Edit evo sam sam prijavio svoj post da uprati

Moderator/ica: GracanicaAA
Pa Vasa tema je jedna od najmanje trolovanih na citavom forumu....uleti tu po neko sa ujedom nekim al nista posebno....sta hoces ti....plus sto se u dijelu federalkeMexico je napisao/la:Ovo admin napravio poseban pdf za navijace Tuzla City koji nema ispisanih ni 200 strana da se nebi iseravali navijaci drugih klubova a ostavio Velez na jednoj da se skuplja neizivljena iskompleksirana sirotinja. Jeli te stid majke ti rođene
Edit evo sam sam prijavio svoj post da uprati
Pričao mi je rah. stari FIKRET IBRIŠIMOVIĆ(Otac onog mladog Fike iz "Kompreda"), DA SU NJIH IZ SLOBODE NAKON ŠTO SU POČELI SA DOVOĐENJEM JAČIH IGRAČA IZ PARTZANA ,ZVEZDE ITD ,SVOJE DOTADAŠNJE IGRAČE ,MEĐU KOJIMA JE BIO I ON PREBACILI U "JEDINSTVO".DA LI JE TO BILO UJEDNO I OSNIVANJE "JEDINSTVA" ILI JE TAJ KLUB POSTOJAO PRIJE ,TREBA VIDITI U ONOJ KNJIZI IZ 1989, " 70 Godina Sportskog Društva Sloboda".JA SAM GA DOBRO RAZUMIO ,DA SU IGRALI U KREKI NA IGRALIŠTU PROLETERA.A EVO VIDIŠ DA SU IGRALI ZADNJI RANG ,TO JEST OPŠTINSKU LIGU ,MADA ONI NJU NAZIVAJU:VolimTz je napisao/la:Jedinstvo Tuzla, odakle je taj klub tacno ?
Jesu li odatle onda ostali ŽRK i ŽKK Jedinstvo ? Interesantno baš.sloboda72 je napisao/la:Pričao mi je rah. stari FIKRET IBRIŠIMOVIĆ(Otac onog mladog Fike iz "Kompreda"), DA SU NJIH IZ SLOBODE NAKON ŠTO SU POČELI SA DOVOĐENJEM JAČIH IGRAČA IZ PARTZANA ,ZVEZDE ITD ,SVOJE DOTADAŠNJE IGRAČE ,MEĐU KOJIMA JE BIO I ON PREBACILI U "JEDINSTVO".DA LI JE TO BILO UJEDNO I OSNIVANJE "JEDINSTVA" ILI JE TAJ KLUB POSTOJAO PRIJE ,TREBA VIDITI U ONOJ KNJIZI IZ 1989, " 70 Godina Sportskog Društva Sloboda".JA SAM GA DOBRO RAZUMIO ,DA SU IGRALI U KREKI NA IGRALIŠTU PROLETERA.A EVO VIDIŠ DA SU IGRALI ZADNJI RANG ,TO JEST OPŠTINSKU LIGU ,MADA ONI NJU NAZIVAJU:VolimTz je napisao/la:Jedinstvo Tuzla, odakle je taj klub tacno ?
POTSAVEZNA LIGA
GRUPNO TAKMIČENJE
II GRUPA POTSAVEZA.
p.s. Sloga Simin Han tek osnovan kub, u ovoj 1955/56 sezoni prvi put se počeo takmičiti kao klub u nekom rangu.Dakle, ovo je njihov početak.
p.s. U pomenutoj knjizi("RSD SLOBODA - 1919 - 1989"), na strani 62 stoji:
Sve do februara 1945 .godine, hroničari tuzlanskih prilika nisu bilježili značajnije aktivnosti oživljavanja sportskog života u gradu.Tada će se na inicijativu omladinskog rukovodstva Tuzle formirati novi sportski kolektiv pod nazivom Omladinsko fiskulturno društvo"Jedinstvo",koje će godinama kasnije igrati veoma značajnu ulogu u popularisanju novih sportova.
