FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno87 » 11 jun 2018, 16:57

irfo je napisao/la:Modica svakako placa agencija tako da je to win-win situation, a marokanac je neki amater, mnogo je ovakvih dolazilo na probe, ne ocekujem da se zadrzi duze od nekoliko dana
Promjena plana, decko je ipak sada na probi i ako je sve dog. oko potpisivanja ugovora, pogodi zasto? :lol:
Fudbalski klub Željezničar užurbano radi na pojačavanju ekipe za narednu sezonu u Premijer ligi BiH i evropskim takmičenjima.

Kako saznaje šklj. portal Nikola Kosanić i Mihael Modić će se priključiti Željezničaru sa kojim su postigli dogovor.

Dva mlada fudbalera pojavit će se na prozivci 11. juna kada će novi trener Slobodan Krčmarević prvi put okupiti ekipu.

Nikola Kosanić je juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine za koju se odlučio zaigrati nakon što je bio kapiten kadetske reprezentacije Njemačke, a u Željezničar će stići nakon igranja za juniore Braunschweiga.

Mihael Modić će u klub stići kao slobodan igrač nakon igranja za juniorsku ekipu Milana.
1921'

R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

IskraB
Kontakt:

Post Postao/la IskraB » 11 jun 2018, 17:05

The story will be continued...

Preslikane sezone kao prethodne. Ljudi ne znaju voditi fudbalski klub i tacka. Moze napraviti ko Fahro toranj, ali su one obicne neznalice.
Ni to nije problem sto su neznalice, problem je sto pljuju po svemu. Pa pogledas onaj divni dokumentarac, a onda se sjetis komentara balavaca i starih đuturuma u vezi Amara, Kozarica, itd. To je danasnji navijac Zelje, jest, al u kurcu.

Unistili derbi, nikad manje ljudi ne dolazi na derbi. Dovode, tjeraju igrace, trenere. Preko svojih klempavih botova spiniju kad ne mogu dovesti ili zadrzati igraca tako sto ce pisati nebuloze dok se na to nalozi pet balavaca koji ce vrtiti pricu kako to treba tako, kako igraci traze xx ugovore, kako mi zaradjujemo na transferima od kad je miske tu, a prije smo prodovali igraci za kikiriki. Miske je prodao Amira, Rijad, ta ce Zuban, neka ide kod pitara tamo moze :puke: :puke: :puke:

Cudo mi je samo sto jos ne pokusavaju da pisu kako je finalu kupa 10.000 ljudi, kap fali..

Misimovic svakako voli trenere kao sto je ovaj, samo sto ga do sad nije mogao naci. Da ponovalja gosp Misimovic, dok mu ne izadje iz supka a ovaj za tri sezone je tako dobro radio, da nema vise za kifle pa daje svoje pare, da se prica Miske dao. Eto strucnjaka ekonomije, prava i ostalih znanosti. Mamic u pokusaju.

Toliko ima veze u svijetu fudbala da ne moze igraca prodati u Slogu Simin Han. Vase visocanstvo, najbolji precjednik. Da njega nije bilo ugasili bi se :clap
Zadnja izmjena: IskraB, dana/u 11 jun 2018, 17:15, ukupno mijenjano 4 puta.
UPRAVA NAPOLJE

Ivica Osim!

Jamie Oliver jedan je od nas!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 jun 2018, 17:09

irfo je napisao/la:Modica svakako placa agencija tako da je to win-win situation, a marokanac je neki amater, mnogo je ovakvih dolazilo na probe, ne ocekujem da se zadrzi duze od nekoliko dana
FRANCUSKA TRKA, MAROKANSKA LUDICNOST, ŠPANSKA TEHNIKA IFRO OPRAŠTAM TVOM NEZNANJU
A creative offensive midfielder with excellent technique, in the tradition of the Spanish players, the one who recently took part in the famous U-17 International Tournament in Saint-André, in the North, caught the eye of the recruiters present on site, and especially those of FC Valencia, Hamburg, Newcastle and Arsenal. A key member of the U19, which is mainly composed of players born in 94 and 95, Bilel Ait Malek is likely to talk quickly about it, and offer a funny puzzle to manage for leaders Lens!
Vakat je da neko probu prođe majka mu stara :mrgreen:

