BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
al se i ovaj Susic glupira...pa trebao je valjda vec kontaktirati Avdica da vidi da li stvarno zeli igrati za BIH ili ne..ovako sve neke rpetpostavke,ako je momak porjeklom iz BIH vjerujem da mu srce kuca za svoju domovinu...isto kao i Seferovicu,Sudicu,braci Hajrovic...eh da je ovdje Ciro Blazevic,njemu niti jedan igrac ne bi tek tako promakao...izuzev igraca Borusije D. koji je izabrao Srbiju...Cinjenica je da i selektori mladjih reprezentacija trebaju biti agilniji,pa poput Besica iz Hamburga uputiti poziv i ostalim bh igracima kojih ima diljem Evrope..nadam se da ce i Avdic,Sudic,Seferovic,Vuckic izraziti zelju da igraju za svoju domovinu BIH,BIH ih treba,a i BIH ce njima puno dati!
pa jbt Saletu igrači moraju doći sami i reći ej ja hoću da igram za BiH i onda će im uputit pozivCartman je napisao/la:Za Avdića sam čuo prije pola godine
U posljednje vrijeme u medijima se sve više spominje ime 22-godišnjeg Dennija Avdića, napadača Elfsborga i najboljeg strijelca švedske lige sa 18 pogodaka. Sušić je dobio nekoliko informacija o njemu ali o eventualnom pozivu u reprezentaciju, Sušić trenutno ne razmišlja.
Ja sam za Avdića čuo prije pola godine i vjerujem da se radi o talentovanom igraču. Međutim, da bi on postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, mora dobiti naše državljanstvo i to je jedna dugotrajna procedura. Prema tome, mislim da je bolje da se okrenemo igračkom kadru s kojim trenutno raspolažemo.
Ali bivši selektor, Miroslav Blažević je na taj način doveo nekoliko igrača koje trenutno Vi imate na raspolaganju. Pjanić, Begović i Mujdža su mjenjali državljanstvo, zašto ne i Denni Avdić?
Ma ne želim trenutno razmišljati o tome, nije dovoljno da jedan igrač odigra nekoliko dobrih utakmica pa da ga pozivam u reprezentaciju. Ako Avdić preraste u kvalitetnog igrača i ako bude imao želju da igra za naš tim, dobit će poziv ali za takvo nešto je previše rano.
Ne bojite li se možda da će tada biti malo prekasno, šteta bi bilo da nam se ponovi slučaj Ibrahimović?
Ja znam i za Avdića, Sudića, Seferovića....i još dosta njih i stalno dobivam informacije o tim igračima. Međutim, mi prije svega moramo znati da li ti igrači žele obući dres naše reprezentacije, Avdić je igrao za mladu reprezentaciju Švedske i pitanje je da li uopšte želi igrati za za nas. Sudić je bio sa nama u hotelu kada smo igrali u Švedskoj, i on također nije siguran još uvijek da li želi obući naš dres, sa Seferovićem je situacija ista. Uostalom, to nije samo moj problem, neka o tome malo razmišljaju ljudi u savezu a i selektori mlađih reprezentacija jer neki od njih još uvijek mogu igrati za U-19 ili U-21 reprezentaciju, kaže Sušić te dodaje kako ima dobru saradnju sa selektorom mlade reprezentacije, Branimirom Tulićem:
Sa Tulićem sarađujem po tom pitanju, on je nedavno uputio poziv mladom Bešiću iz Hamburga i kazao mi je se radi o strašnom igraču. Međutim, vrijeme će pokazati šta će biti od njega, drago mi je kada neki igrač ima čvrstu volju da igra za BiH, onda to nije nikakav problem, - kazao je Sušić na kraju razgovora za naš portal.

