FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la sloboda72 » 28 maj 2018, 20:20

...........................................Junak Sloge u pobjedi protiv Igmana

.....Kojić: Svi su protiv nas zbog čovjeka koji ulaže svoj novac u sport

- Slavilo se jučer na Otoci kada je Igman poveo 2:0 protiv Sloge u Simin Hanu. Olimpik je u tom trenutku bio novi lider Prve lige FBiH, te se činilo da će Sloga titulu ispustiti protiv tima koji se bori za ostanak u ligi.

S. Mlaćo
28.05.18. 10:50

slika

- Domaći su ipak postigli pet pogodaka, a čak tri je postigao stoper Jovo Kojić. Prvi je to njegov hat trick u karijeri, ali vjerovatno i najvažniji.
"Nesretno smo primili ta prva dva gola, Igman nam je dva puta prešao cenar. Uspjeli smo se vratiti do poluvremena jednim pogotkom, a na pauzi smo smo razgovarali i jasno kazali sebi da smo bolja ekipa. Što se tiče mojih pogodaka, naravno da mi je prvi hat trick. Imao sam dosta sreće, htio me gol, lopta su da kažem same padale na glavu", kazao je junak Sloge za SportSport.ba.
Vjeruje da će u Živinicama Sloga upisati tri boda i proslaviti naslov prvaka.
"To su naše komšije, ja vjeruem u pobjedu. Idemo tamo da odigramo dobru utakmicu i na kraju slavimo titulu prvaka".
Vrlo često je Sloga na meti kritika, najviše konkurenata, a tako je bilo u subotu poslije utakmice sa Igmanom. Mišljenja su da Igman nije mogao izvući bodove iz Simin Hana, a Kojić je dao komentar i na te priče.
"Iskreno, ne obazirem se na to. Normalno je da pričaju, svi su protiv nas, vjerovatnog zbog jednog čovjeka. On ulaže svoje novac daje sve od sebe i to je vjerovatno razlog. Na njima je da pričaju, naše da uđemo u Premijer ligu. Pokazali smo svima da smo najbolja ekipa u ligi".
Kojić je na kraju razgovora istakao nadu da će Sloga i u Premijer ligi biti respektabilna momčad te uz par pojačanja boriti se za sami vrh tabele.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Ja volim FK Tuzla City

Fuad96
Kontakt:

Post Postao/la Fuad96 » 29 maj 2018, 15:16

MENI JE VEOMA DRAGO STO CE SLOGA UCI U PREMIJER LIGU IZ RAZLOGA STO CE TUZLA IMATI 2 PREDSTAVNIKA KAO I SARAJEVO DOSTA JE VISE TIH SARAJLIJICA STO SE UZDIZU SAD NEK TUZLA SE DIGNE!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 maj 2018, 17:31

Fuad96 je napisao/la:MENI JE VEOMA DRAGO STO CE SLOGA UCI U PREMIJER LIGU IZ RAZLOGA STO CE TUZLA IMATI 2 PREDSTAVNIKA KAO I SARAJEVO DOSTA JE VISE TIH SARAJLIJICA STO SE UZDIZU SAD NEK TUZLA SE DIGNE!
Sloga nije Tuzlanski klub...ljudi kojima je Tuzla sve dala u zivotu,ta mladez mrzi Tuzlu iz dna duse...Oni su se javno deklarisali kao podrinjski klub,i ucinicemo sve da taj klub ili vrati se u rupu iz koje je izgmizao,ili preseli iz Tuzle...
Azmir Husic nije vise dobrodosao na Tusanj.....Zahvalan sam zbog proslosti,jer spasio je klub gasenja,ali ogorcen zbog trenutnih desavanja....njegov eksperiment sa Slogom nece dugo ziviti u Tuzli......
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

slogash

Post Postao/la slogash » 29 maj 2018, 17:53

Simin Han je u Tuzli,Sloga je tuzlanski klub.
Sloga je osnovana 1955. godine na podrucju Tuzle ,a ne podrinja.
To sto Slobodasi mrze Azmira,covjeka koji je spasio klub od gasenja,to je vasa stvar.
Niko nikog ne tjera u Tuzli da voli Slogu,svi mi znamo vrlo dobro sta je i ko je i sta znaci Sloboda u Tuzli,ali reci da Sloga nije Tuzlanski klub je poprilicno glupo.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 maj 2018, 18:16

