Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

nagibBeg
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la nagibBeg » 03 jul 2018, 00:30

Slažem se, ako sarajevo ove godine ne osvoji onda sljedeće 100%

sloboda osvaja kup

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 03 jul 2018, 10:22

Guest007 je napisao/la:
Transfer1312 je napisao/la:Po meni favorit je Zrinjski i to mislim da će dosta prije kraja završiti pitanje. Gledajući prelazni rok , stanja u klubovima jedino oni imaju smirenost i neku konstantu , ŠB će biti blizu i tu negdje Željo I Sarajevo ali oni će na snagu doći do Evrope.

1.Zrinjski : Napravili jako malo promjena , pojačaju ciljano igrački kadar sa igračima o kojima znaju kako i sportski tako i karakterno sve . Miše je dobar trener , koji se Vitezom imao uspjeha ima jako dobar i čvrst stav i smatram da je čak bolja opcija nego Slišković ( odnosi se karakterno). Uprava radi sjajan posao i sve to je preduslov za Titulu

2. Široki: Previše je promjena bilo , otišli su nosioci igre ali smatram da su poprilično dobro se pojačali , ono što smatram kod njih prednost u odnosu na Sarajevske klube jeste taj mir oko kluba koji vlada , nema nekih velikih najava i pritiska oko kluba i to je jako dobro za Stručni štab i Igrače.

3. Željezničar: Navijači neće da prihvate više sezonu bez titule , iako je Kup osvojen nisu bili zadovoljni puše se protiv uprave i već u prvim kolima očekujem strašan pritisak na igrače i Stručni štab , jednostavno neće da gledaju više takav klub i takvu igru. A gledajući pojačanja teško da će biti bolji u odnosu na prošlu sezonu. Trener koji ne poznaje Ligu , Klubove a i nikad prije nije imao nekog dodira sa klubom i trebat će mu vremena da shvati gdje je došao , a većinom dok se okrene konkurenti bježe par bodova. Pojačanja su očajna , neki sa kipra , neki iz Istre (koji nije igrao) , smatram da i Arežina nije pojačanje jer nije navikao igrati pod pritiskom kao što je slučaj u Želji . Jedno je igrati za Mladost DK , Rudar Prijedor , Rudeš pa čak i Zrinjski a Željo sasvim nešto drugo i dosta igrača ne može da podnese pritisak . Uprava osluškuje želje igrača i po tome se ravna što je nedopustivo za klub takvog ranga.

4. FK Sarajevo: Slična situacija kao u Želji , dovode se ljudi preko noći u klub koji imaju svoje želje i samim tim svoje neke ideje. Za tako nešto treba vremena i ova sezona će biti još jedan promašaj ali i Husref značajno tome doprinosi. Sarajevo kao i Željo sluša navijači i njihove upute, isto tako da prostite piša.u se na Akademiju djecu vode po Pripremama a opet dovode se neki neprovjereni igrači , umjesto da iskoriste potencijal. Pojačanja i skauting je očajan.

Poz.Iznenađenje sezone : Tuzla City , NK Gošk i Čelik
Neg. Iznenađenje sezone: FK Krupa , FK Sloboda i Zvijeda 09
Sarajevo i Zrinski borba za titulu, Siroki 5-6 bodova za njima, mislim da ce Zeljo ovu sezonu podbacit, doveli su loseg trenera 4-5 mj, po meni, kao i Sloboda sa ovim trenerom borba za opstanak, kostur ekipe su otpustili, dovedeno je nekih igraca da bog sacuva. Mladost također borba za opstanak uz GOSK i vec navedenu Slobodu. Celik Krupa Zvijezda 09 zlatna sredina. pozitivno iznenadjenje sezone moze biti i Radnik, kontinuirano su u gornjem dijelu tabele, Sloga, ne znam sta bih napisao, doveli su ''zvucna'' pojacanja al' to su stari igraci, istroseni, nisu vise na tom levelu, zlatna sredina i njima.

Najveci favorit po meni za osvajanje FK Sarajevo
Ok, tu smo negdje sa mišljenje. I slažem se za Mladost da će biti kandidat za Prvu ligu . Ali isto tako mislim da je Krupa ugrožena jer ako je njima Handžić pojačanje onda treba razmislit , GOŠK ima Dudića koji fino radi i mislim da je u njemu njihova snaga. Čelik ovisi jer gledam ipak najavljivana pojačanja nisu došla treba sačekati kraj Prelaznog roka pa dati možda neku realniju ocjenu. :thumbup:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 03 jul 2018, 13:18

Politika i religija-općenito.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jul 2018, 16:26

Obrlati Husaric i najboljeg strijelca PL. Milos Filipovic je sada pod njegovom "zastitom" . Dali i njemu visi neki Maribor u najavi vidjet cemo :think:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 03 jul 2018, 16:30

miky_hz je napisao/la:Obrlati Husaric i najboljeg strijelca PL. Milos Filipovic je sada pod njegovom "zastitom" . Dali i njemu visi neki Maribor u najavi vidjet cemo :think:
Neki dan je Sinan objavio da bi mogao u Olimpiju
Za Filipovića su interes pokazali klubovi iz Njemačke i Turske, a menadžer Admir Husarić obavio je razgovore sa Olimpijom, pa je i slovenski prvak u igri za potpis ovog odličnog fudbalera.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 jul 2018, 15:36

Husara masterclass ove lige xD

High

Post Postao/la High » 04 jul 2018, 16:49

Goran Zakarić - manijak do kraja (ugovora)!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 jul 2018, 16:51

High je napisao/la:Goran Zakarić - manijak do kraja (ugovora)!
Ne treba se smijati tuđim nevoljama.
Zajebavam se, ugasili se dabogda
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 jul 2018, 16:53

