Vedo20 je napisao/la:Izvinite na brutalnosti drugovi, ali ovu tezu moram iznijeti.
Zamislite da se oženite perfektnom trebom, koja je ono baš napucana. Koja je diva i svi se okreću za njom. A onda jednog dana, ta se vaša dama "uprlja", zamislite ... nezamislivo ha?
Ono silno se uprlja, na sva zvona...tako da se cio svijet zgražava na samu pomisao o toj dami. Nešto kao Seve...
Nakon nekoliko godina vrati se treba na tržište, ali to više nije ona treba...ima mrlju na sebi, uprljana je... Ti se i dalje hvališ da imaš dobru treba, a cijeli svijet zna šta je radila.
Eto braćo, kome nije jasno šta je pisac htio reći neka uključi google translate.
Kad smo već kod teza. Znaš li ko je bio Halid ibn Velid? I koja je njegova uloga bila u bici na Uhudu, a koja poslije primanja Islama i kakav ke nadimak nosio.
Naravno poređenje nije identično ali i i stvarnom životu imaš ljude koji su nešto pogriješili namjerno ili ne, ili zbog nekog iz njihove blizine, a nisu mogli to popraviti u tom momentu pa se bore koliko mogu.
Klub je žestoko kažnjen za isto što su radili drugi, koji opet nisu kažnjeni, a glume nevinašcad, žestoko je platio i nastavio dalje.
Pokajnik je pokazao da je veći od tog grijeha, platio dug.
Život nije bajka kao ni fudbal koji je projekcija istog.
Poznajem narkomana koji je bio samo dno i hodajuće zlo godimama, a lik se vratio iz nemoguće situacije i sada vjerovatno nema boljeg čovjeka od njega, od pomaganja drugima i predavanja na temu te pošasti do toga da nema dana u gradu da ne zaustavlja ljude i vraća im na svakojake načine ono što misli da im je zla nanio, od materijalnog, koliko može do savjeta.
100 puta me je pitao za halal i par vožnji kad sam ga kući vozio po ciči zimi da ne umre vani u snijegu jer su ga se rođeni bili odrekli, a ja kažem jaro nema potrebe, hvala i na zahvalnosti.
Ljudski je pogriješiti ali je ljudski se i pokajati.
Kroz te primjere vidiš da je život kao i tekma, početak, uspon, pad, uspon..pa i greška tvoja ili tvojih bliskih, za koju ima povratka, ako se iskreno vratiš.