FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kenan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kenan » 23 mar 2009, 17:08

High je napisao/la:Iako je najrealniji ishod utakmice bio remi, Leotar je dao gol u 92.min

Sarajevo je jučer odigralo dobru utakmicu na gostovanju u Trebinju, ali je, nažalost, gol primilo kad se to najmanje očekivalo – u 92. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane, Dreč je skrenuo loptu u nebranjeni dio mreže i tako svojoj ekipi donio sva tri boda. I pored poraza, ne možemo reći da je Sarajevo odigralo loše, jer se igralo otvoreno i drsko, odvažno.

Alen Škoro je odigrao susret od početka i pokazao da može nastaviti pružati igre po kakvim ga se navijači i sjećaju. Pokazao je odličan osjećaj za pozicioniranje, kao i izuzetno dobru skok igru kojom je parirao odbrani Leotara. Spomenimo i da je u 63. minuti postigao pogodak koji je poništen radi ofsajd pozicije, a nedugo zatim je sjajno ukrao loptu zadnjem odbrambenom igraču domaćih i sam krenuo na golmana, ali je pomoćni sudac zaustavio igru zbog faula. Lijepo bi bilo kada bi u sportskom pregledu mogli vidjeti ovaj trenutak. Na slici iznad je Škoro u prilici koja je također završila dosuđenim ofsajdom.

Sve u svemu, možemo slobodno reći da je Leotar ostvario nezasluženu pobjedu uz ogromnu dozu sreće na kraju utakmice. Slijedi prvenstvena pauza nakon koje će Sarajevo igrati dvije domaće utakmice, protiv Borca i Zvijezde.
koji smo mi pehovi ebote,ovo se samo nama moze desit,jos skori poniste gol... :twisted:

High

Post Postao/la High » 24 mar 2009, 20:18

Jos nekoliko vijesti iz kluba

Jedna jedina minuta dijelila je Sarajevo od osvajanja boda u Trebinju, ali je na kraju sav trud otišao u nepovrat. Prekjučer sjajni Muhamed Alaim u 90. minuti ipak je potpisao kapitulaciju.
Trener Sarajeva Mehmed Janjoš razočaran je što je tako završila jedna, prema njegovom, a i prema mišljenju Trebinjaca, dobra predstava bordo tima.
- Fudbaleri su igrali zaista dobro. Nemam im šta zamjeriti. Pošteno su se borili 90 minuta. Pokazali su dosta hrabrosti i nisu se preplašili nijedne sekunde. Zbog njih mi je najviše i žao što nismo ostali neporaženi, što bi bio i najrealniji ishod meča.
Napravili smo dosta prilika, ali nam splet okolnosti nije išao naruku. Pogodili smo stativu, imali još nekoliko prilika, ali nas je koštao jedan trenutak nepažnje u zadnjoj liniji - kaže Janjoš.
Trener Sarajeva ne želi komentirati poništeni gol Alena Škore kod rezultata 0:0.
- Nikada ne pričam o suđenju pa neću ni sada. Da li je gol poništen neopravdano, ne znam - govori Janjoš.
Alen Škoro u Trebinju je zabilježio prvi nastup nakon povratka u Sarajevo, a strateg Sarajeva zadovoljan je onim što je pružio.
- Rijetko kada govorim o pojedincima, jer mi je kolektiv najvažniji, ali mogu reći da je Škoro bio dobar - kaže Janjoš.
U utorak u Vitez?
Slijedi reprezentativna pauza, čiji će jedan dio Sarajevo, prema svemu sudeći, provesti na mini pripremama u Vitezu.
- Vidjet ćemo danas da li će ta ideja biti realizirana. Planirali smo da u Vitezu ostanemo od utorka do nedjelje.
Ova pauza dobro će nam doći uoči dvije važne domaće utakmice protiv Borca i Zvijezde. U prvoj nećemo moći računati na Dudu, koji će na suspenziju zbog kartona, ali ćemo, vjerujem, biti jači za Nikitovića i Džakmića - govori Janjoš.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

kenan
Kontakt:

Post Postao/la kenan » 24 mar 2009, 23:02

Svaka cast momcima borili su se,steta sto nismo uzeli bod,al **** ga nismo imali srece,oni jadovi iz trebinja su ga morali zabiti u 92min,dabogda oni ispali iz lige,kako su mi samo odvratni,akoBogda uzimamo ove dvije kuci sa zvijezdom i borcem,onda rastereceni idemo na slijedece gostovanje,pozz za najbolje i najjace navijace HORDE ZLA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2009, 23:40

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 10 sep 2013, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.

roki...
Kontakt:

Post Postao/la roki... » 24 mar 2009, 23:46

nisam presluso sve ali pocetak je bio dovoljan to naslutiti... za sarajevo svoj zivot dacu,za njegva vjecno ja navijat cu,srce ce moje kao i tvoje vjecno da kuca za bordo boje,nasa je bosna na nas ponosna,republiko najmilija ti si horde odgojila,vjecno ti hvala sto si sarajevo ti nama dala,ja te volim ja te volim ja te volim saraj'vo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 mar 2009, 23:53

