Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drape
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Drape » 30 jun 2018, 01:06

Ako se zaista borimo za SP, mi moramo pobjediti u Belgiji. Naravno da možemo i izgubiti, ali onda ja neću popušiti priču od Saveza za nekoliko mjeseci kad dođe vrijeme za drugu fazu kvalifikacija da se reprezentacija Bosne i Hercegovine bori za plasman na Svjetsko. Ekipa koja ima bilo kakve ambicije u tom pravcu ne smije propustiti ovakvu šansu za bodovima kakva je Belgija.

Da li ova skupina igrača može dobiti Belgiju i motivisanu i nemotivisanu? Po meni ne može dobiti nikoga i BiH je najgora ekipa ovog prozora kvalifikacija u svim grupama.

Ako izgubimo, najmanje su krivi ovi igrači koji su tu. Mi ne da nemamo kult reprezentacije, već svako ko imalo zna košarke bježi od reprezentacije, a i ima ih koji ne znaju a mi ih pozivamo i oni nas odbijaju! Čak i da dobijemo ovu utakmicu, problem neodazivanja igrača u reprezentaciju treba biti prvi na dnevnom redu, jer ako će biti prilike i u tom drugom krugu kvalifikacija da nastupimo sa ovakvom ekipom, onda ću žaliti za danom kad je Mozgov odlučio dođi iz NBA za utakmicu sa Belgijancima.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 jun 2018, 01:12

Ako zaustavimo Belgiju na nekih 55-60p mozemo imati sanse, ukoliko se bude igralo brzo i ako oni budu pogadjali mi nemamo sanse, ovom nasem timu je limit 60p
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 30 jun 2018, 01:30

Kako to da Kikan dade samo 1p ... pa jel' pogledo i jednom prema kosu ... ?

Sva sreca pa nisam igr'o jerbo bi me bilo dobrano stid izgubit 50 razlike ... sva sreca pa su nasi sportisti operisani od stida ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 30 jun 2018, 01:40

gledam **** monako kikan izgleda all star igrac....dodje u repku ne moze obruc pogoditi
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 30 jun 2018, 02:20

Znači već se zna da igramo sa Česima kući u septembru te da im gostujemo u februaru. To je u najboljem slučaju omjer 1-1.
Mes Que Un Club

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 30 jun 2018, 08:37

Osim Kikanovicu i jos mozda dvojici, ovo sinoc je bio “ mec karijere”. Niti ce kad u zivotu nasuprot sebe imati kvalitetnijeg protivnika (ni ekipno a pogotovo pojedinacno) niti ce kad igrati pred vise publike. Gdje god da budu igrali ovako nesto ce ostatak zivota moci gledat samo na TV- u ili eventualno pogledat sa tribina. Razlika u kvalitetu je diametralna i vise od ovih 50 razlike. Da smo bili u najboljem mogucem teoretskom sastavu ne bi mogli prici ispod 15-20 razlike.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 jun 2018, 09:59

Znači u septembru igramo protiv Bugarske (za sad su oni drugi u grupi) i Češke, pa u novembru protiv Islanda/Finske (zavisi ko prođe), decembru Bugarska (opet ako drugi završe) i u februaru protiv Češke i Island/Finska.

U septembru bi trebali obje dobiti i jednu u novembar/decembar, zavisi ko prođe možda i obe. Ali opet ako dođemo u ovom sastavu nećemo nikog dobiti. Savez nema vremena za odmor, ne trebaju danas krenuti u potragu za novim igračima već su to trebali jučer početi.

Mora se riješiti pitanje Gordića, ne smijemo ga izgubiti, Atić mora napustiti AEK, vjerujem da mi možemo ovdje imati dobar rezultat ako sve igrače okupimo (izuzev Muse i Nurkića u 2. i 3. prozoru).
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 30 jun 2018, 10:13

Čisto sumnjam da će Bugarska završiti druga, pa ta priča ne pije vode. Oni u posljednjem kolu idu Česima, a Finska čeka Islanda. Dakle, vrlo vjerovatno Finska druga, tj. Finskoj u septembru. Čak štaviše, i da Bugari dobiju Čehe (a neće), Finska bi bila druga.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 30 jun 2018, 10:35

У " Е " ? " ?. " $ " % у " (') " ¥ & % пораза, ' " ? " " $ јер је " (") $ ?. " се " ? у $ фазу.

О ' се ' % ". Супер " " су ? $ " са " ", са % " " јер је $ " пре ' " ", " $ су са " ', ? " " " " & пораз & ?.
% је $ " $ за ". $ $ се $ $ су у ' & " ", " $ се ? $ $, ' се у $ ' ? / " $ " " $ & ?, но ? се ' ", " су $ ¥ $ на " " (па " " " центар "), " то је ? " него $.

