Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Biscione
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Biscione » 20 maj 2018, 15:39

Captain4 je napisao/la:Samo Talijani poštuju FFP, gdje su te silne kazne PSG, Cityu, Realu..
Talijanima je FFP samo izgovor jer ne žele puno da troše, ko hoće nađe načina (sponzorski ugovori, ime trening centra...).
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

GaelMonfils
Kontakt:

Post Postao/la GaelMonfils » 20 maj 2018, 15:50

Cuj Real troši :urnebes: U zadnjih 5 godina ljudi u minusu od svega 50 miliona na transfere mislim
Druga stvar je sto ovi raspali milanski klubovi nemaju u rosteru ukupno 2 i pol kvalitetna igrača koja mogu prodati pa da dovedu nesta

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 maj 2018, 16:07

FFP dise za vratom Kinesko - Talijanskim klubovima jer nemaju prihode, a pokusavaju pumpanjem love da se vrate tamo gdje su nekad bili. PSG u zadnje vrijeme ima jak marketing i dosta dobrih sponzorskih ugovora,a igraju i Ligu Prvaka konstantno godinama vec. Tako da se ne mogu porediti u kontekstu FFP-a.

Juventus trenutno ima love za trosenje itekako, ali bit ce je jos i vise zbog prodaje par igraca. Sve u svemu ocekuje se revolucija, jer pojedinci koliko god da imaju kvalitet, nemaju vise gladi da se nadmecu u ovako slaboj ligi.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 20 maj 2018, 17:36

BuffonGigi je napisao/la:FFP dise za vratom Kinesko - Talijanskim klubovima jer nemaju prihode
Kralju ovdje nema Talijana pa da nekome smeta što mu klub više nije "pravi" talijanski (a kao da ima ijedan da je takav) :lol:. Kao što naziv (Internazionale) i slogan ("Brothers of the World") govore Inter se nikad nije isključivo vezao za Italiju, osim što je tu osnovan logično (iako je među osnivačima bilo više Švicaraca nego Talijana). Da sam Talijan možda bih želio da mi je klub više nacionalno/patriotski orjentisan ali kao Bošnjaku se to sviđa, a primjećujem da među vama ima izgleda onih koji se osjećaju Talijanima pa i im smeta kad se klubovi "deitalijaniziraju" :lol: .
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 maj 2018, 17:48

Chinaglia je napisao/la:
muxa je napisao/la:Bravo Chini
momcino koga ces ti podrzat :kafa:
Zna se ;)
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 maj 2018, 18:04

Cuj PSG i marketing. Kralju sve je to cisto upumpavanje novca preko kojekakvih firmi. Kad zatreba novca, ugovor se obnavlja. Isto radi i City. Koga zanima ko je vlasnik kluba i kako novac stiže. Što se mene tiče neka vlasnik i Nigerijac, samo neka pare troši.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 20 maj 2018, 18:09

PSG je drzavni projekat jedne male fildzan drzavice sa Arabijskog poluotoka, doslovno jedma drzava pumpa novac u PSG.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 maj 2018, 18:18

Ta ista kompanija je htjela kupiti Milan. Ali pedofil nije htio prodati. Na žalost stotina miliona navijača širom svijeta.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 maj 2018, 18:54

Jao sto vam smeta kad spomenem Kineze...a to je cinjenica i nista drugo. Nije nikakvo ruganje ni bilo sta. Milan i Inter su u vlasnistvu Kineza, i do sad nisu zapoceli nikakav ozbiljan projekat, iako se lupalo na sva zvona o tome. Spiskaju 100 mil na polovnjake i misle da su u vrhu svjetskog fudbala, e pa stani malo bato... Iako mi se ne svidja recimo politika Rome kad je u pitanju prodaja igraca, mislim da su organizaciono jedini na tragu Juventusu donekle, svi ostali su blago receno katastrofalni.

PSG i City imaju stalno pune stadione, ogromne prihode od TV prava, ja znam da je to tesko reci, ali radi se o velikim klubovima. Sama tradicija ne cini klub velikim, postoje brojni faktori za to. Ali ne znam koliko jos godina provedenih u prosjeku morate provesti da shvatite neke stvari...

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 20 maj 2018, 19:24

BuffonGigi je napisao/la:PSG i City imaju stalno pune stadione, ogromne prihode od TV prava, ja znam da je to tesko reci, ali radi se o velikim klubovima. Sama tradicija ne cini klub velikim, postoje brojni faktori za to. Ali ne znam koliko jos godina provedenih u prosjeku morate provesti da shvatite neke stvari...
City ima jake prihode od tv prava kao i svi Englezi ali PSG ne, oni imaju manje čak i od talijana. Pun stadion? Pa Inter prati više navijača na stadionu nego PSG ili City. Šta ste ono još provalili, PSG ima jak marketing? :lol: Imaju samo pare koje upumpaju na razne "marketinške" načine i to ih sad po tebi čini velikim klubom? Zapravo spomenuo si još neke faktore koji čine veliki klub, ajd nabroji te faktore i poduči navijače Intera i Milana kako izgleda veliki klub na primjeru PSG-a i City-ja :lol:. Stvarno ne znam od kada je bogat=veliki

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 maj 2018, 19:46

TI mozes sebi oba testisa odrezati, ali i dalje cete tavoriti u sredini i slaviti ucesce u kupu UEFA. Znaci tesko postoji nacin da se to promijeni. Eto tako da ti objasnim na tvom jeziku.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 20:42

joj Olimpica, Allahu dragi :tokralju:

joj koreografije **** ti sve, ovi navijaci zasluzuju bolje :(
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 20 maj 2018, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2018, 20:43

Svaki prafi antifašista je večeras uz Internazionale :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 20 maj 2018, 20:47

Forza Lazio :opaopa:

Idemoooo :njanjanja:
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 20 maj 2018, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 20:56

GOOOOOOOL idemooooooo, volim te Lazioooooo !!!!!!!!!!! :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2018, 20:57

koja sreća, ova bi lopta otišla jedno 5-6 metara od gola da ne pogodi perišu u vugla :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 20 maj 2018, 20:59

gdje gledate,nek baci neko stream,ja ne mogu naci
Rođen s tobom da budem

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 20 maj 2018, 21:04

Faraon iz Visokog je napisao/la:gdje gledate,nek baci neko stream,ja ne mogu naci
http://live.drakulawidget.com/streamvid ... 62755.html

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2018, 21:09

ćoker icardi :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

GaelMonfils
Kontakt:

Post Postao/la GaelMonfils » 20 maj 2018, 21:12

rope11 je napisao/la:ćoker icardi :zzz:
Ovo je brutalna istina. Covjek im je izbio ligu prvaka ove godine

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.