Azmir Husic je pokazao pravo lice i koliko je prgav covjek.
On nikada vise nece biti dobro dosao niti na Tusanj niti u Tuzli...Moras biti svjestan da ce igranje Sloge na Tusnju vremenom postati kako za klub tako i za njega licno i njegovu porodicu dzehenem....
Lagao je za mnoge stvari....Ako toliko voli Slobodu a hvali se stadionima od 50 miliona sto je nije uzeo privatizovao i izvukao iz gliba.Dze vam je taj stadion sto ne odyebete od tusnja. ..
Za samo 15 miliona km mozes napraviti stadion 4 kategorije sa kapacitetom do 10 000 mjesta....Tuzli i ne treba veci.....znaci stadion i klub 20 mil....I evropa titule transferi......
Ne on laze i vise nego je tezak...
Nema farbe da njega ofarbaju...Pa bum u politiku. .
Nema veze njegova stvar ima pravo i sam se deklarisem kao Bosnjak i mrzim sdp iako nisam politicki stranacki aktivan ali zasto je onda pricao ko ga vukao za jezik....
Ovo sto on radi i ovaj inat koji tjera na ustrb Slobode nece dobro zavrsiti. ...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 29 maj 2018, 19:52

Brcanskamalta je napisao/la:
Fuad96 je napisao/la:MENI JE VEOMA DRAGO STO CE SLOGA UCI U PREMIJER LIGU IZ RAZLOGA STO CE TUZLA IMATI 2 PREDSTAVNIKA KAO I SARAJEVO DOSTA JE VISE TIH SARAJLIJICA STO SE UZDIZU SAD NEK TUZLA SE DIGNE!
Sloga nije Tuzlanski klub...ljudi kojima je Tuzla sve dala u zivotu,ta mladez mrzi Tuzlu iz dna duse...Oni su se javno deklarisali kao podrinjski klub,i ucinicemo sve da taj klub ili vrati se u rupu iz koje je izgmizao,ili preseli iz Tuzle...
Azmir Husic nije vise dobrodosao na Tusanj.....Zahvalan sam zbog proslosti,jer spasio je klub gasenja,ali ogorcen zbog trenutnih desavanja....njegov eksperiment sa Slogom nece dugo ziviti u Tuzli......
Griješiš brate moj, daleko od toga da ta mladež mrzi Tuzlu, to su pojedinci. Za te pojedince se hvataju crveni iz Slobodinih redova kojima smeta desno orjentiran klub. Mnogo časnih ljudi prati Slogu, na stadionu je najveći broj onih koji su ga pratili i u drugoj kantonalnoj. Ne može Simin Han dati više publike ni da želi. Ljudima je drago gledati kako pred njihovim kućama nastaje premijerligaš, kojeg su oni gledali u blatu kantonalnih liga. Imaš i one kojima je preko glave korupcije, interesa u Slobodi, droge i "jogeta" na tribini, pa sad jedu kospe u Simin Hanu uživajući u pozitivi za promjenu. Nema tu bola' ljubavi, sve je to samo lijepa priča.

Naravno da se deklariše kao podrinjski klub, čudno bi bilo da je drugačije s obzirom na strukturu stanovništva u Simin Hanu. Treba proći najmanje dvije-tri generacije da se asimilira populacija, pogotovo ako je getoizirana kao u Simin Hanu. Dodaj tome odbojnost "mrtve čaršije" prema svima ostalima, asimilacija će trajati još duže.

Eksperiment ? Zavisi kako ko na sve ovo gleda. U očima prosječnog žitelja Simin Hana on je čovjek koji je napravio nešto u ovom naselju. Naselje koje je grad davno otpisao, u koje ne ulaže ništa. Nikad Azmir nije odbio čovjeka koji mu je došao na vrata i tražio pomoć, posao, bilo šta, da li ga znao ili ne. Ljudi to cijene i pamte, to je poveznica.

