FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

tobaccos
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la tobaccos » 28 maj 2018, 16:44

Lillard je napisao/la:
arles Puyol: ''Kako komentiram moju čestitku Madridu nakon osvajanja Lige prvaka? Bio sam ljut na cjelokupnu situaciju oko ispadanja Barcelone, posebno zato jer znam da smo mi bolja ekipa od njih. Znam koliko je klub opsjednut osvajanjem svakoga trofeja, ali moramo se usredotočiti na prioritete.''

''Budimo realni, Kup kralja je najmanje bitan trofej. Nemojte me shvatiti krivo, volio sam igrati to finale. Međutim u finalu bi trebali igrati mladi igrači za koje sam siguran da bi se iskazali jer tko zna hoće li više dobiti tako veliku priliku.''
:kafa:
Ma šta taj balavac Puyol priča.

U kupu se sa punim sastavom ide jedino protiv Reala, ali naši levati u najvažnijem dijelu sezone izginu u završnici kupa.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2018, 16:57

Evander je napisao/la:Protiv PSG-a smo vidjeli kad jedan igrac odluci sam da prelomi utakmicu i povede ekipu naprijed. I to nije bio Messi nego Neymar.
da, to je dobar primjer, samo to se dogodilo jednom i nikad vise, valjda je opravdano ocekivati od mesija da to radi u ligi prvaka, neymar je tu pokazao o cemu govorim, jos je situacija u tom mecu bila beznadezna,i kad jedan covjek povuce kako se to primijeti i kakav se rezultat moze napraviti, sad mozemo zamislisiti da mesi hoce tako kako bi prosli ono sto smo ispadali jer nije ni toliko trebalo povuci jer situacija je bila dosta povoljnija nego tad protiv pariza

al za onim sta je bilo dzaba je sad pricati, vidmo real je uzeo 4 lige prvaka u 5 godina, to se zove totalna dominacija, kad neko ovo nazove mesijeva era to izgleda smijesno, a mogla je biti i trebala, kako je real osvojio te titule i kakva je konkurencija, bogu je plakat sto mesi nije iskoristio ovaj period bolje, nije da nismo imali problema s veznim redom i trenerima, al brate drage i ovakvi kakvi smo uz malo mesijevo zapinjanje u kljucnim trenucima dvije lige prvaka vise na nasem kontu morale su biti i sa postojecim igracima i trenerima da ga hebes
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2018, 17:12

Samperu je rečeno da će odraditi predsezonu i da postoje šanse da ostane.
The club are putting all their focus on winning the Champions League again; this became clear after the KO against Roma. Barcelona obviously still want to compete for the league and the Copa, but next season onwards we can expect key players to get rested much more. [md]
Evo izgleda došlo iz guzice u glavu. :mrgreen: Hvala i Puyolu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 28 maj 2018, 17:45

Romariooo je napisao/la:
Evander je napisao/la:Protiv PSG-a smo vidjeli kad jedan igrac odluci sam da prelomi utakmicu i povede ekipu naprijed. I to nije bio Messi nego Neymar.
da, to je dobar primjer, samo to se dogodilo jednom i nikad vise, valjda je opravdano ocekivati od mesija da to radi u ligi prvaka, neymar je tu pokazao o cemu govorim, jos je situacija u tom mecu bila beznadezna,i kad jedan covjek povuce kako se to primijeti i kakav se rezultat moze napraviti, sad mozemo zamislisiti da mesi hoce tako kako bi prosli ono sto smo ispadali jer nije ni toliko trebalo povuci jer situacija je bila dosta povoljnija nego tad protiv pariza

al za onim sta je bilo dzaba je sad pricati, vidmo real je uzeo 4 lige prvaka u 5 godina, to se zove totalna dominacija, kad neko ovo nazove mesijeva era to izgleda smijesno, a mogla je biti i trebala, kako je real osvojio te titule i kakva je konkurencija, bogu je plakat sto mesi nije iskoristio ovaj period bolje, nije da nismo imali problema s veznim redom i trenerima, al brate drage i ovakvi kakvi smo uz malo mesijevo zapinjanje u kljucnim trenucima dvije lige prvaka vise na nasem kontu morale su biti i sa postojecim igracima i trenerima da ga hebes
Bas ti je “jak” primjer, neymar je te godine imao samo tu jednu dobru utakmicu.... ostale utakmice je radio fazone koje nemaju nikakvog efekta na igru nego samo za you tube videa... otkako je dodao u barcelonu nije imao ni upola dobru sezonu kao messi...

