U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 21:00

Vucevich je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Pa dobro kad je bez veze Vuce. Ovakvim tvojim misljenjem ti meni otimas reprezentaciju BiH.
Znaci moj sin ili ja rodjenjem i zivotom u Dubrovniku ne smijem navijat za BiH. Oprosti ali to je meni morbidno. Zasto ja ne bih smio obuci dres BiH kada dodjem za nju navijati? U isto vrijeme zasto ne smijem navijati za Hrvatsku kada igra protiv Njemacke? Ne razumijem uopce ovakve tvrdnje.
Nisi uopste razumio poentu. Inace smo shvatili da si iz Dubrovnika, ne moras to ponavljati u svakom postu.

Drugacija i neuporedljiva situacija. Kao prvo nisi reprezentativac BiH. Ja sam rodjen i zivim u inostranstvu i pratim drzavu u kojoj zivim kada god igra, ali kada bih dobio poziv da igram za ovu drzavu sigurno ne bih po gradu nosio dres BiH, to je neprofesionalno i nema nigdje osim u BiH. Nisam do sad vidio kako Ozil nosi dres Turske po njemackim gradovima.
Dobro je da si shvatio gdje sam ja rodjen sto uopce nije poanta samo jos moras shvatiti i gdje je npr. Menalo rodjen.
Osim toga moras shvatiti i da ce svaki Srbin i Hrvat voljeti dres Srbije i Hrvatske ili Bosnjak gdje got da je rodjen Bosne. Kad ovaj drugi dio shvatis moci ces i suditi drugima. I Ozil je prije neki dan u Njemackoj prozivan jer se grlio sa Erdoganom.
Svi smo mi od krvi i mesa.

PS Naravno da se aktivno navijanje protiv BiH ne moze oprostiti ali dres Hrvatske nije aktivno navijanje protiv BiH osim kada jedna igraju protiv druge.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 31 maj 2018, 21:10

Ali mislim da jedino ima kod nas da reprezentativac ove drzave otvoreno i javno govori kako sanja dres druge reprezentacije i kako mu i nije bas stalo do nase. Inace se ne slazem, Bosnjacima koji zive u regionu (recimo na Kosovu, u Crnoj Gori, Makedoniji itd) nije toliko stalo do reprezentacije BiH, samo pogledaj koliki je broj Bosnjaka iz ovih mjesta koji su igrali za nas? Siguran sam da za vrijeme utakmice neces na primjer u Bijelom Polju vidjeti zastave BiH na svakih 5 metara i nisam nikad vidio da tamo svi sanjaju dres BiH ili idolisu Dzeka recimo.

Meni je neshvatljivo da toliki broj ljudi u Bosni i Hercegovini boli k*rac za reprezentaciju ove drzave i takodjer me iznenadi broj ljudi koji navijaju protiv BiH kada god igra. Ovako ce biti jos najmanje 50 godina i mora biti realan i priznati da su 99% navijaci BiH reprezentacije Bosnjaci, takodjer da je svaki talenat iz ove drzave koji ima kvalitet za susjede vjerovatno izgubljen slucaj.

A dobro se sjecam kako se slavilo u odredjenim dijelovima BiH kada smo izgubili protiv Portugala u barazu ;)

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 21:20

Vucevich je napisao/la:Ali mislim da jedino ima kod nas da reprezentativac ove drzave otvoreno i javno govori kako sanja dres druge reprezentacije i kako mu i nije bas stalo do nase. Inace se ne slazem, Bosnjacima koji zive u regionu (recimo na Kosovu, u Crnoj Gori, Makedoniji itd) nije toliko stalo do reprezentacije BiH, samo pogledaj koliki je broj Bosnjaka iz ovih mjesta koji su igrali za nas? Siguran sam da za vrijeme utakmice neces na primjer u Bijelom Polju vidjeti zastave BiH na svakih 5 metara i nisam nikad vidio da tamo svi sanjaju dres BiH ili idolisu Dzeka recimo.

Meni je neshvatljivo da toliki broj ljudi u Bosni i Hercegovini boli k*rac za reprezentaciju ove drzave i takodjer me iznenadi broj ljudi koji navijaju protiv BiH kada god igra. Ovako ce biti jos najmanje 50 godina i mora biti realan i priznati da su 99% navijaci BiH reprezentacije Bosnjaci, takodjer da je svaki talenat iz ove drzave koji ima kvalitet za susjede vjerovatno izgubljen slucaj.

