FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bihuzur
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bihuzur » 27 maj 2018, 04:06

joker90 je napisao/la:
Derdiyok je napisao/la:
Otac fudbala! :tokralju: Jedini pravi Džemica, ovo ostalo su sve Berberovići...
:lol: :lol: :lol:

gledaj punih tribina :salut:

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 27 maj 2018, 10:49

zlo87 je napisao/la:
jel se to vracaju horde?
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2018, 11:00

Hadžić: Davao sam sve od sebe na terenu, navijači Sarajeva ne trebaju sumnjati da ću sada raditi isto

slika

Emir Hadžić sredinom ove sedmice predstavljen je kao novi koordinator za sportski segment u FK Sarajevo, a u razgovoru za Klix.ba ovaj nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH kazao je da je ogromna čast i privilegija biti dio Bordo kluba, ali i da to predstavlja odgovornost i obavezu.
Pred kraj prošle sezone aktuelizirala se priča da će FK Sarajevo vratiti funkciju sportskog direktora, no nakon višemjesečnih pregovaranja odlučeno je da klub ponudi funkciju koordinatora za sportski segment Emiru Hadžiću.

"Funkcija koju ću ja obavljati u klubu je koordinator sportskog segmenta, a moj glavni zadatak bit će koordiniranje sa skauting službom kako bi se napravila što bolja komunikacija između prvog tima i akademije FK Sarajevo. Želja svih nas je da u budućnosti što više mladih igrača promovišemo u prvi tim, a naravno, naš klub je uvijek otvoren za razgovor i sa drugim igračima. Igrači za koje procijenimo da su kvalitetni i da mogu poboljšati našu ekipu sigurno neće biti zanemareni i pokušat ćemo ih dovesti u Sarajevo", rekao je na početku razgovora za Klix.ba Emir Hadžić.

Dobro poznaje klub

Hadžić će u Sarajevo doći s funkcije sportskog direktora Olimpika u kojem je radio nešto manje od godinu dana. Vukovi se trenutno nalaze na drugoj poziciji Prve lige FBiH i uz Slogu iz Siminog Hana glavni su konkurent za ulazak u društvo najboljih.

"Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Olimpiku na jednoj sjajnoj saradnji. To je klub u kojem sam završio karijeru i klub koji mi je odmah ponudio funkciju sportskog direktora. Sve vrijeme smo imali korektan odnos i mislim da sam i ja ispao korektan na kraju, ostat ću tu još dvije utakmice i nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu BiH", poručio je nekada najbolji strijelac Premijer lige.

Hadžić je istakao da će mu sigurno od pomoći biti to što je kao igrač nosio dres FK Sarajevo, u kojem je ujedno bio i najbolji strijelac, a obećao je da će u svakom trenutku davati svoj maksimum.

"Biti dio FK Sarajevo za mene je ogromna čast i privilegija, ali također to predstavlja odgovornost i obavezu. Najljepši dio svoje karijere proveo sam upravo u ovom klubu, ovdje sam bio najbolji strijelac i uživao sam u podršci koju su mi navijači pružali. Dobro poznajem klub, znam šta se očekuje od igrača, ali i drugih uposlenika koji rade ovdje. Uvijek sam davao sve od sebe na terenu, a navijači ne trebaju sumnjati da ću isto to raditi i u ovoj, drugoj funkciji", smatra Hadžić koji je dodao da je prihvatanjem ovog poziva stavio stečenu reputaciju na kocku.

Novi koordinator za sportski segment smatra da je Akademija FK Sarajevo najveće blago koje klub ima i da se u njoj nalazi veliki broj mladih i talentovanih igrača koji će u budućnosti nositi dres ekipe s Koševa.

"Njihovi rezultati u omladinskim selekcijama su sjajni, što je samo još jedan pokazatelj da se radi kvalitetno i da će se u budućnosti ozbiljno računati na te igrače", podvukao je novi koordinator sportskog segmenta Bordo ekipe.

Tri igrača sigurno napuštaju klub

Što se tiče igračkog kadra, Hadžić je rekao da će klub napraviti transfer listu igrača koje želi dovesti u svoje redove i da je glavni cilj formirati kompletan roster pred početak sezone, kako se greške iz prošlosti ne bi ponavljale.

"Očekuje nas puno posla u narednom periodu, a prije svega, cilj je što brže kompletirati igrački kadar za sljedeću sezonu kako se ne bi ponavljale greške iz prošlosti. U razgovoru sa šefom stručnog štaba vidjet ćemo koji su nam igrači potrebni i na kojim pozicijama, a onda ćemo shodno tome odlučiti koga ćemo pokušati dovesti u naše redove. Još uvijek nije poznata situacija oko broja stranih igrača, a naravno da ćemo prvo gledati igrače koji su tu i koji su dostupni u našoj državi. Nekim igračima ističu ugovori i napustit će naš klub, a postoji i oni s kojima želimo produžiti saradnju", kazao je Hadžić.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, Sarajevo će se u narednom periodu rastati s trojicom igrača: Sašom Novakovićem, Saidom Husejinovićem i Marjanom Altiparmakovskim.

