FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sve je rekao kako jeste, to sto se vama ne sviđa istina i realnost je druga prica.
Ne vidite dalje od AO.
Ne vidite dalje od AO.
- Zeljeznicar -
Pa to nema veze sa Misimovićem, taj novac koji on traži datira još od prije Misketa kako sam skontao, samo je fazon što Misimović valjda hoće pisani trag, a na kraju će to ići i preko suda što je i najpoštenije. Ne vjerujem da ovdje ima neki problem između njih dvojica, Amar hoće svoj novac, Misimović štiti interes kluba bez obzira ko je na suprotnoj strani, nijedan od njih nije kriv.plavousrcu je napisao/la:Kako nema problema ako je Misimovic rekao da potrazuje ogromni novac i da se ide na sud?Raonffa je napisao/la:Volio bih i da Osim dadne neki intervju u vezi Želje i povratka na klupu, ako nema nikakvih problema i ako ima zajedničkog interesa, onda ne vidim zašto Amar već odavno nije trener Želje.
Koliko je to novca u opticaju, spominje se "veliki iznos" šta god to značilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- grbavicka1921
- Kontakt:
Na kraju, zasto je Miske organizovao vanredni press?!?!

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Svake godine isto, jacanje kadra, trener ovo ono i na kraju dobijemo da ne kazem sta. Ako su mislili da ce ovim poboljsati posjetu na derbiju vala su se zeznuli. Bolje nek se bave igracima i tim stvarima jer ode sve sto valja. Ima dobrih stvari ne kazem, ali ima i gresaka koje se ne ispravljaju vec iz supljeg u prazno vec 2 godine.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Prodajte tribinu, vratite pare 

Sto vec neko gore napisa, cemu ovaj press?
Jel neko trazio da se pricaju gluposti svake godine, a mi sve gori i gori? Boze sacuvaj
Jel neko trazio da se pricaju gluposti svake godine, a mi sve gori i gori? Boze sacuvaj

UPRAVA NAPOLJE
Ivica Osim!
Jamie Oliver jedan je od nas!
Ivica Osim!
Sve si objasnio, ne treba nista vise dodati.Raonffa je napisao/la:Pa to nema veze sa Misimovićem, taj novac koji on traži datira još od prije Misketa kako sam skontao, samo je fazon što Misimović valjda hoće pisani trag, a na kraju će to ići i preko suda što je i najpoštenije. Ne vjerujem da ovdje ima neki problem između njih dvojica, Amar hoće svoj novac, Misimović štiti interes kluba bez obzira ko je na suprotnoj strani, nijedan od njih nije kriv.plavousrcu je napisao/la:Kako nema problema ako je Misimovic rekao da potrazuje ogromni novac i da se ide na sud?Raonffa je napisao/la:Volio bih i da Osim dadne neki intervju u vezi Želje i povratka na klupu, ako nema nikakvih problema i ako ima zajedničkog interesa, onda ne vidim zašto Amar već odavno nije trener Želje.

