FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
YEBEM LI VAM FAMILIJU SVIMA U UPRAVI, SABRINA KURVO RASPALA. UNORMALITE OVO INAČE NEĆE BITI DOBRO. U OVOJ RASPALOJ LIGI JA BIH SKROJIO SASTAV I UBJEDLJIVO BI BIO PRVI 20 BODOVA ISPRED KMELJE PROPALOG. SRAMITE SE SMRADOVI OBIČNI !
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Ugasio si pljuvace Husrefa, pri tome je skupio 16 bodova u doigravanju za prvaka, kao i lazni, a 13 kone.muhamedhulk je napisao/la:Od kako je Husref dosao (od sedmog kola) ima skor od 16 pobjeda, 3 remija i 7 poraza.
Kad se gleda samo tabela od sedmog do zadnjeg kola; Sarajevo 51, lazni 51 (i utakmica manje), plavi 48, uski 45 (i utakmica manje). Uz sve one probleme na proljece.
Uh kako je porazan bio pokusaj ostanka Repuha aka 'san mi je voditi FKS' na klupi.
Imam osjecaj da mnogi koji su gledali utakmicu zapravo je i nisu odgledali.
Pa neka sad mirne duse pogledaju snimak i pogledaju da kone u 2 poluvremenu nisu prisli nasem golu, a da smo mi propustili 4 fenomenalne sanse, od kojih je Rahmanovic 2 mrtva zicera promasio. Ono bi Husref u ovim godinama guzicom zabio, ali eto kriv je on.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Šteta što pauza ne traje duže , svi bi bili rahatniji
.Pitam se iskreno sta da više očekujem od ove ekipe,stručnog štaba , uprave itd.Molit Boga da da prođemo 1 pretkolo , čisto da se ne izblamiramo još više .Nadam se velikom remontu u igračkom kadru.Po mom mišljenju od Mustafića nema nista , dok bih Šabanovića ostavio na njegovu prirodnu poziciju-desni bek.Što se tiće ostalih igrača više manje je sve rečeno.

Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- AlfredNobel
- Kontakt:
Nije da nema raja interesa, nego nema kvalitete da bi svoje dragocjeno slobodno vrijeme koje ima kod privatnika robovlasnika trošila na naš sport. Ja sam bio toliko ljut nakon Zarije i Koševa, da sam pola godine bio totalno ravnodušan prema rezultatima FKS i čak sam rekao da prestajem pratiti do nekih boljih vremena, ali me opet privuče džaba, ipak je to moj klub od malih nogu.
Pogledaj ti samo naš fudbal i kompletnu ligu.. Nije nikakvo čudo što je raja izgubila bilo kakav interes. Propadne im subota ili nedjelja, što bi otišli negdje na planinu, neki izlet i slično, da bi ostali gledati FKS kako se pati s Krupom, Radnikom i ostalim ekipama. Ode na utakmicu ili ostane pored TV-a i onda mu drka živce jedan Bekić, Hodžić i ekipa, koji su totalni amateri i koje briga kako će odigrati. Potroše vrijeme na takve likove, koji nemaju pojma o osnovnim elementima fudbalske igre. Potroše vrijeme da gledaju nabijanje lopte 90 minuta, bez ikakve smislene i uigrane akcije, bez imalo inteligencije u toj igri, bez imalo smisla u bilo kojem aspektu igre. Potroše vrijeme i odgledaju derbi koji se završi 0-0, bez ijedne ozbiljne šanse, gdje se izbija lopta između stopera i gdje igrači prave greške u banalnim stvarima. Padne čovjeku mrak na oči kad vidi na kakvim terenima se igra, koliko sve to amaterski i jadno izgleda. Tuga je kad vidiš da u čitavoj državi postoji jedan normalan stadion, tj. Bilino Polje. Infrastruktura je za Bogu plakati, kao da smo u Africi jbt.. A da ne govorim o stvarima u pozadini - namještanju, puštanju, dogovoranju itd. I brojni drugi razlozi, mogao bi ispisati dvije stranice..
Ja ih u potpunosti razumijem i u nekim stvarima podržavam.. Kad se bude ulagalo u ovu ligu, popravila infrastruktura, sve bude pošteno i regularno, što će privuči dobre igrače tipa Benko i kada igrači budu odlučivali da ostaju ovdje, a ne da se ispale prvom šansom, onda će to biti atrakcija i uživanje. Sve dok imaš korumpirani Savez, klubovi koji na osnovu politike stižu do ciljeva i uspjeha, kriminalno suđenje, amaterske igrače koji ne znaju osnovne elemente igre pod nazivom "fudbal", jadne igre i predstave na terenu, stručne trenere, namještanja, muljaže, neće biti bolje, već će samo biti gore. Mišljenja sam da ovdje još dugo neće biti napretka, jer se sve iz korijena mora mijenjati, a za to nema ni trunku želje i nade. Uostalom, kakva nam država, takav nam i sport. Zbog svih ovih razloga i situacije, slažem s narodom koji je digao ruke od svega ovoga. Dosta više nerviranja i stresa zbog uprava, trenera, igrača, sudija, terena, namještanja, muljaža itd. Malo im je što trpe torturu svaki dan.. Ne važi ovo samo za FKS, već za svaki klub u ovoj ligi.
