Dobro je da si shvatio gdje sam ja rodjen sto uopce nije poanta samo jos moras shvatiti i gdje je npr. Menalo rodjen.Vucevich je napisao/la:Nisi uopste razumio poentu. Inace smo shvatili da si iz Dubrovnika, ne moras to ponavljati u svakom postu.dubrovnik je napisao/la: Pa dobro kad je bez veze Vuce. Ovakvim tvojim misljenjem ti meni otimas reprezentaciju BiH.
Znaci moj sin ili ja rodjenjem i zivotom u Dubrovniku ne smijem navijat za BiH. Oprosti ali to je meni morbidno. Zasto ja ne bih smio obuci dres BiH kada dodjem za nju navijati? U isto vrijeme zasto ne smijem navijati za Hrvatsku kada igra protiv Njemacke? Ne razumijem uopce ovakve tvrdnje.
Drugacija i neuporedljiva situacija. Kao prvo nisi reprezentativac BiH. Ja sam rodjen i zivim u inostranstvu i pratim drzavu u kojoj zivim kada god igra, ali kada bih dobio poziv da igram za ovu drzavu sigurno ne bih po gradu nosio dres BiH, to je neprofesionalno i nema nigdje osim u BiH. Nisam do sad vidio kako Ozil nosi dres Turske po njemackim gradovima.
Osim toga moras shvatiti i da ce svaki Srbin i Hrvat voljeti dres Srbije i Hrvatske ili Bosnjak gdje got da je rodjen Bosne. Kad ovaj drugi dio shvatis moci ces i suditi drugima. I Ozil je prije neki dan u Njemackoj prozivan jer se grlio sa Erdoganom.
Svi smo mi od krvi i mesa.
PS Naravno da se aktivno navijanje protiv BiH ne moze oprostiti ali dres Hrvatske nije aktivno navijanje protiv BiH osim kada jedna igraju protiv druge.