FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ovaj crnac sa treninga zanimljivo izgleda, poprilicno jak ili se meni samo cini.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Ma meni je bitno da odigramo čvrsto, organizovano, da ima nekakve igra pa šta bude. Ukratko samo da se ne brukamo pa kakav god bio rezultat.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
E je.bi ga sad...na niske smo grane spali kad nam neki papak Puzigaca prijeti uzmanjem mjere....tako nam je i skoro nekakav Jogunčić porucivao da se ne nadamo bodovima bezveze kad smo krenuli u Tuzli.Stole iz Bora je napisao/la:J.biga, trebao je napisati kako ima strah od Zelje i kako nas previse respektuje te su mu se noge vec pocele tresti ..Mandrak je napisao/la:šta ovo ovaj capin Puzigaca nešto prijeti...cuj uzet ce mjeru Želji...ja seljacke price , da covjek povrati.
Covjek kaze sta misli a hoce li ostvariti to ili nece vidjet cemo danas i u revansu.
Svaka šuša prijeti Želji i da je kakve normalne lige drhtale bi im noge kad im dolazi Željo, baš to što kažeš.
Zna li se više ko je i šta je. Nije valjda nakav azilant da mu se ne može u trag ući? Je li barem tačno da igra po toj lijevoj strani?Avanes je napisao/la:Ovaj crnac sa treninga zanimljivo izgleda, poprilicno jak ili se meni samo cini.
Evo jedan sastav, koji bi rahat mogao odigrati i u Albaniji.
------------------------------------------------------- Hasagić--------------------------------------------------------------
----------------------------Jahić---------------------Kerla------------------------Cocalić----------------------------------
----M. Bešlija-------------------------------------------------------------------------------------------------Vladavić-----
---------------------------------Muratović---------------------------------------------------Bekrić-------------------------
-----------------Zeba------------------------------------------------------------------------------------Štilić---------------
----------------------------------------------------------Džeko--------------------------------------------------------------
Ovu formaciju je često igrao Ćiro sa tri stopera-beka (Jahić,Kerla igrom podsjeća na Nadarevića,Cocalić), dva bočna (M. Bešlija i Vladavić su u reprezentaciji već igrali na tim pozicijama), dva zadnja vezna (Muratović kada igra u reprezentaciji je na toj poziciji, dok bi Bekrić povezao zadnji red sa sredinom)i dva klasična vezna (Zeba i Štilić bi se smjenjivali kao centralni, dok bi jedan od njih tokom igre imao ulogu polušpica) i jednim špicom (Dijamant u napadu). Ne izgleda toliko loše. Pouzdan golman. Dva brza bočna igrača. Bekrić i Muratović mogu dosta trčati i uz tri znalca u napadu zabili bi barem 1-2 gola.
------------------------------------------------------- Hasagić--------------------------------------------------------------
----------------------------Jahić---------------------Kerla------------------------Cocalić----------------------------------
----M. Bešlija-------------------------------------------------------------------------------------------------Vladavić-----
---------------------------------Muratović---------------------------------------------------Bekrić-------------------------
-----------------Zeba------------------------------------------------------------------------------------Štilić---------------
----------------------------------------------------------Džeko--------------------------------------------------------------
Ovu formaciju je često igrao Ćiro sa tri stopera-beka (Jahić,Kerla igrom podsjeća na Nadarevića,Cocalić), dva bočna (M. Bešlija i Vladavić su u reprezentaciji već igrali na tim pozicijama), dva zadnja vezna (Muratović kada igra u reprezentaciji je na toj poziciji, dok bi Bekrić povezao zadnji red sa sredinom)i dva klasična vezna (Zeba i Štilić bi se smjenjivali kao centralni, dok bi jedan od njih tokom igre imao ulogu polušpica) i jednim špicom (Dijamant u napadu). Ne izgleda toliko loše. Pouzdan golman. Dva brza bočna igrača. Bekrić i Muratović mogu dosta trčati i uz tri znalca u napadu zabili bi barem 1-2 gola.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Stole iz Bora
- Kontakt:
E da je taj Puzigaca dosao u Zelju onda kad se pricalo o njemu onda ne bi bio "papak".Mandrak je napisao/la:E je.bi ga sad...na niske smo grane spali kad nam neki papak Puzigaca prijeti uzmanjem mjere....tako nam je i skoro nekakav Jogunčić porucivao da se ne nadamo bodovima bezveze kad smo krenuli u Tuzli.Stole iz Bora je napisao/la:J.biga, trebao je napisati kako ima strah od Zelje i kako nas previse respektuje te su mu se noge vec pocele tresti ..Mandrak je napisao/la:šta ovo ovaj capin Puzigaca nešto prijeti...cuj uzet ce mjeru Želji...ja seljacke price , da covjek povrati.
Covjek kaze sta misli a hoce li ostvariti to ili nece vidjet cemo danas i u revansu.
Svaka šuša prijeti Želji i da je kakve normalne lige drhtale bi im noge kad im dolazi Željo, baš to što kažeš.
Helem, da ne idemo predaleko ..