Sad će mi sigurno neko napisati "takvi navijači nam ne trebaju", "ti nisi nikakav navijač" i slične gluposti. Ustvari, i nisam.. Ne mogu više da se radujem instant uspjehu i da se radujem nekim rezultatima i trofejima koji ništa ne znače i koji su imaginarni. Evo uzeću primjer Želje.. Osvojili Kup i šta ima od toga? Bez igre, vizije, strategije, s nikakvim igračima i trenerom i šta ima od toga? Hoće li mu to pomoći u Evropi i hoće li Evropa biti uživanje za taj trofej? Naravno da ne, jer i ne zaslužuju Evropu, baš kao ni FKS. Zato se već kose čupaju za Evropu, jer svi dobro znamo da nemamo kvalitet za nju i uskoro će biti jadnjikanje zbog sramote i ispadanja u Evropi. I upravo je jedna Zarija recimo dokaz na kakvim smo granama.
Zato se prestanite radovati nekim beznačajnim trofejima do kojih dođeš na guzove, pa se poslije bojiš i strepiš kako ćeš proći protiv jedne moldavske ekipe, jer znaš u sebi da nemaš kvalitet ni nju da prođeš. I ovaj Kup da je FKS uzelo, meni bi bilo svejedno, jer me boli q za naše trofeje koji ne dokazuju nikakvu moć i jačinu koju ima osvajač, sve dok je ovakvo stanje u ligi. Evropa je dokaz svega, kompletnog rada i znanja. Toliko od mene.
Pogledaj ti samo naš fudbal i kompletnu ligu.. Nije nikakvo čudo što je raja izgubila bilo kakav interes. Propadne im subota ili nedjelja, što bi otišli negdje na planinu, neki izlet i slično, da bi ostali gledati FKS kako se pati s Krupom, Radnikom i ostalim ekipama. Ode na utakmicu ili ostane pored TV-a i onda mu drka živce jedan Bekić, Hodžić i ekipa, koji su totalni amateri i koje briga kako će odigrati. Potroše vrijeme na takve likove, koji nemaju pojma o osnovnim elementima fudbalske igre. Potroše vrijeme da gledaju nabijanje lopte 90 minuta, bez ikakve smislene i uigrane akcije, bez imalo inteligencije u toj igri, bez imalo smisla u bilo kojem aspektu igre. Potroše vrijeme i odgledaju derbi koji se završi 0-0, bez ijedne ozbiljne šanse, gdje se izbija lopta između stopera i gdje igrači prave greške u banalnim stvarima. Padne čovjeku mrak na oči kad vidi na kakvim terenima se igra, koliko sve to amaterski i jadno izgleda. Tuga je kad vidiš da u čitavoj državi postoji jedan normalan stadion, tj. Bilino Polje. Infrastruktura je za Bogu plakati, kao da smo u Africi jbt.. A da ne govorim o stvarima u pozadini - namještanju, puštanju, dogovoranju itd. I brojni drugi razlozi, mogao bi ispisati dvije stranice..
Ja ih u potpunosti razumijem i u nekim stvarima podržavam.. Kad se bude ulagalo u ovu ligu, popravila infrastruktura, sve bude pošteno i regularno, što će privuči dobre igrače tipa Benko i kada igrači budu odlučivali da ostaju ovdje, a ne da se ispale prvom šansom, onda će to biti atrakcija i uživanje. Sve dok imaš korumpirani Savez, klubovi koji na osnovu politike stižu do ciljeva i uspjeha, kriminalno suđenje, amaterske igrače koji ne znaju osnovne elemente igre pod nazivom "fudbal", jadne igre i predstave na terenu, stručne trenere, namještanja, muljaže, neće biti bolje, već će samo biti gore. Mišljenja sam da ovdje još dugo neće biti napretka, jer se sve iz korijena mora mijenjati, a za to nema ni trunku želje i nade. Uostalom, kakva nam država, takav nam i sport. Zbog svih ovih razloga i situacije, slažem s narodom koji je digao ruke od svega ovoga. Dosta više nerviranja i stresa zbog uprava, trenera, igrača, sudija, terena, namještanja, muljaža itd. Malo im je što trpe torturu svaki dan.. Ne važi ovo samo za FKS, već za svaki klub u ovoj ligi.
