Rekonstrukcija stadiona u BiH

brigsiroki
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la brigsiroki » 05 jun 2018, 23:18

avenija je napisao/la:slika

slika

Nema drugog rjesenja ,

nema na cemu :D :D
:D :D ma kupit ćemo 4 kuće i napravit veliki jug i eto ga :urnebes: :D :D
slika

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 05 jun 2018, 23:42

Bez obzira na zajebanciju. Opet isplativija opcija nego praviti novi stadion.
Milijončić i sve poravnati.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 05 jun 2018, 23:51

PERO1234 je napisao/la:Bez obzira na zajebanciju. Opet isplativija opcija nego praviti novi stadion.
samo ona vila između istoka i juga bi koštala milijunčić ili dva,a opet treba i za parking kupovat haha nažalost morat će se pravit novi stadion u budućnosti sad zasad neće trebati :D ali da smo imali širine oko stadiona kao npr grbavica ili bijeli brijeg davno bi mi imali stadion cat 4 a ovako ništa od toga bez novog stadiona

winer007
Kontakt:

Post Postao/la winer007 » 06 jun 2018, 11:36

brigsiroki je napisao/la:
PERO1234 je napisao/la:Bez obzira na zajebanciju. Opet isplativija opcija nego praviti novi stadion.
samo ona vila između istoka i juga bi koštala milijunčić ili dva,a opet treba i za parking kupovat haha nažalost morat će se pravit novi stadion u budućnosti sad zasad neće trebati :D ali da smo imali širine oko stadiona kao npr grbavica ili bijeli brijeg davno bi mi imali stadion cat 4 a ovako ništa od toga bez novog stadiona
Grbavica bas ima problema jer nema prostora oko stadiona, da bi napravio parking mora li bi jedan pomocni stadion unistit i na istoku ima jedan manji pomocni objekat koji se mora srusiti, a koji je privatno vlasnistvo, mada se nista ne moze poredit sa Pecarom koja se nagurala usred naselja i vise nije moguce ni autopus parkirat pored stadiona, a ne neku tribinu praviti, da bi uredio stadion i sve tribine kako treba potrebno je srusiti bar 12 kuca sto je oko dva miliona odstete, znaci samo premstaj je daleko isplativiji

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 06 jun 2018, 15:46

Tko ti spominje vilu???
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 06 jun 2018, 15:56

Brate pa nitko ti od ovih iza zapada ne bi prodao zemljiste

Ako bi se nekad u buducnosti ciljalo na nesto vise, onda je jedino rjesenje novi stadion
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 jun 2018, 16:16

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 06 jun 2018, 17:00

slika

slika
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 jun 2018, 17:31

Android je napisao/la:Brate pa nitko ti od ovih iza zapada ne bi prodao zemljiste

Ako bi se nekad u buducnosti ciljalo na nesto vise, onda je jedino rjesenje novi stadion
Kad tad cete morati prosirivati stadion radi dimenzija terena i udaljenosti zidova od linija terena.

Na iducem licenciranju idete u cat2 zbog toga.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 06 jun 2018, 23:00

avenija je napisao/la:
Android je napisao/la:Brate pa nitko ti od ovih iza zapada ne bi prodao zemljiste

Kad tad cete morati prosirivati stadion radi dimenzija terena i udaljenosti zidova od linija terena.

dimenzije terena su 105x68 i to se nikad neće promijeniti,a udaljenost terena od tribina ti je opća odredba za stadione tako da pecara može zbog toga izgubiti svaku kategoriju ili nijednu, ako smo dosad mogli igrati moći ćemo i dalje bar ja tako mislim,jer pogledaj stadione u engleskoj pa tu od terena do tribina u nekim stadionima ima oko 2 metra a iza golova jedva 4 itd,u nas je naj uže od terena do sjeverne tribine gdje ima kako sam dobio informaciju tri metra i zid je obložen tako da ako uefa bude trenirala strogoću možemo sve izgubiti ako ne bude onda nećemo...

Što se tiče grbavice hoće li radovi biti gotovi do prve europske utakmice i nisam upratio koliko će sve to koštati ???