Jedini problem barcelone je transfer politika igracki kadar... barcelona je potrosila 70mil na 2 portugalca koja nisu pozvana na svjetsko prvensto? Pa covjece et s kim messi igra, to je nevidjena sramota...jos ispred jednog od od njih igra spanac u prvoj postavi a ni on nije pozvan na svjetsko (roberto)...a gdje su jos (turan, rafinha, vidal, delofeu, paco, mina, digne, i mozes dodati vermalena koji se poveijedi na tremu pred utakmicu),,,barcelona ti je trenutno kao Clevelend u NBA, imas najboljeg igraca lige ali ostalo je sramota, i koji je vrhunac Clevelanda? Nekako su se dovukli do finala i u finalu ce ih razbiti Houston ili Golden States....

Jedan od najvecih krivaca je Roberto Fernandez-tehnicki direktor od 2015 koji ima katastrofalne rezultate i ostatak uprave...

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 28 maj 2018, 18:01

Danas je dovoljno da promašiš dva prelazna roka i nema te nigdje. Transfer politika i trener su dvije najvažnije stvari.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 18:05

messilla je napisao/la:Samperu je rečeno da će odraditi predsezonu i da postoje šanse da ostane.
The club are putting all their focus on winning the Champions League again; this became clear after the KO against Roma. Barcelona obviously still want to compete for the league and the Copa, but next season onwards we can expect key players to get rested much more. [md]
Evo izgleda došlo iz guzice u glavu. :mrgreen: Hvala i Puyolu.
Nema tu veze nikakav odmor, oni prvo trebaju da pronadju motivaciju. Pa tek onda ostalo ide. Jer ne moze te razbit Roma kad imas 4:1 a onda za 5 dana razbijes ti Sevillu i sve ostale ekipe i uzmes 2 trofeja. Znaci da se moze i da se moglo al se nije htjelo- mislilo se lako cemo, moze se prehodat.

Danasnji nogomet je takav da ces izgubiti svaku utakmicu ako je ne shvatis ozbiljno, taman bio zadnji tim na tabeli.

Znaci, to je do igraca. Bezobrazni, neodgovorni i nista drugo. Kod Rejala obrnuta stvar, ne zele da igraju Ligu, nego zapinju samo u LP.

Po meni je to promaseno i kod nas i kod njih i vrhunski tim ne treba tako da se ponasa.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 18:10

A malo ih je kao Messi odlucio u zadnjih 10 godina. :roll: Neymar njemu kopacke vezat ne moze ni sad u ovim godinama. Odmah znas koliko je sati.

Ja jednog Cristiana nikad u zivotu ne bi mijenjao za ovog Neymara. Da, ni Cristiana u skoro 35oj godini. Sa njim si siguran. S Neymarom nikad nisi. Klasicno deriste koje se pogubilo na Bernabeu i izgorio u zelji da se dokaze.

Nece imati ni upola karijeru kakvu je imati mogao.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2018, 18:25

leorey je napisao/la:Nema tu veze nikakav odmor, oni prvo trebaju da pronadju motivaciju. Pa tek onda ostalo ide. Jer ne moze te razbit Roma kad imas 4:1 a onda za 5 dana razbijes ti Sevillu i sve ostale ekipe i uzmes 2 trofeja. Znaci da se moze i da se moglo al se nije htjelo- mislilo se lako cemo, moze se prehodat.

Danasnji nogomet je takav da ces izgubiti svaku utakmicu ako je ne shvatis ozbiljno, taman bio zadnji tim na tabeli.

