Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Igrač utakmice?

Anketa je završila: 22 maj 2018, 17:03.

Gigi
9
47%
Buffon
10
53%

Ukupno glasova: 19

Pogba
Kontakt:

Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18

Post Postao/la Pogba » 05 maj 2018, 23:37

Bogme pospan, vidim. :mrgreen:

Ne vjerujem mu (ne to da je dobio dijete, valjda jeste :lol: ), ali i protiv Sampe bi imao izgovor itd. Da nije to rekao bi finale kupa.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 maj 2018, 23:39

Allegri nastavlja samarat Pogbu :kafa:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 maj 2018, 23:41

Chinaglia je napisao/la:Allegri nastavlja samarat Pogbu :kafa:
Ima samo previše sreće.

Doduše, o šamaranju i ti nešto znaš sa Alvaritom. :mrgreen:

Italia, zašto je po tebi cijeli problem naše igre najbolji (ubjedljivo) strijelac ekipe? Šta su po tebi bile greške Allegria ove sezone?

P.S. Evo ti jedan klip.

#MaxOUT

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 06 maj 2018, 00:01

Jos jedna pobjeda i titula je tu.

Costa je nas najbolji igrac u zadnjih nekoliko mjeseci
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 maj 2018, 00:02

Pogba je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:Allegri nastavlja samarat Pogbu :kafa:
Ima samo previše sreće.

Doduše, o šamaranju i ti nešto znaš sa Alvaritom. :mrgreen:

Italia, zašto je po tebi cijeli problem naše igre najbolji (ubjedljivo) strijelac ekipe? Šta su po tebi bile greške Allegria ove sezone?

P.S. Evo ti jedan klip.
Dybala, golovi po ekipama u ovoj sezoni:
Cagliari 1, Genova 3, Chievo 1, Sasuolo 3, Torino 2, SPAL 1, Sampdoria 1, Genova 1, Verona 2, Lazio 1, Udinese 2, Milan 1, Benevento 3, Bologna 1.
Boldirani po meni bitni.

Liga prvaka: Barca 0, Olimp 0, Sporting 0, Sporting 0, Barca 0, Olimp 0 -> Tothem igrao 2 utakmicu, zabio 1 na 1 sa golmanom sto ga je Higuain izbacio, a protiv Reala crveni.

Fakat ces reci da je ovo bitan igrac ? Statistika - poput Dzekinih (Salahovih) 30 golova je apsolutni bikiniji. Koliko samo Dybala solira, siluje loptu, malo asistira i igra za ekipu. I na sve to, ovo je njegov ucinak ?? Sto je natrpao Genovu, Sasuolo i Beneventno. E svaka ti cast igracino. Godinama smo ovdje i znamo kako ko percipira stvari i nikad nisam gledao te statisticke parametre i da me neciji zboj golova privuce. Gledas igru, koncepciju, uticaj i odnos. Dybala je previse arogantan na terenu, a premalo daje. Odnosno ogroman potrosac lopte, vrlo malo proizvodi na terenu, a UVIJEK je igrac manje. Ko to ne vidi, neka odma prestane pratiti fudbal. Postoji jedan LIONEL MESSIi jedan RONALDO koji sebi za luksuz mogu dozvoliti da cuvaju energiju i da drugi trce za njih. Ali, to sto su se naglo pojavili igraci poput Dybale -> A. Sanchez i Hazard je drugi par cipela. Igraci koji su vrlo kvalitetni, a u svojim sredinama "predominantni", arogantnim stavom dovode do toga da se sve vrti oko njih, a oni zapravo najmanje daju.
Vrlo jednostavna matematika, ako nisi Messi i ne zabijas svaku utakmicu i rjesavas sva bitna pitanja, onda ces trcati i biti ponizan pred ekipom. Ovaj nivo kurcevitosti nikad nije imao ni Pogba, koji mnogo toga donosio ekipi. A problem je isti onaj kao i problem Diega oko kojeg sam vodio rasprave (pa kad je on otisao, ekipa prodisala, postala 7 puta sampion Italije). Ako zelis da si lider i da se apsolutno sve vrti oko tebe, onda budi lider na terenu.

