Ibrahim Sehic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Zaslužuje li Ibrahim Šehić biti prvi golman reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 17 dec 2021, 15:37.

Da
7
78%
Ne
2
22%

Ukupno glasova: 9

Enigma
Kontakt:

Re: Ibrahim Sehic

Post Postao/la Enigma » 02 jun 2018, 14:08

PeppermintSA je napisao/la:
Enigma je napisao/la:Dobar Šehic danas ...na žalost mana mu je što je linijski golman
A šta je Begović?
Glupo pitanje
MUSVDG

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 02 jun 2018, 14:20

Enigma je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:
Enigma je napisao/la:Dobar Šehic danas ...na žalost mana mu je što je linijski golman
A šta je Begović?
Glupo pitanje
A šta je Begovic?...Bolji golman.
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 02 jun 2018, 16:17

Begović je prošlost. Živi bili pa vidjeli. Prevara bjelosvjetska.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 02 jun 2018, 16:24

Utakmica sve pokazala da Sehic nece biti nikad broj 1.

nagibBeg
Kontakt:

Post Postao/la nagibBeg » 02 jun 2018, 16:26

Sehicu bolji pavlovic od tebe

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 02 jun 2018, 16:39

Odavno se nije pojavilo izvikanije ime oko reprezentacije od Šehića. Daleko od toga da se radi o lošem golman, ali valjda nešto govori činjenica da je čovjeku sa 30 godina vrhunac Qarabag? I koliko je smiješno porediti to sa goldžijom koji je dogurao do Chelsea i koji u najzahtjevnijoj ligi za golmane brani 8 sezona i za ekipe iz te iste lige ima 255 nastupa :roll: Poređenja radi, Šehić van naše lige ima 218 nastupa. Meni fakat bude neugodno kad neko poredi ovo dvoje.

Drugo, šta vidite u Šehiću toliko dobro? Svaki izlazak mu rizik, reakcije prave divlje i neškolovane, a priča "zna igrati lopte" smijurija. Ustvari, odavno se ne sjećam da sam gledao golmana van naše lige i da mi je prvi komentar bio "pa zna li ovaj igrati nogom, zna li nabiti kako treba pod pritiskom". Istina, ima odličan refleks, napraviti će odlične intervencije nekad, ali to je karakteristika takvih golmana. Vrhunskom golmanu se to posmatra ko 5-6. stavka, a prije toga ima mnogo toga. Šehić ne ulijeva sigurnost, jednostavno.

I u načelu, super je da se nametnuo, da je dobio šansu i da mu je dignuto samopouzdanje, jer će nekad trebati skinuti Begovića s jedinice ili će ovaj biti povrijeđen. Bilo je jako ružno kad šansu dobije isprepadan igrač onda i naravno da ne može pružiti maksimum. Šehić se sad oslobodio i može braniti bolje, sigurno.

I za nadati se da će braniti, gdje god da ode, jer je to najvažnije. Kada bi našao slabiju ekipu iz liga petice, to bi bilo strašno i čisto sumnjam da može to.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 02 jun 2018, 19:23

Šeha majstore.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 jun 2018, 19:34

Sehic jako lose reaguje u slucaju centarsuta ili visoke lopte, u tom aspektu je godinama iza Begovica.

Tako je jucer jednom potpuno promasio loptu ali smo imali srecu da nije bio neki JK igrac iza njega

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 02 jun 2018, 19:38

Dobro Begovica resetaju redovno. Posebno onaj gol nanija kad ga napravi budalom u baražu.

Begovic je malo bolji golman od Šehe ali vasa prica je šuplja i hejterska.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 jun 2018, 19:44

MocMahale444 je napisao/la:Dobro Begovica resetaju redovno. Posebno onaj gol nanija kad ga napravi budalom u baražu.

Supljo ili hejtersko da uzasno reaguje na visoke lopte? Pogledaj utakmice opet pa ces vidjeti sam, ali i utakmice ove godine u LP...

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 02 jun 2018, 19:52

Vucevich je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Dobro Begovica resetaju redovno. Posebno onaj gol nanija kad ga napravi budalom u baražu.

Supljo ili hejtersko da uzasno reaguje na visoke lopte? Pogledaj utakmice opet pa ces vidjeti sam, ali i utakmice ove godine u LP...
Oooo pa nema te ko germe u ratu.

Nisam mislio samo na tebe ali znas da i ti spadas u tu grupu. Nisi ti los samo imas nesto protiv Zeljinih bivsih i sadasnjih igraca/trenera.
Zakljucilo se to kad se biralo između robija i Osima.
Ovdje jedva cekaju da mi daju ban, navrni na prepucavanja.
I da tacno je da je imao gresku ali isto je spasio cist gol kad je onaj ćiu ćiao napravio slalom u odbrani. Nisi napisao nista o toj odbrani. Negativac :D

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 jun 2018, 19:57

MocMahale444 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Oooo pa nema te ko germe u ratu.

