Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ja ako ikad upadnem u policiju necu više razmišljati o odlasku vani da mi.ponude ne znam ti kakav posao. 

- Marsal
- Kontakt:
Bolje guzice prat, a ako upadneš u policiju i vidjet ćeš zašto.jasmin10 je napisao/la:Ja ako ikad upadnem u policiju necu više razmišljati o odlasku vani da mi.ponude ne znam ti kakav posao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- alan_kardec
- Kontakt:

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Glupost imati svoj krov nad glavom, a pametno tudjim kurcem gloginje mlatit. Hajde dobro.tuzlak1987 je napisao/la:
Slabo je ovo, dvosoban stan 90 hiljada. Znaci ako si prosjecan covjek ne mozes zasnovati porodicu normalno. Pa nije ni cudo sto je natalitet pao, nije vise niko glup kao prije da kao nasi roditelji zasnivaju porodicu uz uvjet da imaju jednu sobicu i sporet da naloze kada mozes otici u dijasporu gdje je veci standard i moci to sebi obezbjediti ovdje daleko lakse i tamo ostati raditi koliko zelis.
A sta bi to ti vise od svojih roditelja pa da ne ispadnes glup?
Jel to svabo svom isprdku obezbijedi stan, auto, posao, mobitel ... il mozda i oni rade od jutra do sutra da bi imali za zivota?
Valja i tamo raditi, tamo neces sigurno imati svoju sobu i sporet. Jedino ako racunas da je lakse kupit golfa i nosat najnoviji iphone. To jeste lakse, al ako je to uslov za nesto onda smo **** propali u shvatanju zivota
Zadnja izmjena: Vijadukt, dana/u 10 jun 2018, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
Ne mogu kad mi naš čovjek iz dijaspore priča kako treba ovdje. To za životnu odluku stoji.
Sutra bih se odselio iz svog mjesta i otišao negdje daleko odavdje. Sanjam o malim gradićima Kanade, djeca, žena, romantika, ali samo su to pusti snovi.
Ovo me nešto ne vuče da odem vani, za kruhom.
Sutra bih se odselio iz svog mjesta i otišao negdje daleko odavdje. Sanjam o malim gradićima Kanade, djeca, žena, romantika, ali samo su to pusti snovi.
Ovo me nešto ne vuče da odem vani, za kruhom.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ne nisu ali se manje misle. Ovi inteligentni se misle pa onda zaglave ovdje, pa sigurno da tamo ne bi bili peraci guzica. Tamo ima nasih ljudi koji zive godinama pa znaju par rijeci kao sto je "fantasticno" ali imaju neki posao i ne vracaju se ovdje.Marsal je napisao/la:Eto sad svi inteligentni i pametni što odu u Njemačku, pa eto imate očiti primjer na forumu da nisu.
Pa da meni je najgore to sto ja necu biti u ovoj drzavi faktor da pomognem ocu i materi kada budu u penziji. Od njih mi ne treba nista. Bolja mi je odluka otici i na vecem standardu uzeti novac koji je ovdje odlican iako je tamo prosjecan. Relaksacija i za mene i za njih, njima ce biti drago ako imam normalan zivot, meni ce biti drago sto cu uvijek imati da njima uletim u penziji.Vijadukt je napisao/la:Glupost imati svoj krov nad glavom, a pametno tudjim kurcem gloginje mlatit. Hajde dobro.tuzlak1987 je napisao/la:
Slabo je ovo, dvosoban stan 90 hiljada. Znaci ako si prosjecan covjek ne mozes zasnovati porodicu normalno. Pa nije ni cudo sto je natalitet pao, nije vise niko glup kao prije da kao nasi roditelji zasnivaju porodicu uz uvjet da imaju jednu sobicu i sporet da naloze kada mozes otici u dijasporu gdje je veci standard i moci to sebi obezbjediti ovdje daleko lakse i tamo ostati raditi koliko zelis.
A sta bi to ti vise od svojih roditelja pa da ne ispadnes glup?
Jel to svabo svom isprdku obezbijedi stan, auto, posao, mobitel ... il mozda i oni rade od jutra do sutra da bi imali za zivota?
A nasi roditelji su se prije uzimali u nikakvim uvjetima, drugo vrijeme. Ne mozes ocekivati isto od danasnje omladine, svijet je danas manji.
Znam ali to mi je dream jobMarsal je napisao/la:Bolje guzice prat, a ako upadneš u policiju i vidjet ćeš zašto.jasmin10 je napisao/la:Ja ako ikad upadnem u policiju necu više razmišljati o odlasku vani da mi.ponude ne znam ti kakav posao.

Mislim na nešto tipa federalne policije.

