Ako je istina da nema vise amaterskih ugovora, nece on ostati sigurno.Zukanovic je napisao/la:Ovo za Kuzmanovica je laz. ali se jos ne zna hoce ostatit.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
šta je vizija olimpije uzimati titule? ili razvijati mlade igrače? šta sad trebamo povjerovati da je Bišćan loš trener jer je osvojio duplu a nije razvijao mlade i zato ide? doveli su 16 igrača prošle sezone a samo 3-4 ispod 21 godine...koje mlade razvijaju? ko pravi transfer politiku? trener? ne bih rekao...Mandarić i Zilić čini mi se....stoga PONOVO...vjeruj u to ako želiš ali to je smiješno i napisati....da i pišam se na olimpiju i inače sve slovensko...nako...ElCartel11 je napisao/la:Tomic jim jedan od glavnih igraca u veznom redu, Benko zabio nekoliko bitnih golova, Brkic je na pocetku bio dobar kasnije malo povreda i malo jaca konkurenciija na njegovoj poziciji rezultira da je pao u drugi plan.DenchiNL je napisao/la:jasan cilj i vizija bilo dovođenje starih igrača iz BiH? Brkića,Benke,Tomića ??? ok , nek je neko i to povjerovoElCartel11 je napisao/la:Igor Biscan osvojio duplu krunu sa Olimpijom ali je na izlaznim vratima, jer se ne uklapa u viziju Olimpije (valjda premalo sanse daje omladinskom pogonu Olimpije).
Tako ti je to kad imas neki jasan cilj i viziju, a ne kao mi svako pola godine se vizija mijenja i zadovoljava nas izlazak u Evropu.![]()
Ali bitno se je nasmijati i omalovazavati igracki kadar ekipe koja je klepila duplu krunu pored jednog MB.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nije Kuzmanović neki igrač, ali je problem u njegovom odlasku to što ćemo mi nastaviti trend dovodjenja gorih!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- muhamedhulk
- Kontakt:
Istina je da se od 1.7.2018. vise ne smije potpisati amaterski ugovor sa igracima. A njegov amaterski ugovor traje vjerovatno do 30.6.2018. (ako su bili pametni i tako uradili). To bi znacilo da profi ugovor nastupa 1.7.2018. i sve je ok. 
Posto ne znamo detalje ugovora, ovo je samo nagadjanje...

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
ne treba, zamjena za njega ti ne treba jer lik nije dobar , ima Krstu, Halilovića, Lelića, Anđušića i prebacuju Mehuljića juniora u prvi tim koji igra na lijevom krilu....dakle ne treba...gubi se vrijeme na kretena...muhamedhulk je napisao/la:Husref ga trenirao ne skautirao.U Kaknju.
Ma nije pljacka i ako ode ali treba naci sad dva krila a ne jedno.
Mene raduju dve stvari: provizorno na racunu imamo preko €1m od prodaje igraca (plus od Europe sto ce kasnije doci). I drugo, plate debelom, Novakovicu i sl. uskoro isticu i moze se uloziti njihov dio u nove igrace.
Sumnjam samo da svi hoce lovu, onda isplatnije juniora jos kojeg gurnuti, i dovesti nekog bh igraca izvana, koji kosta.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
A zasto bi sa njim potpisali amaterski i profesionalni ugovor prosle godine ?muhamedhulk je napisao/la:Istina je da se od 1.7.2018. vise ne smije potpisati amaterski ugovor sa igracima. A njegov amaterski ugovor traje vjerovatno do 30.6.2018. (ako su bili pametni i tako uradili). To bi znacilo da profi ugovor nastupa 1.7.2018. i sve je ok.
Sarajevo i Liverpool
- muhamedhulk
- Kontakt:
Zato sto se onda ne mora placati kompenzacija za treniranje mladih igraca. Ne znam koliko se to placa, ali znam da postoji naknada.
Ovako sa amaterskim ugovorom, prilikom transfera, ne placas naknadu.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Jos samo clanovi porodica i bliski prijatelji onih koji su uhljebljeni u klubu podrzavaju ovo.Evander je napisao/la:Ne valja po klub. Kad su i oni najzagrizeniji izgubili svaku nadu, znas koliko je sati.
Pa opet moras platiti, njemu su 22 godine, a za igrace 23+ se ne placa naknada.muhamedhulk je napisao/la:Zato sto se onda ne mora placati kompenzacija za treniranje mladih igraca. Ne znam koliko se to placa, ali znam da postoji naknada.
Sarajevo i Liverpool
Izgleda da je Edin Sehic(23 godine) zamjena u slucaju Micinog odlaska.Inace Hajdukov igrac koji je bio sad u Sloveniji u Velenju na posudbi.16 tekmi dole 3 gola plus 2 asistencije dole.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
sta je ovo sutra zvezda - sarajevo
- muhamedhulk
- Kontakt:
Poenta je na amaterskom ugovoru. To je naknada koja se placa kad se potpise prvi profi ugovor. Nije to onaj fond solidarnosti koji se veze za visinu obestecenja.
Ovaj se placa bez obzira jel transfer free ili sa odstetom.
Kovacevic iz Tra je tako dosao birvaktile. Hodzic mislim isto.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
KadetiPitaristok je napisao/la:sta je ovo sutra zvezda - sarajevo
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Allahu dragi.miky_hz je napisao/la:Izgleda da je Edin Sehic(23 godine) zamjena u slucaju Micinog odlaska.Inace Hajdukov igrac koji je bio sad u Sloveniji u Velenju na posudbi.16 tekmi dole 3 gola plus 2 asistencije dole.

