FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Blejzer10
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Blejzer10 » 14 maj 2018, 13:30

messilla je napisao/la:Zasto mislis da ce igrati 433?
Očekivanja navijača. Svoju 4-4-2 je forsirao jer je imao alibi u povrijeđenom Dembeleu.
Je.bote frajer je počeo rotirat kao nenormalan nakon ispadanja od Rome kad se rotiranje navelo kao jedan od najvećih uzroka. Taj muda nije poveo sa sobom iz Bilbaoa. Zadnje vrijeme kako igra 4-3-3 prima golove kao na traci, a realno ne zabija se s takvom lakoćom kao prije. Više je presudan suhi kvalitet nego neko plansko kreiranje.

a i mislim da će ga u tom smjeru poslati i uprava s transferima.

Doduše, s Coutinhom i Griezmannom, mislim da će se razbiti statičnost napada i veznog reda. Najveći problem po meni je tu Suarez i šta s njim. Nevjerovatno koliko mi izvlači živce svojim ciganlukom, a da ne govorim kad maše rukama i suigračima se.re kao da je on lično Messi

@Evander u kojoj formaciji imaš definisanu Messijevu poziciju? Koju je to igrao u 4-4-2? CF s heatmapom i kretnjom veznjaka ili veznjak s odbrambenim zadacima i statistikom napadača?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 maj 2018, 13:47

Messi lažna devetka. Urugvajskog cigu otjerati. Dembele i Griezman na krila, Coutinho u vezu.
Mada Griezman njje baš za krila, ali bolje on nego urugvajski panj.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 14 maj 2018, 13:48

Messi igra gdje hoće, gdje osjeti u tom trenutku da treba stajati. Može mu se, a ima i razloga.

Sinoć je vezni red i odbrana zatrokrilai pogotovo nazad.

Suki jest bio očajan, ali je napad dao 4 gola.

Ne treba ni pretjerivati.

Zajebi Artura, daj pare za nekog dobro veznjaka, koji može napraviti razliku kad treba, valjda Rakitić i Paulinjo mogu otaljati slabije ekipe, valjda se više neće više dešavati sinoćnji Levante.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 maj 2018, 14:18

@Blejzer10
Nemoj mi na pitanje odgovarati kontrapitanjem. Postavio sam konkretno.
Da igra krilo? Nema sanse.
Centarfora? Ni pod razno.
Laznu devetku? On nema vise motoriku za to.

Jedino sto Messi moze i zeli igrati je biti slobodan igrac bez striktnih zadataka i pozicioniranja. Najslicnije nekoj desetci, ali nije ni to.
Kad imas takvog igraca, ne mozes onda dodati dva ofanzivna krila i centarfora.
Ko ce ti grati u vezi i nazad, ko ce ti trcati?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2018, 14:22

Blejzer10 je napisao/la:
Očekivanja navijača. Svoju 4-4-2 je forsirao jer je imao alibi u povrijeđenom Dembeleu.
Je.bote frajer je počeo rotirat kao nenormalan nakon ispadanja od Rome kad se rotiranje navelo kao jedan od najvećih uzroka. Taj muda nije poveo sa sobom iz Bilbaoa. Zadnje vrijeme kako igra 4-3-3 prima golove kao na traci, a realno ne zabija se s takvom lakoćom kao prije. Više je presudan suhi kvalitet nego neko plansko kreiranje.

Doduše, s Coutinhom i Griezmannom, mislim da će se razbiti statičnost napada i veznog reda. Najveći problem po meni je tu Suarez i šta s njim. Nevjerovatno koliko mi izvlači živce svojim ciganlukom, a da ne govorim kad maše rukama i suigračima se.re kao da je on lično Messi

@Evander u kojoj formaciji imaš definisanu Messijevu poziciju? Koju je to igrao u 4-4-2? CF s heatmapom i kretnjom veznjaka ili veznjak s odbrambenim zadacima i statistikom napadača?
Ne znam, ja i dalje mislim da mi ne mozemo vise igrati 4-3-3. Bar ne sa ovim veznjacima. Pa evo zadnjih par utakmica igra 4-3-3 pa primamo golove kao na traci.

