RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vfc1922
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vfc1922 » 27 sep 2010, 20:55

nem,šefovoj sreči nema kraja,20godina mu svi ližu jaja :mrgreen:
Treba ljudi počet raditi sve ispočetka!Hajmo zasukati rukave

dabev2mo
Kontakt:

Post Postao/la dabev2mo » 27 sep 2010, 21:02

Predratni Velež:Josip Jole Musa ,generalni Aluminija.
Sadi Ćemalović direktor hidrocentrala na Neretvi.
Današnji Velež-Samir Ćemalović Pika -bez zanimanja. :roll:

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 27 sep 2010, 21:05

iako mi velež i nije baš posebno drag :) stvarno je žalosno ovo što mu se događa u totalnom ste rasulu dolazimo po 3 boda kod vas ubrzo 8-) :D vi sad sve za pare prodajete :lol:
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 27 sep 2010, 21:30

Ova je prejaka...

[youtube][/youtube]
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

dabev2mo
Kontakt:

Post Postao/la dabev2mo » 27 sep 2010, 21:36

"Crvena armija poharala Gabelu".E golemo;Gabela selo sa možda 80 kuća.300 stanovnika.Na što se furate majko mila??

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 sep 2010, 21:46

dabev2mo je napisao/la:"Crvena armija poharala Gabelu".E golemo;Gabela selo sa možda 80 kuća.300 stanovnika.Na što se furate majko mila??
U kome je taj dan bilo bar 300 tvrdokornih ustaša iz zapadne Hercegovine i zap. Mostara.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 27 sep 2010, 21:46

dabev2mo je napisao/la:"Crvena armija poharala Gabelu".E golemo;Gabela selo sa možda 80 kuća.300 stanovnika.Na što se furate majko mila??
crvena armija je poharala mnogo vece gradove, a sad sto ti to ne zelis znati..trpi , crkni 8-) :shock:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 27 sep 2010, 21:50

Jedna autohtona :) ;)

[youtube][/youtube]

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 sep 2010, 22:07

Tada je u Gabeli bilo i Ultrasa i Torcide. Bilo je vise ljudi na stadionu nego u gradu hehehe.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 27 sep 2010, 22:09

Pirke je napisao/la:
Tada je u Gabeli bilo i Ultrasa i Torcide. Bilo je vise ljudi na stadionu nego u gradu hehehe.
Sta velis KOPIJO ??? Kakav je to nick-name ???

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 27 sep 2010, 22:11

Pirke je napisao/la:
Libu me tuki za njih ...
Anti Nakarada

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 sep 2010, 22:11

Pirke_TM87 je napisao/la:
Pirke je napisao/la:
Sta velis KOPIJO ??? Kakav je to nick-name ???
Ima više Pirketa na ovom svijetu. :D
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 27 sep 2010, 22:38

Pirke je napisao/la:
Nikad necu zaboraviti kad se specijalci pocese ispred mene bacati na zemlju a mi onako u nevjerici gledamo lika kako repetira pusku prema nama. :o :lol: :lol: Sta smo mi sve prosli ccc...

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 27 sep 2010, 22:46

Najjaca je nena sa crvenim lavorom bila hahaha mase nena lavorom valjda nista drugo crveno nije imala. :mrgreen:
Samo jedan klub Velež Mostar

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 27 sep 2010, 23:07

BBB Čapljina i po neki Ultras su bili u Gabeli, ali **** to. Gledajmo da Velež čupamo iz govana !
Grandmaster.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 sep 2010, 08:16

Da...A sutra dan naslovna strana Slobodne Dalmacije, o "zlotvornoj" crvenoj armiji, a polomili nam sve sto su mogli i htjeli pucat na nas...Naravno, nit je ko odgovarao, a nit je ko od ovih nasih "guzicoljubaca" reagovao...

@nem73 Samo da ti napomenem da je tu bio i "Sef" izlazio pred cijev...E sto ga ne ubise, a?? :D Hehe, neka meni moga "Sefa", cuvam ga ja za nedaj boze, jer ako bude ona stara "Dok nema macke, i misevi kolo vode!", zovem ja opet svoga sefa nazad, pa ti bojkotuj koliko hoces...Vrijeme za promjene je pocelo ima koji dan, i nedam ti previse vremena....Nisu ga ugasili ni ovi, ni oni, a neces bogami ni ti..pozz...

@vfc1922 Nije 20 godina, ali je skoro kao i Osmanlijsko carstvo :D ...A ovih dana stvarno nevidjena guzva u ulici Marsala Tita 87....Ko da se penzije dijele...A vise smo ti i ja potrosili neki dan u Vakufu, nego sto su oni ponijeli...Ali neka, vrijeme je za istinu...