Allegrijeva najveca greska je sto nema cojones u ovom klubu. Dosao je na premala vrata i takav ostao. Apropo ove price, vrati se na ono kad sam kritikovao Gigija i rekao da postoje "dealovi" u klubu u kojem se brani/gura ovaj ili onaj. Bas iz tog razloga sam postavio pitanje "gdje je Benatia". Prisjetis se onog da je bila svadja, te da u zadnjim utakmicama igraju balvan i matori koji nisu ni za Serie B. Jel stvarno mislimo da je fudbal/klub (privatna firma) toliko jednostavna da ide onako kako treba ici. Kako da ne. I ptice na grani vide da Buffon vise nije za profesionalnog fudbala, dok je Wojo apsoltno najbolji golman lige. Logicno pitanje, zasto se to ne rjesava ? Zasto se vec 2 godine ne rjesavamo Barze ? Zasto Conte i Bonucci odlaze skandalozno. Postoje neke stvari koje nisu i ne mogu nama biti shvatljive.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 maj 2018, 00:11

Italia je napisao/la:Allegrijeva najveca greska je sto nema cojones u ovom klubu. Dosao je na premala vrata i takav ostao. Apropo ove price, vrati se na ono kad sam kritikovao Gigija i rekao da postoje "dealovi" u klubu u kojem se brani/gura ovaj ili onaj. Bas iz tog razloga sam postavio pitanje "gdje je Benatia". Prisjetis se onog da je bila svadja, te da u zadnjim utakmicama igraju balvan i matori koji nisu ni za Serie B. Jel stvarno mislimo da je fudbal/klub (privatna firma) toliko jednostavna da ide onako kako treba ici. Kako da ne. I ptice na grani vide da Buffon vise nije za profesionalnog fudbala, dok je Wojo apsoltno najbolji golman lige. Logicno pitanje, zasto se to ne rjesava ? Zasto se vec 2 godine ne rjesavamo Barze ? Zasto Conte i Bonucci odlaze skandalozno. Postoje neke stvari koje nisu i ne mogu nama biti shvatljive.
Sjetit ces se price onda o Italijanizaciji koju si zelio, a protiv koje sam zdusno bio? Juventusu koji historijski ima okosnicu Italije, to odgovorno tvrdim, samo šteti. Evo i dalje se nazor guraju Darmiani, Bonaventure i ostale splačine kojih se ne možeš ni džaba otarasiti.
Juventus nažalost, a to je sindrom kod Italijana, ima previše emocija, toga nema u Chelseau npr. imaš 30 godina, možeš dobijati jednogodišnje ugovore pa taman da si Terry i Lampard, ali zna se, klub ispred tebe. Mi dopuštamo emocijama da vladaju razumom, sve ok, ali imaš 3X godina, pada ti nivo, druže sljeduje te smanjenje plate kao što te sljedovalo eksponencijalno povećanje dok si bio top. Sve po zasluzi. Ali jok, mi bi i Asamoahu davali neki trogodišnji ugovor. I Marotta maloprije, kaže hladno da će Marchisio sam odlučiti, čovječe, dozovi se, momak je legenda, ali gotovo je, nema tu on će sam odlučivati. Isto Gigi i Barza, dajte, dosta je.

Što se tiče Maxa, ne mogu se složiti, nisi mu zapravo ništa zamjerio jer to je ustvari do drugih. Mogao se on usprotiviti, ali bi završio kao Conte.

Ako će Max prihvatiti Darmiana, Locatellia, Cristantea, Bonaventuru, opet, Boga mi imamo veliki problem i branim Contea 300% ako je u jednom momentu htio da mu se počnu dovoditi drugi igrači. Kod Contea to ne znam jer mi je upitno ono što on voli tipa Giak, ali ako mu ne dovedu opet ono što Max hoce, pa neka i on pokaže da ima glas.

#MaxOUT

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 06 maj 2018, 00:14

Bellerin & De Sciglio - najbolji par desnih bekova u najavi
Don't believe the hype.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 06 maj 2018, 00:17

Da hoce bogdom doci bellerin... ja ocekunem darmiana... bellerin bi bio kec na desetku, i sigurno bi mnogo napredovao kod maxa pogotovo u odbrani koja je maxov fah... ali da se razocaravamo bezveze doci ce ona italijanska ojebi.na mada kakav je bolji je od ovakvog starog i sporog lichta, i anemicnog silja...