Za kraj, novi koordinator za sportski segment nije mogao precizno odrediti koji bi rezultat u sljedećoj sezoni bio zadovoljavajući za Sarajevo, ali je istakao da klub koji ima veličinu Sarajeva u svakoj sezoni mora imati najviše ciljeve.

"Sarajevo je klub koji svake sezone mora imati najviše ciljeve i to nije situacija samo sada, nego svake sezone. Teško je reći u ovom trenutku šta bi bilo zadovoljavajuće u sljedećoj sezoni, navijači su ti koji će dati konačni sud, a mi ćemo svojim igrama i zalaganjem svakako pokušati prvo da ih vratimo na tribine, pa zatim da ih učinimo sretnim s dobrim rezultatima", završio je Hadžić.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 maj 2018, 11:04

Ja sam misljenja da ce se sjever vratiti na prvoj "jacoj" tekmi.Kada se bude sigurno da ce brojnost biti velika npr Evropska tekma kad znas da ce ti dodji tih Evropa navijaca i da ces u velikom broju ispuniti tu tribinu. Nema mi npr logike da se kaze vracamo se lupam protiv Goska i onda se pojavi 300 ljudi .Bilo bi to malo blamirajuce.

To je neko moje razmisljanje vezano za povratak.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 maj 2018, 11:30

YNWA je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Zato i cijenim Delača toliko.. frajer je imao jednu jedinu gresku u citavom periodu dok je bio kod nas a skidao je i moguce i nemoguce. Kriv je za gol direktno (Zenica) ali za to se moze da se desi jednom u milion, i Casillasu se desi 1-2 puta godisnje.. jednostavno se mora desiti. Nesto je slicno i sa klubovima, ti ne mozes sezonu zavrsiti sa svim pobjedama i par nerijesenih rezultata, jednostavno ce doci period ili taj dan gdje ce protivnicka ekipa biti bolja, fazon je u tome da ti se to mora desavati sto manje, tako se titula osvoji.
Zaboravio mu Tuzlu :?:
I sklanjanje Olimpiku drugo poluvrijeme da ostane u ligi kad mu Keno kroz usi provuce sa skoro 30 metara.Meni je tad grohno u ocima ,tad su mi ustvari svi grohnuli ocima,to mi je vjerovatno i nesto najgore sto se desilo od kad znam za ovaj klub.Al helem nejse.Bilo proslo.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

High

Post Postao/la High » 27 maj 2018, 11:42

Treba dovesti onog žutog nesretnika od sinoć.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 27 maj 2018, 12:23

BTX je napisao/la:
zlo87 je napisao/la:
jel se to vracaju horde?
:zviz:
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 27 maj 2018, 12:26

zlo87 je napisao/la:
BTX je napisao/la:
zlo87 je napisao/la:
jel se to vracaju horde?
:zviz:
svi na evropsku protiv progresa :angel: :angel:
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 27 maj 2018, 12:30

Koji je ovo po redu intervju da govori da mora razgovarati sa šefom struke što se tiče pojačanja?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 27 maj 2018, 12:35

Bili ste na korak od potpisa sa FK Sarajevo. Šta je presudilo da ne dođete na Koševo?

„Istina je da sam imao razgovor sa čelnicima Sarajeva, Dinom Selimovićem i Abdulahom Ibrakovićem. Ideja je postojala, ali je presudilo to kada sam gledao jednu utakmicu tima s Koševa. Mislim da je Sarajevo igralo u Gradišci, a na terenu je bilo veliko blato. Tada sam sam sebi rekao „Miske, što tebi to treba!?“. Mislim da bi, da sam potpisao za Sarajevo, i u toj nekoj utakmici u svom tom blatu, na poluvremenu donio odluku da se obučem, sjeo bih u automobil i vratio se u Njemačku“.

:clap:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 maj 2018, 12:37

miky_hz je napisao/la:Ja sam misljenja da ce se sjever vratiti na prvoj "jacoj" tekmi.Kada se bude sigurno da ce brojnost biti velika npr Evropska tekma kad znas da ce ti dodji tih Evropa navijaca i da ces u velikom broju ispuniti tu tribinu. Nema mi npr logike da se kaze vracamo se lupam protiv Goska i onda se pojavi 300 ljudi .Bilo bi to malo blamirajuce.

