Grupa A (Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

nextterrain
Kontakt:

Re: SP 2018 / Grupa A (Rusija, Saudijska Arabija, Egipat, Urugvaj)

Post Postao/la nextterrain » 15 jun 2018, 16:01

Joj 2018. , a Cebolla Rodriguez igra za Urugvaj :rol:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 jun 2018, 16:02

Tak jbt :kafa: Baš bratu minutu prije gola govorim ako će netko zabit,zabit će ga jedan od ovog stoperskog dvojca.

Al majku ti **** koliko je Suarez loš...

Za sada sve prema planu.Oba moja favorita upisala pobjede.Idemo dalje.

MikeToreno
Kontakt:

Post Postao/la MikeToreno » 15 jun 2018, 16:02

Logicno da ce krasti vrijeme, a ne ko nasi vracaju Litvaniji loptu u zavrsnici i skoro prokockaju vodstvo.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 15 jun 2018, 16:04

Balotelli je bio dobio kaznu od dvije utakmice zbog simuliranja, tako i Suarez treba nešto slično da dobije. Ovaj ga jedva pipnuo, ovaj se previja i još se hvata i za glavu. Vjerovatno na tren zaboravio da se prvo hvatao za nogu, dobro se nije i za leđa uhvatio.

Zadnja linija i defanzivna linija Egipta fenomenalna dok su u napadu bili užasni. Urugvaj ima dva stopera i dva napadača dok im je sredina smeće. Zaslužili su i ovi bod ali nije im se dalo. Ali barem smo vidjeli bar jedan gol.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 jun 2018, 16:08

Ma meni vala nisu drazi. Klasicni gonici kamila koji ne samo da nemaju pojma o sportu nego ni o zivotu. 100 miliona ih ima a potencijal u totalnom minusu. Od kako im faraona nema nista nisu napravili a zive od njihove slave :)
Urugvaj je po svemu simpaticniji.

Uglavnom u ovoj grupi kao sto se ocekivalo
Rusi i Urusi idu dalje.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 15 jun 2018, 16:08

Belmin6 je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Kakav smecar je ovaj Suarez jbte, nekad je bar s loptom u nogama licio na nesto i bio smecar. Sada je samo smecar.
Šta je uradio?
Nakon faul nad njim u padu je probao da udari igrača u stomak i muda a onda nastavio da se kotrlja :rol:
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 15 jun 2018, 16:09

Juče Rusija pobijedila sa 5:0, i priča se o njihovoj očajnoj igri, kako su uvreda za fudbal i jedni i drugi, da Rusi dobijaju po repu i od Egipta i od Urugvaja. Danas Urugvaj jedva izvukao pobjedu i to pred kraj utakmice, uz isto tako očajnu igru i priča je takva da je Urugvaj zaslužio pobjedu. Niko ne pominje kako Urugvaj sa ovom igrom ne može ništa da uradi, kao što se pričalo o Rusima! OK!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 15 jun 2018, 16:10

Ne znam šta ste očekivali od Urugvaja, ne znam kad su oni nekog natrpali. Ovo je njihova igra. Klasično 4-4-2, na kontre, puno centaršuteva i kombinacija između Cavanija i Suareza. Zato mi je bilo smiješna jučer priča da će natrpati Saudijce. Mislim, može se desiti, ali vjerovatnije je da će uzeti 2-0 golovima iz prekida. Ne znaju oni igrati na posjed i kontrolu.

Da je Suarez bio priseban ili da je Cavani imao više sreće lagano bi uzeli 3-0. Suarez hajde što je promašio zicere, ali u igri je bio katastrofa, svaku loptu izgubio. Lopte koje inače daje Cavaniju u prostor danas je oklijevao i padao dok ovaj bezveze utrčava.

Jedino ne razumijem zašto Tabarez insistira da u fazi napada Cavani igra povučenije i na boku, a Suarez koji ne može skočiti i izgubio je na snazi u sredini.

Sve u svemu, zasluženo Urugvaj.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 15 jun 2018, 16:10

Nekako mi sada žao ovog Egipta, iako sam prije prvenstva želio da što prije ispadnu kako bi Mo otišaošto prije na zasluženi odmor :)
Primiše gol onako kako je izgleda jedino i bilo izgledno, a to je prekid. Šta ćeš kad su sićušni :shifty:
Nekad su imali onog grdosiju Gomu ili tako nešto što im je popravljao igru u skoku, ali izgleda da nisu mogli naći nekog sličnog njemu pa da ga ubace makar pri kraju kada se znalo da će Urugvajci nabijati loptu i tražiti ovakve šanse za pogodak.
Što se tiče same selekcije Urugvaja, onako, ništa posebno. Jednostavno, imaju selektora koji je za penzije kao i njegova fudbalska taktika u kojoj najbolji igrači ove selekcije nisu najbolje iskorišteni. Čisto sumnjam da oni mogu dalje od osmine finala, jer su i Portugal i Španija jedan, a možda i dva stepena iznad, po nekom savremenom shvatanju koncepta nogometa i taktike, a i naravno po igračkoj kvaliteti.
Joint_fc

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 15 jun 2018, 16:10

Jadni Stuani sjeid na klupi dok oyebina Suarez igra.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 15 jun 2018, 16:12

dinoze je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Znam da je mnogima drag Egipat, ali ljudi presli centra u drugom poluvremenu nisu vise od dva puta. Koliko god Uruguay bio smotana ekipa, zasluzili su gol.
Kako nekome moze u fudbalu biti drazi Egipat nego Urugvaj? Urugvaj mala zemlja slicna nama uvijek dobar fudbal igrala sa mnostvo talenta.
A Egipat ima 100 miliona stanovnika nemaju u istoriji 5 igraca da su znali makar osrdnje fudbala igrati. Nekontam.
Pa to ko da pitas kako nekom moze biti drazi Manchester City nego Leicester. Ili slicno. Smijesno je uopste pitati zasto ti je jedna ekipa draza od druge, ono bas to nelogicno. Kao da imas definisane odredbe nekog simpatisanja, pa ko ispunjava vise tih, njega automatski treba podrzati.
Nekom lezi jedan, nekom drugi.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 jun 2018, 16:12

Zasluzena pobjeda Urugvaja, ali sam ocekivao da ce oni ovo puno lakse rijesiti, tj. puno ranije. Ovako sam vec poceo sumnjati u pobjedu, al uvalise ga i odnesose tri boda. I drago mi je da jesu, uvijek su mi bili simpaticna nogometna ekipa :mrgreen:

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 15 jun 2018, 16:14

dinoze je napisao/la:....