Penaltiky je napisao/la:
High je napisao/la:Goran Zakarić - manijak do kraja (ugovora)!
Ne treba se smijati tuđim nevoljama.
Zajebavam se, ugasili se dabogda
Jesi vidio sta mi je napisao onaj širokobriježanin :lol: :D mada mi je bila jaca tvoja reakcija :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 jul 2018, 21:27

Nakon transfera Darka Todorovics
F.K.Sloboda pravi najbolje transfere u BiH
:bih: :bih: :bih: :bih:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 05 jul 2018, 00:22

svrakino1921 je napisao/la:Nakon transfera Darka Todorovics
Sto, nije Salzburg los klub....900 000 maraka plus 20 posto od narednog...nije lose... (ako je istina uopste :urnebes: :oops: )
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jul 2018, 06:14

Brcanskamalta je napisao/la:
Sto, nije Salzburg los klub....900 000 maraka plus 20 posto od narednog...nije lose... (ako je istina uopste :urnebes: :oops: )
Cisto cisto sumnjam da desetoplasirana ekipa bosanske lige moze toliko izvuci koliko god da je dobar ali eto
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 jul 2018, 08:10

Dabogda da se on naigra i zaigra za Salzburg.Koliko znam odmah sada ide na posudbu u Hajduk.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 05 jul 2018, 14:01

još jedno 15stak dana i starta ludilo :kafa:

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 05 jul 2018, 16:55

MortemHz je napisao/la:
Cisto cisto sumnjam da desetoplasirana ekipa bosanske lige moze toliko izvuci koliko god da je dobar ali eto
900 000 austrijskih silinga.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 jul 2018, 17:03

Govorim ozbiljno
Mesic-Nant
Husejinovic-Werder
Todorovic-Salzburg

Bitno je pregovarat i razgovarat sa ovakmim klubovima

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 05 jul 2018, 18:31

što ih Velež lomi :D ovo je strašno koliko loše izgledaju.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 jul 2018, 10:30

remizirala zvijezda sa vošom xD

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 08 jul 2018, 15:28

Transfer1312 je napisao/la:Po meni favorit je Zrinjski i to mislim da će dosta prije kraja završiti pitanje. Gledajući prelazni rok , stanja u klubovima jedino oni imaju smirenost i neku konstantu , ŠB će biti blizu i tu negdje Željo I Sarajevo ali oni će na snagu doći do Evrope.

1.Zrinjski : Napravili jako malo promjena , pojačaju ciljano igrački kadar sa igračima o kojima znaju kako i sportski tako i karakterno sve . Miše je dobar trener , koji se Vitezom imao uspjeha ima jako dobar i čvrst stav i smatram da je čak bolja opcija nego Slišković ( odnosi se karakterno). Uprava radi sjajan posao i sve to je preduslov za Titulu

2. Široki: Previše je promjena bilo , otišli su nosioci igre ali smatram da su poprilično dobro se pojačali , ono što smatram kod njih prednost u odnosu na Sarajevske klube jeste taj mir oko kluba koji vlada , nema nekih velikih najava i pritiska oko kluba i to je jako dobro za Stručni štab i Igrače.

3. Željezničar: Navijači neće da prihvate više sezonu bez titule , iako je Kup osvojen nisu bili zadovoljni puše se protiv uprave i već u prvim kolima očekujem strašan pritisak na igrače i Stručni štab , jednostavno neće da gledaju više takav klub i takvu igru. A gledajući pojačanja teško da će biti bolji u odnosu na prošlu sezonu. Trener koji ne poznaje Ligu , Klubove a i nikad prije nije imao nekog dodira sa klubom i trebat će mu vremena da shvati gdje je došao , a većinom dok se okrene konkurenti bježe par bodova. Pojačanja su očajna , neki sa kipra , neki iz Istre (koji nije igrao) , smatram da i Arežina nije pojačanje jer nije navikao igrati pod pritiskom kao što je slučaj u Želji . Jedno je igrati za Mladost DK , Rudar Prijedor , Rudeš pa čak i Zrinjski a Željo sasvim nešto drugo i dosta igrača ne može da podnese pritisak . Uprava osluškuje želje igrača i po tome se ravna što je nedopustivo za klub takvog ranga.

4. FK Sarajevo: Slična situacija kao u Želji , dovode se ljudi preko noći u klub koji imaju svoje želje i samim tim svoje neke ideje. Za tako nešto treba vremena i ova sezona će biti još jedan promašaj ali i Husref značajno tome doprinosi. Sarajevo kao i Željo sluša navijači i njihove upute, isto tako da prostite piša.u se na Akademiju djecu vode po Pripremama a opet dovode se neki neprovjereni igrači , umjesto da iskoriste potencijal. Pojačanja i skauting je očajan.

Sarajevo je oasa dovelo Tatara i Sisica,mi smo najmanje ekipu mjenjali od svih tako da ne znam sta pises nesto sto nije tacno?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jul 2018, 15:39

zagor1987 je napisao/la:

Sarajevo je oasa dovelo Tatara i Sisica,mi smo najmanje ekipu mjenjali od svih tako da ne znam sta pises nesto sto nije tacno?
Sarajevo je iz prvih 11 promijenilo samo jednog igraca a to je Sisic,ostalo je sve isto.
Ja ne znam o cemu ovaj momak prica vezano za FK Sarajevo.Jos smo doveli Handzica,Dupovca i Tatara za rotaciju.Handzic je bio prvi spic sampiona drzave skoro.A Dupovac bi u svakoj drugoj ekipi bio u prvih 11 realno
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.