Ložite se bezveze, kao kad bi u Sarajevu mrzili Olimpik, u Beogradu Čukarički. Smiješna situacija, na niskim granama ste našli neprijatelje.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 maj 2018, 21:23

VolimTz je napisao/la:Ložite se bezveze, kao kad bi u Sarajevu mrzili Olimpik, u Beogradu Čukarički. Smiješna situacija, na niskim granama ste našli neprijatelje.
Prvo rivalstvo, i da nebi bilo losih odnosa, prirodno je da kad tad se pojavi. A Zeljo nas mrzi haman vise od Sarajeva, Slobode, Celika itd. ukupno.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 29 maj 2018, 21:29

Mokroguz je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:Ložite se bezveze, kao kad bi u Sarajevu mrzili Olimpik, u Beogradu Čukarički. Smiješna situacija, na niskim granama ste našli neprijatelje.
Prvo rivalstvo, i da nebi bilo losih odnosa, prirodno je da kad tad se pojavi. A Zeljo nas mrzi haman vise od Sarajeva, Slobode, Celika itd. ukupno.
Sto bi vas mrzili kad su imali sigurnih 6 bodova svake sszone

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 maj 2018, 21:48

firefirefirely je napisao/la:Sto bi vas mrzili kad su imali sigurnih 6 bodova svake sszone
Pitaj njih.
Njihov covjek na sjedistu gradonacelnika Novog Grada izdvojio sav novac budzeta sto je bio namijenjen za sport i poslao Zelji, pa izdvojio jos para da kupi Zelji stolice, nama nista, sta vise tjerali su nas iz opstine pa je onda uslijedilo ono seljakanje po Gorazdu, Tuzli. Kad je Zeljo bio u krizi oko 2015-e godine nesta tako, pred zimu smo trebali igrati protiv njih, Gracic rece nece pustiti da nam igraci izidju na teren ako Zeljini ne izidju da bi pokazali dobru volju, onda 1-2 godine poslije toga ista situacija se desava samo na drugoj strani, igraci nam strajkovali zbog neisplacenih plata, Zeljo sljedeci protivnik, nisu nam vratili postovanje, napali nas na temi cak zeljeli nam da se ugasimo, cestitali su klubovima koji "su nas izbacili" prosle sezone(odnosno kad nas neko pobjedi, pisu kao "svaka cast"), redovno su slali psihopatske poruke na nasoj temi u PL-u dok smo bili, ja sam pokusao biti posten prema njima kad je onaj jedan sudija se nagrijesio jedne utakmice na Otoci pa me izvrijedjali svakako, jedno vrijeme se sjecam govorili su(kad su nas dvojica Vitezana napali kad smo se borili za opstanak) da se nadaju da cemo bukvalno umrijeti od neke nesrece, mislim stvari da se najezis kakvu psihopatsku mrznju su pokazali prema nama u svim segmentima. To "sigurna 6 boda" im nista ne znaci, ocito im nesta smetamo naglo, znam da je iz haman svakog kluba neko ili nekoliko ljudi iz uprave ili strucnog staba prijavljen na forumu pa me ne cudi kad neko iznenada pukne bez objasnjenja, vrte neke svoje lopovluke tamo pa smo im valjda mi smetali i onda dosli vamo da se iskalje.
Mislim da sam samo dvojicu OK navijaca Zelje "sreo" ovdje, MuhamedTM i AnelZ.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 29 maj 2018, 22:03

Opisa krimose i komunjare Slobode :mrgreen:
Mia San Mia

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 maj 2018, 22:11

R32 je napisao/la:Opisa krimose i komunjare Slobode :mrgreen:
Sta ja znam, tada nisam imao pojma sta bi samo vidim dolaze nam neki ljudi na temi da nas ruze. :P

Izvinjavam se Sloginim navijacima na off-topicu.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 29 maj 2018, 22:22

