Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Ma naravno da je Lav Yashin najbolji golman svih vremena. Ali mislim da se medju 50 najboljih moglo naci mjesta i za "leteceg mostarca" Envera Marica.L'Avvocato je napisao/la:Najbolji golmani svih vremena
http://www.xtratime.org/forum/showthread.php?t=246891
Odlican clanak, ljudi su uzeli sve u obzir. Mislim da je ovo najobjektivniji i najvjerodostojniji sud o kvaliteti golmana proslog i tekuceg stoljeca.
ma koji parametri. Jesi li ti vidio ovaj poredak sa ovog gore linka? Kepke na 33. mjestu sa punom statistikom raznih priznanja, dok ispod njega 20-ak golmana nema nikakvu statistiku. Van Der Sar na 28. mjestu sa jos vise priznanja, Casillas 22. mjesto i na kraju Kahn na 8. mjestu.vuvu_zzz je napisao/la:naravno kao sto sam i pretpostavljao za Jashina, druga je stvar sto ovdje raja je gledala ove Kahna, Bufona, Schmeihela, Bartheza i sta ja znam pa njih fali u zavisnosti za koga navijaju, naravno to je vase misljenje jer i ne znate kao i ja tog Jashina koji je branio 60 godina proslog vijeka.....ali eto nema vise dileme kad se uzmu svi parametri Jashin je najbolji svih vremena.....tako da ova thema vise nema smisla
parametri:Bilal je napisao/la:ma koji parametri. Jesi li ti vidio ovaj poredak sa ovog gore linka? Kepke na 33. mjestu sa punom statistikom raznih priznanja, dok ispod njega 20-ak golmana nema nikakvu statistiku. Van Der Sar na 28. mjestu sa jos vise priznanja, Casillas 22. mjesto i na kraju Kahn na 8. mjestu.vuvu_zzz je napisao/la:naravno kao sto sam i pretpostavljao za Jashina, druga je stvar sto ovdje raja je gledala ove Kahna, Bufona, Schmeihela, Bartheza i sta ja znam pa njih fali u zavisnosti za koga navijaju, naravno to je vase misljenje jer i ne znate kao i ja tog Jashina koji je branio 60 godina proslog vijeka.....ali eto nema vise dileme kad se uzmu svi parametri Jashin je najbolji svih vremena.....tako da ova thema vise nema smislaLista je nidje veze s vezom.
Po statistici koju su ovdje naveli najbolji su: Kahn, Buffon, Casillas i Van Der Sar
Djaba to sve, oni mogu uzeti u obzir sve, ali to su sve hipoteze, ne cista matematika, mozes ti godinu dana uzimati i pretpostavljati, ali to nista nije sigurno. Opet kazem, ovo je moje misljenje, ko se ne slaze ne moraL'Avvocato je napisao/la:Uzeli su ljudi sve u obzir.
I vrijeme kad su branili, i tezinu lopte, i brzinu igre, i nacin igre, kvalitet igraca, broj osvojenih titula itd. itd.
lijep poredak na kraju ali mislim da je Buffon doista najbolji svih vremena a evo izasla i ova lista za najboljeg golmana desetljeca i trenutan poredak je:Brnjoo je napisao/la:Ruku na srce tesko je odabrati najboljeg svih vremena ma sta god mi govorili. Manchesterovi navijaci tvrde da je to Schmeichel, Bayernovi tvrde da je to Kahn, Realovi tvrde da je to Casillas a Juventusovi tvrde da je to Buffon.
Treba se priznati da su svi medju najboljim ikad, i da nikad nije lako odabrati jednog ispred svih.
Trenutno je Casillas najbolji golman svijeta, prije par godine to je bio Buffon, a uz njega i Oliver Kahn. Casillas je iznimno mlad i brani nevjerovatno, imamo tu i jos dva-tri vrlo dobra mlada golmana poput De Gee, Llorisa i Akinfeeva, i oni ce jednog dana postati jedni od najboljih ikad.
Kada Casillas odbrani tri penala uz jos dvije stoposto prilike na jednoj utakmici ne smije se osporavati njegov kvalitet, kada Gigi Buffon pokaze nevjerovatno reflekse u milion utakmica ne moze se osporavati njegov kvalitet.
Gigi je, ako se ne varam, cetiri puta bio najbolji prema IFFHS-u, Iker ima najbolju sezonu karijere i dva puta je statisticki bio najbolji golman svijeta, smjesi mu se jos jedna godina, ali statistika je kod golmana najmanje bitna.
Najbolji ikad: Gigi, Casillas, Kahn, Schmeichel, i oni za koje sam samo cuo poput Yashina, Zenge iz 90-tih, Zubizarreta i mnogi drugi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.