Znaci, to je do igraca. Bezobrazni, neodgovorni i nista drugo. Kod Rejala obrnuta stvar, ne zele da igraju Ligu, nego zapinju samo u LP.

Po meni je to promaseno i kod nas i kod njih i vrhunski tim ne treba tako da se ponasa.
Nije pet nego deset dana, i to nakon što su svi odmorili protiv Celte. I nije tu samo stvar umora naravno, nego i lošeg tempiranja forme. Ako je tempiraš za decembar i januar (što Barcelona očito radi zadnjih sezona), ne možeš je održati do kraja sezone.

Druga stvar, ako jedni te isti igraju svaku utakmicu, naravno da će biti upitna i motivacija. Boli qurac Suareza kako će odigrati, kad zna da ga neće poslati na klupu.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 18:34

Problem vecine danasnjih mladih navijaca je taj sto vide samo pozitivne strane Messia, kojih je napretek ipak se radi o najvecem igracu kluba ikad, ali sto ne vide negativne njegove strane i koliko to lose utice na ekipu i sam rezultat.
Bi li Barcelona bila bolja bez Messia? Naravno da ne. Da li Messi mora mijenjati neke stvari kod sebe, mora.
"Dovedite mu sve super zvijezde, osvojit ce LP". Takav tim ce osvojiti LP i bezbe Messia. On je gazda na terenu, on je taj oko koga se sve vrti. Kao sto je zasluzan za sve uspjehe i na svim je naslovnim stranicama, kao gazda ekipe mora biti najodgovorniji i kad su losi rezultati. Tu pricu da on ne slaze ekipu i ne upravlja svlacionicom okacite macku o rep.
Maradona je od ispodprosjecnog Napolia stvorio ekipu. Messi to ne moze i radi toga nece biti zapisan kao najbolji ikad.
Jednostavno, nema harizmu vodje na terenu, ne cini suigrace boljima.

Da li ce Messi osvojiti zlatnu kopacku, ne zanima me.Da li ce Messi uzeti zlatnu loptu, ne zanima me. Da li ce Messi ispasti u grupi sa Argentinom, ne zanima me ni to.
Njegove individualne nagrade, niti bilo kojeg drugog igraca, me ne zanimaju.
Zanima me samo uspjeh ekipe.
A nekima je od zuvotne vaznosti da li ce Messi ili Ro aldo uzeti zlatnu loptu. Poslije pobjede Reala neki dan, oni o tome raspravljaju.
Klub od toga uzeo on zlatnu loptu ili ne, nema nista.
Puno ovdje ima navijaca Messia a ne Barcelone.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 maj 2018, 18:46

Kaze legenda da postoje ljudi osim Romarija i Evandera koji su gledali Barcu prije Messija

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 18:51

Blejzer10 je napisao/la:Kaze legenda da postoje ljudi osim Romarija i Evandera koji su gledali Barcu prije Messija
A druga legenda kaze da je FC Barcelona postojala i prije Messia. Neki se cak usude reci da ce postojati i nakon Messia.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 18:53

messilla je napisao/la:
leorey je napisao/la:Nema tu veze nikakav odmor, oni prvo trebaju da pronadju motivaciju. Pa tek onda ostalo ide. Jer ne moze te razbit Roma kad imas 4:1 a onda za 5 dana razbijes ti Sevillu i sve ostale ekipe i uzmes 2 trofeja. Znaci da se moze i da se moglo al se nije htjelo- mislilo se lako cemo, moze se prehodat.

Nije pet nego deset dana, i to nakon što su svi odmorili protiv Celte. I nije tu samo stvar umora naravno, nego i lošeg tempiranja forme. Ako je tempiraš za decembar i januar (što Barcelona očito radi zadnjih sezona), ne možeš je održati do kraja sezone.

