preko koje peru pare svake godine a sluzi za ku*ac, a ni te kamere za osiguranje nisu toliko neophodne.
Realna procjena je da su nam opet prodali mu*a za bubrege.
Nit je ko dao nesto za FK Sarajevo nit je imao u planu da to uradi, a u svim medijima pise da su nama "pomogli".. Stadion je drzavni, koristi ga ko zeli i ko plati, a mi ko redovne musterije imamo mozda neku prednost u odnosu na Mariju, olimpic, selju... na konferencije zovu predstavnike naseg kluba a ne one koji upravljaju njim i ciji je stadion... Ne znam sto Marija nije bila i za nju je kao i za nas.
Da imaju svake sedmice po jednu Mariju davno bi oni nama nasli razlog sto ne mozemo tu igrat.

Klub je izlobirao Centru, ne sebi nego Centru. Kakva prica, nas klub je lobirao Ajnadzicu da ulozi sredstva u Ajnadzicev stadion. Zasto ne izlobiraju da nas ne kazne svako kolo najvecom kaznom, zasto mi da punimo kasu seljinog saveza i finansiramo ove njihove "projekte" na smetljarniku.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 jul 2018, 18:12

Gdje su one pare sa kojima se pojedini zimus hvalise?
Kad se samo sjetim sabiranja, od ovog 200 hiljada, od Cimija toliko, od onog onoliko. Nakucase dva miliona maraka :rol:
Zimus pitah gdje su pare, rekose sacekaj ljeto, treba da legnu. Dodje ljeto, a nama opet kurko :tokralju:

FK redovna plata uhljebljenim uposlenicima. :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 05 jul 2018, 18:16, ukupno mijenjano 2 puta.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 jul 2018, 18:14

Možda nisu još legle.. :zviz:
Bahati, bahati Željkan!
1946

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 05 jul 2018, 18:20

joker90 je napisao/la:Možda nisu još legle.. :zviz:
pare mozda i nisu al zato nase kurtizane ...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 18:24

simidobar je napisao/la: Prije nego sto kazes nekom da je glup lektore, razmisli malo.

Poenta nije u rasvjeti preko koje peru pare svake godine a sluzi za ku*ac, a ni te kamere za osiguranje nisu toliko neophodne.
Realna procjena je da su nam opet prodali mu*a za bubrege.
Nit je ko dao nesto za FK Sarajevo nit je imao u planu da to uradi, a u svim medijima pise da su nama "pomogli".. Stadion je drzavni, koristi ga ko zeli i ko plati, a mi ko redovne musterije imamo mozda neku prednost u odnosu na Mariju, olimpic, selju... na konferencije zovu predstavnike naseg kluba a ne one koji upravljaju njim i ciji je stadion... Ne znam sto Marija nije bila i za nju je kao i za nas.
Da imaju svake sedmice po jednu Mariju davno bi oni nama nasli razlog sto ne mozemo tu igrat.

Klub je izlobirao Centru, ne sebi nego Centru. Kakva prica, nas klub je lobirao Ajnadzicu da ulozi sredstva u Ajnadzicev stadion. Zasto ne izlobiraju da nas ne kazne svako kolo najvecom kaznom, zasto mi da punimo kasu seljinog saveza i finansiramo ove njihove "projekte" na smetljarniku.
kako nije kad frajer laže i lupa da nema 1700 luksa a ljudi u 75-oj takve reflektore imali, kone platile 305.000 za 1400(mjerili 1500)luksa, a nama urađeno za 280.000 , tj. pardon Koševu, pa laže kaže 4 kamere a odeš na sliku u članku i možeš ih golim okom izbrojat 25 na onom ekranu, pokrivaju sve ulaze...

