FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

nidjo_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la nidjo_barca » 26 sep 2010, 00:14

amerosm je napisao/la:Ne bi volio biti u kozi Davida Ville, da su Baskijci uspjeli izjednaciti. Mislim da bi ga svi razapeli. On mora shvatiti da je klub iznad igraca, i njegovih budalastina u glavi. Takodjer da se desilo to izjednacenje (hvala Bogu pa nije) takodjer bi i Pep snosio dio krivice (i ako sam ga uvijek, pa nekad cak i jedini ovdje branio). Dva gola prednosti ti je nesta najgore sto se moze desiti u fudbalu, a on je izveo dva kljucna igraca kada se utakmica trebala privesti kraju. Razumjem ja njegovu zelju da se i tim mladim igracima pruzi prilika, ali isto tako treba imati na umu da oni ne mogu sami bez nekog iskusnog i kvalitetnog igraca u veznom redu. Prosle godine na ovakvim utakmicama smo prosipali bodove sada se iste rutinski uz malo uzbudjenja privode kraju. Kao sto neko napisah, dok se Real "muci" kod anonimusa, Barca polahko odradjuje kvalitetno sva teza gostovanja.
Slazem se,nije trebao izvesti obojicu(Xavia i Iniestu) vec samo jednog,jer ipak,ostalo je bilo jos 10 minuta do kraja,sta znas sta se moze desiti.Eto,imali su cak i priliku za izjednacenje nakon sto su svi otisli i 16terac Barce,a golman uputio loptu.

A ovo za Villu sam vec napisao,jbg,nervozan je malo bio zbog svih promasaja,imao je 3-4 stvarno dobre situacije,ali nema veze,samo polako.Nadam se da nece biti vise od 1 utakmice kazne.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 26 sep 2010, 00:16

sta je uradio villa a sta amorobieta, nisam upucen?

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 sep 2010, 00:19

Wolverine je napisao/la:sta je uradio villa a sta amorobieta, nisam upucen?
Ma Villa zakacio po licu rukom nekog igraca,a Amorebieta s ledja s dvije noge Iniesti uklizao.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 sep 2010, 00:19

[youtube][/youtube]
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 sep 2010, 00:26

slika

Blaugrana

Mes Que Un Club

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 26 sep 2010, 00:29

Realno za opasnu igru i igu sa nmjerom da se polomi igrac daje se crveni karton, a onaj klizeci za dlaku je izbjegao Iniesta, tacnije nije izbjegao start jer ga je ovaj pokupio ali sekunda je flila da ga opali po zglobu a da ga je opali u onom polozaju povreda Messia bi bila bukvalno smjesna ali otom-potom, Villa isto zsluzeno dobio crveni, jest da ga je onaj u duelu malo izudarao pa mu ovaj ond vratio ali jbg, crveni zasluzeno :D

Kako je ono igrao onaj real iz onog madrida???
Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 sep 2010, 00:32

" Kako je ono igrao onaj real iz onog madrida??? "
igrao kao ona kita s one planine Bjelasnice :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 26 sep 2010, 00:34

oj premro sam kad su smanjili pa kad je golman ispuvacao loptu u barcin sesnesterac,al dobro se zavrsi.na kraju prava kontra sjela i buskets rjesi pitanje pobjednika i sprijeci da ja prije vremena osjedim...
sve u svemu zasluzena pobjeda,opet lopta non stop kod barce,uvjek napadi i tak to,,i ne smije se vise desavati da se ovako bas propisno ispromasivamo...
i ja ni ja nevidi zbog cega vilja dobi crveni... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

blaugrana1899
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana1899 » 26 sep 2010, 00:37

dobra utakmica barce mada je preostro sudija zvekno onaj crveni po meni ono je za zuti , villa glupan isfrustriran napravi glupost pocinje se barca ibez messija uigravat da ne iga i duze nebi bio problem ;)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 sep 2010, 01:23

blaugrana1899 je napisao/la:dobra utakmica barce mada je preostro sudija zvekno onaj crveni po meni ono je za zuti , villa glupan isfrustriran napravi glupost pocinje se barca ibez messija uigravat da ne iga i duze nebi bio problem ;)
jos kad se monstrum vrati :D - al eto oni imaju Higuaina ko sto brnjo vjeruje :mrgreen:
Ma mi imamo Higuaina kod njih hehehehehhehehehehhe
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 26 sep 2010, 10:04

Barcelona primi gol,jel im je slaba nesto zavrsnica,i onda ako ne mogu na pocetku da daju gol,onda i stoperi i bekovi idu napred da pomognu Napadu(vise bekovi nego stoperi) i onda se otvori prostor za zavrsnicu! manje od gola po mecu je dobro.Al to zavisi i od stila fudbala,eto vidis Real,Primili 1 gol samo al zato treba da se desu cudo da daju vise od gol po tekmi,I jos uni imaju mnogo laksi raspored do el clasica(mnoooooooooogo) od nas,mi sad igramo sa,mallorcom,pa sa valenciom,pa getafe,pa villareal,a oni sa deportvivom i ostalim drustvom! :D :D :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 26 sep 2010, 11:15

bparena je napisao/la:
blaugrana1899 je napisao/la:dobra utakmica barce mada je preostro sudija zvekno onaj crveni po meni ono je za zuti , villa glupan isfrustriran napravi glupost pocinje se barca ibez messija uigravat da ne iga i duze nebi bio problem ;)
jos kad se monstrum vrati :D - al eto oni imaju Higuaina ko sto brnjo vjeruje :mrgreen:
Ma mi imamo Higuaina kod njih hehehehehhehehehehhe
imaju i oni villu kod nas.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 sep 2010, 12:17