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 11 jun 2018, 17:18

TOUCHDOWN ! :lol: :urnebes:
Uvreda za inteligenciju: Mirsad Baljić 1983. zabio je autogol protiv Videotona, ali smo mi budale vjerovali da je to bio Cuhay 1985.
1921'

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 jun 2018, 17:21

Je li od ove godine ono pravilo da nema amaterskih ugovora ? Dosta nasih iz OP je igralo za nekog prije nas pa bi se moralo platiti love za onu nadoknadu. Danas vise od pola igraca bilo iz OP.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 11 jun 2018, 17:25

Jeste, nemoguce je da se retreaktivno plaća, od ove nove sezone pa nadalje vjerovatno, sve ostalo bio bi udar na klubove ...

Igracina po jutjuu :mrgreen:

1921'

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 jun 2018, 17:27

Apropo ovog teksta, je l' ga mogao ispraviti na toj konferenciji i reći da je pogriješio u nekim stvarima?

Zbog jedne pogrešne rečenice, koja je ok u suštini osnovno znanje kada govoriš o Želji, al' je opet jedna yebena rečenica, ti napraviš tekst ismijavajući čovjeka i praveći od njega kretena.

Kakav odnos i pisanje imaju prema klubu, ni najmanje me ne čudi što ih ne pozivaju na pressice.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

IskraB
Kontakt:

Post Postao/la IskraB » 11 jun 2018, 17:30

Objava novog trenera na zvanicnoj fejsbuk stranici 260 lajkova. Prije 5 sati, toliko su ljudi zadovoljni.

Naravno SDA spin levati oni ce sacekat da vide :urnebes:
UPRAVA NAPOLJE

Ivica Osim!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 jun 2018, 17:43

Raonffa je napisao/la:Apropo ovog teksta, je l' ga mogao ispraviti na toj konferenciji i reći da je pogriješio u nekim stvarima?

Zbog jedne pogrešne rečenice, koja je ok u suštini osnovno znanje kada govoriš o Želji, al' je opet jedna yebena rečenica, ti napraviš tekst ismijavajući čovjeka i praveći od njega kretena.

Kakav odnos i pisanje imaju prema klubu, ni najmanje me ne čudi što ih ne pozivaju na pressice.
Nisam nikad mislio da ću u jednom sportskom tekstu čitati o emisiji paprike i paradajz, Milanu Pavloviću, ZAVNOBIH-u, Moša Pijade i Eugenu Savojskom ali život je pun iznenađenja.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 11 jun 2018, 17:45

LjoZee je napisao/la:Je li od ove godine ono pravilo da nema amaterskih ugovora ? Dosta nasih iz OP je igralo za nekog prije nas pa bi se moralo platiti love za onu nadoknadu. Danas vise od pola igraca bilo iz OP.
Ja mislim da moze nekoliko amaterskih ugovora, ali samo sa igracima iz vlastitog pogona. Zna li neko vise?

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 jun 2018, 17:47

plavousrcu je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Je li od ove godine ono pravilo da nema amaterskih ugovora ? Dosta nasih iz OP je igralo za nekog prije nas pa bi se moralo platiti love za onu nadoknadu. Danas vise od pola igraca bilo iz OP.
Ja mislim da moze nekoliko amaterskih ugovora, ali samo sa igracima iz vlastitog pogona. Zna li neko vise?
“Da, više neće biti amaterskih ugovora. Cijela liga će biti profesionalizirana, fudbaleri će morati imati profesionalne ugovore. Takvi ugovori nose više obaveza za klub, ali će nogometašima donijeti određenu pravnu sigurnost i uozbiljiti prvenstvo. Samo će pet mladih igrača, registrovanih za U-19 ekipu istog kluba, imati pravo biti pod amaterskim ugovorom. To se sve provodi na zahtjeve FIFA-e i UEFA-e, a vidjet ćemo kako će se ispunjavanje novih standarda odvijati u našem fudbalu”.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 11 jun 2018, 17:50