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 06 jun 2018, 23:42

avenija je napisao/la:

Dimenzije terena su ok, a udaljenost je problem samo na jednoj strani i moze se rijesiti pomicanjem terena prema jugu.
Što se tice licence to ti ovisi hoce li te ili ne gonjat UEFA za par cm. Recimo kad smo igrali u Aberdeenu ljudi imaju svlacionice gdje ne mogu svi igraci stat odjednom, teren im je od klupa udaljen nekih 1,5-2m, a klupe su drvene kao u parkovima. Rasvjeta im je katastrofalna i na cijelom terenu je mracno pogotovo kod golova. I uopce nemaju semafor na stadionu. Nikakav. Al ih nitko ne dira niti im je licenca upitna
It's better when it's live

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 jun 2018, 23:53

avenija je napisao/la:

dimenzije terena su 105x68 i to se nikad neće promijeniti,a udaljenost terena od tribina ti je opća odredba za stadione tako da pecara može zbog toga izgubiti svaku kategoriju ili nijednu, ako smo dosad mogli igrati moći ćemo i dalje bar ja tako mislim,jer pogledaj stadione u engleskoj pa tu od terena do tribina u nekim stadionima ima oko 2 metra a iza golova jedva 4 itd,u nas je naj uže od terena do sjeverne tribine gdje ima kako sam dobio informaciju tri metra i zid je obložen tako da ako uefa bude trenirala strogoću možemo sve izgubiti ako ne bude onda nećemo...

Što se tiče grbavice hoće li radovi biti gotovi do prve europske utakmice i nisam upratio koliko će sve to koštati ???
Nisam siguran, bubnut pa sta bude, mrsko mi traziti u pravilniku. Mislim da nigdje ne pise da nuzno tribina mora biti udaljena od terena. Mislim da pise da gledaliste mora biti udaljeno odredjenu udaljenost od terena. Iz tog razloga se dogadja da u toj Engleskoj imas prvih par redova do terena pokrivene, van pogona da tako kazem. Na taj nacin gledaliste udaljavaju za dodatno 2-3 metra. Upitno je to koliko prva gruba zapreka mora biti udaljena od terena, jer to moze naskoditi zdravlju i zivotu igraca, ali mislim da UEFA tu i nema neke rigorozne mjere s obzirom da su im reklame odmah uz sami teren, pa ih ne smeta sto odmah iza reklama imaju par praznih redova kad su gledatelji na sigurnoj udaljenosti.

Ovu informaciju ne uzimajte zdravo za gotovo. Ja sam prilicno siguran da sam to procitao, ali je upitno da li sam procitao u pravilniku ili ovako negdje pa ne znam koliko je tocno.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 07 jun 2018, 00:01

Signore je napisao/la: Nisam siguran, bubnut pa sta bude, mrsko mi traziti u pravilniku. Mislim da nigdje ne pise da nuzno tribina mora biti udaljena od terena. Mislim da pise da gledaliste mora biti udaljeno odredjenu udaljenost od terena. Iz tog razloga se dogadja da u toj Engleskoj imas prvih par redova do terena pokrivene, van pogona da tako kazem. Na taj nacin gledaliste udaljavaju za dodatno 2-3 metra. Upitno je to koliko prva gruba zapreka mora biti udaljena od terena, jer to moze naskoditi zdravlju i zivotu igraca, ali mislim da UEFA tu i nema neke rigorozne mjere s obzirom da su im reklame odmah uz sami teren, pa ih ne smeta sto odmah iza reklama imaju par praznih redova kad su gledatelji na sigurnoj udaljenosti.

