Ja licno sam ekspert za umake, i gledam, da kod mene u frizideru uvjek ima neka podloga za umak. Najcesce je to vec iskuhana supa. Tako, da srediti neke nudle, bologna; napoli ili carbonara, nije nikakav problem. Ide brzo, daje energiju, i dobro je prije sportskih aktivnosti.
Nisam ljubitelj krompira, puno vise mi leze riza, i rizote. Najcesce sa povrcem, neke vrste dzuvedz. Opet nije tezko za zeludac, i dosta je zdravo.
Cega jos nisam probao sam da kuham je couscous ili bulgur, klasika iz sjeverne Afrike. Jeo sam kod prijatelja, i moram reci da je jako ukusno, pogotavo kad su dodatci, to jest meso sa umakom, pikantni.
Sto ja volim spremati, i jako je jednostavno, su pecurke(bilo kakve) sa gorgonzolom.
Evo usta su mi presusila, ali nema veze, iftar nije daleko.

Deserti:
Blejska Kremsnita
Prekmurska Gibanica
Blejska Grmada
Palacinke na 101 nacin
Tufahije
Baklava(orasi, kokos, pistacija, griz)
Tulumbe
Kadaif