Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2018, 00:13

legenda reala je napisao/la:Ma i da dobijemo u septembru te utakmice u februaru cemo izgubiti kad budu igrali majstori koji su igrali u petak
Poenta je da u februaru ne igramo protiv rusa i francuza nego bugara/finaca/ceha
I ne vjerujem da ce biti ovolika kriza sa igracima jer ne vjerujem da i tada nece biti stipanovica, milosevica, sulejmanovica, milosevica i halilovica bice barem polovica
Takodzer ocekujem da se savez nece zezati pa mozda vidimo i kaplana, mitrovica i rikica?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 jul 2018, 00:21

Imal sanse da Belgija odmori kojeg igraca u ponedjeljak ?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 jul 2018, 00:26

Tad ce biti kljucno da imamo Amera koji ce donositi dodatni kvalitet, da na okupu budu svi najbolji visoki igraci (Stipan, Kikan, Minja, Miki, Suljo...), da se eventualno probudi Atic ili jos neko od trenutnih, te da nekako nadjemo kvalitetno rjesenje koje zna pogoditi van linije 6.75 na poziciji dvojke (Alibegovic, Mitrovic, Kapelan, ili vec neko). Samo da je sad nekako dobiti Belgiju i kasnije ce sve biti lakse...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 jul 2018, 00:27

Nadam se da će Dule reći igračima u svlačionici: "Utakmica protiv Belgije, mnogi od vas to još uvijek nisu svjesni, utakmica je svih utakmica, igramo za Svjetsko prvenstvo! Nemojte bre da oni ispadnu rastrčaniji i agresivniji u ovakvoj situaciji! Nemojte da za godinu dana ispadne da je ovo bila prilika za kojom ćete žaliti čitavih života!"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2018, 00:54

mirzatele je napisao/la:Imal sanse da Belgija odmori kojeg igraca u ponedjeljak ?
Za sta, pa kraj je sezone :D
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 jul 2018, 01:04

nerminh74 je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Imal sanse da Belgija odmori kojeg igraca u ponedjeljak ?
Za sta, pa kraj je sezone :D
pa da se ne povrijede ljudi :mrgreen: makar van rossoma

Jedina nam je sansa da Kikan poludi i da ih dole zlostavlja sa nekih 30 poena, najtanji su na centarskoj poziciji

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 jul 2018, 01:06

Oni ce htjet pobjedu da ne bude da su zavrsili kvale sa 0

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 jul 2018, 01:11

Jos ce igrati pred domacom publikom tako da ce imati motiva
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 jul 2018, 01:56

02. 07. 2018.

20 : 00 Belgija - Japan, SP u fudbalu
20 : 30, Belgija - BiH, košarka

Nešto ne vjerujem da ima puno takvih košarkaških fanatika u Belgiji koji će doći u dvoranu i propustiti nastup fudbalera u osmini finala SP, a i košarkaši bi radije gledali tu utakmicu nego igrali ovu svoju.

Prava je prilika da ih uzmemo dok su zaokupljeni fudbalom :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jul 2018, 02:03

nerminh74 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Znaci finci i island igraju za prolaz i ko god pobjedi ide sa 3/3 pobjede, ali igraju cesi koji su sada na 4/1 kuci sa bugarima koji imaju 2/3 i ako pobjede bugari cesi dolaze sa 4/2 koji su veoma dostizni
Sto znaci u ponedeljak u 18 navijati za Bugare
Ništa pretjerano nam to neće vrijediti ako mi ne dobijemo Belgiju, jer ćemo u startu biti u zaostatku za sve tri ekipe. Jest da će oni imati teže protivnike nego mi al' svejedno će ih biti teško stići.
Ako mi izgubimo, a cesi dobiju bice 3 pobjede ispred nas
Ako mi dobijemo, a cesi pobjede bice 2 pobjede ispred nas
Ako mi dobijemo, a cesi izgube bice pobjedu ispred nas

Znaci u bilo kojem slucaju poraz ceha od bugara bio bi dobar za nas

Svi ostali mogu biti maksimalno pobjedu ispred
Ma jasno je to, al' realno veće su šanse da mi izgubimo od Belgije nego da oni izgube od Bugarske, tako da je realno da oni uđu u tu završnu grupu sa 2-3 pobjede više od nas, a to će biti teško stići.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 jul 2018, 08:54

Chris Matheiu za Eurobasket.com
Instead, last night the formidable line up of French NBA players faced off against Markus Loncar, Adin Vrabac, Aleksandar Lazic, Amar Alibegovic, Amar Gegic, Ibrahim Durmo, Darko Talic, Elemedin Kikanovic, Marko Rikalo, Edin Atic, Almir Hasandic and Nedzad Muratovic. A collection of willing players of varying degrees of experience, professionalism and talent. Some have barely played in years, some were cut from their team the previous season and half of the roster played in the Bosnian domestic league competition. The Bosnian domestic league is filled with teams with barely a budget, who barely function on bare bones resourc es, many players unpaid and having day jobs. The level of competition varies from team to team, some are good enough to compete for a spot in the regional ABA2 league but most are hoping just to exist in the following season. The competition level on the court for these teams is at best a low level NCAA D1 team that would compete against a Horizon league team, others are more like a NCAA Division two or Division three team that plays without scholarships.