Sad će mi sigurno neko napisati "takvi navijači nam ne trebaju", "ti nisi nikakav navijač" i slične gluposti. Ustvari, i nisam.. Ne mogu više da se radujem instant uspjehu i da se radujem nekim rezultatima i trofejima koji ništa ne znače i koji su imaginarni. Evo uzeću primjer Želje.. Osvojili Kup i šta ima od toga? Bez igre, vizije, strategije, s nikakvim igračima i trenerom i šta ima od toga? Hoće li mu to pomoći u Evropi i hoće li Evropa biti uživanje za taj trofej? Naravno da ne, jer i ne zaslužuju Evropu, baš kao ni FKS. Zato se već kose čupaju za Evropu, jer svi dobro znamo da nemamo kvalitet za nju i uskoro će biti jadnjikanje zbog sramote i ispadanja u Evropi. I upravo je jedna Zarija recimo dokaz na kakvim smo granama.
Zato se prestanite radovati nekim beznačajnim trofejima do kojih dođeš na guzove, pa se poslije bojiš i strepiš kako ćeš proći protiv jedne moldavske ekipe, jer znaš u sebi da nemaš kvalitet ni nju da prođeš. I ovaj Kup da je FKS uzelo, meni bi bilo svejedno, jer me boli q za naše trofeje koji ne dokazuju nikakvu moć i jačinu koju ima osvajač, sve dok je ovakvo stanje u ligi. Evropa je dokaz svega, kompletnog rada i znanja. Toliko od mene.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
- Kontakt:
Odlazi Husrefe !
- muhamedhulk
- Kontakt:
Da ne spominjem da smo najefikasniji, da je samo uski primio manje golova (imaju utakmicu manje), najbolja gol razlika, najbolji strijelac Ahmetovic i asistent Velkoski (trenutno dijele prvo mjesto sa Filipovicem) u ligi.
Ove omladince da ne spominjem. Dominacija u svakoj kategoriji...
Pa onda preko 2.5m KM u kasi od prodaje igraca.
Kad se sve pogleda sezona ima prolaz. Koliko god su nekad utakmice bile tesko gledljive i uz te neobjasnjive oscilacije u igri od utakmice do utakmice.

Kad se sve pogleda sezona ima prolaz. Koliko god su nekad utakmice bile tesko gledljive i uz te neobjasnjive oscilacije u igri od utakmice do utakmice.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Husref Musemić na drugom mjestu
Današnja utakmica protiv Željezničara, za šefa stručnog štaba Sarajeva, Husrefa Musemića, bila je 256. na klupi bordo tima. Time se Musemić izdvojio na drugom mjestu liste trenera sa najviše utakmica na klupi FK Sarajevo.
Na prvom mjestu ove liste nalazi se legendarni Miroslav Brozović, koji je Sarajevo vodio u 290 zvaničnih utakmica, dok je Fuad Muzurović od danas na trećem mjestu, sa jednom utakmicom manje od Musemića.
Ova tri trenera su ujedno i na vrhu liste trenera sa najviše ostvarenih pobjeda, ali i jedina trojica sa trocifrenim brojem trijumfa. Musemić je na toj listi prvi, sa 135 pobjeda, a potom slijede Brozović sa 126, te Muzurović sa 114.
Obzirom da trenutnog šefa struke, ugovor sa bordo timom veže do naredne sezone, u kojoj ekipu Sarajeva očekuje najmanje 35 zvaničnih utakmica, Musemić će imati priliku da preuzme prvo mjesto na listi najdugovječnijih trenera Sarajeva.

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo
Današnja utakmica protiv Željezničara, za šefa stručnog štaba Sarajeva, Husrefa Musemića, bila je 256. na klupi bordo tima. Time se Musemić izdvojio na drugom mjestu liste trenera sa najviše utakmica na klupi FK Sarajevo.
Na prvom mjestu ove liste nalazi se legendarni Miroslav Brozović, koji je Sarajevo vodio u 290 zvaničnih utakmica, dok je Fuad Muzurović od danas na trećem mjestu, sa jednom utakmicom manje od Musemića.
Ova tri trenera su ujedno i na vrhu liste trenera sa najviše ostvarenih pobjeda, ali i jedina trojica sa trocifrenim brojem trijumfa. Musemić je na toj listi prvi, sa 135 pobjeda, a potom slijede Brozović sa 126, te Muzurović sa 114.
Obzirom da trenutnog šefa struke, ugovor sa bordo timom veže do naredne sezone, u kojoj ekipu Sarajeva očekuje najmanje 35 zvaničnih utakmica, Musemić će imati priliku da preuzme prvo mjesto na listi najdugovječnijih trenera Sarajeva.