- FrancescoTotti
- Kontakt:
Evo pogodio si. zemo otpadak iz hajduka i slovenskog rudarajoker90 je napisao/la:Nije Kuzmanović neki igrač, ali je problem u njegovom odlasku to što ćemo mi nastaviti trend dovodjenja gorih!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Da li je ovo samo ruzan san? 

Pa o tome i pisem, i on vazi do 23 godine, poslije 23 igraci mogu potpisivati profesionalne ugovore a da klub ne mora platiti naknadu za treniranje.muhamedhulk je napisao/la:Poenta je na amaterskom ugovoru. To je naknada koja se placa kad se potpise prvi profi ugovor. Nije to onaj fond solidarnosti koji se veze za visinu obestecenja.
Znaci nema nikakve logike da se sa Micom potpise amaterski i profesionalni ugovor, nego dva amaterska, a ako vise amaterski ne vaze, znaci da se sa njim mora opet pregovarati, dzaba ti onaj amaterski,
tj ako ne vaze, Mico nece sigurno igrati ovu ligu sljedece sezone, jer nema kluba koji ce isplatiti za njega naknadu za treniranje, pa to bi taj klub izaslo 100k+ KM.
Iako je cudno da uopste pregovaramo sa njim ako vise ne vaze amaterski, ako uopste pregovaramo.
Zadnja izmjena: YNWA, dana/u 04 jun 2018, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo i Liverpool
desno krilo ti je ovaj(ugovor do 20-te), on može bit MOŽDA i to možda rezerva Hebibu, ali opet imamo boljeg pod ugovorom Anđušić ... a ne znam šta će taj da se mjenja s Lelićem na klupi? malo jedan pa drugi da sjede da im ne utrne??miky_hz je napisao/la:Izgleda da je Edin Sehic(23 godine) zamjena u slucaju Micinog odlaska.Inace Hajdukov igrac koji je bio sad u Sloveniji u Velenju na posudbi.16 tekmi dole 3 gola plus 2 asistencije dole.

- muhamedhulk
- Kontakt:
Ovdje se pisalo da vise ne vaze amaterski u premijer ligi barem. Neko je kopirao sa sajta nekog.YNWA je napisao/la:Pa o tome i pisem, i on vazi do 23 godine, poslije 23 igraci mogu potpisivati profesionalne ugovore a da klub ne mora platiti naknadu za treniranje.muhamedhulk je napisao/la:Poenta je na amaterskom ugovoru. To je naknada koja se placa kad se potpise prvi profi ugovor. Nije to onaj fond solidarnosti koji se veze za visinu obestecenja.
Znaci nema nikakve logike da se sa Micom potpise amaterski i profesionalni ugovor, nego dva amaterska, a ako vise amaterski ne vaze, znaci da se sa njim mora opet pregovarati, dzaba ti onaj amaterski,
tj ako ne vaze, Mico nece sigurno igrati ovu ligu sljedece sezone, jer nema kluba koji ce isplatiti za njega naknadu za treniranje, pa to bi taj klub izaslo 100k+ KM.
Iako je cudno da uopste pregovaramo sa njim ako vise ne vaze amaterski, ako uopste pregovaramo.
Ima i to sto kazes smisla, ja sam mislio da je 21g granica. Opet, negdje sam procitao da se naknada placa bez obzira na godine (??) i to za period od 12 do 21, prilikom potpisa prvog profi ugovora.
Ako neko zna vise, neka napise.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Pa u opciji i jeste posudba neka.Nebih ja rekao da su oni bolji od njega.Mislim da je bolji igrac od Mice ali o tom cemo pricati ako se desi taj dolazak.DenchiNL je napisao/la:desno krilo ti je ovaj(ugovor do 20-te), on može bit MOŽDA i to možda rezerva Hebibu, ali opet imamo boljeg pod ugovorom Anđušić ... a ne znam šta će taj da se mjenja s Lelićem na klupi? malo jedan pa drugi da sjede da im ne utrne??miky_hz je napisao/la:Izgleda da je Edin Sehic(23 godine) zamjena u slucaju Micinog odlaska.Inace Hajdukov igrac koji je bio sad u Sloveniji u Velenju na posudbi.16 tekmi dole 3 gola plus 2 asistencije dole.![]()
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".