Ovu informaciju ne uzimajte zdravo za gotovo. Ja sam prilicno siguran da sam to procitao, ali je upitno da li sam procitao u pravilniku ili ovako negdje pa ne znam koliko je tocno.
Mislim da nisi u pravu. Al ako i mislis na publiku da mora biti udaljena onda Pecara nema s tim problema. To je sigurno na nekih 4-5m

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 jun 2018, 00:15

avenija je napisao/la:

Plan je naravno da ce teren biti gotov do prve utakmice. Medjutim i posle svih radova terenu/travnjaku treba skoro dvije sedmice da dodje sebi i da bude 100 % spreman... Radovi teku dobro i trebalo bi biti gotovo. Cak su iz uprave garantovali da ce sve biti spremno za prvu utakmicu.
Projekat zamjene travnjaka koštat će 1.096.149 KM sa uključenim PDV-om, dok će sa ugradnjom vještačke trave plave boje prema FIFA/UEFA standardima u prostoru oko terena ukupna vrijednost projekta biti cca 1.216.000 KM. U drugoj fazi NFSBiH će uraditi dodatnu stvar, hibrid. To je investicija od 200 hiljada eura.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 07 jun 2018, 17:03

Bilo je ipak manjih problema oko vrste pijeska ...

Grijači ...
slika

slika

slika

slika
1921'

R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 08 jun 2018, 00:14

Hrasno87 je napisao/la:Bilo je ipak manjih problema oko vrste pijeska ...

Grijači ...
slika

slika

slika

slika
Kako će ovdje Velkoski izdominirati na jesen. :urnebes:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 08 jun 2018, 10:18

Novi semafor na Pecari 65.000 KM. Cijenu onog na Grbavici je teško naći, ali su neki silni radovi uključujući semafor bili 94.355 KM. Semafor u Bijeljini 25.000 eura.

Helem, ni u ludilu ne treba dozvoliti iko igra ligu bez kvalitetnog semafora. Recimo, na Koševu Sarajevo iznajmljuje semafor i hajde ok je, ali puno bi bolje bilo da se evo uloži 50.000 KM i napravi semafor na mjestu gdje i treba biti.
Zrinjski, Željo, Široki, Krupa, Radnik, Čelik/Borac imaju riješena ta pitanja. Obavezno treba isto nametnuti GOŠK-u, Mladosti, novajliji Zvijezdi, jer ako se ne varam oni nemaju. Plus, Sloboda ima nekakav nakaradan ako se ne varam?

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 08 jun 2018, 12:09

slika
slika
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 08 jun 2018, 12:17

Hantraga je napisao/la:Novi semafor na Pecari 65.000 KM. Cijenu onog na Grbavici je teško naći, ali su neki silni radovi uključujući semafor bili 94.355 KM. Semafor u Bijeljini 25.000 eura.

Helem, ni u ludilu ne treba dozvoliti iko igra ligu bez kvalitetnog semafora. Recimo, na Koševu Sarajevo iznajmljuje semafor i hajde ok je, ali puno bi bolje bilo da se evo uloži 50.000 KM i napravi semafor na mjestu gdje i treba biti.
Zrinjski, Željo, Široki, Krupa, Radnik, Čelik/Borac imaju riješena ta pitanja. Obavezno treba isto nametnuti GOŠK-u, Mladosti, novajliji Zvijezdi, jer ako se ne varam oni nemaju. Plus, Sloboda ima nekakav nakaradan ako se ne varam?
Trenutno je na Pecari najmoderniji i najbolji display u BiH. Barem tako ovi kažu što su izvodili radove, a sigurno najbolji u PL.
Željin je puno lošije rezolucije i dosta manji od ovog na Pecari. Pored ovog na Pecari najbolji su u Zenici na BP i u Zrinjskog.

Što se tiče ovih dolje nabrojanih, Krupa će novi raditi, a GOŠK ima već led semafor, doduše jest manji dosta ali ima i funkcionira. Mladost nema nikakav.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 jun 2018, 14:20

Nek se radi svaka cast svaki dan sve bolja infrastruktura , ali porediti taj manji na pecari sa ovim u Zenici koji je kostao pola miliona i veci je povrsinom 3 puta je malo smijesno i jos tvrditi najbolji u PLBIH. Bukvalno film mozes gledati na njemu i povezan je sa TV kamerama pa mozes i projekciju pustati na njemu u toku utakmice plus ogromne povrsine tako da se vidi dobro i sa suprotne tribine
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: juka55 i 2 gosta.