& ' $ је " " (https://sportsport.ba/kosarka/vujosevic ... eri/281585) $;
Ovaj poraz je ubjedljivo najveći u mojoj trenerskoj karijeri. Ima različitih poraza, ali ovo je iznad svega. Za to smo odgovorni ja, igrači koji su bili tu, ali i oni koji su otkazali dolazak.
" ", " ? $ " " су " ? ' " $, у " су ? ? " " " & овог не '.
Уз пуно уважавање " &, ту је & " " " " ?, но " он је " ' пре 5 $ % " ? првенства &, $ је " $ " ' " $ &, / $ " &.

% се " $, ? $ ' $ $ (ту " на ' ' / знају " $ '), " " " ? " / ?, ? " су - ? за ", $ ". $, $ " " " " по % сезоне, " новог уговора ("), & ' " (') & га је ?, % $ се $ & (Пенава) су $ $ & стоје ". " ?, " -, " све ?, наравно оне & " " $ " " су у - ?.

Ту је " та " & $, " ту $ (на поз.?) настаје ? ?. " се ? у $ фазу, ? " важно $ ' у ?, но то - са " ' & % ".

$ " % постоје & $, & $ је поз.? у ". ? " ¥ & сазревају, " " " ",у " је поз. & " " пуно ' сазревање, " то $ са $, " ? ¥ & ' & 25е ? " (па " $ је & ? 25е $ & ") постану оно % се " $ ".
$ $ " / """ у ' ". А " ту $ " " " ? (? ? " тај ?) " ' " по 20, ' је ? $ ? је то ? $ $ " постану " ?. А & ? не $.

" у $ " & % " вероватно " " &, ? " су ? ? у ' ' $ ? (" " та " $ пре ? $, " су на ЕП ? $ " " са 29,5 $ у &, " то је " & - " пар $ ?, ' % $ $ на СП), " " у / саставу (" & ") са " се ' ", " ' " $. А " - " са & " " " ту - ? " $ ". % ".

Но $ је $ се " ? ?. Ту не ' & - " са $. $ ? је то % је " % (о ' је $ ") ? % $, то ' зна, у " је & са пуно ? " " га је % % $ $ & тога не ' ".
Наравно " ? ' на тој поз. ? $ & & (% /), ' са $ је пропао, ' $ " " " ?, $ & " ¥ "прозора" " ? $ $ тај $ " $ " & $. " ', ? $ у ? су ? за $ (" ' ? " ? - " $ то ? ", Перо ? је на ' $) $ & $.

" " & ", $ прође " & % " пораза (та ' "/ $ се $ ?" & прође, & је / $ ? " " ? $ је у " $ на СП), ? $ & " % " " $ ? за $ & ? у $ фазу.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 jun 2018, 11:15

.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 07 nov 2018, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jun 2018, 12:36

Pravi jedan raspad sistema. Sto se tice zadnje utakmice znali smo da ce biti 40-50 razlike. Nema se sta prigovoriti momcima, igrali su koliko znaju. Publilka ok ali je savez odradio los posao sa spiskom i nije doveo nikog od domacih igraca koji su ime pa je publiku mogao privuci samo Batum i Rudy. Tuzla kao Tuzla se dobro pripremila za utakmicu ali savez je odradio los posao i uz to je cijena ulaznice i pored otkaza za nas standard bila previsoka.

Sto se tice otkaza mi nazalost nemamo igrace koji su karakterni ili su ipak glupi ili nesto trece ali njima kontrolisu manageri koji su van BiH. Igraci dobiju lobi i pare ali u medjuvremenu zaborave za drzavu. Moje misljenje je da su oni drzavi potrebniji sada nego 92-95. Ne shvataju ni sami koliku stetu nanose jer kao sto je Osim stariji rekao jednom Pjanicu, vi imate vecu odgovornost prema ljudima nego neko u drugoj drzavi, kada igras za BiH ne smijes se ne opustati, a tek otkazivati.
Velika steta se nanosi narodu i drzavi sa ovim stvarima, normalno Nurkic koji je ispodprosjecno inteligentan to ne konta ili slatkorjecivi Teletovic spinuje.
Uglavnom ovaj narod je zasluzio da se uvijek odazovu jer oni nisu ni Englezi ni Ameri da mogu se ponasati ovako. BiH i u miru ratuje i ovom narodu treba motivacija. A u vrijeme jada i slabog standarda, rusenja drzave sportisti moraju biti nosioci borbe i nacionalnog ponosa.
Nazalost mi ne da nismo dobili to vec se jos preko njih radi na rusenju saveza i stvaranju lose klime u BiH, demotovaciji naroda preko nekih cetnika od managera i koga jos ne.
Nazalost eto dobili smo igrace koji su teletine, pa ne mogu skontati da oni nisu Englezi pa da uzmi po 50 miliona i uzivaju vec da su bitniji od predsjednika drzave. Ne mogu oni skontati da se moraju lomiti vise od svakog igraca druge repke, za drzavu koja se raspada. Nisu oni patriote kao Albanci vec je njima BiH da vide familiju i provozaju se po turistickim lokacijama.
Uglavnom nema hljeba ni u ovom za istinske navijace, igraci ce dopustiti sprdanje sa reprezentacijom preko Slovenaca, Hrvata i Srba. Misliti ce na novac i da imaju ko stranci, ne kontaju oni da mi ovdje nemamo ko stranci.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 jun 2018, 12:46