Jednostavno nije moguce igrat 4-3-3 sa Busquetsom Rakiticem i Paulinhom/Gomesom i dominirati, to treba valjda biti jasno onom ko je gledao Barcelonu zadnje 3 godine.

Pa evo protiv mrtvog Chelsea na Campu se igralo 4-3-3 i stvorili nam ljudi bar 5 mrtvih prilika u sred Barcelone, 80 % utakmice su bili jaci protivnik. Ali Romario i pojedinci jos misle da smo mi nadigrali Chelsea tu utakmicu. :lol: :facepalm:

Ako se dovedu pravi veznjaci to je onda druga stvar. Ali ja nesto sumnjam u to.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2018, 14:28

Evander je napisao/la:@Blejzer10

Jedino sto Messi moze i zeli igrati je biti slobodan igrac bez striktnih zadataka i pozicioniranja. Najslicnije nekoj desetci, ali nije ni to.
Ovo je tacno ybg, bilo bi preofanzivno a vezni red ne bi ni postojao. Osim ako nisi Romario pa ne pravis od Griezmanna i Dembelea dobre veznjake. :lol:

Mada Messi je najmanji problem ako se dovedu dobri veznjaci. Jer gdje god da ga stavis znas da ce pomoci i povuci najvise od svih na terenu.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2018, 14:39

Da je uprava normalna i da ikako zna raditi svoj posao prodala bi:

Digne, Vidal, Gomes, Denis, Vermalen, Paulinho, Paco, Mina. Ti igraci ne zasluzuju da igraju ni za mnogo slabiji tim a ne jednu Barcelonu. Mozda cak i Rakitica prodati, ulazi vec u godine i nama treba drugaciji, potentniji veznjak.

Sto se tice prve ekipe, ostaviti: Ter Stegen, Umtiti, Pique, Busquets, Alba, Messi, Dembele, Coutinho, Roberto. Suarez sto se mene tice moze i ostati ali i otici, svejedno ako Griezmann dodje. Ali mislim da prodaja ne dolazi u obzir, oni o tome ni ne razmisljaju.

Semedu dati jos jednu sansu jer je mlad i talentiran, ali obavezno dovesti jos jednog beka.

Znaci dolasci:

-lijevi bek ( da bude normalna konkurencija Albi)
-desni bek
-stoper pod moranje jer ne moze se ostati samo na Piqueu i Umtitiju
- 2 veznjaka pod moranje od kojih bi jedan trebao da bude afirmisan i provjeren igrac
- Griezmann

Nama u biti trebaju bekovi i veznjaci i jedan stoper kao zamjena. Teske i nezahvale pozicije definitivno. Mozda nakon Mundijala neko ispliva, vidjet cemo.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 maj 2018, 15:03

Dobro ti to ganjaš FM-a. :hmmmmm: Ili je PES u pitanju? :think:

Mislim odlasci sem Paulinha su realni, ali nema šanse da dođe toliko igrača, prije svega taj afirmisani veznjak i desni bek.

@Blejzer, ma ne vjerujem. Ne može nikako uklopiti 4 od 5 zvijezda u 433.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 14 maj 2018, 15:11

messilla je napisao/la:Dobro ti to ganjaš FM-a. :hmmmmm: Ili je PES u pitanju? :think:

Mislim odlasci sem Paulinha su realni, ali nema šanse da dođe toliko igrača, prije svega taj afirmisani veznjak i desni bek.

@Blejzer, ma ne vjerujem. Ne može nikako uklopiti 4 od 5 zvijezda u 433.
Pa nisam rekao da se sve mora odraditi ovo ljeto, ali vrijeme je polako da se uzme stvar u ruke i napravi ta prelazna faza.

Jer ce ti recimo za 2-3 godine a mozda i prije trebati zamjena i za Busquetsa/Albu/Piquea a mi nismo rijesili ni ovo.

Kad se kontinuirano dobro radi onda imas i rezultate. Recimo Mina je doveden a covjek se uopste ne zna pozicionirati, iskace iz formacije i pozicije sto je realno amaterski, posebno za sistem Barcelone. Igra kao da nikad nije gledao Barcelonu a kamoli bio clan iste.