@mujoisluljo
Ima naravno izlaz za klub, ali prvi si me ti pobijao citavo vrijeme, pa tako i ostali...Nije Velez pijaca ni tepa, pa da cekamo nekog da dodje i povede ovo sve...NE...Velez je sportsko drustvo i ima da se mjenja od temelja...Sad da te ne peglam u detalje, ali najbitnije je da skupstina kluba bira upravni odbor, KOJI mora da bude kvalitetan i jak...Mi ga nismo nikad imali, i nikad taj upravni odbor nije bio kvalitetan, a kamoli da je bio u stanju da stane na kraj Piki i slicnim...Poredjenja radi, Upravni odbor Zrinjskog broji dvadesetak kvalitetnih ljudi, sacinjenih od politicki i ekonomski jakih osoba...Kod nas u upravnom odboru sjedi par ljudi, teletabisa, koji su postavljeni tu samo ako ispadne prilika da se "opere" nesto para..a para nema...Njih ne zanima hoce li neko "ispod" maznuti koju milju maraka, jer oni su tu da isfiltriraju te pare...Znaci, mi imamo problem prvo u skupstini kluba koja postavlja taj upravni odbor, pa samim tim i upravni odbor...Pika, sta god vi kazete, je samo "posljedica" nerada te dvije grupe ljudi...I kao sto kazem po milioniti put, bojkot RA je isao u pravom smjeru, na institucije i mocne ljude, a prerastao je u "Anti Pika bojkot"...On je nebitan, da je dobrog upravnog odbora i volje institucija, ne bi ni bilo ovakvih javasluka...Potrebne su nam promjene iz temelja, a lako cemo mi onda postavljati i direktore i trenere i sve ostalo....Potrebna je volja....A ovih dana je taj problem evidentan...Zar nije sramota da NEMA niko ko ce potegnuti sadasnje probleme, osim Avde koji ne zna progovoriti, a ne da nas zastupa kod ovih novih sto bi, ko eto, dosli u klub?
@ostali
Sinoc je ozbiljnija ekipa isla na javnu tribinu vodece politicke stranke u Megamarkt, razgovarala sa ljudima, medjutim, nije bilo sluha za nasu prvu ljubav...Jedino, sto se moglo dogoditi je, da zovu policiju da odstrane ta "strana tijela" iz objekta...U svome gradu, na svojoj zemlji, ostadosmo stranci :(
Ali idemo dalje...

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 28 sep 2010, 09:13

aaaa pa sto ne kazes carina, znaci tako treba spasavati klub
znaci, strana tjela(ozbiljnija ekipa :lol: ), u nasem gradu na prosvjednom neke stranke u megamarketu?

pa nisam ni sumnjao, da mahala treba klub da vodi a sef je king... :D qq qq
nadam se da ces jednog dana postati svjestan svoje utopije koju ovde prosipas... :lol:

ne tvrdim da ih ima koji bi ovo ili ono ali zasigurno tvrdim niko nece da gradi nesto sto ce tvoj sef jednog dana jednim glupim potezom preko noci da unisti... i dzubur je bio namazana karika, bio i vladao jedan period, mnogo dobrog za taj period ucinio(tribina1, tribina2)... da je do sefa ti, mi bi jos na skelama sjedili... :oops: dajte nam jos dzubura, neka nas uzimaju za nase bezvrijedne glasove koje svakako ne znamo ispravno upotrjebiti.djaba mu pred tenkove da je izlazio, igrati se sa osjecajima tolike mase, poigravat se sa klubom, nije red i nema dalje brato! svako dobro i sreca neka ga prate u ostalim (ne)prljavim poslovima koje vode ali sto dalje od kluba!

to je stav mase, nikakve titule,
nikakav opstanak krpljenje ovo ono, nista nije vise bitno - bitno e da Velež nije niti ce ikada biti klub jednog covjeka!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 sep 2010, 09:49

@nem73
Pa bola o cemu ti ja pricam citavo vrijeme? Ali djaba, ti si meni prilijepio sefa i gotovo...Neka si, tvoj problem brate...Moj nije, meni se hebe za njega, meni je do Veleza...

