Dobar je Velež nema govora.Tim više i razlog za igrače Sloge da odigraju od prve do zadnje minute onako kako znaju.Sloga treba 9 bodova iz naredne 4 utakmice i akoBogda ispuniće svoj cilj.Pobjeda protiv Veleža nije pod moranjem ,i to može da bude prelomni faktor u ovoj utakmici.Veleža sam odgledao protiv Olimpica ,Orašja i Čapljine.Protiv Olimpica su odigrali za čistu devetku.Na njihovu žalost "Vukovi "su ih udarali zaista za 3 crvena kartona. Kazlagić se pravio da ništa ne vidi i ostalo je 0:0.Protiv Orašja koje je daleko bolja ekipa od Olimpica već nisu mogli ostvariti svoju igru uz fer suđenje Neretljak ih je pročitao i vidlo se da im je odbrana znatno slabiji dio tima.Tu utakmicu su dobili sa 1:0.Tražio sam da vidim i kako ih je Bratstvo pobijedilo u Mostaru ali nema cijelog snimka.Eh protiv slabe Ćapljine su se razmahali i dominirali,mislim 3:1.BosanacGorstak je napisao/la:Da se i dalje ne ide sa glupostima,sto se tice naredne utakmice,ocekujem da ekipa pokaze da je zrela i spremna za PL,jer ovakve utakmice pod pritiskom i jesu dokaz toga.Brine me dosadasnje iskustvo sa ovakvim utakmicama,gdje smo protiv Olimpika porazeni na pocetku sezone,pa tekme sa Zvijezdom itd..Kad god se ocekivalo najvise oni su nekako podbacili.
Ovaj put ocekujem da opravdaju ocekivanja,i upisu tri boda i nekako bi sve lakse bilo za ispratit ova tri kola.
Olimpik naredno kolo docekuje kobasicare,i to je sigurica po mom misljenju.
Oni ako zadrže ovaj tim uz 3-4 pojačanja mogu na jesen krenuti fino.Ne znam jesul finansije uredili.Vidim u prvoj postavi im Hamza Mešanović sin našeg najboljeg poslijeratnog igrača Alena Mešanovića.Hajde drago mi doći će Alen na tekmu nisam ga dugo vidio.Igra im i Meho Ćosić.On je Slobodin junior a počeo je u klub 7 školi sa Darkom Todorovićem.Pa su onda kooptirali Vlasnika te Škole i on je bezbeli poveo dosta momaka u Slobodu.Pa Bobić koji je doveden u julu 2016 da bude broj 1 u Slobodi jer se računalo da ćemo Piriju prodati a ne "dati".Bobić je odličan golman.I Elmir Kuduzović im još igra ,i on je igrao u Slobodi 2008/09 ,pa polusezonu 2009/10 i 2014/15. Brazilac Brandao pravi razliku.Brz dobar tehničar ,za čas protrči između halfova i ako pas bude precizan gol ne gine.
Nama fali Bošnjak zbog 3. žutog,ostali su na raspolaganju.Biće rovovska bitka na sredini terena.Naša šansa su njihovi bokovi, pogotovo njihova lijeva strana.Poturalić bi isto trebao biti važna poluga jer su im i halfovi malo neusaglašeni.
Dobro ,ima i Sloga tu i tamo "ležajeva koji se čuju".Ali ja nekako najviše tipujem na motiv.Ko na terenu pokaže da je njegov motiv za pobjedom jači i pobijedit će.Stadion će biti popunjen u to ne sumnjam.Podrška publike je u ovim utakmicama više nego potrebna.Neka je sa srećom.