Kad bi se u našoj ligi poradilo na ovim terenima i infrastrukturi, pa da imamo korektne terene kao što je ovaj u Sloveniji, bilo bi jako dobro po nas. Ovako, kad krene snijeg, tereni se pretvore u kaljuže, siguran sam da ćemo opet upasti u krizu rezultata, jer znamo samo igrati lijepo, krkanska igra nam ne ide nikako.
Što se tiče igrača, svi dobili prolaznu ocjenu. Šišić jako dobar u drugom dijelu, za razliku od prvog. Hodžić procvjetao u drugom dijelu. Tatar veoma dobar, djeluje mi bolje od Halilovića, ali i to ćemo vidjeti kroz sezonu, prerano je za zaključke. Kurdić dobar, omladinci odlični, pogotovo mali Resić.
Posebno sam obraćao pažnju na Kovačevića i momak je odličan bio, osim onog jednog ispucavanja, ali je tu odmah popravio grešku. Odličan tajming kod istrčavanja, prati dobro igru, dobar i tehnički, a ima sve predispozicije za jednog golmana. Da se ja pitam, odmah bi bio prvi golman, riješio bi se Pavlovića isti sekund.
Definitivno igrač utakmice Velkoski, strahovito odigrao. Imam osjećaj da mu je Husref pripremio novu ulogu, igra on opet AMF, ali ima mnogo mnogo više slobode u igri. Vraća se skroz po loptu, nudi se, traži se, nekoliko sjajnih pasova, driblinga, ma ne pamtim njegovu bolju igru. Biće sjajno ako ovako bude nastavio.
Svaka čast ekipi, samo neka se trude. Nadam se da će se ova igra prenijeti i na sezonu, da opet ne bude razvalili pripreme, a kurcic u ligi. Samo neka nastave ovako i biće sve kako treba.