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Evo Stanić kaže da se idemo nadigravati i da je bitno da ne primimo go, a da ga zabijemo
.
Tog nadigravanja se ja i bojim jer mi to ne znamo a da ga ne fasujemo. Ja bih volio kad bi Amar bunker postavio pa da i to vidimo kako bi ispalo. Nema potrebe sad nekakvu ekipu glumiti kad već ima revanš. Amare postavi ovo
pada vidimo ko će nam go dat: Šeha, Marković, Radovanović, Kerla, Gančev, Vasilić, Mešić, Ćulum, Savić, Čolić i Zeba.
6-4-0 burazeru pa da vidimo. To bi bio boj pod Banja lukom 1737

Tog nadigravanja se ja i bojim jer mi to ne znamo a da ga ne fasujemo. Ja bih volio kad bi Amar bunker postavio pa da i to vidimo kako bi ispalo. Nema potrebe sad nekakvu ekipu glumiti kad već ima revanš. Amare postavi ovo

6-4-0 burazeru pa da vidimo. To bi bio boj pod Banja lukom 1737
Čamcu jubilarni 800 post, a meni sad 500
Joj nemoj Ćuluma u sastav molim te, dobar je bio prošle sezone ali sad je propao ko kauč, totalno van forme covjek...bolje naci neku drugu opciju.
Napasti od prve minute , zabiti dva gola i lagano privesti utakmicu kraju...stari oprobani recept

Joj nemoj Ćuluma u sastav molim te, dobar je bio prošle sezone ali sad je propao ko kauč, totalno van forme covjek...bolje naci neku drugu opciju.
Napasti od prve minute , zabiti dva gola i lagano privesti utakmicu kraju...stari oprobani recept