Ali on je tu najmanji problem, problem su ovi iznad u upravi koji odlucuju o sudbini kluba.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 14 maj 2018, 15:27

Evander je napisao/la:@Blejzer10
Pa ne možeš postaviti pitanje na koje sam nemaš odgovor. Messi nema pozicije ni u 4-3-3, ni u 4-4-2. Tako da postavljanjem pitanja meni za 4-3-3 ništa ne dokazuješ jer ni sam ne znaš odgovor u formaciji koju priželjkuješ
Evander je napisao/la: Jedino sto Messi moze i zeli igrati je biti slobodan igrac bez striktnih zadataka i pozicioniranja. Najslicnije nekoj desetci, ali nije ni to.
Hence dio mog posta koji kaže da je tu Suarez višak. S dobrim veznim redom bi Messi mogao igrati lažnu devetku. Probaj je Ernesto početak sezone tako igrati pa odustao.

@mesilla Neko će naje.bat od tih zvijezda. Najizglednije je Dembele, što je :facepalm:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 maj 2018, 15:28

- Iniesta odlazi
- Messi stariji godinu dana
- Suarez stariji godinu dana + u lošoj formi
- vezni red u raspadu, a dovode se pojacanja u napadu za 100 miliona
- tri godine se nije ispromovisao bar jedan mladi igrac
- sva politika kluba se svodi na "kupuj zvijezde" i ne žali para

Barca se potpuno udaljila od sebe i svoje filozofije.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2018, 15:42

leorey je napisao/la:
Blejzer10 je napisao/la:

Ne znam, ja i dalje mislim da mi ne mozemo vise igrati 4-3-3. Bar ne sa ovim veznjacima. Pa evo zadnjih par utakmica igra 4-3-3 pa primamo golove kao na traci.

Jednostavno nije moguce igrat 4-3-3 sa Busquetsom Rakiticem i Paulinhom/Gomesom i dominirati, to treba valjda biti jasno onom ko je gledao Barcelonu zadnje 3 godine.

Pa evo protiv mrtvog Chelsea na Campu se igralo 4-3-3 i stvorili nam ljudi bar 5 mrtvih prilika u sred Barcelone, 80 % utakmice su bili jaci protivnik. Ali Romario i pojedinci jos misle da smo mi nadigrali Chelsea tu utakmicu. :lol: :facepalm:

Ako se dovedu pravi veznjaci to je onda druga stvar. Ali ja nesto sumnjam u to.

nije romariooo nikad rekao da trebamo igrati 4-3-3, cak naprotiv nekoliko puta sam govoio da je to za nas pogubna formacija jer nemamo igrace za to, nego da trebamo igrati 4-2-3-1, sa dva zadnja vezna, coutinjom i dembom po stranama,grizmanom ko prednjim ofanzivnim veznim i mesijem u vrhu napada, protiv slabijih moze i mesi ko prednji vezni a suarez u spicu ako ne ode

tako se nije igralo protiv celzija nego 4-3-3 jer iniesta je bio tu, a kako god celzija smo prosli i rano smo imali 2 gola prednosti i to sto je celzi jedan dio utakmice stiskao je normalno jer su morali srljati

4-2-3-1 je jedina formacija koja nam godi, u koju se moze uklopiti grizman i s kojom se moze imati dobar balans i ofanzivno i defanzivno, nekoliko puta smo to i igrali i sve su bile ubjedljive pobjede koliko se sjecam
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 maj 2018, 16:01

Moje miljenje je da ce slijedece sezone igrati 4312.
Messi je ova jedinica izmedju sredine i napada, naprijed Grizman i Suarez. Naravno, ovo je formacija bez krila, gdje bekovi odradjuju te ofanzivne role na bokovima. Vjerovatno ce se nekad i Grizman pomjerati nazad da bi bilo 4321.
Couthino ce morati povuci se prema vezi i postati klasicni vezni igrac. Puno toga slijedece sezone zavisiti ce upravo od toga da li je on u stanju ovo uraditi i odigrati adekvatno.
Busketc zadnji vezni (mada lagano i o njegovoj zamjeni treba razmisljati), Couthino lijevo, moja zelja novi igrac desno (otici popusiti ga sejku da proda Veratia).
Stopere sumnjam da ce mijenjati, Alba isto tako, a desnog beka sam siguran da ce ganjati nekoga iz Primere.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2018, 16:19