Sarajevska kuhinja na celu sa ratnim profiterom Selimovicem i Dinom Begicem ponovo kuha. Begic obecao da ce krovni Savez pomoci Slavenu da srede stadion za bod protiv nas a Olimpik 300.000 u kesu. Bice zajebato. Samo su zaboravili da su nas mutnim radnjama pokusali zaustaviti u Visokom, Kaknju i Capljini. Nedaj Babuka ratnim profiterima i grobarima naseg fudbala pa nek glava pada.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 maj 2018, 22:25

R32 je napisao/la:Opisa krimose i komunjare Slobode :mrgreen:
Takoe mi smo crveni.Tuzlaci :cool:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 maj 2018, 22:29

Brcanskamalta je napisao/la:
Koliko gluposti na jednom mjestu,preglupo i za sarkazam :cry:
Sloga nije Tuzlanski klub
Entitet-Federacija BiH
Kanton-Tuzlanski
Općina-Grad-Tuzla
Sad nadi jedan izvor koji tvrdi drugacije,inace ces sam sebi prilijepiti etiketu lazova.
ljudi kojima je Tuzla sve dala u zivotu,ta mladez mrzi Tuzlu iz dna duse
Sta je to njima Tuzla dala.Smjestila ih u izbjeglicke kampove a nakon toga ljudi se snalazili kako je ko mogao kao i mi koji smo ovdje.Sta je to meni opstina ili grad dao?Za svojih 29 godina nista.
Oni su se javno deklarisali kao podrinjski klub,i ucinicemo sve da taj klub ili vrati se u rupu iz koje je izgmizao,ili preseli iz Tuzle
Sloga je Tuzlanski klub a i da je podrinjski,vas 20 koliko vas bude na sjeveru ne mozete prasine otresti sa Azmirove obuce.
Naser Oric koji je Podrinjac vam bukvalno reketari pola Tuzle,a ti pricas o nekom istjerivanju :urnebes: Smanji malo dozivljaj,doce ti ova prica do Azmira pa ako covjeku pripukne zivac za pola miliona moze preko noci srediti da vas 20 nezahvalnika za njegovo spasavanje Slobode,jednostavno vas mrak pojede :mrgreen:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 29 maj 2018, 22:33

BosanacGorstak je napisao/la: Sloga je Tuzlanski klub a i da je podrinjski,vas 20 koliko vas bude na sjeveru ne mozete prasine otresti sa Azmirove obuce.
Naser Oric koji je Podrinjac vam bukvalno reketari pola Tuzle,a ti pricas o nekom istjerivanju :urnebes: Smanji malo dozivljaj,doce ti ova prica do Azmira pa ako covjeku pripukne zivac za pola miliona moze preko noci srediti da vas 20 nezahvalnika za njegovo spasavanje Slobode,jednostavno vas mrak pojede :mrgreen:
Deset milja mu treba da kupi sve to kad nastane kriza. Čast pravim momcima, nažalost većina ih je vani.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 maj 2018, 22:34

Medjede,ima samo jedan Problem sa tvojom teorijom.
Ja godinama nisam aktivni clan fukara i ne pripadam sjeveru i "20 velicanstvenih".
I Azmira poznajem licno.....tako da okani se djecijih fora.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 maj 2018, 22:38

Hodi ti pa pojedi mangupe.siso jedna.da mi je saznat ko si gorstaj.
gedze jedne neprilqgodjene.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 maj 2018, 22:41