A dobro se sjecam kako se slavilo u odredjenim dijelovima BiH kada smo izgubili protiv Portugala u barazu ;)
Pa Spahi i Kolasincu su ocevi iz Crne Gore. Spaha je rodjen u Hrvatskoj i znaci po logici stvari BiH mu je trebala biti tek na 3. mjestu. Na pocetku karijere nije imao mjesta u Hrvatskoj ali kasnije mozda i jest. Ipak igrao je za BiH. Osim toga ja bih nepovezanost Bosnjaka sa BiH nazvao problemom Bosnjaka a ne Srba i Hrvata koji pokazuju ljubav i prema svom narodu a ne samo drzavi.
Upletoh se u politiku a to mi nije cilj.
Ponizavanje ili prodaja BiH dresa se treba kazniti ignoriranjem takvih igraca u buducnosti ali ne treba bas traziti dlaku u jajetu. Svi znamo kakva je drzava BiH. Na moju veliku zalost puno njenih stanovnika je stavlja na drugo mjesto a neki je i otvoreno mrze.
PS slavilo se i nakon pbjede Turske. Takav smo mi narod hebi ga.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 31 maj 2018, 21:25

dubrovnik je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Ali mislim da jedino ima kod nas da reprezentativac ove drzave otvoreno i javno govori kako sanja dres druge reprezentacije i kako mu i nije bas stalo do nase. Inace se ne slazem, Bosnjacima koji zive u regionu (recimo na Kosovu, u Crnoj Gori, Makedoniji itd) nije toliko stalo do reprezentacije BiH, samo pogledaj koliki je broj Bosnjaka iz ovih mjesta koji su igrali za nas? Siguran sam da za vrijeme utakmice neces na primjer u Bijelom Polju vidjeti zastave BiH na svakih 5 metara i nisam nikad vidio da tamo svi sanjaju dres BiH ili idolisu Dzeka recimo.

Pa Spahi i Kolasincu su ocevi iz Crne Gore. Spaha je rodjen u Hrvatskoj i znaci po logici stvari BiH mu je trebala biti tek na 3. mjestu. Na pocetku karijere nije imao mjesta u Hrvatskoj ali kasnije mozda i jest. Ipak igrao je za BiH. Osim toga ja bih nepovezanost Bosnjaka sa BiH nazvao problemom Bosnjaka a ne Srba i Hrvata koji pokazuju ljubav i prema svom narodu a ne samo drzavi.
Ponizavanje ili prodaja BiH dresa se treba kazniti ignoriranjem takvih igraca u buducnosti ali ne treba bas traziti dlaku u jajetu. Svi znamo kakva je drzava BiH. Na moju veliku zalost puno njenih stanovnika je stavlja na drugo mjesto a neki je i otvoreno mrze.
Pa to ti je tribalisticki mentalitet koji vlada ovom regionom, umjesto da su drzave drzave njenih gradjana, svi gledaju na drzave kao da pripadaju jednom 'narodu' a ne ljudima koji zive u njoj. A majke Kolasinca i Spahica su iz BiH.

Mislim krajnije da je neukusno i sebicno da prihvatis poziv drzave za koju ne zelis da igras zbog licnog interesa, sto je slucaj i sa ovim Danilovicem. Otvoreno po portalima govori kako je Srbija broj jedan a jos uvijek igra za BiH :facepalm:, ne samo sto uzima mjesto nekom drugom igracu koji sanja dres BiH vec i mi placamo njegov razvoj da bi kao zavrsen proizvod mogao igrati za susjede.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 31 maj 2018, 21:27, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 maj 2018, 21:26

Vucevich je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Pa to ti je tribalisticki mentalitet koji vlada ovom regionom, umjesto da su drzave drzave njenih gradjana, svi gledaju na drzave kao da pripadaju jednom 'narodu' a ne ljudima koji zive u njoj.