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Mišljenja sam da Husref treba ostati, ne jer je trenerski mag, nego zato što nam mijenjanje trenera 3x godišnje ništa dobro nije donijelo. Mi da navijamo za City tjerali bi Guardiolu nakon onih 2:0 pa 2:3 protiv UTDa. 7 poraza jeste puno, ali ja bih ga ostavio!muhamedhulk je napisao/la:Od kako je Husref dosao (od sedmog kola) ima skor od 16 pobjeda, 3 remija i 7 poraza.
Kad se gleda samo tabela od sedmog do zadnjeg kola; Sarajevo 51, lazni 51 (i utakmica manje), plavi 48, uski 45 (i utakmica manje). Uz sve one probleme na proljece.
Uh kako je porazan bio pokusaj ostanka Repuha aka 'san mi je voditi FKS' na klupi.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Adžem, Mehremić, Zajmović i Fejzić crni Husrefe...
Adzem bi volio da moze svake sedmice igrati protiv Husrefa! Ne bi mu se stolica ljuljala kao sad.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
3 puta u sezoni nas mlatnuse,mi to necemo uspjeti ni za 50 sezona fujjjjjjjj!!! Idite svi u 3picke materine
- belosevic23
- Kontakt:
Od toga zadnjih 4-5 tekmi bez ikakvog pritiska kolko osvojis osvojis, uz to zrinjski osvojio titulu, poklonio nam pobjedu, da im je trebala pobjeda pojeli bi mi muda na kosevu, utakmica protiv krupe izmedju dvije kupa, napucavanje radnika koji nema imperativ itd. Statistika i bikini vec izlizana floskula.. U kljucnim utakmicama nije pokazao trenersko znanje. Samo mi nije jasno kako je u Slobodi onako igrao rastereceno i otvoreno protiv svakoga, na Grbavicu dolazio i nadigravao kone, a sad u Sarajevu ocito upitan kvalitet...muhamedhulk je napisao/la:Od kako je Husref dosao (od sedmog kola) ima skor od 16 pobjeda, 3 remija i 7 poraza.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Šta ti vrijedi efikasnost kad završiš na četvrtom mjestu?muhamedhulk je napisao/la:Da ne spominjem da smo najefikasniji, da je samo uski primio manje golova (imaju utakmicu manje), najbolja gol razlika, najbolji strijelac Ahmetovic i asistent Velkoski (trenutno dijele prvo mjesto sa Filipovicem) u ligi.
Šta vrijedi Ahmetoviću, a i klubu što on dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca kad danas zakači za liniju šesnaesterca u situaciji 1 na 1 sa golmanom.
Šta vrijedi asistencija Velkoskog u današnjem porazu kad on nije ništa napravio cijelih 90 minuta.
Svaka čast omladincima na dominaciji u omladinskim ligama, to je za čestitati i to vrijedi, ali nas zanima prvi tim najviše!
Šta nama vrijedi 2.5m KM u kasi kad iste te pare ne koristimo za poboljšanje igračkog kadra i sportskih rezultata?
Kad se sve pogleda, sa ovim i sa još mnogim faktorima, sezona ne da nema prolaz, nego je sramotna i katastrofalna. Sezona je za batine onih koji su doprinijeli ovakvom svršetku.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Ne shvatam zasto Sajkaca nije dobio 15 minuta... 

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Dva šuta i dva gola crni Husrefe...
Jel Njuska opet pohvalio navijanje i jel mu drago, **** ga njegov zeljo u sred dupeta. Sve dok je on tu bice jos Parmaka.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
@muhamedhulk šta bi ti radije uzeo, rovovski fudbal, 30% posjeda i pobjede po 1:0 uz čupanje kose, al tako osvojenu titulu, il' najboljeg strijelca, najboljeg asistenta, najbolji posjed, najbolju gol razliku, i onda jedva četvrto mjesto i Evropa izvučena preko leđa najvećeg rivala koji te mlatnuo tri puta u sezoni i ponizio za sva vremena? Fudbal se igra za trofeje i rezultat, mi to nemamo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Sabinho je napisao/la:Ne shvatam zasto Sajkaca nije dobio 15 minuta...

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Racuna li se financijski rezultat?skoroalen je napisao/la:@muhamedhulk šta bi ti radije uzeo, rovovski fudbal, 30% posjeda i pobjede po 1:0 uz čupanje kose, al tako osvojenu titulu, il' najboljeg strijelca, najboljeg asistenta, najbolji posjed, najbolju gol razliku, i onda jedva četvrto mjesto i Evropa izvučena preko leđa najvećeg rivala koji te mlatnuo tri puta u sezoni i ponizio za sva vremena? Fudbal se igra za trofeje i rezultat, mi to nemamo.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Dokad ćemo trpiti ovakvu Upravu i Usrefa?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.