Svi su svjesni da je ovo bilo jedno tesko gostovanje gdje veliki pritisak dolazi od navijaca.Ali predobra igra je bila,prakticno svaki napad,sansa za gol.Koliko samo promasenih sansi,nevjerovatno.

I Guardiola je rekao nakon utakmice bas ono sto sam i ja mislio.Prosla utakmica protiv Sportinga,predprosla protiv Atl.Madrida i sinoc protiv Athletica,sve se to trebalo ranije rijesiti,ne da strepimo do kraja.Ali dobro,ovo me i raduje u jednu ruku,jer vazna je dobra igra i da se stvaraju prilike,a gol ce se vec nekako zabiti.

Blaugrana

Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 sep 2010, 12:18

:mrgreen: :mrgreen: ma nemaju - cini ti se to ... Villa je proslu presudio ;)

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 26 sep 2010, 19:15

Izgleda da bez Messija Barca igra bolje, statisticki :mrgreen: . Dvije utakmice, dvije pobjede.
Ali neka se on vrati sto prije. :D
mes que un club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 sep 2010, 12:32

Odlicna igra protiv Bilbaoa, jos jedno tesko gostovanje uspjesno zavrseno, steta zbog onog glupog poraza od Herculesa, mogli smo imati perfektan pocetak sezone, al ajd, dobro je i ovako. I dalje smo mnogo jaki, a Real pokazuje slabosti, sto znaci da je titula najvjerovatnije opet nasa. Pokazalo se da mozemo odiograti odlicno i pobjedjivati i bez Messija. Vilja se jos nije ustelio golgeterski, al po meni vaznije je to da se on odlicno uklopio u ekipu, golovi ce doci, nece jos dugo fulati. Sto se tice odbrane, istina je da primamo golove. al ne moze se reci ni da lose igramo odbranu, vise nekako nesretno se sve desi, eto ona stativa Bilboao kad su realno trebali dati gol, nekakvih 5 sretnih odbijanja i ljudi dodju u priliku, vise je ono peh nego losa igra jbg, isto tako i od Herculesa smo dobili gol.

U nastavku sezone imamo sad u srijedu gostovanje Rubinu, po meni i bod bio taman, jer onda kasnije igramo dvije tekme protiv Kopenhagena i tu bi trebali rijesiti prolaska grupe, dobijemo li Rubina onda se moze desiti da sve rijesimo u prva cetiri kola, a zadnje dvije utakmice da budu za postedu glavnih igraca, i za stelenje i samopouzdanje novih igraca, sto ne bi bilo lose. Poraz od Rubina mislim da je nemoguc.

Sledeceg vikenda kuci cekamo Majorku, bez Vilje i mozda bez Messija, al i to bi nekako trebali dobiti pa onda slijedi pauza zbog reprezentacija, a poslije toga i domace utakmice protiv Valencije i Sevilje, al tada ce biti u kadru i Messi i Villja, i valjda nece biti problema.

Mislim da Pep ne bi trebao rizikovati s Messijem sve tamo do Valencije, najbitnije je da se on dobro oporavi i odmori, a valjda ga nece forsirati ni argentinski selektor. Kad se vrati Messi, bice zeljan igre i golova, a kad je takav, onda je zvijer.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 sep 2010, 14:16

Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 sep 2010, 14:32

Messi ce biti spreman za Mallorcu vjerovatno,evo i sad za Kazan je krenuo sa ekipom,vjerovatno nece poceti utakmicu ali mozda dobije koji minut...dok protiv Mallorce ja ga ocekujem od pocetka

Igrači Barcelone na putu za Kazan! Valdés, Pinto, Dani Alves, Piqué, Puyol, Xavi, David Villa, A. Iniesta, Bojan, Messi, Jeffren, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro, Milito, Maxwell, Abidal i Thiago

Nema Adriana koji je dobio neku laksu povredu u nedelju
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 sep 2010, 16:54

Ništa od Mascha, samo sjedi na klupi. Bolje da je ostao :P
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 27 sep 2010, 17:10

Carlo je napisao/la:Ništa od Mascha, samo sjedi na klupi. Bolje da je ostao :P
Ma nije - klupa u Barsi je trenutno 2x bolja od prve postave Redsa koji su me pravo razocarali :cry:
Daleko je to od Liverpoola kakav je nekad bio. Jos kad Tores dodze u Barsu u januaru, bit ce jos veci belaj izabrat najbolju 11-oricu blaugrane...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.