Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Marsal » 04 jun 2018, 23:43

Poljoprivreda je spas al' u Njemačkoj kad ti država dadne poticaje i nadoknadi štetu kad te nevrijeme syebe, ili u krajnjem slučaju tu je da zaštiti tvoje interese. U ovoj vukoyebini ili te syebe Allah ili država.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 jun 2018, 23:46

Osim13 je napisao/la:Kendra Lust i Nicole Aniston.
:bow:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 jun 2018, 23:59

ASD je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Fakat odakle vam te laži da hodže dobro zarađuju ?
Kod mene u komsiluku Hodza dosao kao izbjeglica iz Podrinja, zivio par godina kao pravi izbjeglica po selima i bio seoski hodza, kasnije 2000-tih postao gradski hodza i kupio se stan i kuca, nijedno ni drugo nije puno ispod 100 000.
Reklo bi se da dobro zaradjuje.
Ne kažem da nema onih što zaradjuje predobro. Ali puno je više onih što imaju neke prosječne platu pa i ispod prosječne ali se o njima naravno ne priča.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 jun 2018, 00:01

Sarajevo ima dobre plate i još koja veće džamija u drugom većem gradu, ostalo je fukaraština. Platni sistem nije centralizovan i to je veća besmisao nego što vjerski službenici imaju velike plate.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jun 2018, 00:07

Forum dotako dno prvo kloc amerikanizirani pa Sarmel i sad Aerials dobila moda :thumbdown:

Da ne pricamo o rio ferdyu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 05 jun 2018, 00:13

Ali mogla se vjera slobodno ispoljavati. :rol:
Kocka je bačena

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 00:18

Vijadukt je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Vijadukt je napisao/la:
nije bas tako, mogao si ti al onda ne mozes biti funkcioner. Naravno danas je potpuno drugacije.
Mogao si ti oboje, samo si trebao vjeru zadržati za privatluk.

Danas je sve isto, samo su zamijenjene uloge.

Al' ima jedna bitna razlika, onaj koji je u onom vaktu išao u džamiju imao je tri puta bolji život nego onaj koji danas ne ide i nije član zelene hobotnice, čast izuzecima.
Znamo se. ;) Zato se samo nasmijes kad citas vazove danasnjih turbo vjernika.

Necemo valjda mi uciti od ovih sto su dobili sakralne objekte u svojim mjestima nakon rata. Opet ispoljavam visocki sovinizam. :mrgreen: :rol:
:lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jun 2018, 00:19

Šećo nemaš pojma, od poljoprivrede u Bosni se moze preživljavati, živiti teško, taj tvoj u te plastenike boga pitaj sta sije :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 05 jun 2018, 00:20

Hendo je napisao/la:Ali mogla se vjera slobodno ispoljavati. :rol:
Pa zar vjera nije privatna stvar, a ne nešto čime mlataraš naokolo? Moliš se i vjeruješ zbog sebe, ne da nekome nešto dokažeš.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 05 jun 2018, 00:50

Aerials je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Ali mogla se vjera slobodno ispoljavati. :rol:
Pa zar vjera nije privatna stvar, a ne nešto čime mlataraš naokolo? Moliš se i vjeruješ zbog sebe, ne da nekome nešto dokažeš.
Pa kako su nam najbolji pisci zatvarani zbog svoje vjere, imami nam umirali u 30-tim godinama života pred još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, robijalo se, zabranjeno nošenje feredže, da bi klanjao teraviju morao si dobiti dozvolu od komesara koji je najčešće bio srbin...
Morali nam ljudi pod pseudonimima pisati tekstove u Takvimu da ne bi bili ubijeni.

Islam nije samo vjera i ne može se zatvoriti u 4 zida. Islam je način života. Možeš li ti svoju nevjeru zatvoriti u 4 zida? O čemu bi narod pričao, ti npr. ne postiš a ja npr. postim. Ko od nas da hoda ulicom ili ko od nas dvoje da priča?
Kocka je bačena

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 jun 2018, 00:59

legenda reala je napisao/la:Forum dotako dno prvo kloc amerikanizirani pa Sarmel i sad Aerials dobila moda :thumbdown:

Da ne pricamo o rio ferdyu
Ja kako drzim FBiH, nikad jaci pdf nije bio
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2018, 01:07

Jes' zaraza. Zadnji put igro prije 15godina :lol:

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 05 jun 2018, 01:12

Dijete, dijete. :rol:

Kako se ispalih. Ustala 5 do 1, sve kontam 5 do 2. Tacno ne znam gdje udaram. :facepalm:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 jun 2018, 01:14

rasavoje je napisao/la:Dijete, dijete. :rol:

Kako se ispalih. Ustala 5 do 1, sve kontam 5 do 2. Tacno ne znam gdje udaram. :facepalm:
Ko naručena. Baš razmišljao da ti se javim. Imam jedno pitanje :think:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 05 jun 2018, 04:25

Vijadukt je napisao/la: Necemo valjda mi uciti od ovih sto su dobili sakralne objekte u svojim mjestima nakon rata. Opet ispoljavam visocki sovinizam. :mrgreen: :rol:
To nešto na račun Breze i Ilijaša?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 05 jun 2018, 04:48

slika

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 05 jun 2018, 06:00

Samo ti Hendo nastavi lupat ko Maksim po diviziji.
YNWA je napisao/la: Laz je da hodze uzimaju veliku lovu, i da je samo njima odlicno, vise love uzimaju zanatlije, bolje biti varioc, vodoinstalater, keramicar... nego hodza.

Glupo je poređenje.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 05 jun 2018, 07:26

sljivo je napisao/la:Sarajevo ima dobre plate i još koja veće džamija u drugom većem gradu, ostalo je fukaraština. Platni sistem nije centralizovan i to je veća besmisao nego što vjerski službenici imaju velike plate.
Da, sarajevo.
Moj najbliži rođak studira, završna godina, i usput radi ko programer u firmi svog profe.
Ima preko tri hiljade maraka mjesečno.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 05 jun 2018, 08:09

Kawhi je napisao/la: To nešto na račun Breze i Ilijaša?
Zupca > Breza

Eno reko ti secer da si pametan, jel ti godra
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 jun 2018, 08:38

sekerbay je napisao/la: Da, sarajevo.
Moj najbliži rođak studira, završna godina, i usput radi ko programer u firmi svog profe.
Ima preko tri hiljade maraka mjesečno.
Ne znam Šećko, sve mi je to nekako nepravedno pogotovo držeći se te vjerske domene, baš na mjestu gdje se najviše promoviše (bar na riječima) jednakost i solidarnost. Jednostavno ako si imao "sreću" da živiš blizu finansijskog centra (ne duhovnog ili religijskog) ili u mjestu gdje je veći standard ili veća koncentracija stanovništva to su tvoje mogućnosti i kvaliteta života kao vjerskog radnika ili generalno vjernika veće što je za mene apsurd u svoj toj priči. Kvalitet vjerskoga života nalazi se kraj puteva kud prolazi roba i gdje je trgovina, to je bilo prije 1400 godina a i sad, i to je nešto što se ne uklapa u religijsku priču bez obzira koja to i kakva religija bila. Kad sam se već dotakao toga, mislim da jedini pravi, čisti vjerski život se može naći u asketizmu, ili u domeni ličnog, sam sa sobom, dok mainstream ili institucijalno otvara mnoga pitanja i probleme u osnovi koji se ne mogu riješiti, kao recimo u svoj ovoj priči da trgovina, finansije, novac imaju veći prioritet od nekih osnovih vjerskih postulata.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.