- Zeljeznicar -
- plavousrcu
- Kontakt:
Kako nema? Misimovic je predsjednik Zelje, najtrofejnijem treneru bez kojeg danas ne bismo bili to sto jesmo dugujemo veliki iznos kojim je klub spasen i ne zelimo mu vratiti. Ne zeli mu vratiti predsjednik kluba i moramo se po sudu vrzmati. Kako su se vracali novci Misimovicu? Meni je ovo ogavno. Dug koji datira od bivsih struktura mne prihvatamo, a novce od igraca prodanih od bivsih struktura i napravljenih od njih priznajemo.Raonffa je napisao/la:Pa to nema veze sa Misimovićem, taj novac koji on traži datira još od prije Misketa kako sam skontao, samo je fazon što Misimović valjda hoće pisani trag, a na kraju će to ići i preko suda što je i najpoštenije. Ne vjerujem da ovdje ima neki problem između njih dvojica, Amar hoće svoj novac, Misimović štiti interes kluba bez obzira ko je na suprotnoj strani, nijedan od njih nije kriv.plavousrcu je napisao/la:Kako nema problema ako je Misimovic rekao da potrazuje ogromni novac i da se ide na sud?Raonffa je napisao/la:Volio bih i da Osim dadne neki intervju u vezi Želje i povratka na klupu, ako nema nikakvih problema i ako ima zajedničkog interesa, onda ne vidim zašto Amar već odavno nije trener Želje.
Upravo ti je covjek odgovorio.plavousrcu je napisao/la: Kako nema? Misimovic je predsjednik Zelje, najtrofejnijem treneru bez kojeg danas ne bismo bili to sto jesmo dugujemo veliki iznos kojim je klub spasen i ne zelimo mu vratiti. Ne zeli mu vratiti predsjednik kluba i moramo se po sudu vrzmati. Kako su se vracali novci Misimovicu? Meni je ovo ogavno. Dug koji datira od bivsih struktura mne prihvatamo, a novce od igraca prodanih od bivsih struktura i napravljenih od njih priznajemo.
Misimovic je imao pisani trag o pozajmnici, a Amar to nije imao. Jedini nacin da se sada to vrati je sud i tim putem se krenulo i zavrsit ce se tim putem.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Izvini sto upadam , al ne moze Misimovic davat pare od Zelje nekom bez razloga , znaci ne moze se davati pare od Zelje Osimu jer nema na papiru dogovoreno i td ...Misimovic moze biti fer pa iz svog djeba ubaciti to jedino , sad da Misimovic zaduzi Zeljeznicar i da Amaru pare , sutra on moze biti tuzen od predsjednika Zeljeznicar .
- invincible1921
- Kontakt:
A bilo je fer kad su Amar , Beslija i drugi svojim parama spasavali zelju dovodili igrace i placali ih....HeraklitMracni je napisao/la:Izvini sto upadam , al ne moze Misimovic davat pare od Zelje nekom bez razloga , znaci ne moze se davati pare od Zelje Osimu jer nema na papiru dogovoreno i td ...Misimovic moze biti fer pa iz svog djeba ubaciti to jedino , sad da Misimovic zaduzi Zeljeznicar i da Amaru pare , sutra on moze biti tuzen od predsjednika Zeljeznicar .

