Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Cim je najbolji to = 50 KM, njegove ruke u normalnim okolnostima 100, dodaj guzvu, "saraf" koji ga je namucio itd... i et ti jos jednom 180 KM.
Tu cijena moze da varira, pocev od 100 KM ak si cesta musterija i majstor nije neki derac.
Jednom kod mene zapeko saraf kucista vodene pumpe, uzeo cojk cekic, kucka, namontira novi termostat, vrati, uspemo rashladnu tecnost, kad dole pusta, curi.
Kae, sta je sad u pm... Vamo - tamo, skonta da je kuckanjem puklo kuciste. Uuu kaze izvini, ja otiso na kafu, uzeo covjek novo o svom trosku i sve fino zavrsio.
To ti je sreca u nesreci, dobio noviji dio radi nepaznje.
Tu cijena moze da varira, pocev od 100 KM ak si cesta musterija i majstor nije neki derac.
Jednom kod mene zapeko saraf kucista vodene pumpe, uzeo cojk cekic, kucka, namontira novi termostat, vrati, uspemo rashladnu tecnost, kad dole pusta, curi.
Kae, sta je sad u pm... Vamo - tamo, skonta da je kuckanjem puklo kuciste. Uuu kaze izvini, ja otiso na kafu, uzeo covjek novo o svom trosku i sve fino zavrsio.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
jeste ja mislim to bilo u pitanju... Ne znam meni je momak korektan, negdje ima oko 30ak godina, kaze nece svakome ni da radi te stvari, a inace samo za elektroniku je zaduzen, kuci sve radi... Kaze uradi danas 2 auta i njemu dosta, ima pomocnika jos jednog, omanja garaza, 5-6 laptopa i alat naravno kojeg nisam vidio u nekim vecin kolicinama...Asteriks je napisao/la:Izvadio ti vjerovatno kompjuter serva volana i servo letvu...
Za takve majstori gule kozu, jer, isto kao da imaju tal pa je kod vecina nevjerovatna cijena, jer ti podje - znas li koliko tu ima posla, moram zapostaviti ostala vozila...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
Asteriks je napisao/la:Cim je najbolji to = 50 KM, njegove ruke u normalnim okolnostima 100, dodaj guzvu, "saraf" koji ga je namucio itd... i et ti jos jednom 180 KM.

Koliko sam puta to čuo...
Sta uradit covjeku kad ti baca pricu da je auto dugo vremena u vlasnistvu porodice, a ono se ispostavi da je bio taxi u njemackoj
Znam da je svaki drugi takav, al ne mogu vjerovat koliko ljudi nemaju nivoa

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Koji nivo?SMR187 je napisao/la:Sta uradit covjeku kad ti baca pricu da je auto dugo vremena u vlasnistvu porodice, a ono se ispostavi da je bio taxi u njemackoj![]()
Ovdje je onaj direktor koji dobro nakrade sposoban covjek i materijal za prve redova.
Postenje i lijepo ponasanje nazalost ovdje kod 99 % stanovnika se tumaci kao nesposobnost i znak je slabosti.
Otvori cetvore oci dok su ti pare u dzepu kad kupis gotovo je.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Glavna je prica bila jedno vrijeme vozala ga uciteljica u Njemackoj, blizu joj skolaSMR187 je napisao/la:Sta uradit covjeku kad ti baca pricu da je auto dugo vremena u vlasnistvu porodice, a ono se ispostavi da je bio taxi u njemackoj![]()

... Vozala ga doktorica, baba, dedo, tapetar pa tak nista teze nije tovareno, radnik knjizare, mehanicar licno... Onda, auto 1/1, cuvano u garazi na kontroliranoj temperaturi... Zimi se cesto islo javnim prevozom...
Odrzavano u top servisu, vidite sve provjereni pecati, najbolje ulje sipano, znas i sam koliko ovo vrijedi...
Na pitanje da li je udarano, odgovor ide - vidis nema packe. A onda skontas neku uvalu/ogrebotinu il sl i pitas sta je ovo... kae, ma neki dan se hajvan prislonio uz mene, nista strasno bgm, to sam svakako konto napomenut (a ustvari mu rokno te prefarbo novi prag, branik il sta vec).
Sve lazi lopovskih (pre)prodavaca...
Odrzavano u top servisu, vidite sve provjereni pecati, najbolje ulje sipano, znas i sam koliko ovo vrijedi...
Na pitanje da li je udarano, odgovor ide - vidis nema packe. A onda skontas neku uvalu/ogrebotinu il sl i pitas sta je ovo... kae, ma neki dan se hajvan prislonio uz mene, nista strasno bgm, to sam svakako konto napomenut (a ustvari mu rokno te prefarbo novi prag, branik il sta vec).
Sve lazi lopovskih (pre)prodavaca...
Kako je moguce da svako auto na piku ima uradjen servis?
onda kad postavis pitanje ima li kakve papire ili racune, kae nemam.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
E fakat, sta sam ih i ja pogledao sa takvim.opisom.harden je napisao/la:Kako je moguce da svako auto na piku ima uradjen servis?onda kad postavis pitanje ima li kakve papire ili racune, kae nemam.
Jos ono tek uvezeno, svi servisi uradjeni, samo sipaj i vozi.
Svi odreda uvezu urade i veliki i mali servis