Nisam mislio samo na tebe ali znas da i ti spadas u tu grupu. Nisi ti los samo imas nesto protiv Zeljinih bivsih i sadasnjih igraca/trenera.
Zakljucilo se to kad se biralo između robija i Osima.
Ovdje jedva cekaju da mi daju ban, navrni na prepucavanja.
I da tacno je da je imao gresku ali isto je spasio cist gol kad je onaj ćiu ćiao napravio slalom u odbrani. Nisi napisao nista o toj odbrani. Negativac :D
Ne bih imao nista protiv toga da Sehic pocinje utakmice, jer Begovic cesto ne pravi neku razliku kada igra za repku (cak suprotno - 'poklonio' Belgijancima 2 gola na Grbavici) i proglasen je najgorim igracem u Bournemouthu ove sezone, ali i Sehic ima slabosti. Nadam se da ce se iskociti neki bolji golman :think:

A sto se tice biranja izmedju Prosineckog i Osima, to nema nikakve veze s tim da je Osim bivsi trener Zeljeznicara. Isto bih pisao da je umjesto Osima bio Musemic ili Kodro

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jun 2018, 20:02

Sehic definitivno broj 1 trenutno u reprezentaciji

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 02 jun 2018, 20:04

Vucevich je napisao/la:Ne bih imao nista protiv toga da Sehic pocinje utakmice, jer Begovic cesto ne pravi neku razliku kada igra za repku (cak suprotno - 'poklonio' Belgijancima 2 gola na Grbavici) i proglasen je najgorim igracem u Bournemouthu ove sezone, ali i Sehic ima slabosti. Nadam se da ce se iskociti neki bolji golman :think:
V.K :kafa:

Šeha ima slabosti naravno nije robot.
Begovic se udomacio misli hajde izabrao sam njih a ne kanadu.
Branim kako mi se cefne, uglavnom slabašno u zadnje vrijeme. Grijanje klupe kod abramovicha ucinilo svoje, dokrajcilo ga.
Neka ide u studio sa geri nevilom i baljezga, poslije toga neka gleda onu svoju kako jaše konje.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 jun 2018, 20:05

Zaboravio si golf

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 jun 2018, 20:15

Vucevich je napisao/la:Zaboravio si golf
Trener istakao Begovica kao jednog od najvaznijih clanova ekipe i koji je odradio dosta dobro prvu sezonu u klubu, odigrao svaku utakmicu
Al nek si se ti drug zakacio sto je neki portal njega svrstao kao najgoreg u ekipi, sta ediie how zna
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 jun 2018, 20:18

Koliko je Dzeko bolji od Ibisevica, toliko je Begovic od Sehica, pri tom ne mislim da je Begovic klasa i po tom pitanju sam uvijek bio objektivan za razliku od nekih koji su smatrali da ce izgurati Curtoisa, zamisli...na kraju hvala Bogu da imamo obojicu, i Begovica i vec sada dostojnu zamjenu Sehica.

Taj gol Nanija je bio ako se ne varam prije 7 godina i glupo je uopce to spominjati...tada su van 16-erca pjetlici jos uvijek zabijali Sehicu.
7 godina kasnije su obojica zasigurno bolji i iskusniji golmani, a od njih dvojice Beg je bolji.
Ne moram ti spominjati Zapacostu, to nije bilo prije 7.

Na kraju, jos jedanput cu ponoviti vaznu cinjenicu, a to je da nije isto iz godine u godinu braniti u najjacoj ligi svijeta protiv Cityija, Uniteda, Liverpoola, Tottenhama, Chelsija, etc...Hazarda, Salaha, Kevina, Kanea, Lukakua, Aguera, itd...i ovamo protiv nekih anonimusa u azerbejdzanskoj ligi.
Neko ce spomenuti Atletico Madrid, da, imao je odlicne predstave, ali jednako katastrofalan je bio na Stamford Bridgeu..

Kao sto rekoh, hvala Bogu da ih imamo obojicu, kvalitetnu jedinicu-Begovica, ali i dostojnu zamjenu-Sehica koji je meni uvijek bio ispred Burica.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 jun 2018, 20:37

JavierBosnia je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Zaboravio si golf
Trener istakao Begovica kao jednog od najvaznijih clanova ekipe i koji je odradio dosta dobro prvu sezonu u klubu, odigrao svaku utakmicu
Al nek si se ti drug zakacio sto je neki portal njega svrstao kao najgoreg u ekipi, sta ediie how zna
Pa sta - javno ce reci za svog igraca da ne valja jel? :lol:

Naravno da ce reci da je Begovic vazan clan ekipe i slicno kada mu treba samopouzdanje nakon kiksa

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 jun 2018, 20:42

E ne bi mi bili mi da ne popljujemo jednog da bi pohvalili drugog. Begovic je bolji golman ali mi se cini da Sehic bolje odgovara igri Roberta Prosineckog. Najveci problem Sehi i jesu lose procjene kod centarsutova. Nadam se da ce otici u bolji klub pa da ga vidimo i u ozbiljnijim ligama. Do sada je u reprezentaciji bas dobar. Bio je odlican u Japanu a bogme i u ovim prvim Robijevim utakmicama. Za razliku od njega Bega vec neko vrijeme trokira u reprezentaciji. Najvise me interesira njegova reakcija u slucaju da ostane na klupi u prvoj utakmici lige nacija. To bi nam u ovom momentu trebalo biti najvaznije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 jun 2018, 20:44

Dobro je da imamo golmana koji moze biti kvalitetna zamjena Begovicu.
Sad, ko je bolji? Sehic je samo godinu mladji od Begovica, koji ima preko 250 tekmi u EPL.
Valjda i ti ljudi sto su na Begovica potrosili preko 25 mil, nesto znaju.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Beduin, farenhajt, HariTz, Proximic, StevieG8 i 46 gostiju.