Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

jasmin10
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la jasmin10 » 09 jun 2018, 22:52

Vijadukt je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la: svako treća osoba vrati iz Njemačke. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
nemj nas vracati na te dane, bolje da se zaboravi.
Rek'o saff.ba

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 jun 2018, 22:59

Penaltiky je napisao/la:Pa što malinama za džamije ne zaradiš?
Touché
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jun 2018, 23:15

Ne može se u BiH od malina živjeti, kod mene sestra ima maline i nema tu puno zarade, smore se od marta do septembra a nema para. Ali da se od stočarastva i(li) peradarstva može solidno živjeti, može ali treba vremena i živaca za to. Neko vrijeme nećeš imati zarade ali kasnije može doći, kako se proširuješ.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 09 jun 2018, 23:20

Za takvo nesto treba par stotina hiljada investicije, dakle kredit. Kad legne prva farma, naredne idu puno lakse. Sad ce biti jos veca potraznja jer cemo izvoziti meso, ali opet se vracam na par stotina hiljada BAM- ova.

Ili jedino ako seco aka rokfeler iz tuzle pa to sve ide ko po loju. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Vijadukt, dana/u 09 jun 2018, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jun 2018, 23:20

Hendo je napisao/la: Sad nemam gdje da živim, dva stana izdana arapima a kuća ŽGP radnicima.
Uh pa ocito da si bio odlican na donacijama, nije cudo sto ih branis. Ko se pridruzio politici i udruzenjima dobio sta je pozelio, a ko nije i dan danas zivi u kolektivnim smjestajima. Zene ostale bez 4-5 sinova u genocidu nisu kod Munire pa zive u mutvacima, a Munira auta, brodovi, ljetovanja, kuce, pet nula na bankovnom racunu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jun 2018, 23:27

Vijadukt je napisao/la:Za takvo nesto treba par stotina hiljada investicije, dakle kredit. Kad legne prva farma, naredne idu puno lakse. Sad ce biti jos veca potraznja jer cemo izvoziti meso, ali opet se vracam na par stotina hiljada BAM- ova.

A jbg naš je problem što mi hoćemo danas da kupimo kravu a da sutra odmah imamo par hiljada zarade. :mrgreen: Da se može, može ali treba dosta vremena. :D

Damir Dzumhur!!!!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 09 jun 2018, 23:28

Unofficialpage je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:Za takvo nesto treba par stotina hiljada investicije, dakle kredit. Kad legne prva farma, naredne idu puno lakse. Sad ce biti jos veca potraznja jer cemo izvoziti meso, ali opet se vracam na par stotina hiljada BAM- ova.

A jbg naš je problem što mi hoćemo danas da kupimo kravu a da sutra odmah imamo par hiljada zarade. :mrgreen: Da se može, može ali treba dosta vremena. :D
Valja u međuvremenu jest, pit, obuć se.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 09 jun 2018, 23:36

Penaltiky je napisao/la: Valja u međuvremenu jest, pit, obuć se.
Otić' na kurve nekad :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 09 jun 2018, 23:38

Marsal je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la: Valja u međuvremenu jest, pit, obuć se.
Otić' na kurve nekad :mrgreen:
haj to more i na veresiju, nece im robe nestat :mrgreen:

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 09 jun 2018, 23:40

Unofficialpage je napisao/la:
Jarane valja kupit kravu. Valja joj napravit stalu, valja je hranit. Valja ti se prijavit drzavi ( naravno velike patriote to ne rade), valja dovesti veterinara ( on samo sto dodje uzme ti koliko bi ti bilo dovoljno da zivis 7 dana ko gospodin) itd.

Sve to obavis, uvezu mlijeko iz makedonije i cao brale

Sve to moze ako imas drugi izvor finansiranja pa ti eventualni gubitak nista ne znaci. Al ako vec tako koji ce ti onda djavo krava
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 09 jun 2018, 23:45

To radi samo ako živiš na selu i familijarno se drži generacijama. Znam da kolege starci to rade, imaju četiri krave, prodaju mlijeko Gradačačkoj mljekari, pa bude telad, i zadovoljni su, al da su startali od nule mogli bi se ****.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jun 2018, 23:52

Kako god okreneš, sirotinja ne može do para.
Bogati će biti još bogatiji, siromašni još siromašniji.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jun 2018, 23:55

jasmin10 je napisao/la:Kako god okreneš, sirotinja ne može do para.
Ima brate inostranstvo. To u jednu ruku i jeste ljudski poraz ali kada nakon pola godine godinu mognes da sebi obezbjedis sve ono sto ovdje ne mozes, pa onda i da pomognes i ocu i majki sigurno da ce te boliti briga kakva je situacija ovdje. Ovdje mozes dozvoliti nekom da te handri ili otkantati to sve na vrijeme.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 09 jun 2018, 23:57