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Pa šta će ga sad pitati želi li igrati za BiH u budućnosti ako postane popularan i dobar igrač...k_c je napisao/la:al se i ovaj Susic glupira...pa trebao je valjda vec kontaktirati Avdica da vidi da li stvarno zeli igrati za BIH ili ne..ovako sve neke rpetpostavke,ako je momak porjeklom iz BIH vjerujem da mu srce kuca za svoju domovinu...isto kao i Seferovicu,Sudicu,braci Hajrovic...eh da je ovdje Ciro Blazevic,njemu niti jedan igrac ne bi tek tako promakao...izuzev igraca Borusije D. koji je izabrao Srbiju...Cinjenica je da i selektori mladjih reprezentacija trebaju biti agilniji,pa poput Besica iz Hamburga uputiti poziv i ostalim bh igracima kojih ima diljem Evrope..nadam se da ce i Avdic,Sudic,Seferovic,Vuckic izraziti zelju da igraju za svoju domovinu BIH,BIH ih treba,a i BIH ce njima puno dati!
A u vezi Ćire, evo grohotom se smijem.
100% sportski i krajnje opušten potpis
pa ako je stvarno Susic ovo izjavio onda je stvarno glup...,, mali Deni Avdic,,nije generacija ,,Seferovica,,Besica itd itd,, on ima 22 god i ako ovako ove sezone nastavi,,ode on sigurno u ligu 5 i svedska ce mu uputiti poziv,,a mi cekajmo,,i nagadajmo sta ce biti,,pa sta nas to kosta pozvati ga popricati sa njim neka uzme drzavljansvo,,, pa neka ga,,ali ne Susic ce da nagada i predpostavlja,,,Cartman je napisao/la:Za Avdića sam čuo prije pola godine
U posljednje vrijeme u medijima se sve više spominje ime 22-godišnjeg Dennija Avdića, napadača Elfsborga i najboljeg strijelca švedske lige sa 18 pogodaka. Sušić je dobio nekoliko informacija o njemu ali o eventualnom pozivu u reprezentaciju, Sušić trenutno ne razmišlja.
Ja sam za Avdića čuo prije pola godine i vjerujem da se radi o talentovanom igraču. Međutim, da bi on postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, mora dobiti naše državljanstvo i to je jedna dugotrajna procedura. Prema tome, mislim da je bolje da se okrenemo igračkom kadru s kojim trenutno raspolažemo.
Ali bivši selektor, Miroslav Blažević je na taj način doveo nekoliko igrača koje trenutno Vi imate na raspolaganju. Pjanić, Begović i Mujdža su mjenjali državljanstvo, zašto ne i Denni Avdić?
Ma ne želim trenutno razmišljati o tome, nije dovoljno da jedan igrač odigra nekoliko dobrih utakmica pa da ga pozivam u reprezentaciju. Ako Avdić preraste u kvalitetnog igrača i ako bude imao želju da igra za naš tim, dobit će poziv ali za takvo nešto je previše rano.
Ne bojite li se možda da će tada biti malo prekasno, šteta bi bilo da nam se ponovi slučaj Ibrahimović?
Ja znam i za Avdića, Sudića, Seferovića....i još dosta njih i stalno dobivam informacije o tim igračima. Međutim, mi prije svega moramo znati da li ti igrači žele obući dres naše reprezentacije, Avdić je igrao za mladu reprezentaciju Švedske i pitanje je da li uopšte želi igrati za za nas. Sudić je bio sa nama u hotelu kada smo igrali u Švedskoj, i on također nije siguran još uvijek da li želi obući naš dres, sa Seferovićem je situacija ista. Uostalom, to nije samo moj problem, neka o tome malo razmišljaju ljudi u savezu a i selektori mlađih reprezentacija jer neki od njih još uvijek mogu igrati za U-19 ili U-21 reprezentaciju, kaže Sušić te dodaje kako ima dobru saradnju sa selektorom mlade reprezentacije, Branimirom Tulićem:
Sa Tulićem sarađujem po tom pitanju, on je nedavno uputio poziv mladom Bešiću iz Hamburga i kazao mi je se radi o strašnom igraču. Međutim, vrijeme će pokazati šta će biti od njega, drago mi je kada neki igrač ima čvrstu volju da igra za BiH, onda to nije nikakav problem, - kazao je Sušić na kraju razgovora za naš portal.