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 10 sep 2013, 00:08, ukupno mijenjano 2 puta.

kenan
Kontakt:

Post Postao/la kenan » 25 mar 2009, 19:22

roki... je napisao/la:nisam presluso sve ali pocetak je bio dovoljan to naslutiti... za sarajevo svoj zivot dacu,za njegva vjecno ja navijat cu,srce ce moje kao i tvoje vjecno da kuca za bordo boje,nasa je bosna na nas ponosna,republiko najmilija ti si horde odgojila,vjecno ti hvala sto si sarajevo ti nama dala,ja te volim ja te volim ja te volim saraj'vo
Ima i rep pjesma sa tim tekstom,mislim da je snimljena 98-99god,nesjecam se kako se zove onaj momak sto repa...

High

Post Postao/la High » 28 mar 2009, 13:15

Torlak: Borac i Zvijezdu moramo pobijediti

Fudbaleri Sarajeva nalaze se od utorka na petodnevnim pripremama u Vitezu.
Jučerašnji trening odradio je Sedin Torlak, koji je dan ranije obavio pregled u glavnom gradu ultrazvukom nakon što je imao problema sa istegnućem lože.

Istu povredu zadobio je Edin Dudo u posljednjem prvenstvenom susretu protiv Leotara i on će biti na poštedi nekoliko dana.

Prvenstvena pauza je za nas došla u nepovoljno vrijeme. Pripreme u Vitezu, gdje ostajemo do subote, iskoristićemo za druženje. U četiri kola proljetne polusezone ostvarili smo polovičan učinak kojim sam zadovoljan. Ipak, zaslužili smo barem bod više. Utakmicu protiv Leotara smo nesretno izgubili u posljednjoj minuti, iako smo pružili dobru partiju, rekao je Torlak.

Koševskom premijerligašu odgovara raspored u nastavku prvenstva pošto je u naredna dva kola domaćin ekipama Borca i Zvijezde. Osim Zrinjskog, koji se odvojio na liderskoj poziciji, nekoliko timova se bori za izlazak na evropsku scenu. Sarajevo zauzima peto mjesto sa 29 bodova, a treće plasirana Sloboda ima četiri boda više.

Sa dvije pobjede u dvije domaće utakmice ostali bismo u utrci za Kup UEFA. U goste nam dolaze dobre ekipe iz Banje Luke i Gradačca i daćemo sve od sebe da zabilježimo maksimalan učinak. Opasan protivnik biće Borac, koji je u usponu forme. Dolaskom novog trenera Mehmeda Janjoša u svakom susretu igramo borbeno i idemo na pobjedu. Tako će biti i na gostovanju kod Širokog Brijega, koje slijedi poslije dva domaća meča. Nadam se da možemo osvojiti drugo ili treće mjesto ako nas zaobiđu problemi sa povredama, istakao je Torlak, koji je pouzdan na poziciji stopera.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

High

Post Postao/la High » 28 mar 2009, 17:09

Vidite naziv teme,pa pisite o istoj,nema potrebe za off topicom.
Ne znam koliko puta morate biti opomenuti,ali imate teme gdje ovo mozete pisati.

High

Post Postao/la High » 31 mar 2009, 15:35

SARAJEVSKOM SPORTU 2,1 MILION MARAKA

Vrhunski sport u našem glavnom gradu u ovoj godini, konačno, moći će računati na ozbiljniju svotu novca iz budžeta Kantona Sarajevo, odnsono 2,1 miliona maraka.
Fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar, Košarkaški klub Bosna ASA BHT, Rukometni klub Bosna SO, Ženski košarkaški klub Željezničar, te reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i OKI Fantomi i SPID tako će umnogome lakše egzistirati.

„Nije svota novca koju smo prvobitno predvidjeli, jer smo je morali reducirati, između ostalog, i zbog svjetske ekonomske krize, ali je zadovoljavajuća. U svakoj narednoj godini, ona može biti samo veća i to me raduje kao inicijatora ovog projekta“, istakao je Emir Hadžihafizbegović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo za SportSport.ba.

U pomenutim klubovima zadovoljni su odlukom Vlade KS. Istakli su i kako će odobreni novac biti veoma bitna „injekcija“ njihovim kolektivima koja će podići kvalitet sporta u našoj prijestolnici.

„Nije bilo lako. Koplja su se lomila u Skupštini KS, prilikom usvajanja budžeta. Međutim, nakon velike bitke mogu reći da sam pobijedio neprijatelje sarajevskog sporta“, istakao je Hadžihafizbegović.

