Belgija-BiH/BiH-Belgija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija
nece ni felaini !
Dana 30.03.2009. godine u Policijskoj upravi I Zenica održan je sastanak štaba, imenovanog za planiranje i realizaciju mjera obezbjeđenje nogometne utakmice između reprezentacija BiH i Belgije, koja se će 01.04.2009. godine održati na stadionu Bilino polje.
Ministarstvo unutrašnjih poslova ZE-DO kantona je sačinilo Plan mjera i radnji na obezbjeđenju navedene utakmice, na osnovu kojeg će ovo ministarstvo preduzeti potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana. S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom predstojeće utakmice.
Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali prema planiranim mjerama, postupiti u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, čije odredbe su usaglašene sa zakonskim propisima o bezbjednosti i posebno sa propisima FIFA-e i Evropskom konvencijom o nasilju i nedoličnom ponašanju gledalaca na sportskim priredbama, posebno na nogometnim /fudbalskim utakmicama/, kojim je zabranjeno unošenje na stadion:
• Bilo kakvih ošrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje
• Pirotehničkih sredstava(petardi,baklji i sl)
• Alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka
Također, imajući u vidu raznolikost rekvizita koje koriste navijači, obavještavamo građane da na prostoru oko stadiona neće biti dozvoljeno nošenje predmeta sa kojima se može sakriti identitet lica tzv. “fantomki” i unošenje ovih predmeta u stadion.
Na ulazima u stadion, vršit će se pregled svih lica radi sprečavanja unošenja u stadion navedenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion.
Takođe, navedenim Zakonom, kao prekršaj između ostalog se smatra i:
• unošenje ili isticanje transparenata ili drugih predmeta sa tekstom, slikom znakom ili drugim obilježjem kojim se vrijeđaju nacionalna, vjerska, rasna i moralna osjećanja građana ili potiču mržnja i nasilje
• pjevanje pjesama ili uzvikivanje poruka, ili na drugi način vrijeđanje vjerskih, nacionalnih, rasnih i moralnih osjećanja građana koje potiču na mržnju i nasilje
• prijetnje, pozivanje ili poticanje na tuču ili napad na druge gledaoce, redare, službene osobe ili druge učesnike u sporstkom takmičenju
Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na ulazima u stadion, pozivamo navijače da ranije planiraju dolazak na nevedenu utakmicu, jer će se sa ciljem zabrane unošenja nedozvoljenih predmeta na ulazima vršiti detaljniji pregled lica. Također, bit će spriječen ulazak na stadion lica koja se budu ponašala nasilnički, kao i lica pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava. Ulazak u stadion će biti dozvoljen samo licima koja budu posjedovala važeću ulaznicu za ovu utakmicu.
Obzirom da će na prostoru oko stadiona biti ograničeno parkiranje putničkih motornih vozila, pozivamo građane da parkiranje svojih vozila izvrše na drugim prostorima, te da u vozilima ne ostavljaju predmete koji bi mogli biti predmet izvršenja krivičnih djela.
Imajući u vidu značaj ove utakmice za našu reprezentaciju i BiH, pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim bezbjednosnim uslovima, odnosno da poštuju upute koje daju policijski službenici, predstavnici zaštitarskih agencija i druga službena lica. Mi se nadamo da će građani uvažiti naša upozorenja i da će potreba policije za preduzimanjem sankcija biti minimalna, te da će utakmica biti odigrana u povoljnom i sporstkom ambijentu.
Ured policijskog komesara