Mislim krajnije da je neukusno i sebicno da prihvatis poziv drzave za koju ne zelis da igras zbog licnog interesa, sto je slucaj i sa ovim Danilovicem. Otvoreno po portalima govori kako je Srbija broj jedan a jos uvijek igra za BiH :facepalm:, ne samo sto uzima mjesto nekom drugom igracu koji sanja dres BiH vec i mi placamo njegov razvoj da bi kao zavrsen proizvod mogao igrati za susjede.
Moze li link te izjave?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 21:28

Vucevich je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Pa Spahi i Kolasincu su ocevi iz Crne Gore. Spaha je rodjen u Hrvatskoj i znaci po logici stvari BiH mu je trebala biti tek na 3. mjestu. Na pocetku karijere nije imao mjesta u Hrvatskoj ali kasnije mozda i jest. Ipak igrao je za BiH. Osim toga ja bih nepovezanost Bosnjaka sa BiH nazvao problemom Bosnjaka a ne Srba i Hrvata koji pokazuju ljubav i prema svom narodu a ne samo drzavi.
Pa to ti je tribalisticki mentalitet koji vlada ovom regionom, umjesto da su drzave drzave njenih gradjana, svi gledaju na drzave kao da pripadaju jednom 'narodu' a ne ljudima koji zive u njoj.

Mislim krajnije da je neukusno i sebicno da prihvatis poziv drzave za koju ne zelis da igras zbog licnog interesa, sto je slucaj i sa ovim Danilovicem. Otvoreno po portalima govori kako je Srbija broj jedan a jos uvijek igra za BiH :facepalm:, ne samo sto uzima mjesto nekom drugom igracu koji sanja dres BiH vec i mi placamo njegov razvoj da bi kao zavrsen produkt mogao igrati za susjede.
Izjave kao ova koje je kako kazu dao Danilovic jesu van pameti i takve momke ja nikad ne bih pozelio u reprezentaciji BiH. Pogotovu sto su u BiH rodjeni.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 31 maj 2018, 22:02

Izvakana je prica o tom nacionalnom naboju u repci. Ja stojim iza toga od kako je u prvih 11 vecina Bosnjaka da mi igramo dobro. Taj trend je poceo od papetove ere kad je u prvih 11 cini mi se bio samo Miske i mozda papac. Ovo ostalo sad da ima sansu da ode komsijama otislo bi. Ima i toga da su pojedinci(Vranjes, Sunjic, Milicevic, pa.i ovaj nastic skontali da se mogu prodati preko repke pa igraju stvarno dobro). Uglavnom to je tako i to ne moze niko promjeniti
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 31 maj 2018, 22:24

jedina stvar koja bi nekog takvog mogla zadrzati jeste da se od najmladje selekcije stvori neko drugarstvo izmedju igraca, ili da mu je mrsko dokazivati se tamo opet
Zarathustra

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 22:44

Mislim da mlade reprezentacije grade prijateljstvo medju igracima ali one nisu onaj pravi temelj za uzimanje najboljih Hrvata i Srba iz BiH u domacu seniorsku selekciju. Na zalost jedini moguci nacin je totalno propao i za to su krivi sami domaci Bosnjacki nogometni strucnjaci.
Dva najbolja BiH tima bi morali pronaci mogucnost da prvo kupe najbolju struku u BiH pa onda i najbolje mlade igrace. Tek kada Sarajevo i Zeljo budu u mogucnosti da kupe najbolje mlade igrace Sirokog, Zrinjskog, Borca ili Radnika ta ce djeca igrati za BiH. Dobra struka bi bila u mogucnosti i "ukrast" na vrijeme djecu iz Sandzaka da se kasnije nema problema sa papirima. Posto zadnjih godina i Siroki a da ne govorim Zrinjski ima puno bolju struku lako je vidljivo da Sarajevski klubovi nisu u stanju kupiti Pecu iz Veleza a kako ce onda Menala iz Sirokog. Dok to Musemic prepozna za njih zna i trener Slaven Belupa. U ovom grmu lezi zec. Sipak bi Cimirot bio nas da je ostao u Leotaru. Igranje u Sarajevu mjenja percepciju te djece prema BiH. Ali mi smo postali ko i ostali. Ne trazimo rjesenje vec postajemo dio problema kao i drugi.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 maj 2018, 22:46