Mia San Mia
Kako sam ja mogao naletit da nisam poveo majstora, cak sam pare bio ponio, kaparu nudio, medjutim kad sam dosao s majstorom, ma covjek ocita mu lekciju odma, udaran, kitovan, ušinut, itd... Ja sam fakat povodljiv, bio sam nasjeo na pricu, kontam ozbiljan covjek, to je to...
-
- Kontakt:
Crijevo od turba. 66 KM, ništa strašno hvala BoguAsteriks je napisao/la:Prvo moras iskljuciti druge cinioce. Npr. mjeri kompresiju, obavezno, prati ulje i vidi pali li ti barem na sec lampicu od uljnog pritiska tokom voznje, to je ona crvena na tabli.bavarian_bk je napisao/la:Gdje brat @asteriks?
Na 1800-1900 obrtaja, cujem neko šuštanje, slabije vuče auto, i crn dim nazad izlazi... Šta je u pitanju? Oko turbine nešto hm ?
U pitanju je passat 5 1.9 tdi 96kw
U slucaju da imas navedene probleme (ne mora biti 3/3) vakat je za remont. Tu se onda ravnaju stubline, bruse kosuljice, mjenjaju karike itd. Cijena - boga pitaj koliko.
Ako je do turbine, trosak moze takodjer biti velik. Postoji i druge opcije poput zacepljenog ventila te obavezan pregled crijeva izmedju turbine i interkulera.
Sam po sebi crni dim nije opasan.

Vozdra
Vozim Seata Ibizu, 1.4 TDI, 2005. godište. U autu je volan s komandama, al' nije originalni kasetofon, i komande, naravno, ne rade. Na netu sam čitao da postoji neki adapter da se te komande spoje na neoriginalni kasetofon. Da li neko zna gdje se u BiH može nabavit taj adapter, i koji autoelektričar u okolini Sarajeva zna spojit to? Jer imam fenomenalan Sonyjev kasetofon sa izlazima za USB, SD karticu, aux, moguće povezivanje s telefonom preko bluetootha... pa bih da zadržim taj kasetofon a spojim komande. Bio bih zahvalan, ako neko zna, da podijeli to ovdje.

Vozim Seata Ibizu, 1.4 TDI, 2005. godište. U autu je volan s komandama, al' nije originalni kasetofon, i komande, naravno, ne rade. Na netu sam čitao da postoji neki adapter da se te komande spoje na neoriginalni kasetofon. Da li neko zna gdje se u BiH može nabavit taj adapter, i koji autoelektričar u okolini Sarajeva zna spojit to? Jer imam fenomenalan Sonyjev kasetofon sa izlazima za USB, SD karticu, aux, moguće povezivanje s telefonom preko bluetootha... pa bih da zadržim taj kasetofon a spojim komande. Bio bih zahvalan, ako neko zna, da podijeli to ovdje.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
BeSha1992 je napisao/la: jeste ja mislim to bilo u pitanju... Ne znam meni je momak korektan, negdje ima oko 30ak godina, kaze nece svakome ni da radi te stvari, a inace samo za elektroniku je zaduzen, kuci sve radi... Kaze uradi danas 2 auta i njemu dosta, ima pomocnika jos jednog, omanja garaza, 5-6 laptopa i alat naravno kojeg nisam vidio u nekim vecin kolicinama...
® GONGASHI POWERHOUSE ®
I skoro svako tek oprano na slikamaR32 je napisao/la:E fakat, sta sam ih i ja pogledao sa takvim.opisom.harden je napisao/la:Kako je moguce da svako auto na piku ima uradjen servis?onda kad postavis pitanje ima li kakve papire ili racune, kae nemam.
Jos ono tek uvezeno, svi servisi uradjeni, samo sipaj i vozi.
Svi odreda uvezu urade i veliki i mali servis

Moj Asterikse
jos uvjek mi je Polić kod majstora, veliki servis je uradjen, pusta mi permant na racvi na gornjem dijelu motora, nije strasno a naravno treba sankcionisati dok je vrijeme, takodje plastika mi pukla gdje mjerim ulje, gdje ulazi šipka, puce neki dan ko ledenica, to je par maraka i naravno permant promjeniti, to je ostalo danas, pa cemo vidjeti koliko je to sve keša...

Citam kako Hyundai preuzima FIAT-a, o tome bruji Azijski mediji, hm 

Derdiyok je napisao/la:BeSha1992 je napisao/la: jeste ja mislim to bilo u pitanju... Ne znam meni je momak korektan, negdje ima oko 30ak godina, kaze nece svakome ni da radi te stvari, a inace samo za elektroniku je zaduzen, kuci sve radi... Kaze uradi danas 2 auta i njemu dosta, ima pomocnika jos jednog, omanja garaza, 5-6 laptopa i alat naravno kojeg nisam vidio u nekim vecin kolicinama...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
Mislim da racvu dobijes sa ugradnjenim termostatom i na dva il tri mjesta se kopcaju gumistucne pomocu šelni.pusta mi permant na racvi na gornjem dijelu motora, nije strasno a naravno treba sankcionisati dok je vrijeme
Nije skupa, nema mnogo posla oko nje, a mijenja se obicno jednom za vijeka motora.
Eh ovako, zamjena zupcastog, dvije rolnice i vodene pumpe (set), zamjena šipke ulja, to jest ona plastika gdje ubacijes sipku, zamjena filtera nafte, skidanje termostata i probijanje (radi bolje cirkulacije tecnosti) i zamjena rashladne tecnosti, zamjena racve, stelovanje rucne, pregled kocnica, provjera ulja u mjenjacu, skidanje zadnjih lezajeva i podmazivanje istih, sve skupa 90 KM.Asteriks je napisao/la:Mislim da racvu dobijes sa ugradnjenim termostatom i na dva il tri mjesta se kopcaju gumistucne pomocu šelni.pusta mi permant na racvi na gornjem dijelu motora, nije strasno a naravno treba sankcionisati dok je vrijeme
Nije skupa, nema mnogo posla oko nje, a mijenja se obicno jednom za vijeka motora.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Kako meni nedostaje moj Polinjo
Ljubomorna sam na vas koji imate Pola

Ljubomorna sam na vas koji imate Pola

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 29 gostiju.