Druga stvar, ako jedni te isti igraju svaku utakmicu, naravno da će biti upitna i motivacija. Boli qurac Suareza kako će odigrati, kad zna da ga neće poslati na klupu.
Ma stoji to za tempiranje forme normalno, ali 2 glavna razloga su nedostatak motivacije i promaseni transferi. Hajde kad fulas jedan transfer rok, ali 4 godine raditi to isto- to ne moze na dobro.

Pa jedan Pique drka qurac pola sezone i onda odigra par dobrih utakmica. S Busquetsom je isto. Jednostavno, ti igraci su sve zivo osvojili i to vise puta i tesko ih je motivisati.

Fali nam mlade i svjeze krvi, zeljne dokazivanja. Mi smo 2015 osvojili LP, imao si 3 udarna i nova igraca koja su zeljela pokoriti sve. To su Rakitic, Neymar i Suarez. Uz Messija, Iniestu i staru gardu, dovoljno bilo za tripletu.

Sad ih boli qurac za sve, to je vise nego ocigledno.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 maj 2018, 18:53

Ne znam to, moram ti vjerovati na rijec. Mi mlađi navijači smo počeli gledat Barcu s Messijem.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 maj 2018, 18:55

Pricajte nam o tim dalekim vremenima ooo vi stariji

molim vas

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 19:01

Gledao sam ja, pocetkom 2000, iako sam dijete bio, raspad zivi bili, cak smo se u nekim navratima borili za EL.

Uvijek smo mi imali igracine, ali ni blizu uspjesni kao zadnjih 10 godina. Ni blizu.

Cesto smo se i brukali. Nas klub mozes svest na Cryuffovu generaciju kao trener i kao igrac. I ovu Messijevu. Ostalo je realno prosjecno.

Prosle su mnoge legende kroz klub u vidu Maradone, ali sta je ostavio on recimo za klub? Ma nista vrijedno spomena.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 28 maj 2018, 19:03

Drsko lažeš leoreye kad se zna da postoje samo dvojica sto se sjecaju

lazes na ramazanu svetom

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 19:05

Gledam sad ovog Pjanica, ocaj ziv.
Neko stvarno smatra da je on taj igrac koji ce unaprijediti Barcelonu?
U najboljem slucaju, bara-bara on i Rakitic.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 19:10

leorey je napisao/la:Gledao sam ja, pocetkom 2000, iako sam dijete bio, raspad zivi bili, cak smo se u nekim navratima borili za EL.

Uvijek smo mi imali igracine, ali ni blizu uspjesni kao zadnjih 10 godina. Ni blizu.

Cesto smo se i brukali. Nas klub mozes svest na Cryuffovu generaciju kao trener i kao igrac. I ovu Messijevu. Ostalo je realno prosjecno.

Prosle su mnoge legende kroz klub u vidu Maradone, ali sta je ostavio on recimo za klub? Ma nista vrijedno spomena.
Pa trebao si pogledatu onda i onu Barcelonu sa Romariom i Stoickom, trebao si pogledati i onu Barcelonu sa Rivaldom i Figom. Samo, tad je konkurencija bila puno jaca. Imao si super jake Italijane, mocan United, Bayern. I tih godina je Barcelona igrala najljepsi fudbal na svijetu. Pa onda Ronadinhova Barcelona...
Osamdesetih je Barcelona takodje imala dobre ekipe, imala je i pedesetih i sesdesetih. Kubala, najbolji igrac kluba, igrao je tih godina.
I za deset godina, Barcelona ce biti u vrhu Europskog fudbala, nevezano ko bude igrao.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2018, 19:16

Evander je napisao/la:Gledam sad ovog Pjanica, ocaj ziv.
Svima se inače igra ova smiješna prijateljska. Pogotovo jer ćemo na svjetsko.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 19:21

messilla je napisao/la:
Evander je napisao/la:Gledam sad ovog Pjanica, ocaj ziv.
Svima se inače igra ova smiješna prijateljska. Pogotovo jer ćemo na svjetsko.
Pa igra otprilike isto kao i na svim utakmicama koje je igrao u kvalifikacijama. Alibi i bezmudi igrac.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.