esprit24 je napisao/la:Izvakana je prica o tom nacionalnom naboju u repci. Ja stojim iza toga od kako je u prvih 11 vecina Bosnjaka da mi igramo dobro. Taj trend je poceo od papetove ere kad je u prvih 11 cini mi se bio samo Miske i mozda papac. Ovo ostalo sad da ima sansu da ode komsijama otislo bi. Ima i toga da su pojedinci(Vranjes, Sunjic, Milicevic, pa.i ovaj nastic skontali da se mogu prodati preko repke pa igraju stvarno dobro). Uglavnom to je tako i to ne moze niko promjeniti
Ma bola, ne bih dao nijednom Srbinu ni Hrvatu da igra za nas. Ko im yebe mater. Sve je čisti interes. Taman igrali sa igračima iz PLBiH ne bih im dao da grade karijeru preko našeg dresa. Ovu državu jedino većinski mi volimo i ona je garant našeg opstanka a oni su degradirajući element i separatisti.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 22:58

zizu1991 je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Izvakana je prica o tom nacionalnom naboju u repci. Ja stojim iza toga od kako je u prvih 11 vecina Bosnjaka da mi igramo dobro. Taj trend je poceo od papetove ere kad je u prvih 11 cini mi se bio samo Miske i mozda papac. Ovo ostalo sad da ima sansu da ode komsijama otislo bi. Ima i toga da su pojedinci(Vranjes, Sunjic, Milicevic, pa.i ovaj nastic skontali da se mogu prodati preko repke pa igraju stvarno dobro). Uglavnom to je tako i to ne moze niko promjeniti
Ma bola, ne bih dao nijednom Srbinu ni Hrvatu da igra za nas. Ko im yebe mater. Sve je čisti interes. Taman igrali sa igračima iz PLBiH ne bih im dao da grade karijeru preko našeg dresa. Ovu državu jedino većinski mi volimo i ona je garant našeg opstanka a oni su degradirajući element i separatisti.
A sta cemo Zizou sa Turskim,Slovenskim,Hrvatskim Bosnjacima kosarkasima? Seferovicem, Ibrahimovicem, Halilovicem, Srnom, Ljajicem...
Puno je vise kvalitetnih Bosnjaka otislo igrati za druge selekcije nego Hrvata i Srba rodjenih u BiH.
Pa nasi smokljani nisu u stanju selekcionirati sportase u Pazaru koji zivi za BiH kao i Banja Luka za Srbiju. Nesposobnjakovicima je svako ziv kriv a u sustini smo sami sebi krivi. Kako optuzivati Bogdanovica a ne Biberovica i slicne.
Tu djecu treba uciti da razbiju stereotipe i zavole BiH. Mihojevic i Cimirot igraju za BiH jer su na vrijeme dovedeni u Sarajevo. To je jedini pravi put. Ali za to treba znati i imati mozga. Toga u nas nikad nije bilo viska.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 31 maj 2018, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 31 maj 2018, 23:02

Smrdi vam prica :puke:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 maj 2018, 23:08

dubrovnik je napisao/la:A sta cemo Zizou sa Turskim,Slovenskim,Hrvatskim Bosnjacima kosarkasima? Seferovicem, Ibrahimovicem, Halilovicem, Srnom, Ljajicem...
Puno je vise kvalitetnih Bosnjaka otislo igrati za druge selekcije nego Hrvata i Srba rodjenih u BiH.
Pa nasi smokljani nisu u stanju selekcionirati sportase u Pazaru koji zivi za BiH kao i Banja Luka za Srbiju. Nesposobnjakovicima je svako ziv kriv a u sustini smo sami sebi krivi. Kako optuzivati Bogdanovica a ne Biberovica i slicne.
Tu djecu treba uciti da razbiju stereotipe i zavole BiH. Mihojevic i Cimirot igraju za BiH jer su na vrijeme dovedeni u Sarajevo. To je jedini pravi put. Ali za to treba znati i imati mozga. Toga u nas nikad nije bilo viska.
Ne igraju Mihojević i Cimirot za nas zbog adekvatne selekcije, nego jer nemaju mjesta u Srbiji.
Bošnjaci koji igraju za druge selekcije uz malo više ozbiljnosti su mogli biti naši, slažem se. Par njih. Ne svaki. Agitacija nije ključna u svemu tome. Nedostatak odlučnosti, lični interesi i nedostatak mozga nisu glavni razlog zašto oni ne igraju za nas.

