Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Derdiyok je napisao/la:Ne diraj Asteriksa baciću ti bombu

On je stvarno dobar oko auta.
Tu mu niko ništa ne zamjeri niti gleda da mu proturjeci jer se vidi da stvarno zna.
Problem je što se, osokoljen silnim tapšanjima po ramenu na temi o autima, počeo miješati i pametovat tam gdje je tanak.
Nije dovoljno pročitat neš na netu i mislit da znaš sve i da moreš pametovat.
Da bi znao, treba izaći na teren, pričat sa ljudima koji to rade i sam raditi.
Jedino je u pravu u vezi onih 5 duluma.
Ko nema veliku zemlju(min 30 duluma), nema potrebe da ulazi u taj biznis.
Da bi cijenama bio konkurentan vojvođanima koji su poznati poljoprivredni div, moraš imati barem 100 duluma. Što više, to bolje.
Ps.
Spominjao sam onog bratu koji na plastenicima i kurbanima godišnje uzme 50 milja maraka.
Sad čujem da je nekom svom pomogao oko kredita.
Radi se o 100 milja maraka kredita uzetih za mašine koje će prerađivati vnago. Životinjska vnago

Objašnjavali su zašto im trebaju i gdje će prodavati ta vnago koja uzimaju iz postojećih farmi koka nosila.
Dakle, već ima biznis sa kokama nosiljama i tovljenim pilićima i koristi postojeću sirovinu i zarađuje lovu.
Sve u svemu, ako hoćeš biznis, moraš ulagati.
Ne može sa par milja maraka i onda očekivat da podigneš lovu

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- legenda reala
- Kontakt:
Ovaj priča o poljoprivredi a nikad motike u ruke nije uzo, kakva bolan poljoprivreda jesi ti dobar
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
ne znaju ljudi šta je mukalegenda reala je napisao/la:Ovaj priča o poljoprivredi a nikad motike u ruke nije uzo, kakva bolan poljoprivreda jesi ti dobar
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Tesko onom ko zavisi od poljoprivrede
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
Samo mlati k'o pijan po samaru. Puca šuplju.legenda reala je napisao/la:Ovaj priča o poljoprivredi a nikad motike u ruke nije uzo, kakva bolan poljoprivreda jesi ti dobar
Ko od poljoprivrednika danas posjeduje potencijal da bi digao kredit za zakup 100 duluma zemlje a kamoli da pričamo o čemu drugom? Individualac je mrtav po tom pitanju. Bespredmetno raspravljati uopšte.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Znači svako se može bavit poljoprivredom samo treba 50-ak duluma i jedno 100k kapitala.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- Marsal
- Kontakt:
Smiješno kako se za poljoprivredu najviše zalažu oni koji su vani i rade, oni koji imaju budzetske poslove po BiH i oni koji nikad nisu niti ce raditi nesto u vezi poljoprivrede.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Bavit ce se poljoprivredom ko ima sigurna primanja pa ce malo i ganjati od poljoprivrede, malo vise od hobija. Nek se nadje za putovanja.Marsal je napisao/la:Smiješno kako se za poljoprivredu najviše zalažu oni koji su vani i rade, oni koji imaju budzetske poslove po BiH i oni koji nikad nisu niti ce raditi nesto u vezi poljoprivrede.
Zadnja izmjena: Vijadukt, dana/u 09 jun 2018, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
Seco, pusti mi sad suplje, zivim u Konjicu, znam o cemu pricam. Tu na pijaci/kafi uz Neretvu, imas direktan kontak sa ljudima koji prezivljavaju od ove vrste djelatnosti.
Znas li slucajno koja su ulaganja na ovih 30 duluma? Pa to ti je samo oko 9000 KM na sadnice. Ko ce se zavaliti 20 000 u banku da bi razvijao ovu nesigurnu investiciju?
Os da ti kaem ko, onaj koga boli qrac ak ostane bez dijela ulozenog jer ce se prebaciti na trecu, petu, desetu zanimanciju, posto ocito da ima jaku zaledjinu.
I skontaj mal, da ti za normalan zivot cetveroclane familije na selu godisnje treba barem 10000 KM uz bezvezno staro auto a u gradu i koja hiljada vise + obavezan sezonski posao ak vec nemas nista sigurnije. I to sve izlagat riziku jer po tebi, Hendi i slicnima zivot od zemlje je itekak moguc.
U tome je stos. Fino sam ti, u brojkama pokazao da je itekak tesko. Dalje, navodis sljedeceŠto se tiče "života od zemlje", itekako je moguće. Znam iz prve ruke.
Ono, nidje veze. Znas li sta jedan prosjecan domacin mora izloziti na ovu povrsinu zemlje. Ebga, vidim ti pricas o pravim poduzetnicima, ljudima koji imaju stroj za branje malina isl.Ko nema veliku zemlju(min 30 duluma), nema potrebe da ulazi u taj biznis.
Da bi cijenama bio konkurentan vojvođanima koji su poznati poljoprivredni div, moraš imati barem 100 duluma
Znas li slucajno koja su ulaganja na ovih 30 duluma? Pa to ti je samo oko 9000 KM na sadnice. Ko ce se zavaliti 20 000 u banku da bi razvijao ovu nesigurnu investiciju?
Os da ti kaem ko, onaj koga boli qrac ak ostane bez dijela ulozenog jer ce se prebaciti na trecu, petu, desetu zanimanciju, posto ocito da ima jaku zaledjinu.
I skontaj mal, da ti za normalan zivot cetveroclane familije na selu godisnje treba barem 10000 KM uz bezvezno staro auto a u gradu i koja hiljada vise + obavezan sezonski posao ak vec nemas nista sigurnije. I to sve izlagat riziku jer po tebi, Hendi i slicnima zivot od zemlje je itekak moguc.

Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 jun 2018, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Samo nauka ljudi moji. Poljoprivreda je za ravne zemlje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Eto momci, vratite se iz Njemačke. Posadite sebi svega i uživajte. Hendu bi sigurno i stranka pogurala.
Ja sam se bavio zemljoradnjom kada je trebalo, tj. prije 13-14 godina kad si ti ganjao play station.jasmin10 je napisao/la:Eto momci, vratite se iz Njemačke. Posadite sebi svega i uživajte. Hendu bi sigurno i stranka pogurala.
Sad nemam gdje da živim, dva stana izdana arapima a kuća ŽGP radnicima.
Eto ako ti šta znači da riješimo i te dileme. Iz Njemačke se ne vraćam dok ne kupim džamiju.
Kocka je bačena
Hendo će se vratiti iz Njemačke kad Alija ustane iz groba.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa što ode bolan ? Uzmeš 100 duluma zemlje, posadis malina i džamiju napraviš. Stranka te pogura i uživaš.
Nemoj tako. Kaže Hendo statistički se svako treća osoba vrati iz Njemačke.Saurman je napisao/la:Hendo će se vratiti iz Njemačke kad Alija ustane iz groba.

nemj nas vracati na te dane, bolje da se zaboravi.jasmin10 je napisao/la: svako treća osoba vrati iz Njemačke.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Saurman je napisao/la:Hendo će se vratiti iz Njemačke kad Alija ustane iz groba.

Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.