Na kraju krajeva misimovicu novac nista ne znaci, znaci da ima volju i zelju on bi to amaru lako refundiro sto kazes iz svog dzepa i dogovrio se sa njim. Tu je ocigledno druga stvar u pitajnu
=\_1921_/=
- plavousrcu
- Kontakt:
Nije tacno. Ima sto nacina da se ne ide na sud. Otvori press imputiranjem na necasne radnje Najdrazeg. Ne vidite dalje od nosa iz nekih razloga.bhsport je napisao/la:Upravo ti je covjek odgovorio.plavousrcu je napisao/la: Kako nema? Misimovic je predsjednik Zelje, najtrofejnijem treneru bez kojeg danas ne bismo bili to sto jesmo dugujemo veliki iznos kojim je klub spasen i ne zelimo mu vratiti. Ne zeli mu vratiti predsjednik kluba i moramo se po sudu vrzmati. Kako su se vracali novci Misimovicu? Meni je ovo ogavno. Dug koji datira od bivsih struktura mne prihvatamo, a novce od igraca prodanih od bivsih struktura i napravljenih od njih priznajemo.
Misimovic je imao pisani trag o pozajmnici, a Amar to nije imao. Jedini nacin da se sada to vrati je sud i tim putem se krenulo i zavrsit ce se tim putem.
- domorocki1921
- Kontakt:
AMAR OSIM!!!!!!!
Molim redakciju ovog portala ili koga već da uradi intervju sa Amarom!
Molim redakciju ovog portala ili koga već da uradi intervju sa Amarom!
Treba se utvrditi tacan dug prema Osimu.Ne moze Misimovic samo tako dati Zeljine pare na jos neutvrdjen dug,to nije uredu ni prema kome cak ni prema Amaru.
Nadam se da ce Osim od sljedece sezone biti trener Zelje.
Nadam se da ce Osim od sljedece sezone biti trener Zelje.
Stvarno nisam ocekivao da ima i medju nama Zeljovcima ovoliko neznalica... normalno mi je to bilo za Pitare i druge ali ne i za nas plave.... cuj kaze po sudu se ganjaju
Da vam objasnim ekonomskim rjecnikom jer mi je to struka. Amarovo potrazivanje je neevidentirano u poslovnim knjigama kluba (dakle dobrim dijelom i nelegalno), ali poslovna praksa u FBIH, a i sire, nalaze da se ta potrazivanja evidentiraju ako ih stvarno ima... i to se dokazivanje vrsi na sudu koji je za takve poslove nadlezan, u nasem slucaju je to Kantonalni sud Sarajevo... Amar moze dokazati da mu klub duguje pare na nacin da ima izvod iz banke na kojem se nalazi cifra koju potrazuje i da pritom te pare ninasta drugo nije potrosio, dakle da nije kupovao npr auta i sl.... a za ovo mora imati ako nista priznanicu iz kluba, ako vec nema nalog za gotovinsku uplatu....
Dakle ovo sve jasno upucuje na nelegalnosti u transakcijama, buduci da se po zakonu transakcije iznad 30000KM moraju vrsiti Ziro racunom uz dokaz o postojanju imovine... a Amarova transakcija sa klubom nije vrsena preko ZR jer u tom slucaju ta potrazivanja ne bi bila neevidentorana jer bi imao jasan trag o kretanju novca... a ovdje ga nema i zato se ide na sud koji je jedini nadlezan da to dokazuje...
Svaki drugi vid isplate novca bez pokrica vodi ka finansijsim malverzacijama i obmanama... i zato sve i da hoce ne smiju isplatiti Amaru ni marke dok sud ne donese odluku o postojanju ili nepostojanju potrazivanja... jer onaj koji bi to naredio, ili isplatio momentalno bi krivicno odgovoarao.... i to nije nova praksa nego je tako poodavno...
E sad jedino sto klub moze odraditi jer priznati da je novac stvarno dosao u klub i traziti da se ubrza proces na sudu jer dokazi jasno upucuju da je Amar dao pare... to je na Misimovicu i Bajramovicu kao covjeku koji vodi parnicne postupke Zelje.... na ovaj nacin bi sigurno udobrovoljili Amara i pokazali jasnu volju da mu se vrate pare...