Ministarstvo unutrašnjih poslova ZE-DO kantona je sačinilo Plan mjera i radnji na obezbjeđenju navedene utakmice, na osnovu kojeg će ovo ministarstvo preduzeti potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana. S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom predstojeće utakmice.
Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali prema planiranim mjerama, postupiti u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, čije odredbe su usaglašene sa zakonskim propisima o bezbjednosti i posebno sa propisima FIFA-e i Evropskom konvencijom o nasilju i nedoličnom ponašanju gledalaca na sportskim priredbama, posebno na nogometnim /fudbalskim utakmicama/, kojim je zabranjeno unošenje na stadion:
• Bilo kakvih ošrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje
• Pirotehničkih sredstava(petardi,baklji i sl)
• Alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka
Također, imajući u vidu raznolikost rekvizita koje koriste navijači, obavještavamo građane da na prostoru oko stadiona neće biti dozvoljeno nošenje predmeta sa kojima se može sakriti identitet lica tzv. “fantomki” i unošenje ovih predmeta u stadion.
Na ulazima u stadion, vršit će se pregled svih lica radi sprečavanja unošenja u stadion navedenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion.
Takođe, navedenim Zakonom, kao prekršaj između ostalog se smatra i:
• unošenje ili isticanje transparenata ili drugih predmeta sa tekstom, slikom znakom ili drugim obilježjem kojim se vrijeđaju nacionalna, vjerska, rasna i moralna osjećanja građana ili potiču mržnja i nasilje
• pjevanje pjesama ili uzvikivanje poruka, ili na drugi način vrijeđanje vjerskih, nacionalnih, rasnih i moralnih osjećanja građana koje potiču na mržnju i nasilje
• prijetnje, pozivanje ili poticanje na tuču ili napad na druge gledaoce, redare, službene osobe ili druge učesnike u sporstkom takmičenju
Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na ulazima u stadion, pozivamo navijače da ranije planiraju dolazak na nevedenu utakmicu, jer će se sa ciljem zabrane unošenja nedozvoljenih predmeta na ulazima vršiti detaljniji pregled lica. Također, bit će spriječen ulazak na stadion lica koja se budu ponašala nasilnički, kao i lica pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava. Ulazak u stadion će biti dozvoljen samo licima koja budu posjedovala važeću ulaznicu za ovu utakmicu.
Obzirom da će na prostoru oko stadiona biti ograničeno parkiranje putničkih motornih vozila, pozivamo građane da parkiranje svojih vozila izvrše na drugim prostorima, te da u vozilima ne ostavljaju predmete koji bi mogli biti predmet izvršenja krivičnih djela.
Imajući u vidu značaj ove utakmice za našu reprezentaciju i BiH, pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim bezbjednosnim uslovima, odnosno da poštuju upute koje daju policijski službenici, predstavnici zaštitarskih agencija i druga službena lica. Mi se nadamo da će građani uvažiti naša upozorenja i da će potreba policije za preduzimanjem sankcija biti minimalna, te da će utakmica biti odigrana u povoljnom i sporstkom ambijentu.
Ured policijskog komesara
Republika Zenica
- Principatus
- Kontakt:
Predivna vjest, sad se moze misliti samo jos na igru a ne na druge gluposti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- MentalitaUltras
- Kontakt:
Vazno je samo svi koji budu na Bilinom da poderu Grlo i Ruke ..
Da pokažemo belgijancima odma na početku utakmice da mogu zaboraviti na Bodove
Da pokažemo belgijancima odma na početku utakmice da mogu zaboraviti na Bodove

вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-
-HzsA87-
- reds_forever
- Kontakt:
Nadam se pobjedi u Zenici,jest da je Bosna - belgija 1.aprila,al ne treba se salit,vec ozbiljno odigrati 

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Hoce li biti 6-7000 navijaca crvenih djavolcica 

100% sportski i krajnje opušten potpis
- ST-57 Ciciban
- Kontakt:
Sabur i polako koncentracija duboka i laganini pa sta nam dragi Bog da ..
Stadion BP nije mi nesto bas i ne gotivim ga ali ako repka tu pobjedzuje onda neam nista protiv hehe a volio bi da se na Kosevu barem odigra jedna tekma -Pozdrav i Sretno Ljiljani I Zmajevi
Stadion BP nije mi nesto bas i ne gotivim ga ali ako repka tu pobjedzuje onda neam nista protiv hehe a volio bi da se na Kosevu barem odigra jedna tekma -Pozdrav i Sretno Ljiljani I Zmajevi

Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.
1921-until the end of time
1921-until the end of time
- reds_forever
- Kontakt:
ST-57 Ciciban je napisao/la:Sabur i polako koncentracija duboka i laganini pa sta nam dragi Bog da ..
mislim da ce se igrati ona protiv spanije,nadam se da ce tako biti

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
Ma ako Bog da idemo na pobjedu, nema dilema 3 boda su nam prioritet, nadam se da ce sve proteci u miru i rahatluku i aBd nova 3 boda za nas
Bosna BOSNAAAA

Bosna BOSNAAAA

mB!
- miralem444
- Kontakt:
mako ti je to reko nema sanse.daj boze da ih bude 1 hiljada nisu oni bosanci
RiNo je napisao/la:Hoce li biti 6-7000 navijaca crvenih djavolcica
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
Na Kosevu ce se igrati protiv Turske i Spanijereds_forever je napisao/la:ST-57 Ciciban je napisao/la:Sabur i polako koncentracija duboka i laganini pa sta nam dragi Bog da ..
SARAJEVO=Evropski Jerusalem 

-
- Kontakt:
nije to pametno,prosli put smo se opekli sa dancima,da smo igrali na bilinom sigurno bi prosli,tako bar misli vecina igracau.....ćiro i igraci najvise vole taj stadion,pa sto sad premjestat zbog 10000 vise ulaznica....ako se plasiramo biće miliona i u savezuBegA_SA je napisao/la:Na Kosevu ce se igrati protiv Turske i Spanijereds_forever je napisao/la:ST-57 Ciciban je napisao/la:Sabur i polako koncentracija duboka i laganini pa sta nam dragi Bog da ..

neki hoce da se danska ponovi ali nidje veze, volio bih da se igra jedna tekma u posusju, strasan stadion.
[/quote]
Na Kosevu ce se igrati protiv Turske i Spanije[/quote]
nije to pametno,prosli put smo se opekli sa dancima,da smo igrali na bilinom sigurno bi prosli,tako bar misli vecina igracau.....ćiro i igraci najvise vole taj stadion,pa sto sad premjestat zbog 10000 vise ulaznica....ako se plasiramo biće miliona i u savezu
[/quote]
Slazem se sa tobom po meni bi bolje bilo Tursku dovesti na kosevo, ali Spaniju na Bilino Polje nekako mislim da bi nam to bilo sretnije

Na Kosevu ce se igrati protiv Turske i Spanije[/quote]
nije to pametno,prosli put smo se opekli sa dancima,da smo igrali na bilinom sigurno bi prosli,tako bar misli vecina igracau.....ćiro i igraci najvise vole taj stadion,pa sto sad premjestat zbog 10000 vise ulaznica....ako se plasiramo biće miliona i u savezu

Slazem se sa tobom po meni bi bolje bilo Tursku dovesti na kosevo, ali Spaniju na Bilino Polje nekako mislim da bi nam to bilo sretnije

mB!
Cuj u posusju imas li sliku stadiona!?E sta ti nece pasti na pamet...cccRz88 je napisao/la:neki hoce da se danska ponovi ali nidje veze, volio bih da se igra jedna tekma u posusju, strasan stadion.
mB!

evo stadiona posusja
nek se neiga ni jedna na Kosevu...ono je proklet stadionreds_forever je napisao/la:ST-57 Ciciban je napisao/la:Sabur i polako koncentracija duboka i laganini pa sta nam dragi Bog da ..

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
a gdje su zute stolice to je starija slika, nece igrati muslimovic 

Nismo imali dosta srece na Kosevu,pobjeda protiv Turske je bila dosta vazna,ipak nismo izborili prvenstvo .
Ali sigurno da bih volio da protiv Spanije igramo na Kosevu,ili Turske.
Ali sigurno da bih volio da protiv Spanije igramo na Kosevu,ili Turske.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
majestic je napisao/la:
evo stadiona posusja
To je stadion Borca u Banja Luci
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.