Na derbiju ne moze biti 1000 hordi na sjeveru...
Al nadam se da ce novi povratak na sjever vrstiti onu atmosferu i brojnost od prije 4-5-6 godina...

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 maj 2018, 12:44

Zip je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Ja sam misljenja da ce se sjever vratiti na prvoj "jacoj" tekmi.Kada se bude sigurno da ce brojnost biti velika npr Evropska tekma kad znas da ce ti dodji tih Evropa navijaca i da ces u velikom broju ispuniti tu tribinu. Nema mi npr logike da se kaze vracamo se lupam protiv Goska i onda se pojavi 300 ljudi .Bilo bi to malo blamirajuce.

Al nadam se da ce novi povratak na sjever vrstiti onu atmosferu i brojnost od prije 4-5-6 godina...
Bitno je da se vrate na Evropske utakmice

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2018, 12:45

Zip je napisao/la:

Sve se moze kad se hoce..

slika

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 27 maj 2018, 12:57

Neka dovedu adekvatna pojačanja, popune adekvatno ekipu, pokažu da rade u interesu kluba, neka cilj budu trofeji, neka vrate ambicije kluba na "visoke" grane kako i doliči najvećem klubu u državi i bit ćemo ubjedljivo najposjećeniji klub kako na domaćim tekmama tako i na gostujućim, u-b-j-e-d-lj-i-v-o!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 maj 2018, 13:15

Sjajne vijesti za navijače Sarajeva, prvotimac Bordo tima i naredne sezone na Koševu 27.05.2018 u 12:56 Musemić ga označio kao jednog od ključnih fudbalera svog tima Joachim Adukor jesenas je stigao na Koševo i s obzirom na to da je bez velike pompe 'sletio' u svlačionicu, navijači Bordo kluba, ali i javnost uopšte, bila je dosta skeptična oko fudbalera iz Gane. Paralelno sa dolaskom Husrefa Musemića na mjesto šefa struke tima iz Titove 38b, Ganac je riješio papirologiju te stekao pravo nastupa. Adukor je debitovao protiv Širokog Brijega u devetom kolu Premijer lige BiH, a od tog momenta je skupio 20 nastupa u Bordo dresu i stekao reputaciju jednog od najkonstantnijih fudbalera Sarajeva. Po završetku sezone Adukor je imao nekoliko ponuda i bilo je gotovo izvjesno da će napustiti Bordo tim. S druge strane, Musemić je upravo Adukora označio kao jednog od važnijih igrača, te naglasio kako želi njegov ostanak u svlačionici. Kako sada stvari stoje, 'Džo' kako ga zovu saigrači će i u narednoj sezoni braniti boje tima sa Koševa, a to je svakako briga manje kako za struku, tako i za navijače Sarajeva.

Nadam se da će mu šlageri ponuditi novi ugovor, al ko da gledam iduće sezone i on će ko Duljević i Sarić :wave:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2018, 13:19

Adukor mora ostati

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 27 maj 2018, 13:32

MortemHz je napisao/la:Adukor mora ostati
Adukor, Stanojević, Mujakić, Velkoski, Ahmetović, Crepulja trebaju biti taj "kostur". Njima treba pridružiti baš kvalitetna krila, bekove i stopera, da se ističu. Dobili bi i na širini, i imali bi na svakoj poziciji po 2 igrača i ne bi "osjetili" kad neko pauzira zbog kartona ili povrede.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 maj 2018, 15:13

hajde malo da diskutujemo . zasto Sarajevo od 2000 godine do danas ima samo dvije titule ,zasto od dolaska tana 4 godine imamo samo jednu titulu,zasto uvijek preovladava negativa i zasto smo neuspjesni ??

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 maj 2018, 15:19

bordobijeli je napisao/la:hajde malo da diskutujemo . zasto Sarajevo od 2000 godine do danas ima samo dvije titule ,zasto od dolaska tana 4 godine imamo samo jednu titulu,zasto uvijek preovladava negativa i zasto smo neuspjesni ??
Za period prije Tana se moze tvrditi da je razlog nedostatak novca, dok za period od dolaska Tana pa do danas mozemo reci da ne postoji sistem u vodjenju kluba.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 maj 2018, 15:20

Sabinho je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:hajde malo da diskutujemo . zasto Sarajevo od 2000 godine do danas ima samo dvije titule ,zasto od dolaska tana 4 godine imamo samo jednu titulu,zasto uvijek preovladava negativa i zasto smo neuspjesni ??
Za period prije Tana se moze tvrditi da je razlog nedostatak novca, dok za period od dolaska Tana pa do danas mozemo reci da ne postoji sistem u vodjenju kluba.
Perfektno objasnjenje.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.