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Tesko ce Haris Seferovic dobiti sansu u Friorentini sve dok je ''lepotan'' iz Vukovara trener Fiorentine.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
Ma da, lepotan je kriv.Pauk je napisao/la:Tesko ce Haris Seferovic dobiti sansu u Friorentini sve dok je ''lepotan'' iz Vukovara trener Fiorentine.
A njegova konkurencija i broj godina nemaju ništa s tim što ne igra.
100% sportski i krajnje opušten potpis
Kako je ono nekidan neko rekao ovde doduse ironicno ,sve je to urota protiv Srbije a vidi sada.
Sike je kriv sto Seferovic ne igra iako ovaj na svojoj poziciji ima dosta jacih igraca.Stoji da je on talentovan ali sa 18 godina dobiti sansu u klubu kakav je Fiorentina nema sanse.
Le Guen je kriv sto Pjanic ne igra,doduse to stoji ako hoce moze igrati ali naravno Francuz ima prednost.
Urota je i to sto Pulis ne da Begovicu da brani iako na golu stoji jedan Sorensen.
Urota je naravno i to sto je Partizan odbio kupiti Galesica nakon sto je ovaj skoro potpisao za njih samo cekao papire ali ih nije dobio nakon ulaska u LP i ljudi odbili,naravno i to je urota jer sta ce jedan Bosanac u Partizanu.
Sve je to urota.
Sike je kriv sto Seferovic ne igra iako ovaj na svojoj poziciji ima dosta jacih igraca.Stoji da je on talentovan ali sa 18 godina dobiti sansu u klubu kakav je Fiorentina nema sanse.
Le Guen je kriv sto Pjanic ne igra,doduse to stoji ako hoce moze igrati ali naravno Francuz ima prednost.
Urota je i to sto Pulis ne da Begovicu da brani iako na golu stoji jedan Sorensen.
Urota je naravno i to sto je Partizan odbio kupiti Galesica nakon sto je ovaj skoro potpisao za njih samo cekao papire ali ih nije dobio nakon ulaska u LP i ljudi odbili,naravno i to je urota jer sta ce jedan Bosanac u Partizanu.
Sve je to urota.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ha Ha Ha,stvarno pocinjemo liciti na "cijeli svijet je protiv Srba" nacijuDevil je napisao/la:Kako je ono nekidan neko rekao ovde doduse ironicno ,sve je to urota protiv Srbije a vidi sada.
Sve je to urota.

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Oni su svjetski prvaci u toj disciplini... 

Adem Ljajic ima isto 18 godina, pa zasto Ljajic igra i dobija sanse?RiNo je napisao/la:Ma da, lepotan je kriv.Pauk je napisao/la:Tesko ce Haris Seferovic dobiti sansu u Friorentini sve dok je ''lepotan'' iz Vukovara trener Fiorentine.
A njegova konkurencija i broj godina nemaju ništa s tim što ne igra.
Jeli to Ljajic toliko bolji i veci talent od Harisa Seferovica?
Adem Ljajic ima isto 18 godina, pa zasto Ljajic igra i dobija sanse?Devil je napisao/la:Kako je ono nekidan neko rekao ovde doduse ironicno ,sve je to urota protiv Srbije a vidi sada.
Za Seferovica nema mjesta ni na klupi Fiorentine ali zato ima mjesta za ''velikog'' talenta Nikolu Gulana iz Beograda.
Pitam se samo zasto?
Pogotovo kad se uzme u obzir prosle izjave Sinija o na primjer ratu i o bivsim susjedima i politici.
Pitam se samo zasto?
Pogotovo kad se uzme u obzir prosle izjave Sinija o na primjer ratu i o bivsim susjedima i politici.
bolje bi bilo seferovicu da je ostao u grasshoppers jos neko vrijeme, svakako bi mu to bilo bolje nego da je pod trenerskom palicom onog manijaka iz vukovara..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...
Kad je otisao u ljubicaste ovaj ''Cedomir'' jos nije bio na klupi.Steve je napisao/la:bolje bi bilo seferovicu da je ostao u grasshoppers jos neko vrijeme, svakako bi mu to bilo bolje nego da je pod trenerskom palicom onog manijaka iz vukovara..
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
znam, al' i tad se vec moglo vidjeti da je fulio kad je izabrao novi klub(i da je trebao ostati u grasshoppersima radi svoje karijere), jer kad je prandelli bio na klupi ni tad on nije bio blizu a-tima viole..harishp je napisao/la:Kad je otisao u ljubicaste ovaj ''Cedomir'' jos nije bio na klupi.Steve je napisao/la:bolje bi bilo seferovicu da je ostao u grasshoppers jos neko vrijeme, svakako bi mu to bilo bolje nego da je pod trenerskom palicom onog manijaka iz vukovara..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...
A inace Ljajic,Gulan i Seferovic su ista pozicija.Pauk je napisao/la:Adem Ljajic ima isto 18 godina, pa zasto Ljajic igra i dobija sanse?Devil je napisao/la:Kako je ono nekidan neko rekao ovde doduse ironicno ,sve je to urota protiv Srbije a vidi sada.