Moze ljudi, samo treba imati volju. Treba se odreci gluposti i usmjeriti novac u pametne stvari. Jbg nece nista doci za 2-3 godine.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jun 2018, 23:59

tuzlak1987 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Kako god okreneš, sirotinja ne može do para.
Ima brate inostranstvo. To u jednu ruku i jeste ljudski poraz ali kada nakon pola godine godinu mognes da sebi obezbjedis sve ono sto ovdje ne mozes, pa onda i da pomognes i ocu i majki sigurno da ce te boliti briga kakva je situacija ovdje. Ovdje mozes dozvoliti nekom da te handri ili otkantati to sve na vrijeme.
A nije lako ni otići. Ja bih sutra rado otišao da ima bilo kakav način da se ode ali da nije pranje guzova. :mrgreen:

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 10 jun 2018, 00:00

Penaltiky je napisao/la:To radi samo ako živiš na selu i familijarno se drži generacijama. Znam da kolege starci to rade, imaju četiri krave, prodaju mlijeko Gradačačkoj mljekari, pa bude telad, i zadovoljni su, al da su startali od nule mogli bi se ****.
uvijek moras biti spreman da ces godinu do dvije biti u gubitku. Zato treba ovih famoznih par hiljada nakon mjesec dana.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2018, 00:04

Vijadukt je napisao/la:Moze ljudi, samo treba imati volju. Treba se odreci gluposti i usmjeriti novac u pametne stvari. Jbg nece nista doci za 2-3 godine.
Slabo je ovo, dvosoban stan 90 hiljada. Znaci ako si prosjecan covjek ne mozes zasnovati porodicu normalno. Pa nije ni cudo sto je natalitet pao, nije vise niko glup kao prije da kao nasi roditelji zasnivaju porodicu uz uvjet da imaju jednu sobicu i sporet da naloze kada mozes otici u dijasporu gdje je veci standard i moci to sebi obezbjediti ovdje daleko lakse i tamo ostati raditi koliko zelis.

jasmin10 je napisao/la: A nije lako ni otići. Ja bih sutra rado otišao da ima bilo kakav način da se ode ali da nije pranje guzova. :mrgreen:
Nije pranje guzova, ako si sve smislio unaprijed i znas tacno gdje ides raditi imati ces izbor na kojem odjeljenju raditi i dodatno se skolovati za to.
Ali je preporucljivo da ides sa zenom ili djevojkom da se jedna plata trosi druga steka, normalno naci i stan van vecih sredina.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2018, 00:20

Nije naš narod u Njemačkoj više para zaradio nego u Bosni i Hercrgovini na osnovu svog rada, nego na osnovu toga što je država jaka. Dopušta ti luksuz u odnosu na domovinu, a tek kakav luksuz dobijaš kada dođeš ovdje na godišnji.

Ti u Njemačkoj zidar, a ja u Bosni i Hercegovoni doktor i ti meni prosipaš priču kako si uspješniji od mene, jer imaš tamo stan, a ovdje kuću renovirao od roditelja, dok ja samo stan na kredit.

Imam takvih iz najbližih, koji mi pričaju o borbi za svaku "marku" u inostranstvu.

Nisi ti uspio u inostranstvu, ti si uspio samo pobjeći iz lošijih uslova. Gdje sa prosječnom plaćom živiš onako, osnovno, da ne kukaš, dok tamo jedeš i piješ koliko hoćeš, samo pušenje izbjegavaš.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2018, 00:22

Najteže je prvi milion zaraditi a ostalo je lako. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2018, 00:24

BelminM23 je napisao/la:
Ti u Njemačkoj zidar, a ja u Bosni i Hercegovoni doktor i ti meni prosipaš priču kako si uspješniji od mene, jer imaš tamo stan, a ovdje kuću renovirao od roditelja, dok ja samo stan na kredit.

Nije uspio vise u zivotu, ipak biti doktor i zavrsiti fax je neki zivotni uspjeh ali je sigurno napravio bolju odluku u zivotu. Nije prvi put da neko ko je manje inteligentan napravi bolju odluku, on ce manje razmisljati. Ovaj sto je doktor ce kontati ma necu, pa imati nedoumice i tako dok skonta ce ovdje zaglaviti pa ce sutra morati uci silom u stranku, a komandovati ce mu neki diletanti do kraja zivota. U konacnici nije samo zbog tebe, bolje ce ti biti djetetu. Imati ce strano skolovanje, biti druga generacija. Daleko ljepsi zivot ce imati sigurno.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot] i 6 gostiju.