Mene je najviše strah njegovih grešaka (Ćuluma)...Mandrak je napisao/la:Čamcu jubilarni 800 post, a meni sad 500![]()
![]()
-
- Kontakt:
mislim da bi omer joldic imao mjesta u tom sastavu bar za klupe a onaj omer joldi kada je tek dosao iz slobode kada je bio u formii
Jest da igraju Meša, Žvaka, Šaban, Škoro i Mihajlo. Napali bi Reala, a ne ove.Mandrak je napisao/la:Čamcu jubilarni 800 post, a meni sad 500![]()
![]()
Šalu na stranu, ali fakat nisam optimista ne zbog Borca nego brate naše igre na strani mi ne daju da to budem. Široki nas je rasturio ni kriv ni dužan, uvališe nam tri komada da se nisu ni oznojili. Bunker zakon dok ne budemo imali kakvih vedeta koje mogu držati igru i napadati.
Ne znam buraz šta da kažem...mi nismo ali baš nikad nismo bili bunkeraški tim, niti to znamo igrati (neki timovi to znaju igrati godinama).čamac je napisao/la:Jest da igraju Meša, Žvaka, Šaban, Škoro i Mihajlo. Napali bi Reala, a ne ove.Mandrak je napisao/la:Čamcu jubilarni 800 post, a meni sad 500![]()
![]()
Šalu na stranu, ali fakat nisam optimista ne zbog Borca nego brate naše igre na strani mi ne daju da to budem. Široki nas je rasturio ni kriv ni dužan, uvališe nam tri komada da se nisu ni oznojili. Bunker zakon dok ne budemo imali kakvih vedeta koje mogu držati igru i napadati.
E da nam je sad par igraca sa upola kvalitete (ma cetvrtina, kakvih upola) Meše,Šabana,Škore, Radmila,Fiće,Žvake i ostalih velikana...nebi se mi sad raspravljali po forumima i strahovali hocemo li proci ili necemo.
Jbg sad moramo podržati ove što imamo.
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 29 sep 2010, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
@ čamac
imamo mi jako lijepa riješenja u napadu: majstora zebicu, jakog čolića, bešliju, višću znalca i rudara popovića....nama je problem ovaj marković koji mi se ne sviđa i drugi zadnji vezni - Ćulum....u fazi napada smo jako pristojni - prilično brzi, def vezni skromni.
Dovoljno smo mi jaki za borac, jer najjači smo u državi. Samo treba malko vremena, a da bi polusezona završila pristojno treba uzeti sve kući (posebno je važno klepiti komšinice) + 4-5 bodova sa strane - i titula je tu (nakon priprema kada će letiti ovi koji su ljetos došli).
180 minuta protiv Borca će potvrditi da smo jači od njih
imamo mi jako lijepa riješenja u napadu: majstora zebicu, jakog čolića, bešliju, višću znalca i rudara popovića....nama je problem ovaj marković koji mi se ne sviđa i drugi zadnji vezni - Ćulum....u fazi napada smo jako pristojni - prilično brzi, def vezni skromni.
Dovoljno smo mi jaki za borac, jer najjači smo u državi. Samo treba malko vremena, a da bi polusezona završila pristojno treba uzeti sve kući (posebno je važno klepiti komšinice) + 4-5 bodova sa strane - i titula je tu (nakon priprema kada će letiti ovi koji su ljetos došli).
180 minuta protiv Borca će potvrditi da smo jači od njih
Višća je jedini pravi šuter u ligi, jer niko drugi osim njega i ne zna dati gola izvan 16 metara...to treba iskoristiti jer momak ima odlican i precizan šut.
Treba to iskoristiti i treba sve naše prednosti iskoristititi, (mislim prije svega na prekide).
A i Zeba ima dobar šut van 16 !
A i Zeba ima dobar šut van 16 !
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Ima jedan strašan šuter u divovaMandrak je napisao/la:Višća je jedini pravi šuter u ligi, jer niko drugi osim njega i ne zna dati gola izvan 16 metara...to treba iskoristiti jer momak ima odlican i precizan šut.

- Stole iz Bora
- Kontakt:
Jeli to onaj kojem je prvi tim u BiH za koji je igrao bio bas Zeljo ..čamac je napisao/la:Ima jedan strašan šuter u divovaMandrak je napisao/la:Višća je jedini pravi šuter u ligi, jer niko drugi osim njega i ne zna dati gola izvan 16 metara...to treba iskoristiti jer momak ima odlican i precizan šut.

AMAR OSIM
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Mirsad Bešlija je novi kapiten Želje!
AMAR OSIM
Odlicno , davno je to trebao biti....sve po zaslugama, a Mirso na svakoj utakmicu igra korektno ko pravi profesionalac i zaslužuje apsolutno da bude kapiten i primjer ostalima.Stole iz Bora je napisao/la:Mirsad Bešlija je novi kapiten Želje!
Vec odavno, samo sto nije igrao zbog smrtnog slucaja inace bi vec istrcao sa kapitenskom trakom, ovo se desilo jos onda kad sam pisao u produzenju ugovora kod Sehe nakon toga je izasao i njegov intervju u kom kaze da ce tek na proljece pregovarati o produzenju.Stole iz Bora je napisao/la:Mirsad Bešlija je novi kapiten Želje!
Ovo je crnjo koji se pojavio na treningu:

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.