čemu laži i to tako lako vidljive neistine....banalne

e sad ako frajer lupa tako i laže treba mu vjerovat nešto drugo što ovdje plasira????

boli me k. mi igramo na tom stadionu evropu , kamere su neophodne zbog ispunjavanja uslova UEFE, i bit će još radova, a kamere će donijeti i početak kraja za piro-idiote, po meni sve pozitivne stvari...

ostalo ne komentarišem, nije ajnadžić nevinašce normalno je da ga ima u talu, košto ima svakog drugog načelnika na svakom projektu, nije ovo švica

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 jul 2018, 18:27

Evander je napisao/la:Gdje su one pare sa kojima se pojedini zimus hvalise?
Kad se samo sjetim sabiranja, od ovog 200 hiljada, od Cimija toliko, od onog onoliko. Nakucase dva miliona maraka :rol:
Zimus pitah gdje su pare, rekose sacekaj ljeto, treba da legnu. Dodje ljeto, a nama opet kurko :tokralju:

Cekaju povoljniji kurs da bude da mogu razmijeniti u kaemove :D

Nokson22
Kontakt:

Post Postao/la Nokson22 » 05 jul 2018, 18:28

Slabo sta pišem ovdje ali mi nesto nije jasno nikako.
Imamo 2 problema:
1.Uprava stanje u klubu vodstvo (katastrofa)
2.Tribina bojkot rasulo isto katastrofa br 2,ali se nadam da je tome dosao kraj.
E sada nije mi jasno zasto niko ne prica o Italiji,sve je puno pesimizima okej izgubit cemo sa dosta razlike ocigledo,ali niko ne spominje aranzmane da li se ide ? Koliko bi kostalo i to ? Razumijem situaciji oko kluba i sve ali bi 99% ljudi pricalo o tome samo i "svrsavalo" na te Talijane kod nas je stav kao da poslije Armenija ide opet Armenija,ja licno otkako sam cuo koga smo dobili za protivnika nmgu da spavam i brojim dane.
Halalite ako sam opro raju,ali sam osjetio potrebu da iznesem svoj stav (naravno bice onih kojima se ne svidja)ali jbo ga idemo u Ultra svijet,dolazi nam renomirani tim,daj nesto da se desava ubija pesimizam........
“S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani.” Francesco Totti

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 05 jul 2018, 18:29

Koji su samo debili u upravi, znaci poslije jedne od najuspješnijih godina sto se tice OP, i akademije i skole fudbala, debili umjesto da nagrade pojedine trenere, koji su najzasluzniji, oni im za nagradu daju rijesenje o otkazu, za prijavu na biro, i ugovor o djelu dva mjeseca, samo da im nebi dali za stalno, jos i prijete ako na pristanu na to, da nema nikakvog ugovora, kao ima biro, pa ovo je fkt preraslo svaku mjeru, znaci Bukovica, Jahic a pogotovo nas vrli Bili nabijem ga na neku stvar, a o K.u.rvici da i ne govorim, ako oni ostanu jos mjesec nama nema napredak nikad s ovakvim propastima, pleme im se zatrlo
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 05 jul 2018, 18:34

Ako neko gleda na citytv kako Velež mlati plavu dr.olju nek baci oko na njihovog špica, Brandao. Izgleda mi kao pravi killer :think:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 18:36

SarajevoJeBordo je napisao/la:Ako neko gleda na citytv kako Velež mlati plavu dr.olju nek baci oko na njihovog špica, Brandao. Izgleda mi kao pravi killer :think:
Velež igra fin fudbal i ima par dobrih stranaca :thumbup: 3-1 je za rođene :D

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 05 jul 2018, 18:37

Evander je napisao/la:Gdje su one pare sa kojima se pojedini zimus hvalise?

Rece lektor preko 3 miliona da smo zaradili na celu sa Valentinom i Sabrinom u njihovim cuvenim i dobro sakrivenim transferima. Ne treba to spominjat, zamjerice nam oni iz uprave.

Samo veselo i pozitivno..

Ako nisi znao obnovili smo rasvjetu i obezbijedili sistem osiguranja... Mnogo su se istrosili..

@ Denchi
Nije moguce da njega smatras lazovom zbog banalnosti i da u isto vrijeme tako sa povjerenjem pricas o upravi..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 18:50

simidobar je napisao/la:
Rece lektor preko 3 miliona da smo zaradili na celu sa Valentinom i Sabrinom u njihovim cuvenim i dobro sakrivenim transferima. Ne treba to spominjat, zamjerice nam oni iz uprave.

Samo veselo i pozitivno..

Ako nisi znao obnovili smo rasvjetu i obezbijedili sistem osiguranja... Mnogo su se istrosili..