Da vam objasnim ekonomskim rjecnikom jer mi je to struka. Amarovo potrazivanje je neevidentirano u poslovnim knjigama kluba (dakle dobrim dijelom i nelegalno), ali poslovna praksa u FBIH, a i sire, nalaze da se ta potrazivanja evidentiraju ako ih stvarno ima... i to se dokazivanje vrsi na sudu koji je za takve poslove nadlezan, u nasem slucaju je to Kantonalni sud Sarajevo... Amar moze dokazati da mu klub duguje pare na nacin da ima izvod iz banke na kojem se nalazi cifra koju potrazuje i da pritom te pare ninasta drugo nije potrosio, dakle da nije kupovao npr auta i sl.... a za ovo mora imati ako nista priznanicu iz kluba, ako vec nema nalog za gotovinsku uplatu....
Dakle ovo sve jasno upucuje na nelegalnosti u transakcijama, buduci da se po zakonu transakcije iznad 30000KM moraju vrsiti Ziro racunom uz dokaz o postojanju imovine... a Amarova transakcija sa klubom nije vrsena preko ZR jer u tom slucaju ta potrazivanja ne bi bila neevidentorana jer bi imao jasan trag o kretanju novca... a ovdje ga nema i zato se ide na sud koji je jedini nadlezan da to dokazuje...
Svaki drugi vid isplate novca bez pokrica vodi ka finansijsim malverzacijama i obmanama... i zato sve i da hoce ne smiju isplatiti Amaru ni marke dok sud ne donese odluku o postojanju ili nepostojanju potrazivanja... jer onaj koji bi to naredio, ili isplatio momentalno bi krivicno odgovoarao.... i to nije nova praksa nego je tako poodavno...
E sad jedino sto klub moze odraditi jer priznati da je novac stvarno dosao u klub i traziti da se ubrza proces na sudu jer dokazi jasno upucuju da je Amar dao pare... to je na Misimovicu i Bajramovicu kao covjeku koji vodi parnicne postupke Zelje.... na ovaj nacin bi sigurno udobrovoljili Amara i pokazali jasnu volju da mu se vrate pare...
- invincible1921
- Kontakt:
Sve to stoji, ali isto tako stoji da su Amar I Beslija prije svih vratili zellju u zivot...isto tako stoji da su mu duzni pare. Lako je sad palamudit, ali kad si tavorio na sredini tabele bez ikakva plana i cilja, kad su ti dugovi i stecaj puhali za vratom, tad se nije pitalo sto amar daje desetine hiljada maraka igracima i klubu iz svog dzepa. Sta trebamo mu rec hvala ti , al sto si bio budala pa to nisi na papir stavljo ??Kompromis je napisao/la:Stvarno nisam ocekivao da ima i medju nama Zeljovcima ovoliko neznalica... normalno mi je to bilo za Pitare i druge ali ne i za nas plave.... cuj kaze po sudu se ganjaju![]()
=\_1921_/=
Amar te dovede u klub i ti dodjes na press i pricas ove stvari.
UPRAVA NAPOLJE
Ivica Osim!
Ivica Osim!
Ne znam baš, komplikovana je situacija, Misimović očigledno forsira transparentnost u finansijama i to se nikako ne poklapa sa prijašnjim pozajmicama i načinom na koji se prije funkcionisalo.plavousrcu je napisao/la: Kako nema? Misimovic je predsjednik Zelje, najtrofejnijem treneru bez kojeg danas ne bismo bili to sto jesmo dugujemo veliki iznos kojim je klub spasen i ne zelimo mu vratiti. Ne zeli mu vratiti predsjednik kluba i moramo se po sudu vrzmati. Kako su se vracali novci Misimovicu? Meni je ovo ogavno. Dug koji datira od bivsih struktura mne prihvatamo, a novce od igraca prodanih od bivsih struktura i napravljenih od njih priznajemo.
Amar je vjerovatno dao pare klubu, msm nije vjerovatno nego sigurno, to znaju svi, al' je očigledno to urađeno "mahalskim" načinom bez ikakvih tragova itd. Al' sad se traži pisani trag kao dokaz da je Amar dao pare odnosno da mu se duguje novac, i pravo je pitanje da li Misimović to forsira zbog zaštite interesa kluba ili zbog nekih drugih stvari (tipa neslaganje sa Amarom).
Pozicija je pat, zato kažem da je sud najpoštenije rješenje, i ako se dokaže da se Amaru duguju pare, fino isplatiš čovjeka i kažeš mu parafraziram "Izvini brate što je ovo ovako moralo, mi smo htjeli zaštiti klub, ti si dobio ono što je tvoje, daj sada da se dogovorimo oko zajedničke saradnje" i mislim da bi Amar to razumio i shvatio ako razumije i shvata način na koji klub želi da posluje.
Ovdje je samo osjetljiva situacija zato što se radi o Amaru, ne možeš reći da bi taj čovjek ikada oštetio klub al' sa druge strane busaš se u prsa nekim transparentnim poslovanjem, pa onda ne smiješ ni davati pare kako ih ko traži, bez obzira o kome se radi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Sacekajmo odluku suda, do tada zaboravite Amara na klupi Zelje.
Sa ovom upravom ce biti tako pa kome se ne sviđa ili sviđa, ide se po pravilima sta da radimo tako je.
Sa ovom upravom ce biti tako pa kome se ne sviđa ili sviđa, ide se po pravilima sta da radimo tako je.
- Zeljeznicar -
- grbavicka1921
- Kontakt:
Suma sumarum presa pored Amara i trakavice oko njega je:
- da je OP je u kurcu,
- da su svjesni toga da je OP u kurcu,
- da bi trebalo graditi kamp jer je OP u kurcu.

- da je OP je u kurcu,
- da su svjesni toga da je OP u kurcu,
- da bi trebalo graditi kamp jer je OP u kurcu.

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.