Evander je napisao/la:Moje miljenje je da ce slijedece sezone igrati 4312.
Messi je ova jedinica izmedju sredine i napada, naprijed Grizman i Suarez. Naravno, ovo je formacija bez krila, gdje bekovi odradjuju te ofanzivne role na bokovima. Vjerovatno ce se nekad i Grizman pomjerati nazad da bi bilo 4321.
Couthino ce morati povuci se prema vezi i postati klasicni vezni igrac. Puno toga slijedece sezone zavisiti ce upravo od toga da li je on u stanju ovo uraditi i odigrati adekvatno.
Busketc zadnji vezni (mada lagano i o njegovoj zamjeni treba razmisljati), Couthino lijevo, moja zelja novi igrac desno (otici popusiti ga sejku da proda Veratia).
Stopere sumnjam da ce mijenjati, Alba isto tako, a desnog beka sam siguran da ce ganjati nekoga iz Primere.
to bi bilo pogubno ko i 4-3-3, prvo jer mesi je tu na poziciji na kojoj treba dosta trcati, drugo jer onda grizman i coutinjo su naprijed i slaba fajda da pomognu odbranu,znaci dobijes trojicu koja ne pomaz odbranu i to je garancija da cemo biti kantani, trece to ce upropastiti coutinja koji nije klasican veznjak nego kome treba vise lijeva strana i da moze ici na gol jer vidjeli smo da daje dosta golova

4-2-3-1 je jedina formacija koja godi svima i koja daje balans, dembi i coutinjo godi po stranama, grizmanu godi kad nije skroz u vrhu napada, mesiju opet godi da je u sredini i da svi drugi trce za njega, samo ga cuvati za golove i zadnje pasove a moze i graditi igru povremeno kad se zarotira sa grizmanom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 maj 2018, 16:47

Ja ne kazem da ce ovo funkcionisati, ali sam poprilicno siguran da ce tako biti. Grizman i Suarez ce biti u udrarnih 11 1000%.
Zato sam ranije i govorio da je los skauting uradjen i losa kupnja zadnje ljeto. Dovedeni su igraci koje ne znaju koristiti i koji ne odgovaraju profuilu igraca koji su im potrebni za ono sto zele. Couthino tesko da ce biti "Couthino" ako treba da igra ono sto je Iniesta igra. A desno krilo i jos jedan potrosac lopti i izvodjac prekida im nije bio neophodan. Dembele moze biti samo igrac rotacije za sad. On jos nema kontinuitet igara i nije neko ko moze odigrati 5 utakmica po 90 minuta i apsulutno nije neko na koga se moze osloniti da bude nosic igre i prevaga.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 maj 2018, 16:50

sve ce bit' lakse kad se proda Messi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 maj 2018, 16:51

Evander

Messija na mjesto centalnog napadača i eto riješenja.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 maj 2018, 16:52

4:2:3:1 je samo ljepši naziv za 4:4:2. Opet ti je Messi u sredini i imaš dva veznjaka tipa Busi i Raketa.
Don't hate what you don't understand.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 maj 2018, 16:54

jedva cekam jos jednu sezonu gdje Suarez igra 95% utakmica
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 maj 2018, 16:54

let3 je napisao/la:Evander

Messija na mjesto centalnog napadača i eto riješenja.
Ja bih vise volio da on pristane igrati krilo, ali ok je i centralni napadac.
Samo, zar neko misli da Messi zeli to igrati i samim tim da manje ucestvuje u igri?
Ja iskreno sumnjam u to. Messi dok bude u Barceloni on ce imati slobodu i to je tako. Upravo ta cinjenica je ono o cemu pricamo svo vrijeme.
Mnoge druge stvari se moraju podrediti da bi Messi igrao ono sto zeli. Pitanje je da li je to dobro za sam klub?

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.