FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

patkica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la patkica » 26 sep 2010, 20:38

Iako je odigrano tek osam kola u bh. fudbalskom prvenstvu, već se mogu donositi zaključci o (ne)uspješnom startu šampionata. Željezničar se trenutno nalazi na drugoj poziciji – plasman koji s jedne strane ne može zadovoljiti navijače koji uvijek očekuju mnogo, ali s druge garantuje da uz par vezanih uspjeha ''plavi'' brzo mogu da se nađu na samom vrhu tabele. Težak raspored s početka prvenstva učinio je svoje, ali ono što raduje svakako je i promjenjiva forma najvećih rivala u borbi za vrh. Neki će reći da je Željin start prvenstva bio užasan ali pogled na tabelu pokazuje samo četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Borcem.
Jasno je da bi jedan gostujući trijumf promijenio mnogo toga. Naredno kolo ''plavi'' dočekuju zenički Čelik, koji je poslije solidnog starta zapao u krizu. Sa samo dvije pobjede u prvih osam kola, Zeničani su na skromnoj 11. poziciji ali sa samo jednim gostujućim porazom. Čelik je čak tri utakmice na strani odigrao neriješeno, interesantno, istim rezultatom – 1:1 (Budućnost, Rudar i Zvijezda). Pružaju solidne partije na gostovanjima i svakako treba biti oprezan pred meč narednog kola.
Nakon Čelika, slijedi ''gostovanje'' u Istočno Sarajevo. Komšije iz Lukavice u ovogodišnje su takmičenje ušli sa najslabijom ekipom u posljednjih nekoliko godina, ali se ipak drže u gornjem dijelu tabele. U utakmicama kući su prilično uvjerljivi. Ove sezone, odigrali su pet utakmica na svom terenu te upisali četiri pobjede. Jedini poraz pretrpili su od Budućnosti. Susrete u Istočnom Sarajevu redovno prati i veliki broj navijača Željezničara. Svakako još jedna sjajna prilika za gostujuće bodove i sjajnu uvertiru pred gradski derbi sa Sarajevom, koji je na programu u 11. kolu.
Gradski rivali ove sezone igraju prilično dobro. Spektakl na ''Grbavici'' mogao bi usmjeriti ostatak sezone s tim da je Željezničar ipak u blagoj prednosti – zbog kvalitetnijeg sastava i većeg broja svojih navijača.

Nakon derbija, Željo će do kraja jesenjeg dijela prvenstva odigati još četiri utakmice, po dvije kući i u gostima. Na ''Grbavici'' će gostovati Budućnost i Rudar Prijedor, dok će ''plavi'' gostovati Zrinjskom i Borcu.

Dakle, naredna tri kola fudbaleri Željezničara bit će na velikom ispitu. Pobjeda u Mostaru sigurno će psihički snažno uticati na tim koji bi povoljnim rezultatima u naredna tri kola došao tamo gdje se najbolje osjeća – na sami vrh tabele.

PoPlava
Kontakt:

Post Postao/la PoPlava » 26 sep 2010, 21:10

PrPaAaa je napisao/la:Sarajlije Prekosutra je Blizu ....

SRETNO i neka fudbal pobjedi !!
aj nemoj dosadjivati vise ... idi na svoju temu !!!
Al' tebe volim, volim te fakat!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2010, 21:33

RK Gradacac je napisao/la:Domacinska tabela:
1. Borac....... 7
2. ZELJO....... 6
3. Travnik..... 3
4. Siroki....... 3
5. Olimpik..... 1
6. Zvijezda.... 1
7. Sarajevo.... 1
8. Leotar...... -1
9. Velez........ -2
10. Zrinjski... -2
11. Slavija.... -2
12. Celik...... -3
13. Rudar..... -3
14. Sloboda... -4
15. Buducnost -8
16. Drina...... -8
Evo i nakon posljednja dva odigrana susreta ovog kola nema promjene na ovoj tabeli, idalje smo cvrsto drugi.
010 ISN'T JUST A CODE

Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Dialiba » 26 sep 2010, 21:36

Muku muče da nas spriječe, spriječiti nas ništa neće !!! 8-)