Kosi mi se sa zdravim ljudskim razumom
Urugvaj je uvijek igrao tvrdo, i dosta prljavo u odbrani.. Još od Holandije i Krojfa, pa nadalje.. Mogu se naći njihove utakmice na yt, netipični Juznoamerikanci... Bilo je tu majstora kao Forlan, ali nisu su ih imali previše
Meni lično nikad nisu bili dragi

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 jun 2018, 16:24

LAZARUS2000 je napisao/la:A baš juče ovi sa SK govore da je štoperski dvojac Urugvaj ofanzivno najbolji tandem štopera na svijetu..
Najbolji su i defanzivno.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 jun 2018, 16:26

sljivo je napisao/la:Većinu vremena dosad Afrička ekipa i disciplina, taktička ozibljnost je oksimoron ali evo ovi Faraoni kao da su iz Evrope.
To možda što se tiče ovih malo južnijih.
Lillard je napisao/la:Apsolutno zasluženo, ovi Egipćani idu na qrac kako na terenu tako i na tribinama. Urugvaj nije nešto, ali zasluženo danas :salut:
Iritantni do bola.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 15 jun 2018, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 15 jun 2018, 16:28

Fuerza je napisao/la:Juče Rusija pobijedila sa 5:0, i priča se o njihovoj očajnoj igri, kako su uvreda za fudbal i jedni i drugi, da Rusi dobijaju po repu i od Egipta i od Urugvaja. Danas Urugvaj jedva izvukao pobjedu i to pred kraj utakmice, uz isto tako očajnu igru i priča je takva da je Urugvaj zaslužio pobjedu. Niko ne pominje kako Urugvaj sa ovom igrom ne može ništa da uradi, kao što se pričalo o Rusima! OK!
Pa niko nije rekao da je Rusija nezasluzeno dobila Saudiju. Pobijedili su jednu od najgorih ekipa na prvenstvu, i to je to. Igra im nije bila zavidna, isto kao sto danas nije ni Urugvaju.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 15 jun 2018, 16:39

mire96 je napisao/la:
Fuerza je napisao/la:Juče Rusija pobijedila sa 5:0, i priča se o njihovoj očajnoj igri, kako su uvreda za fudbal i jedni i drugi, da Rusi dobijaju po repu i od Egipta i od Urugvaja. Danas Urugvaj jedva izvukao pobjedu i to pred kraj utakmice, uz isto tako očajnu igru i priča je takva da je Urugvaj zaslužio pobjedu. Niko ne pominje kako Urugvaj sa ovom igrom ne može ništa da uradi, kao što se pričalo o Rusima! OK!
Pa niko nije rekao da je Rusija nezasluzeno dobila Saudiju. Pobijedili su jednu od najgorih ekipa na prvenstvu, i to je to. Igra im nije bila zavidna, isto kao sto danas nije ni Urugvaju.
Sa svim tim što si napisao se slažem. Možda me nisi razumio, pričam o tome kako se više i to daleko više kritikuje Rusija koja je dala 5 golova, nego Urugvaj koji je uz očajnu igru dao 1 gol, istina jačoj repki, ali o Rusima se juče pričalo kao da su izgubili 5:0 od Arabije a ne dobili, nazivali njihovu igru sramnom, a iskreno sam se više uspavao uz današnju utakmicu, nego uz jučerašnju.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jun 2018, 16:46

L-Train je napisao/la:
LAZARUS2000 je napisao/la:A baš juče ovi sa SK govore da je štoperski dvojac Urugvaj ofanzivno najbolji tandem štopera na svijetu..
Najbolji su i defanzivno.
Pa tu snjim u recenicu mogu samo tandem Ramos- Pique. Niko vise.
27.10.2020

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 15 jun 2018, 16:52

Urugvaj ce biti izuzetno opasan protiv jacih reprezentacija.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 15 jun 2018, 16:54

Fuerza je napisao/la:
mire96 je napisao/la:
Sa svim tim što si napisao se slažem. Možda me nisi razumio, pričam o tome kako se više i to daleko više kritikuje Rusija koja je dala 5 golova, nego Urugvaj koji je uz očajnu igru dao 1 gol, istina jačoj repki, ali o Rusima se juče pričalo kao da su izgubili 5:0 od Arabije a ne dobili, nazivali njihovu igru sramnom, a iskreno sam se više uspavao uz današnju utakmicu, nego uz jučerašnju.
Mislim da je stvar u ocekivanjima. Rusija je imala blijedu predstavu, tako da se ocekivalo da ce Urugvaj i Egipat sa Salahom da ih pregaze. Ali sad kad ni Urugvaj nije pokazao nista posebno, a Egipat mozda nece ni igrati sa Salahom do kraja prvenstva, onda se vidi kako ce ovo biti dosta tijesna grupa gdje svi osim Saudije imaju realne sanse.

Ali i dalje mislim da su Rusi zasluzili kritike za jucerasnju utakmicu.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.