Svaki sport ima svoj poslovni i lični interes. Svako bira svoj put. Računica je jasna po tom pitanju i spin na račun naše nesposobnosti nije tema ove diskusije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 31 maj 2018, 23:10

dubrovnik je napisao/la:Mislim da mlade reprezentacije grade prijateljstvo medju igracima ali one nisu onaj pravi temelj za uzimanje najboljih Hrvata i Srba iz BiH u domacu seniorsku selekciju. Na zalost jedini moguci nacin je totalno propao i za to su krivi sami domaci Bosnjacki nogometni strucnjaci.
Dva najbolja BiH tima bi morali pronaci mogucnost da prvo kupe najbolju struku u BiH pa onda i najbolje mlade igrace. Tek kada Sarajevo i Zeljo budu u mogucnosti da kupe najbolje mlade igrace Sirokog, Zrinjskog, Borca ili Radnika ta ce djeca igrati za BiH. Dobra struka bi bila u mogucnosti i "ukrast" na vrijeme djecu iz Sandzaka da se kasnije nema problema sa papirima. Posto zadnjih godina i Siroki a da ne govorim Zrinjski ima puno bolju struku lako je vidljivo da Sarajevski klubovi nisu u stanju kupiti Pecu iz Veleza a kako ce onda Menala iz Sirokog. Dok to Musemic prepozna za njih zna i trener Slaven Belupa. U ovom grmu lezi zec. Sipak bi Cimirot bio nas da je ostao u Leotaru. Igranje u Sarajevu mjenja percepciju te djece prema BiH. Ali mi smo postali ko i ostali. Ne trazimo rjesenje vec postajemo dio problema kao i drugi.
bravo ,ovo je ipak najbitnije. potrebno nam je da lobi zelje i sarajeva naraste na nivo dinamo-hajduk partizan -zvezda, ali da to nisu samo jugonostalgicarske price vec neki plasman u evorpu i slicno.
prmijetio sam da sarajevo sa akademijom radi na tome polahko, ima djece iz trebinja i okoline koja su danas u akademiji, vec im se to isplatilo preko cimirota i mihojevica pa ce valjda pojacati rad na tome , a i sama djeca kada vide njihov uspjeh imaju motiv vise.
zeljinu skolu pratio nisam osim ove omladinske lige prvaka ,i mislim da trenutno imaju jaci lobi i rezultate u drzavi, pocevsi od rada na grbavici gdje ce uskoro mnogi pozeljeti da igraju i dodju na utakmicu.

ubijedjen sam da bi neki plasman u evropu mnogo toga promijenio sto se nase lige tice, svijesti i interesovanja o domacem fudbalu a time i novac, potrebni su transferi, pozivi u reprezentaciju , da djeca shvate da ima svrhe baviti se fudbalom i ovdje
Zarathustra

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 31 maj 2018, 23:13

dubrovnik je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:
A sta cemo Zizou sa Turskim,Slovenskim,Hrvatskim Bosnjacima kosarkasima? Seferovicem, Ibrahimovicem, Halilovicem, Srnom, Ljajicem...
Seferovic, Ibrahimovic, Halilovic, Srna i Ljajic su rodjeni i odrasli izvan BiH, nije bas da su 'otisli' igrati za druge selekcije...

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 31 maj 2018, 23:15

dubrovnik je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Meni vise iznenadi od ove izjave to sto su neki ljudi kao sokirani ovim sta je izjavio Danilovic. To je realnost danasnje BiH - prodite sad kroz manji entitet, Srednju Bosnu ili zapadnu Hercegovinu za vrijeme svjetskog prvenstva i sve ce ti biti jasno. Tamo se o tome uopste ne razmislja vec se jednostavno podrazumijeva da sanjas dres Orlova ili Vatrenih.