@ Denchi
Nije moguce da njega smatras lazovom zbog banalnosti i da u isto vrijeme tako sa povjerenjem pricas o upravi..
šta sam rekao za upravu?
i ne smatram ga ja lažovom, nego jeste lažov jer je iznio stvari koje nisu tačne, odeš i provjeriš , svakom vrlo lako dostupno....

ne znam šta vas pogađa tačno u sređivanju stadiona koji mi koristimo za tekme i + evropske koje ćemo mi igrati tu?
ajnadžić? ni meni nije drag čak mi je mrzak ali reći da se tu nešto može kao "neuraditi" pa proći UEFInu inspekciju je smiješno...
i to nema dodira s upravom, osim što on koristi momenat da se uslika s našima ne bili mi navijači kao popušili foru pa da neko glasa za njeg...
o tom bar kod mene nema govora taman da je 2 stadiona napravio...

ovo sređivanje Koševa najviše smeta konama jer su se napeli ko žabe da repka igra kod njih i istrošili momački da uđu u tu 3-ću kat. Koševo je s ovim reflektorima u toj kategoriji, i još su jači, što je više luksa = bolje za TV prenos, dakle nakon svega može se desit da repka sad opet igra na Koševu...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jul 2018, 18:57

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 jul 2018, 19:12

RedEvil je napisao/la:Koji su samo debili u upravi, znaci poslije jedne od najuspješnijih godina sto se tice OP, i akademije i skole fudbala, debili umjesto da nagrade pojedine trenere, koji su najzasluzniji, oni im za nagradu daju rijesenje o otkazu, za prijavu na biro, i ugovor o djelu dva mjeseca, samo da im nebi dali za stalno, jos i prijete ako na pristanu na to, da nema nikakvog ugovora, kao ima biro, pa ovo je fkt preraslo svaku mjeru, znaci Bukovica, Jahic a pogotovo nas vrli Bili nabijem ga na neku stvar, a o K.u.rvici da i ne govorim, ako oni ostanu jos mjesec nama nema napredak nikad s ovakvim propastima, pleme im se zatrlo
Pa da znas kakve su talove imali i ugovore potpisivali s igracima, treba ih objesiti...
A i ljude koji su to odobrili..

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 19:14

Zip je napisao/la:
RedEvil je napisao/la:Koji su samo debili u upravi, znaci poslije jedne od najuspješnijih godina sto se tice OP, i akademije i skole fudbala, debili umjesto da nagrade pojedine trenere, koji su najzasluzniji, oni im za nagradu daju rijesenje o otkazu, za prijavu na biro, i ugovor o djelu dva mjeseca, samo da im nebi dali za stalno, jos i prijete ako na pristanu na to, da nema nikakvog ugovora, kao ima biro, pa ovo je fkt preraslo svaku mjeru, znaci Bukovica, Jahic a pogotovo nas vrli Bili nabijem ga na neku stvar, a o K.u.rvici da i ne govorim, ako oni ostanu jos mjesec nama nema napredak nikad s ovakvim propastima, pleme im se zatrlo
Pa da znas kakve su talove imali i ugovore potpisivali s igracima, treba ih objesiti...
svi vrište kad ti menadžeri odvedu akademce, ali đeš smjenit trenera koji je bio u tome umješan, Nipošto na Evanderovog havera trenera i menadžera!!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 jul 2018, 19:24

Zip je napisao/la:
Odakle tebi informacija da jesu ili da nisu, nebitno?
Uhljebljeni clan porodice ti rekao? Mi ostali navijaci nemamo nikakve informacije o tome.
U sustini, kad vec znas, onda podijeli to sa forumom.

P.S. Gdje su pare kojima ste se hvalili proslu zimu?

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 jul 2018, 19:28

Evander je napisao/la: Odakle tebi informacija da jesu ili da nisu, nebitno?
Uhljebljeni clan porodice ti rekao? Mi ostali navijaci nemamo nikakve informacije o tome.
U sustini, kad vec znas, onda podijeli to sa forumom.

P.S. Gdje su pare kojima ste se hvalili proslu zimu?
kako nemaš? đe ti je haver? uhljebljeni :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa i 25 gostiju.