braco je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
“Da, više neće biti amaterskih ugovora. Cijela liga će biti profesionalizirana, fudbaleri će morati imati profesionalne ugovore. Takvi ugovori nose više obaveza za klub, ali će nogometašima donijeti određenu pravnu sigurnost i uozbiljiti prvenstvo. Samo će pet mladih igrača, registrovanih za U-19 ekipu istog kluba, imati pravo biti pod amaterskim ugovorom. To se sve provodi na zahtjeve FIFA-e i UEFA-e, a vidjet ćemo kako će se ispunjavanje novih standarda odvijati u našem fudbalu”.
To je to. U prevodu mladi igraci iz juniora koji izlaze i nisu za nas karijere ce spasavati u Federalnoj. Tamo mogu amaterski?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 jun 2018, 17:54

Treba samo vikat yes yes...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 11 jun 2018, 18:24

Koliko je samo dobar ovaj film Zubandan. Prava prica o Zelji, o tom poslijeratnom periodu u klubu, prica ljudi koji su prolazili kroz to. Svidja mi se sto je ukljucena i porodica, prijatelji, ljudi koji su tad bili u klubu, pa do igraca Sarajeva i komentatora. Podsjetilo me na neka ljepsa vremena, kad je na stadionu bilo preko 30.000 ljudi, pa sama prica o treninzima me podsjeti kad sam i ja poslije rata trenirao i presvlacio se u tim kontejnerima umjesto svlacionica i kad sam kako rece Hadisova majka "nosio po 5 kila blata na kopackama".

Svidja mi se sto nije samo prica o Zubanu nego ustvari prica i o Zelji, o velikom datumu za klub a istovremeno i prica o derbiju i prica jedne porodice koja je prozivjela sve to. Ja sam bas uzivao. :clap: :clap:

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 11 jun 2018, 18:32

EmirTM87 je napisao/la:Koliko je samo dobar ovaj film Zubandan. Prava prica o Zelji, o tom poslijeratnom periodu u klubu, prica ljudi koji su prolazili kroz to. Svidja mi se sto je ukljucena i porodica, prijatelji, ljudi koji su tad bili u klubu, pa do igraca Sarajeva i komentatora. Podsjetilo me na neka ljepsa vremena, kad je na stadionu bilo preko 30.000 ljudi, pa sama prica o treninzima me podsjeti kad sam i ja poslije rata trenirao i presvlacio se u tim kontejnerima umjesto svlacionica i kad sam kako rece Hadisova majka "nosio po 5 kila blata na kopackama".

Svidja mi se sto nije samo prica o Zubanu nego ustvari prica i o Zelji, o velikom datumu za klub a istovremeno i prica o derbiju i prica jedne porodice koja je prozivjela sve to. Ja sam bas uzivao. :clap: :clap:
:thumbup:

Vratio film u te godine, sjeti se covjek sitnica, svega, sta si jeo taj dan i kako sam povracao poslije tekme, golfa keca kabriolet i cerade koju nisam mogao skinuti pa na kraju pokidao sve nebi li skinuo, zajebavanja po gradu, pa navecer kasno negdje oluje, a dan topao i sunčan, sve onako poetski, biblijski, historijski ...

Od sinoc i onlajn za one koje nisu pogledali ...

1921'

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 11 jun 2018, 20:49

slika
1921'

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 11 jun 2018, 21:01

Hrasno87 je napisao/la:slika
Sta je rec

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 11 jun 2018, 21:03

Za sve koji nisu bili danas na prozivci evo i video :

Nešto kasnije ide intervju sa šefom struke
Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 jun 2018, 21:06

Graovac :cry: :cry:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

IskraB
Kontakt:

Post Postao/la IskraB » 11 jun 2018, 21:23

Busamo se da pravimo klub, ok. I, sta smo dobili za sve ove godine?
UPRAVA NAPOLJE

Ivica Osim!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Levin, MrkiMedo, NazorUso i 35 gostiju.