Mislim da jesu.To se vidi i iz teksta-"koje će godinama kasnije igrati veoma značajnu ulogu u popularisanju novih sportova."-VolimTz je napisao/la:Jesu li odatle onda ostali ŽRK i ŽKK Jedinstvo ? Interesantno baš.sloboda72 je napisao/la:Pričao mi je rah. stari FIKRET IBRIŠIMOVIĆ(Otac onog mladog Fike iz "Kompreda"), DA SU NJIH IZ SLOBODE NAKON ŠTO SU POČELI SA DOVOĐENJEM JAČIH IGRAČA IZ PARTZANA ,ZVEZDE ITD ,SVOJE DOTADAŠNJE IGRAČE ,MEĐU KOJIMA JE BIO I ON PREBACILI U "JEDINSTVO".DA LI JE TO BILO UJEDNO I OSNIVANJE "JEDINSTVA" ILI JE TAJ KLUB POSTOJAO PRIJE ,TREBA VIDITI U ONOJ KNJIZI IZ 1989, " 70 Godina Sportskog Društva Sloboda".JA SAM GA DOBRO RAZUMIO ,DA SU IGRALI U KREKI NA IGRALIŠTU PROLETERA.A EVO VIDIŠ DA SU IGRALI ZADNJI RANG ,TO JEST OPŠTINSKU LIGU ,MADA ONI NJU NAZIVAJU:VolimTz je napisao/la:Jedinstvo Tuzla, odakle je taj klub tacno ?
POTSAVEZNA LIGA
GRUPNO TAKMIČENJE
II GRUPA POTSAVEZA.
p.s. Sloga Simin Han tek osnovan kub, u ovoj 1955/56 sezoni prvi put se počeo takmičiti kao klub u nekom rangu.Dakle, ovo je njihov početak.
p.s. U pomenutoj knjizi("RSD SLOBODA - 1919 - 1989"), na strani 62 stoji:
Sve do februara 1945 .godine, hroničari tuzlanskih prilika nisu bilježili značajnije aktivnosti oživljavanja sportskog života u gradu.Tada će se na inicijativu omladinskog rukovodstva Tuzle formirati novi sportski kolektiv pod nazivom Omladinsko fiskulturno društvo"Jedinstvo",koje će godinama kasnije igrati veoma značajnu ulogu u popularisanju novih sportova.
Iz nekog razloga momku nije ponudjen ugovor.Da ih je Azmir zelio zadrzati oni bi tu i bili i u to ne sumnjam ni najmanje.staragarda je napisao/la:Evo Piric i Vukumirovic pred potpisom za Slobodu.... Piric odličan igrač i super odigrao sezonu u federalki a Vukumirovic top,top igrac....momak je strasan sa loptom.....kontrola, prodornost, dribling,osjecaj za prostor.....znaci,sve.... cudi me da nije produžio ugovor.... ubjedljivo po meni najbolji sitijev igrac prosle sezone....a ujedno mogu i kompleksasi bacit drkicu....eto,oteo se Tuzli igrac.....ma sta to značilo
Da.BosanacGorstak je napisao/la:Denis Comor?
Vukmirović ima tezu povredu i čeka operaciju prepone, e sad sta će u slobodi kad če van terena biti polusezonu to sano senad znaBosanacGorstak je napisao/la:Iz nekog razloga momku nije ponudjen ugovor.Da ih je Azmir zelio zadrzati oni bi tu i bili i u to ne sumnjam ni najstaragarda je napisao/la:Evo Piric i Vukumirovic pred potpisom za Slobodu.... Piric odličan igrač i super odigrao sezonu u federalki a Vukumirovic top,top igrac....momak je strasan sa loptom.....kontrola, prodornost, dribling,osjecaj za prostor.....znaci,sve.... cudi me da nije produžio ugovor.... ubjedljivo po meni najbolji sitijev igrac prosle sezone....a ujedno mogu i kompleksasi bacit drkicu....eto,oteo se Tuzli igrac.....ma sta to značilo
manje.
Nisam zadovoljan ni sa odlaskom Vukmirovica a ni sa Pirica.
U svakom slucaju nek mu je sa srecom u Slobodi.
Žao mi je za Vukmirovića ,nije do sada nigdje objavljeno."xeksor"Hvala ti za informaciju.xeksor je napisao/la:Vukmirović ima tezu povredu i čeka operaciju prepone, e sad sta će u slobodi kad če van terena biti polusezonu to sano senad znaBosanacGorstak je napisao/la:Iz nekog razloga momku nije ponudjen ugovor.Da ih je Azmir zelio zadrzati oni bi tu i bili i u to ne sumnjam ni najstaragarda je napisao/la:Evo Piric i Vukumirovic pred potpisom za Slobodu.... Piric odličan igrač i super odigrao sezonu u federalki a Vukumirovic top,top igrac....momak je strasan sa loptom.....kontrola, prodornost, dribling,osjecaj za prostor.....znaci,sve.... cudi me da nije produžio ugovor.... ubjedljivo po meni najbolji sitijev igrac prosle sezone....a ujedno mogu i kompleksasi bacit drkicu....eto,oteo se Tuzli igrac.....ma sta to značilo
manje.
Nisam zadovoljan ni sa odlaskom Vukmirovica a ni sa Pirica.
U svakom slucaju nek mu je sa srecom u Slobodi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.