A brate ne moze niko nista izmijeniti osim te "mahale"...Jer nikoga ne boli ona stvar za Velez...To budi siguran....Te price tipa "Niko nece graditi, jer ce se ovaj vratiti i opet isto!", sam vec i znao da ce se potezati...Zato i treba ici do ovih ljudi koji mogu taj povratak i svaki drugi slican, blokirati...Ja ne mogu brate, a ne mozes ni ti, a ni masa...
Jedina istina, je da vise ljudi komentarise ovde na internetu, nego sto ima ljudi koji se trude da mjenjaju nesto u sistemu...
Utopija moja ili ne, nebitno....Ti slobodno brate idi sa ostatkom RA i zovi u pomoc Josipa Broza Tita, ovi ostali forumasi neka dozivaju Josipa Jolu Musu, to je vasa stvar...mozda vam i pomognu...
A i ono nesto malo "mahale" sto je ostalo, nek pokusa nesto zavrsiti kod onih koji MOGU nesto promijeniti.....Svakakvi su, ali drugih nemamo...Nazalost, ali je tako...
Hebe mi se bola za Piku i slicne..Oni su POSLJEDICA tvoga i moga nerada...I to je jedina istina, koju mi svi zataskavamo nekim drugim stvarima, a u stvari smo samo mi krivi i niko vise....
Dopustamo da oni koju trebaju da odrade posao zvani "skloni djecu sa ulica i nek treniraju, da se ne navuku na drogu i kriminal", masu NASIM zastavama, na NASIM trgovima, a mi bojkotujemo njihovu posljedicu...Oni su ga napravili i oni treba da ga skinu...
I pusti "mahalu" nek pokusa, a ti i dalje dozivaj Josipa Broza Tita....Ja sam ga zvao neki dan, kad operater kaze:" Birani pretplatnik nije trenutno dostupan!".....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 28 sep 2010, 10:02

Znaci....OTPUSTITI kompletnu skupstinu kluba....napraviti novu, agresivnu, sacinjenu od ljudi kao sto si ti, ja, cunami, monto, drh, kimbo, mujosuljo i slicni....Samo ti navodim primjer, a ima ljudi korisnijih od nas, koji su vec dosta izgubili, pokusavajuci ovo o cemu ti govorim, a mi smo im zabili noz u ledja, jer ih ne stojimo nikako...I sam sam to osjetio nedavno....Ne misli @nem73 da sam ja za Piku, za razliku od tebe ja sam ulazio u duele sa njim, iako ga ovde nekad i branim, a sumnjam da nas ima takvih puno...Najagresivnije ici na NOVI upravni odbor, iza sebe imati masu, a ljudi kao mi bi je povukli...
Napraviti JAK motor koji ce gurati u samo jednom pravcu, a to je jak i zdrav Velez....A sad??? Sad smo samo nekorisna masa na internetu i po kafanama, koja krivi druge, za ono sto mi sami ne uradimo....
Moramo biti agresivniji....Jer vjeruj mi, a vjeruj mi da sam dobro upucen, nikad, NIKAD, kraj Veleza nije bio blizi...
A nikad manje ljudi nije pokusalo to da sprijeci...Toliko od mene a vi kako hocete...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 28 sep 2010, 11:14

Ja stvarno ne vjerujem da je Pika otisao iz kluba ali... Dodje li Dzubur opet nece valjat vjerujte mi jer nema tu sistematskog rada. Nije Dzubur vise sto je bio prije par godina i nemojte se zavaravat da se velika financijska sredstva mogu donjet u klub. Taj isti Dzubur je mislio samo na prvi tim Veleza i zamazo nam oci tribinom a ostavio klub u dugu nenormalnom jer kad spomenem cifru glava me boli a nas omladinski pogon je zaboravljen i od dolaska Dzubura je dozivio krah jer je gospodin sve sa strane dovodio. Ne moze se ni tako radit. Neki dan sam bio svjedok kad je jedan roditelj rekao da razmislja da dijete prebaci u Lokomotivu jer kaze nema buducnosti za njega u Velezu zato sto niko ne obraca paznju na djecu a dovode se igraci i treneri sa strane i tu se tale svi a nas omladinski pogon ispasta. Mi moramo biti svijesni a i ljudi u klubu koji ga vode,da je jedini nacin i izvor finansiranja taj omladinski pogon i oko njega sve pocinje a skoro i zavrsava. Ima tu talenata vjerujte mi,i to veliki broj i sa njima radit i djecu prodavat ali to ne moze Pika ili Avdo nego po mom misljenju,ljudi poput Tane i sl. Jesam za promjene ali nisam za povratak Dzubura a najveci sam zagovarac da se u klub vrati Tana jer je rekao da zeli mostarsku djecu,doveo dobrog trenera koji je nekom smetao i javno je Tana rekao da ce ova godina biti zestoka borba za opstanak jer ne moze vise biti da imamo 10 igraca sa strane a nasa djeca po tribinama i sl. Evo izgleda da je i BOJKOT upalio ali ja iskreno ne vjerujem i sad kad trebaju promjene,nemojmo dozvolit da opet neki ljudi koji su bili dodju u klub jer vjerujte mi,upoznat sam malo vise sa stvarima nego sto bi trebao i neke cinjenice kad spomenem gade mi se. Mi smo pjevali o tom Dzuburu a taj je covijek ostavio ruglo iza sebe u klubu a bio je i puno,pola godine i maglu uhvatio. Zao mi je samo igraca,oni ispastaju,nemaju marke,i kad gube oni su nam krivi a sad na sudija povali protiv Zelje ko da smo se osnovali prije 5 godina ali je to posljedica rad trenutne uprave.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.