Prije si u mahali mogao nabrojati ljude koji rade, ostali se borili za dnevnice. Danas nemaš koga naći za dnevnice.Marsal je napisao/la:
Do skora vika na meni bila, "Jedini ti ne radiš!".
Tu kod mene ko ne radi, ili neće ili mu ne treba. Uslovi su sad druga stvar. Može se posao bolji naći i dok radiš. Nećeš se najesti ako sjediš i čekaš mjesecima i godinama što možeš i zaslužuješ da zarađuješ.
Bio sam i ja majmun, neću ovo, neću ono. Sad evo malo jeste, ali bolje je, a i opet gledam da uletim na šta bolje ili da uslove bolje dobijem.
Auto je potreba.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Da za 2,36 po litru sa prosjecnom platom od 800. To je situacija koja je odrziva samo u slucaju ako si samac, a otac i mati placaju racune.BelminM23 je napisao/la:
Auto je potreba.
Zasto neces boti faktor? Sta ti fali? Memas skolu, pamet ...tuzlak1987 je napisao/la:
Pa da meni je najgore to sto ja necu biti u ovoj drzavi faktor da pomognem ocu i materi kada budu u penziji. Od njih mi ne treba nista. Bolja mi je odluka otici i na vecem standardu uzeti novac koji je ovdje odlican iako je tamo prosjecan. Relaksacija i za mene i za njih, njima ce biti drago ako imam normalan zivot, meni ce biti drago sto cu uvijek imati da njima uletim u penziji.
A nasi roditelji su se prije uzimali u nikakvim uvjetima, drugo vrijeme. Ne mozes ocekivati isto od danasnje omladine, svijet je danas manji.
Oni mogli u nikakvim, vi ne mozete u boljim. Opet ti kazes nesto tu ne stima. Neko tu zivi u zabludi, a koliko vidim roditelji nisu jer imaju rezultat. Sta je potreba danasnje omladine za normalnim zivotom?
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
- Marsal
- Kontakt:
Pošto znam gdje Belmin živi znam i kakvo je stanje. Kod njega si bez auta **** obična, pješke bi ti do posla trebao sat najmanje kad su uslovi odlični, a nema gradskog prijevoza, barem ne prijevoza koji bi odgovarao njegovim potrebama.tuzlak1987 je napisao/la:Da za 2,36 po litru sa prosjecnom platom od 800. To je situacija koja je odrziva samo u slucaju ako si samac, a otac i mati placaju racune.BelminM23 je napisao/la:
Auto je potreba.
Njemu auto 100% jeste potreba.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- tuzlak1987
- Kontakt:
Preveliko handrenje, iz godine u godinu drzava i firme sve vise handre nase roditelje. To je sudbina koja ceka i nas. Laziraju visine plata, a kroz novotarije ih rezu, dizu troskove zivota i izludjuju ljude koji kada dodju do 40-50 godine ne mogu nazad vec samo da trpe.Vijadukt je napisao/la:
Oni mogli u nikakvim, vi ne mozete u boljim. Opet ti kazes nesto tu ne stima. Neko tu zivi u zabludi, a koliko vidim roditelji nisu jer imaju rezultat. Sta je potreba danasnje omladine za normalnim zivotom?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Vjerujem da jeste, generalno svima nam je potreba. Prevozi ce da za jedno 10 godina ispare, lagano se svuda linije ukidaju i ljudi tjeraju na automobile. Ali ne moze nama drzava napraviti da bude gorivo 2,36 pa nismo Grcka. Znaci osnovna potreba je ujedno i luksuz.Marsal je napisao/la: Pošto znam gdje Belmin živi znam i kakvo je stanje. Kod njega si bez auta **** obična, pješke bi ti do posla trebao sat najmanje kad su uslovi odlični, a nema gradskog prijevoza, barem ne prijevoza koji bi odgovarao njegovim potrebama.
Njemu auto 100% jeste potreba.
Osnovna potreba je auto. Osnovna potreba nije auto za njemackog autobahna a da ga belmin vozi po Usori, dobojima sa sufiksima. Samo sto je u nas naopako, prije ce dat 20.000 za auto nego sto ce sebi otvorit biznis.
Upravu si.tuzlak1987 je napisao/la:
Preveliko handrenje, iz godine u godinu drzava i firme sve vise handre nase roditelje. To je sudbina koja ceka i nas. Laziraju visine plata, a kroz novotarije ih rezu, dizu troskove zivota i izludjuju ljude koji kada dodju do 40-50 godine ne mogu nazad vec samo da trpe.
Nego, koja je potreba danasnje omladine da bi se parila?

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da budeš nas Semir Gerkhan.jasmin10 je napisao/la:Ja ako ikad upadnem u policiju necu više razmišljati o odlasku vani da mi.ponude ne znam ti kakav posao.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako sam mogao da primjetim na mnogim parovima najveci uvijet je stabilnost primanja, ugovor pa da idu u kredit. Dok to ostvare vec su kraci za jedno dijete, imaju vremena da naprave jedno i to je to.Vijadukt je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la: Upravu si.
Nego, koja je potreba danasnje omladine da bi se parila?
Nasi su se uzimali prije i manje ocekivali. A i posteno je to od omladine, ako se zenis i ides da imas djecu onda treba imati odgovornost, bolje je i jedno dijete ako ces tom djetetu moci da pruzis maksimum.
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 19 gostiju.