Ovo se tice i naseg kluba,koliko toliko pomoci ce FK Sarajevo,valjda ce se iz godine u godinu svota i povecati,ali isto tako se nadam da ce uprava imati bolju viziju za predstojece izazove,i da ce novac iskoristiti najbolje sto mogu.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 apr 2009, 19:08

Dobro je pobjeda...igra nista specijalno u prvom poluvremenu,nakon primljenog gola puno bolja igra..Skoro ubjedljivo najbolji asistencija i gol,svaki duel je dobio...

Sjever ludnicaa strasno jedva cekam video,prekrasno je bilo....
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 apr 2009, 19:13

odlicno navijanje na sjeveru,ono na pocetku utakmice je bilo fenomenalno,kao i sve do kraja,a joj onog bilica,njemu minuta sutnje 2 sekunde :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 04 apr 2009, 19:19

Necu o utakmici.Bodovi se pisu a igra se zaboravlja.Ali sve sto je lijepo to je sa sjevera.Fantasticna predstava sta drugo reci.Svi su ostali DOGMA samo su HORDE realnost.LJubav je samo jedna.FCS.

High

Post Postao/la High » 04 apr 2009, 19:21

Ne mogu da skontam kako igramo ovako,domace utakmice su dosta lose,ali tjesi me sto ih dobijemo,sto nije slucaj na gostujucim utakmicama.Dosta smo golova primili na Kosevu ove sezone,treba se raditi na tome. Treba se napad vise forsirati i raditi na istom.Na sjeveru spica samo takva,pokazali smo sve,vidjeli ste sve !Raduje me to da ni poslije primljenog gola nismo prestali navijati i nagradjeni smo za to golovima i pobjedi na kraju. Za ove trenutke se zivi !

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 04 apr 2009, 20:01

High je napisao/la:Ne mogu da skontam kako igramo ovako,domace utakmice su dosta lose,ali tjesi me sto ih dobijemo,sto nije slucaj na gostujucim utakmicama.Dosta smo golova primili na Kosevu ove sezone,treba se raditi na tome. Treba se napad vise forsirati i raditi na istom.Na sjeveru spica samo takva,pokazali smo sve,vidjeli ste sve !Raduje me to da ni poslije primljenog gola nismo prestali navijati i nagradjeni smo za to golovima i pobjedi na kraju. Za ove trenutke se zivi !
Problem je sto nasi igraci nece da zapnu dok go ne prime,tek onda bolje zaigraju.Sjever-Unbelievable.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 04 apr 2009, 20:08

Butmiran je napisao/la:
High je napisao/la:Ne mogu da skontam kako igramo ovako,domace utakmice su dosta lose,ali tjesi me sto ih dobijemo,sto nije slucaj na gostujucim utakmicama.Dosta smo golova primili na Kosevu ove sezone,treba se raditi na tome. Treba se napad vise forsirati i raditi na istom.Na sjeveru spica samo takva,pokazali smo sve,vidjeli ste sve !Raduje me to da ni poslije primljenog gola nismo prestali navijati i nagradjeni smo za to golovima i pobjedi na kraju. Za ove trenutke se zivi !
Problem je sto nasi igraci nece da zapnu dok go ne prime,tek onda bolje zaigraju.Sjever-Unbelievable.
ja danas ulazim u kucu ,, cujem neku buku reko da nij e premier liga engleska.. jes premier al nije engleska vec bosanska...... al se navijalo ........ svaka castt...... jest da navijam za zelju ali pitari su bili pravo bucni :)

MUFC

Post Postao/la MUFC » 04 apr 2009, 20:09

Svaka cast Hordama... slobodbo se moze reci ove sezone vrh vrhova !

ako moze pitanje , sta se skandiralo lesinarima na kraju utakmice i ako neko zna sta je pisalo kad su lesinari diglineki ''transparent'' sta vec ?
nesto kao od kada ste vi ultrasi ??????

pozz
I'm An FC Fan !!!

Love United Hate Glazer !Boykot Official United Web Page & Shops !
Join MUST _ The Official Manchester United Supporters Trust

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 04 apr 2009, 20:28

MUFC je napisao/la:Svaka cast Hordama... slobodbo se moze reci ove sezone vrh vrhova !

ako moze pitanje , sta se skandiralo lesinarima na kraju utakmice i ako neko zna sta je pisalo kad su lesinari diglineki ''transparent'' sta vec ?

pozz
Koga zanima saznace sta je pisalo.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 04 apr 2009, 20:41

Drago mi je da je sarajevo pobjedilo gledao sam utakmicu na tv-u drugo poluvrijeme je bilo zanimljivo...pogotvo sto je bilo tri gola...Skoro je dobro odigrao, nadam se da ce sarajevo do kraja ove sezone izboriti ulazak u evropu ako Bog da insAllah :D
mB!

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 apr 2009, 21:38

MUFC je napisao/la:Svaka cast Hordama... slobodbo se moze reci ove sezone vrh vrhova !

pozz

pisalo je "od kada ste vi ultrasi mi ne vjerujemo u navijacki svijet" pisalo je jos nesto al ne mogu se sjetit
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, gh0stHZ, Rule_hz i 40 gostiju.