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 26 sep 2010, 21:47

RK Gradacac je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la:Domacinska tabela:
1. Borac....... 7
2. ZELJO....... 6
3. Travnik..... 3
4. Siroki....... 3
5. Olimpik..... 1
6. Zvijezda.... 1
7. Sarajevo.... 1
8. Leotar...... -1
9. Velez........ -2
10. Zrinjski... -2
11. Slavija.... -2
12. Celik...... -3
13. Rudar..... -3
14. Sloboda... -4
15. Buducnost -8
16. Drina...... -8
Evo i nakon posljednja dva odigrana susreta ovog kola nema promjene na ovoj tabeli, idalje smo cvrsto drugi.
Ja ne kontam ovu tabelu... :|

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 26 sep 2010, 22:06

avlami97 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Nesreća nikada ne dolazi sama. Ove sezone nas je baš "pravo" krenulo. Povrede Višće, Radovanovića, Markovića, Bogičevića, E. Karića, a sada i Spahića, Zebe i Svrake uz neviđenu novinarsku hajku kvazinovinara na Amara, na boju dresova, na broj gledalaca na tribinama (i kada nas dođe malo oni taj broj snize za barem 50%), smrt oca Mirsada Bešlije itd... itd... Izgleda da se sve urotilo protiv nas. Međutim, Željo i jeste Željo, jer se uvijek znao izdići iznad svega i biti još bolji i jači. Željo je znao pobjediti sve nedaće i upravo zbog tog je nesumnjivo najbolji fudbalski klub iz Bosne i Hercegovine i jedan od najcjenjenijih klubova na prostorima bivše Juge. Sve nedaće je Željo prevazilazio zbog svojih vjernih navijača i kada je bilo najpotrebnije oni su pomogli da se digne iz pepela i vine se u visine. Zato glavu gore i u nove pobjede, ali samo svi zajedno. Kada je sve obojeno u plavo, niko nam ništa ne može ni u igračkom, ni u organizacijskom, aniti u navijačkom smislu. Željo svi smo uz tebe i zato u Mostar samo mudro i borebeno i pozitivan rezultat neće izostati. Željo je šampion.
Ovo iznad sam napisao 23.9.2010. godine, a i sada mislim isto. Željo će ako Bog da odbraniti titulu, samo polako i dostojanstveno. Najkvalitetniji smo i to ćemo dokazati. Željo je pokret koji živi skoro 90 godina, a pokret nikada ne može opstati ukoliko nema podršku ljudi, a ti ljudi su navijači, a navijači su ŽELJO. Željo je šampion.

Ne davi matereti!!!

KARL HAJNC
Kontakt:

Post Postao/la KARL HAJNC » 26 sep 2010, 22:31

e hajde sad objektivni navijači komentarišite ovaj penal iz mostara,lakrdija :oops: :oops:

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 26 sep 2010, 22:33

KARL HAJNC je napisao/la:e hajde sad objektivni navijači komentarišite ovaj penal iz mostara,lakrdija :oops: :oops:
Nakon što ti prokomentarišeš ovaj penal sa Koševa :lol: i nedosudjeni penal iz Mostara :lol:

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 26 sep 2010, 22:37

damirfile je napisao/la: Ja ne kontam ovu tabelu... :|
Broj osvojenih gostujucih bodova, odnosno izgubljenih domacih. Vrlo jednostavno.
010 ISN'T JUST A CODE

KARL HAJNC
Kontakt:

Post Postao/la KARL HAJNC » 26 sep 2010, 22:41

Strauss je napisao/la:
KARL HAJNC je napisao/la:e hajde sad objektivni navijači komentarišite ovaj penal iz mostara,lakrdija :oops: :oops:
Nakon što ti prokomentarišeš ovaj penal sa Koševa :lol: i nedosudjeni penal iz Mostara :lol:
I vaš i naš penal nigdje veze,i opet se ima obraza žaliti na sudzenje

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 26 sep 2010, 22:47

1921 ! je napisao/la:Zna li neko otprilike u koliko je sutra trening na Grbavici , jer bih sad stvarno želio da odem dole ...
u 17h.

ima li gdje video sa golovima?