I da po mome misljenju Adem je veci talenat od Seferovica,i to ce ti svako reci osim takvih kao ti jer niste realni,takav sam i ja bio pre ,meni je Pantelic bio bolji napadac i od Ronalda.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- velez_mostar
- Kontakt:
Devil@, Ljaljic i Seferovic uopce nisu ista pozicija, prvi je krilni napadac, a drugi je klasicni centarfor, tako da..
Razlog zbog kojeg ovaj prvi igra je taj sto je povrijedjen Jovetic, koji se pretezno sa lijeve strane ubacuje u vezni red, i u napad, a to sada cini Srbin jer je slican profil igraca kao Crnogorac.
Sto se tice Seferovica, pa nije valjda neko moze imati mjesta pored nedodirljivog Gilardina, i jako je neozbiljno da Haris igra ispred njega.
I Miha nije los!
Razlog zbog kojeg ovaj prvi igra je taj sto je povrijedjen Jovetic, koji se pretezno sa lijeve strane ubacuje u vezni red, i u napad, a to sada cini Srbin jer je slican profil igraca kao Crnogorac.
Sto se tice Seferovica, pa nije valjda neko moze imati mjesta pored nedodirljivog Gilardina, i jako je neozbiljno da Haris igra ispred njega.
I Miha nije los!
ma ne vrijedi objašnjavati ljudima,sve dok većina traži prvi razlog u tome nećemo nikad ići naprijed ni u kojem smislu. Umjesto da se prvo zapitamo svi koliko može ne samo u ovom slučaju Seferović nego svi igrači pa tek onda ideš ka tim razlozima ne kod nas se prvo nastoji krenuti ko je kakve nacionalnosti,šta je ko radio u prošlosti šta je izjavljivao i sl. Nego zna li neko od vas šta se dešava i prati li Matu Jajala čini mi se da je bio u Sieni prošlu godinu dok sam je gledao tj dok nije ispala u seriu B i igrao je manje više standardno pa ako je neko idalje prati nek napiše u kakvoj je formi i igra li.velez_mostar je napisao/la:Devil@, Ljaljic i Seferovic uopce nisu ista pozicija, prvi je krilni napadac, a drugi je klasicni centarfor, tako da..
I Miha nije los!
It was turned around so that right looked wrong
kako iko moze na bh-forumu braniti deklarisanog cetnika mihajlovica, to je van svake pameti, siguran sam da bi isti "tretman" ovdje dobio i arkan da je on postao nogometni strucnjak 

Zadnja izmjena: Steve, dana/u 28 sep 2010, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.
brazzo je napisao/la:ma ne vrijedi objašnjavati ljudima,sve dok većina traži prvi razlog u tome nećemo nikad ići naprijed ni u kojem smislu. Umjesto da se prvo zapitamo svi koliko može ne samo u ovom slučaju Seferović nego svi igrači pa tek onda ideš ka tim razlozima ne kod nas se prvo nastoji krenuti ko je kakve nacionalnosti,šta je ko radio u prošlosti šta je izjavljivao i sl. Nego zna li neko od vas šta se dešava i prati li Matu Jajala čini mi se da je bio u Sieni prošlu godinu dok sam je gledao tj dok nije ispala u seriu B i igrao je manje više standardno pa ako je neko idalje prati nek napiše u kakvoj je formi i igra li.velez_mostar je napisao/la:Devil@, Ljaljic i Seferovic uopce nisu ista pozicija, prvi je krilni napadac, a drugi je klasicni centarfor, tako da..
I Miha nije los!

On ti je u Kolnu, igra standardno i igra u hrvatskoj u21 reprezentaciji standardno u prvoj postavi.

...što je više lome to je volim jače...