The willingness of players like Kikanovic, coming off a grueling season in Monaco that just ended is admirable, especially considering that so many of his compatriots at his level on the team found ways to avoid their service. The young players on the team like Vrabac, Lazic and even Alibegovic gave their best effort but in reality offered little resistance against the professionals playing on the other side of the ball. The team lost 102- 52 but even that result isn't accurate as to how they were dominated on the court last night. France could have played 4 against 5 all night and they still would have won by twenty points. Maybe you would have had a contest if instead of a FIBA 3x3 tournament you had a 3x5 tournament featuring three of the best French players against five guys willing to represent BiH internationally.

Next up for BiH is a game on the road against Belgium a team much less talented than the French but light years beyond what BiH will bring to the Antwerp Lotto Arena next week.
No, none of this will happen, Bosnia will be crushed again against Belgium, wasting the talent of coach Dusko Vujosevic a legend of Balkan and international basketball who was willing to risk his reputation taking on the task of leading a team that lacked a basketball organization behind it. A man of impeccable leadership, skill and coaching abilities who's health is failing him even as I write this paragraph. Sejo Bukva will continue to deflect blame as he tries to ring personal financial gain from being a part of KSBiH and push his personal agenda before the needs of his players and the team. Sinisa Kovacevic who has never been accountable to the team, the fans and the media about his profound inept leadership that makes the ugly Dubravko Babaric era look like a golden age of success and accountability. No doubt Kovacevic time at the top of the food chain at KSBiH will likely come to an inglorious end, most likely without him even being taken to account or answering a single question from the media about his role in this debacle.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 01 jul 2018, 09:04, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2018, 09:04

Master7 je napisao/la:tri
:thumbup:

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 01 jul 2018, 11:25

Raonffa je napisao/la:Ma jasno je to, al' realno veće su šanse da mi izgubimo od Belgije nego da oni izgube od Bugarske, tako da je realno da oni uđu u tu završnu grupu sa 2-3 pobjede više od nas, a to će biti teško stići.
Ma nije nemoguće. Oni ne bi trebalo da mogu dobiti Francuze ijednom, a ni nas i Ruse u gostima. Dakle, ostaju im te dvije domaće tekme s nama i Rusima, gdje zavisi od sastava.Znači imaju 5-5, bez te dvije utakmice :D Mi svakako kući moramo dobiti sve tri (Češka, Finska, Bugarska), plus Bugari na strani. To je 6-4 bez utakmica u Finskoj i Češkoj. Helem, onda bi nam trebala jedna pobjeda od te dvije da se plasiramo dalje, vrlo vjerovatno, mada će vjerovatno postojati kombinacije i da prođemo s 2 poraza tu (na primjer da i mi i Česi (i Finci) imamo 6-6, pa nekakvi krugovi da se zatvaraju).

Ako sutra dobijemo utakmicu (znam da je nemoguće), to će olakšati stvari u smilu da će nam u drugom krugu trebati samo domaće pobjede plus jedna na strani. To bi značilo siguran prolaz.
Ako sutra izgubimo, onda ćemo ovo gore morati ostvariti najmanje da bi se ičemu nadali, a vrlo vjerovatno dobiti i dvije na strani.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 01 jul 2018, 13:13

filip13 je napisao/la:
nije te stid uvijek pokazivat koliko si "spor"
za tebe je samo guglanje koliko je ko visok,sve ostalo je visa matematika

kao sto rece ovaj Chris, tesko je zamislit ovu skupinu od preksinoc da mogu dobiti bilo koga....to su ti detalji (poraz od belgije)koji u konacnici uvijek budu presudni...a sve zbog naseg javasluka i nepromisljenosti....musa i gordic bi bili dovoljni....stipan je povrijedjen pa ga ne treba prozivat....
ispada da nismo dovoljno zeljeli svjetsko da bi ga igrali

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2018, 13:43

Pip je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

kao sto rece ovaj Chris, tesko je zamislit ovu skupinu od preksinoc da mogu dobiti bilo koga....to su ti detalji (poraz od belgije)koji u konacnici uvijek budu presudni...a sve zbog naseg javasluka i nepromisljenosti....musa i gordic bi bili dovoljni....stipan je povrijedjen pa ga ne treba prozivat....
Sta musa i gordic, da su barem doveli mirzu alibegovica, kaplana i mitrovica bilo bi ljudi koji mogu pogoditi trojku i odmah bi olaksali kikanovicu
Takodzer sta je sa sejficom, glogovcem, bulicem, ...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 01 jul 2018, 13:49