Brcanskamalta je napisao/la:Azmir Husic je pokazao pravo lice i koliko je prgav covjek.
On nikada vise nece biti dobro dosao niti na Tusanj niti u Tuzli...Moras biti svjestan da ce igranje Sloge na Tusnju vremenom postati kako za klub tako i za njega licno i njegovu porodicu dzehenem....
Lagao je za mnoge stvari....Ako toliko voli Slobodu a hvali se stadionima od 50 miliona sto je nije uzeo privatizovao i izvukao iz gliba.Dze vam je taj stadion sto ne odyebete od tusnja. ..
Za samo 15 miliona km mozes napraviti stadion 4 kategorije sa kapacitetom do 10 000 mjesta....Tuzli i ne treba veci.....znaci stadion i klub 20 mil....I evropa titule transferi......
Ne on laze i vise nego je tezak...
Nema farbe da njega ofarbaju...Pa bum u politiku. .
Nema veze njegova stvar ima pravo i sam se deklarisem kao Bosnjak i mrzim sdp iako nisam politicki stranacki aktivan ali zasto je onda pricao ko ga vukao za jezik....
Ovo sto on radi i ovaj inat koji tjera na ustrb Slobode nece dobro zavrsiti. ...
Azmir je institucija i "baba" gdje god dodje u TZ.Ja ne poznajem ni jednog Tuzlaka koji sa nostalgijom ne prica o njegovom boravku u Slobodi i koji bi sad guzice dao da se ovaj vrati.To je covjek koji je pomogao mnoga udruzenja,mnoge klubove,mnogim ljudima i koji sad naskoro otvara gradjevinsku firmu gdje ce zaposliti mnogo radnika.Mislim da ce i oni moci biti zadovoljni primanjima koja ce imati u firmi. :thumbup:

Covjeku ne zakacaj za porodicu,vec sam ti u postu ranije napisao.To se moze shvatiti kao prijetnja i te baljazgarije ostavi za svoju raju pred kaficom kad se saberete za dva stola i bacite po cugu :kafa:

Sloga kao Tuzlanski klub polaze isto pravo kao i svi drugi kolektivi iz grada na taj stadion.To sto je Sloboda gradonacelnikova omiljena igracka i sto se na Slogi cini nepravda je druga stvar.Sloga kao kolektiv bi osim sto koristi stadion trebala da bude planirana u budzetu grada Tuzle..Ako mislis odgovoriti na ovu stvar da je Sloga privatni klub,ona jest privatni koliko je i Sloboda bila za vrijeme Azmira Husica,pa je grad placao skoro pola miliona pa mozda i vise za klub.

Nije nikakav inat na ustrb Slobode,vi navijaci Slobode jednostavno ne mozete da shvatite da ste otjerali covjeka milionera koji je ulagao u vas klub.Nakon sto je on otisao u drugi klub i poceo ulagati u njega onda je on izdao Slobodu.Vi ste izdali njega,i nista vise niste ni zasluzili osim da budete mackova i fontanina prcija.

On je trebao nakon vaseg tjeranja vratit se u Ameriku i ne uloziti marke vise ni u jedan klub da nebi Slobodi bio inat i da se nebi osjecali uvrijedeno.Ma daj frajeru koga boli za Slobodu,imali ste sansu,niste iskoristili.To sadasnje lajanje na zvijezde ti nece puno pomoci osim sto ce ti povecavati nivo frustracije,koju prati stres,od kojeg nastaju bolesti.Znaci samo sabur i bice to dobro.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 maj 2018, 22:45

VolimTz je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la: Sloga je Tuzlanski klub a i da je podrinjski,vas 20 koliko vas bude na sjeveru ne mozete prasine otresti sa Azmirove obuce.
Deset milja mu treba da kupi sve to kad nastane kriza. Čast pravim momcima, nažalost većina ih je vani.
Ma puno je deset milja.Prodavali se ba za "bambuce",a ovdje glume neke mangupe.. :think:
Pazi ovog @sariela,prava slika navijaca Slobode.. :mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 29 maj 2018, 22:46

Sad bi i ja htio znati ko je ovaj čovjek, svaka čast majstore ! :clap:

Ako Bog da, da nam i Sloboda i Sloga igraju europske kupove. To je naša želja, a oni to ne vide.

EDIT: @gorstak Poznajem ih bolje nego što misle neki ovdje. Puno je tu dobre raje, ali su ih otjerali pojedinci. Isti pojedinci su vazda blokirali svaku ultra ideju koja je bila, otjerali su grad sa tribine. O kantonu da ne pričam.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 29 maj 2018, 22:48, ukupno mijenjano 3 puta.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: mirsonetz, Taree i 25 gostiju.