Pa jedan Toni Sunjic je po Mostaru nosio dres hrvatske reprezentacije.
Neka on nosi dres Hrvatske dok igra za BiH seniore.
Po nicemu nije nenormalno da npr. Menalo navija za Hrvatsku do momenta kada ista ne igra protiv BiH tj. protiv njega samog. Da je suprotno ne bi bio normalan.
Pa jedan Srna koji je bio kapetan Hrvatske i svim srcem igrao za nju ni jedan put nije izasao iz svla.
To onaj Srna sto je sinu nadio ime Karlo?? :puke:
mogao je bar neko medjunarodno, neutralno...ima ih koliko hoces za probrat....ovako ili karlo ili franjo isti k.rac.
time je sve reko o sebi i koliko drzi do rahmetli oca

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 23:27

Vucevich je napisao/la: Seferovic, Ibrahimovic, Halilovic, Srna i Ljajic su rodjeni i odrasli izvan BiH, nije bas da su 'otisli' igrati za druge selekcije...
Pa naravno da su rodjeni vani. Zar i ovi nasi tipa Danilovic nisu rodjeni vani u odnosu na reprezentacije koje preferiraju? Mene buni veliki broj igraca Zvezde, Vojvodine, Partizana cak i OFK Beograd u najmladjim selekcijama reprezentacije u zadnjih par godina. Znaci da ti klubovi prate ekipe u RS-u vec od najmladjih uzrasta i tu djecu kupe u omladinske pogone svojih momcadi. Pa Krunic o kojem toliko pisemo u zadnje vrijeme nije uopce igrao profesionalni nogomet u BiH. Nisam siguran niti da je Nastic. Nije tome kriv niko nego strucnjaci " velikih" klubova u BiH.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 31 maj 2018, 23:30

dubrovnik je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Seferovic, Ibrahimovic, Halilovic, Srna i Ljajic su rodjeni i odrasli izvan BiH, nije bas da su 'otisli' igrati za druge selekcije...
Pa naravno da su rodjeni vani. Zar i ovi nasi tipa Danilovic nisu rodjeni vani u odnosu na reprezentacije koje preferiraju? Mene buni veliki broj igraca Zvezde, Vojvodine, Partizana cak i OFK Beograd u najmladjim selekcijama reprezentacije u zadnjih par godina. Znaci da ti klubovi prate ekipe u RS-u vec od najmladjih uzrasta i tu djecu kupe u omladinske pogone svojih momcadi. Pa Krunic o kojem toliko pisemo u zadnje vrijeme nije uopce igrao profesionalni nogomet u BiH. Nisam siguran niti da je Nastic. Nije tome kriv niko nego strucnjaci " velikih" klubova u BiH.
:crazy:

Malo je drugacije kad si imigrant prve ili druge generacije u nekoj drugoj drzavi poput Seferovica nego kad si dio konstituitivnog naroda u jednoj drzavi u kojem si stotinama godina. Najgora uporedba ikada.

Mi nismo nikako izgubili Seferovica ili Ibrahimovica, oni igraju za drzave u kojima su rodjeni i odrasli, kako i treba biti.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 31 maj 2018, 23:48

Vucevich je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
:crazy:

Malo je drugacije kad si imigrant prve ili druge generacije u nekoj drugoj drzavi poput Seferovica nego kad si dio konstituitivnog naroda u jednoj drzavi u kojem si stotinama godina. Najgora uporedba ikada.

Mi nismo nikako izgubili Seferovica ili Ibrahimovica, oni igraju za drzave u kojima su rodjeni i odrasli, kako i treba biti.
Tesko je to gledati na taj nacin. Bregovic je npr. onda Zagorac jer mu je stari otamo doselio u Sarajevo. Ovo sto ti govoris bi bilo najispravnije. Ali ne funkcionira na taj nacin hebi ga. Nogomet je osim ljubavi za dres i veliki posao. Bolji status nekih reprezentacija daje vise mogucnosti pa igraci biraju ako mogu. Jos kad je drzava BiH u pitanju sve je jos zacinjeno i nacionalizmom. Amaterizam u BiH i potice takve stvari. Ne znam koliko je istina ali se pisalo i da su Ibrahimovicu rekli da imaju 100 takvih. U sustini nek igra tko gdje zeli. Sta mi tu mozemo.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 01 jun 2018, 00:58

Svako ko živi u RS-u svjestan je ovih tvojih riječi.
Jednostavno takva nam je država, u 95% slučajeva Bošnjaci navijaju za reprezentaciju i to je to.
NE MOŽEMO ništa na silu, ko neće da navija ne mora, ali nemoj onda da pričaju kako je reprezentacija samo bošnjačka.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.