De ne prizivajte Sejfica tako vam
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jul 2018, 14:39

Hantraga je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma jasno je to, al' realno veće su šanse da mi izgubimo od Belgije nego da oni izgube od Bugarske, tako da je realno da oni uđu u tu završnu grupu sa 2-3 pobjede više od nas, a to će biti teško stići.
Ma nije nemoguće. Oni ne bi trebalo da mogu dobiti Francuze ijednom, a ni nas i Ruse u gostima. Dakle, ostaju im te dvije domaće tekme s nama i Rusima, gdje zavisi od sastava.Znači imaju 5-5, bez te dvije utakmice :D Mi svakako kući moramo dobiti sve tri (Češka, Finska, Bugarska), plus Bugari na strani. To je 6-4 bez utakmica u Finskoj i Češkoj. Helem, onda bi nam trebala jedna pobjeda od te dvije da se plasiramo dalje, vrlo vjerovatno, mada će vjerovatno postojati kombinacije i da prođemo s 2 poraza tu (na primjer da i mi i Česi (i Finci) imamo 6-6, pa nekakvi krugovi da se zatvaraju).

Ako sutra dobijemo utakmicu (znam da je nemoguće), to će olakšati stvari u smilu da će nam u drugom krugu trebati samo domaće pobjede plus jedna na strani. To bi značilo siguran prolaz.
Ako sutra izgubimo, onda ćemo ovo gore morati ostvariti najmanje da bi se ičemu nadali, a vrlo vjerovatno dobiti i dvije na strani.
Ma brate mi smo sami sebi tu najveći problem, ja ne sumnjam da će Francuzi dobiti tu svaku selekciju i kući i na strani, kao i Rusi da će dobiti barem svaku kući (a poneku i na strani). Al' ono što ja ne vjerujem, odnosno u šta sumnjam, je da mi možemo dobiti sve te selekcije (čak i kući), a pogotovo neku u gostima.

Nije nemoguće normalno, al' poznavajući nas...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 01 jul 2018, 15:46

Slažem se, ali mi je racionalnije očekivati da te tekme rješavamo kući, nego ovu sad u Belgiji. Štaviše, čisto sumnjam da bi ova naša ekipa lahko dobila i Albaniju, recimo.

Recimo, ja Bugare fakat ne vidim ko neku velesilu. Poredeći s ovom Belgijom, djeluju slabiji dosta. Uvozni Amer ništa specijalno, a ostatak ekipe uglavnom ispod nivoa ABA lige, debelo, također. I prirodno je očekivati da se te dvije utakmice dobiju. Znam nas, mogu nas Bugari nabiti 20 razlike kakvi smo, ali ako hoćeš SP, to rješavaš.
Finci su naša rak rana vazda i u punom sastavu baš **** ekipa. Ali opet, ako želiš SP, moraš kući dobiti utakmicu makar na silu. Ovdje se već povlači pitanje i sastava. Mi ćemo u Helsinki putovati u septembru. Hoće li igrati Markkanen? Koponen, Tuka Kotti, Sasu Salin? Kako god, meni oni djeluju ozbiljnije od nas, a opet se moraju dobiti.
I Česi totalna engima. Iz glave, ja ne znam ko njima igra uopšte. Bez Satoranskog i Veselog, zar ih je problem dobiti jednu tekmu? Ne znam :D

Kako god, meni Belgija ko Belgija djeluje zajebanije i od Čeha i od Bugara.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2018, 15:57

Pip je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

ko si ti bolan,obratih li ti se ja ikako tebi???

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 01 jul 2018, 16:05

Mislim da se odlucuje protive Belgije. Finska, Ceska i donekle Bugarska nisu naivne ekipe, mogu se dobiti ali tesko da se moze uzeti sve pobjede. To na kraju moze biti imperativ ako se ne uzme Belgija. Svi znamo sa kakvim igracima raspolazemo i ne treba se o tom, ostalo je da se nadamo da 10 od 12 igraca odigra najbolju kosarkasku utakmicu mozda/vjerovatno u zivotu, jer jedino tako moze se uzeti. Dule treba smanjiti rotaciju na 8-9 igraca i motivisati i uigrati te izabrane maksimalno. Iskreno ne znam ni da li je vrijedno, ako ce ovi igraci biti i u nastavku to ce biti zesce brukanje koje se moglo i bez. Ovako kada je vec sigurno da prolazis, bolje da odes iz najbolje moguce situacije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.