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 26 sep 2010, 23:24

Bio pregled, trebao si pratiti. :P

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 26 sep 2010, 23:38

Čestitke svima za pobjedu. Baš je bilo dogorilo više. Seyo, Pile i ostali koji ste gledali tekmu napišite ponešto o igri. Je li Velež baš tanak ili smo mi odigrali dobro. Da li dovoljno dobro da se imamo ćemu nadati u BL? Vidio sam samo golove i šanse što je premalo da bi se moglo nešto zaključiti. Penal za nas niđe veze.
Bit će gutavo protiv Čelika, vjerovatno i najteža domaća tekma do sada. Slavija se mora dobiti. Mitolozi su fakat truba (tek sam ih večeras malo bolje pogled'o). Ako im sad tricu ne uvalimo ne znam kad ćemo. Samo im treba dati jedan na vrijeme da se otvore i trpaj. Nadam se da je i Amar pogled'o trubadure. Ako uvežemo ove tri moglo bi na proljeće biti svašta.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 26 sep 2010, 23:47

.
Zadnja izmjena: Dove87, dana/u 27 sep 2010, 03:25, ukupno mijenjano 1 put.

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 26 sep 2010, 23:55

Svaka cast Zelji na veoma vaznoj pobjedi u Mostaru! Po meni Evropska liga bi za Zelju bila bolje rjesenje nego Liga prvaka,jer je tu veoma tesko naci lakog protivnika... naravno titula prvaka drzave nama treba i dalje biti glavni cilj,jer smao tako dolaze sponzori,dobri igraci u klub ,pune tribine... nadam se da cemo u januaru dovesti jendog dobrog napadaca i to je to..

edin26
Kontakt:

Post Postao/la edin26 » 26 sep 2010, 23:56

Sto se tice naseg penala jasno se vidi cist start igraca veleza i kako lopta odlazi, medjutim obratite paznju poslije starta velezovog igraca kako je Stanica sapleo tj. nije se mogao zaustaviti na klizavom terenu da naseg igraca ne obori prilikom prvog starta, a sve se to desavalo u 16 metara.

Jucer smo lose igrali prvih pola sata, kasnije a posebno u drugom poluvremenu odigrali onako kako najbolje znamo i ocita je bila razlika u kvaliteti, i jos tu da dodam odlicno vodjenje i taktiku naseg sefa.

Jucer najbolji, Kerla, Stanic i Colic.

Posebno ova pobjeda ima vrijednost kad se zna da je teren bio izuzetno tezak i da su igraci izginuli za pobjedu koja je i njima kao i nama bila veoma vazna, imamo sansu da iz naredne tri utakmice u Sarajevu uzmemo 9 bodova uz veci dio publike i euforiju koja se vec osjeti na svakom koraku.

Napunimo Grbavicu i pomozimo nasim momcima protiv celika jer su svojim zalaganjem jucer to itekako zasluzili.

AMAR AMAR OSIM OSIM!

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 26 sep 2010, 23:57

Dove87 je napisao/la:A mozel ko reci zasto je Sehic KAPITEN???
Vala po meni ne zasluzuje to jer je najgori od svih van terena i ne treba biti uzor
realno zar je bilo ko od njih uzor van terena? po meni mozda jedino Beslija, bar mi izgleda kao covjek koji vodi sportski zivoot, al to je mozda zato sto ga neznam... pola njih pusi i opija se, pa je seha koji je dugo u klubu logican izbor, a nije ni on rijedak u nocnim izlascima... :roll:
BRAVE HEART 1979-2005

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 sep 2010, 00:02

Dove87 je napisao/la:
edotm87 je napisao/la:
Vala po meni ne zasluzuje to jer je najgori od svih van terena i ne treba biti uzor
realno zar je bilo ko od njih uzor van terena? po meni mozda jedino Beslija, bar mi izgleda kao covjek koji vodi sportski zivoot, al to je mozda zato sto ga neznam... pola njih pusi i opija se, pa je seha koji je dugo u klubu logican izbor, a nije ni on rijedak u nocnim izlascima... :roll:
po meni najgori izbor.
mislim da bi trebao amar uvest nekad i onaj test da se vidi drogiraju li se i ostre kazne uvest

ako ne smeta amaru,sto ih placa onda se necu ni ja bunit,da smo normalna zemlja i da je liga normalna niko od njih nebi poslije 10 bio napolju...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 27 sep 2010, 00:02

Mozda zato sto je najduze u ekipi, sto je najstandardi prvotimac, sto je dijete Zelje, eto MOZDA zbog toga samo.
Mes Que Un Club

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 27 sep 2010, 00:35

daj ba ne s.e.r.i kako mrzim ovo,momak je kapiten od kad je osim dosao i ti sad tek pitas sto je kapiten,nemas nista pametnije jel ??

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30, zeljooo13 i 36 gostiju.