Atic nece putovati u Belgiju
Trati od saveza da mu otvore sisha bar u Sarajevu, dokto ne urade nece igrati za repku
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 30 jun 2018, 12:57

Bassha je napisao/la:Atic nece putovati u Belgiju
Trati od saveza da mu otvore sisha bar u Sarajevu, dokto ne urade nece igrati za repku
:rol: :rol: :rol: :rol:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2018, 13:01

zna li ko koliko prije pocetka nba sezone pocnu se igrati predsezonske tekme u nba,koliko dana prije samog pocetka sezone?

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2018, 13:03

.
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 30 jun 2018, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 jun 2018, 13:05

filip13 je napisao/la:zna li ko koliko prije pocetka nba sezone pocnu se igrati predsezonske tekme u nba,koliko dana prije samog pocetka sezone?
Evo BKN je prvu priprmnu tekmu u ovoj sezonu koja je zavrsila odigrao 4.10, dok je prvu zvanicn igrao 19.10

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2018, 13:08

Pip je napisao/la:
hrn je napisao/la:
Pip je napisao/la:realno ako ne mozemo dobit Cesku dva puta,pa i Finsku dva puta...jel Island jos prolazi tamo?ma kako nam tradicionalno ne lezali ovi sjevernajci,i ne zasluzujemo svjetsko

u punom sastavu,favoriti smo za 5 od 6 pobjeda....ali puni sastav mozemo imat samo u septembru i sljedece ljeto..a i to je veliko mozda....ko kaze da ce Musu pustit u septembru i da ce se on potrudit da dodje?Nurkcu vjerujem da ce doci ako potpise dugogodisnji ugovor

ko da gledam kostace nas poraz u Belgiji....i onda cemo godinama kleti igrace koji nisu htjeli doci ...jer uz Stipu i Gordu,mozda bi mogli izvuc pobjedu protiv nemotivisanih belgijanaca,da obojica odigraju po 35 minuta...tacnije gordic svih 40
Koliko ekipa prolazi na svjetsko iz tih novih grupa?
3

uzdat se da ce franci i rusi izmasakrirat sve iz grupe s kojom se krizamo
a isto vazi i za nas :)

rano je jos za racunice...ali vjerovatno ce nam trebat 4 ili 5 pobjeda da se necem nadamo.....a ja od ceske i finske niposto ne bi pravio bauk.....cesi su bez satoranskog nivo armenije....veseli je smijesan igarc ...moze samo zakucat i nista vise

taj smijesni vesely je jedan od dva-tri najbolja visoka igraca eurolige,a mi nemamo ni jednog kvalitetnog osim kikaoivica,ostali ni u aba ligi ne mogu igrati dvadesetak minuta

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2018, 13:11

delinjo je napisao/la:bas ovo sto @guillermo napisao....ocekivao sam da Dule fkt osvjezi nas roster sa par igraca iz Srbije ...da li preko poznanstva nekih veze svejedno....igraca koji su kvalitetni ali nemaju mjesta u srbiji s obzirom na to koliko je srbija jaka i koliko ima igraca....kad kurko pozivaju se igraci iz nase lige koja je na amaterskom nivou ...i volio bi da znam zasto je to tako,ocigledno mu drugi kroje spisak ok ...ali opet zar nema mjesta za njegova 2,3 igraca lupam...

mozda ti igraci iz srbije nece da igraju za nas?

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2018, 13:14

delinjo je napisao/la:gledam **** monako kikan izgleda all star igrac....dodje u repku ne moze obruc pogoditi

sinoc je igrao protiv goberta,najboljeg defanzivca najjace lige na svijetu

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 30 jun 2018, 13:15

filip13 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:bas ovo sto @guillermo napisao....ocekivao sam da Dule fkt osvjezi nas roster sa par igraca iz Srbije ...da li preko poznanstva nekih veze svejedno....igraca koji su kvalitetni ali nemaju mjesta u srbiji s obzirom na to koliko je srbija jaka i koliko ima igraca....kad kurko pozivaju se igraci iz nase lige koja je na amaterskom nivou ...i volio bi da znam zasto je to tako,ocigledno mu drugi kroje spisak ok ...ali opet zar nema mjesta za njegova 2,3 igraca lupam...

mozda ti igraci iz srbije nece da igraju za nas?
ma ne znam drug ne ulazim samo se cudim sto je to tako...moguce i to naravno...ali kontam neko ko je svjestan da ne moze igrati za Srbiju zbog takve konkurencije sto ne bi onda igrao za BiH...sta znam a mozda bi im i kuce obnovili :rol: :rol:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], TETRAPAK i 13 gostiju.