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 maj 2018, 00:21

Greske Allegrija i upravu su sto nisu procjenili stav/motiv igraca i adekvatno ih sankcionisali. Ako su znali da neko nije zadovoljan, to se trebalo odma prodati (Sandro i Dybala). Time bi dobio dosta novca, a fokus bi usmjerio u druga pojacanja.

Greska je sto nije od pocetka asimilirao Bernu i Costu u prvi tim (iako to nikad i ne radi), ali sada je bilo tesko jer je morao naci postavu za njih i za Dybalu - krila ponistavaju poziciju Dybale. Greska napravljena u pripremi sezone.

Greska je sto nakon fantasticnog zimskog perioda nismo ostali u istoj formaciji: Mandzo, Costa i Berna na krilima, a Dybala neka se pokazuje da zasluzuje i vrijedi prve postave, vec se povratkom Dybale odma vratilo na divlje formacije sa napadacem, krilnim ofanzivcima i "fantazistom".

Greska je sto isto to nije uradjeno za Woya, koji je fenomenalan bio na golu.

Greska je sto nisu predvidjeli da od 5 stopera, mi nemamo ni 2 stopera ukupno. Howedes i prije dolaska je bio sakat, Barza je davno trebao dobiti ispisnicu, a Ruganijevi kiksevi su bili vidljivi jos prosle godine. Umjesto Howedesa, tu je trebao biti jedan jak stoper. Ali opet, nije se ocekivala ovakva katastrofa sa svima njima, pa je preoptimisticno bilo ulaziti sa jos jednim stoperom koji bi bio "prvotimac".

Greska je sto je Lichta osakatio odavno, iako je i dalje vrlo kvalitetan bek.

I jednostavno pogresan je koncept igre.
* Mrtva defanzivna linija gdje nijedan igrac nije fudbalski sposoban za dodavanje pod pritiskom, a kamoli prenos lopte. U takvoj situaciji su ti potrebni jaki veznjaci koji su all round i motori su ekipe (Pogba, Vidal). Na sve to, mi smo osakaceni da igramo sa 2 vezna igraca, jer nemamo prostora (i to kakva vezna igraca - fizicki). Naprijed imamo totalno disharmoniju. Najveci korisnik lopte je u centralnom dijelu i eventualno se izvlaci na krila i uopste ne koristi bok/prodor. Dok je sa druge strane koncept ovih igraca (Cuadrado, Costa, Higuain, Mandzo) iskljucivo namijenjen centarsutevima i promjenama na drugu stativu. Jednostavno disharmonija u kojoj je Dybala glavni uzrocnik toga. 4-3-3 i sve stvari bi funkcionisale savrseno. Medjutim, zbog najvece zvijezde koja uvijek mora igrati, mi to ne mozemo.

Da li Dybala zaista vrijedi toliko ekipi da prema njemu bude okrenut sistem ?

*** Sto se tice italijanizacije imas pravo. Bio sam zagovornik toga iz mnogo razloga, a glavni razlozi su bili vjernost tih igraca. Isfrustriran odlasku ovih latino amerikanaca i njihovom cinizmu. Ali italijanizacija o kojoj sam ja govorio je u sebi sadrzala notu Bernardeschija, Verrattija i slicnih. Nije da ih ima, ali tada je bilo drugacije vrijeme i cinilo se da je fond takvih igraca puno veci (sto se netacno pokazalo). Pogrijesio, cinjenica. Ali i fudbal se promijenio. Barem u mojoj glavi. Nijednog igraca vise ne posmatras kao "stoper za 10 godin", "kapiten u buducnosti" itd. Ovo je sve postalo trosna roba. Profesionalizam za odradit ugovor i nastaviti dalje.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 maj 2018, 00:26

A pazi jos jednu stvar. Krivis Allegrija za "talijanstinu" i povlacenje u odbranu cim povedemo. A sjeti se utakmice protiv intera gdje se nismo toliko ni povukli, vec smo jednostavno primili golove. Zasto ? Izmedju stativa stoji covjek koji doslovce nista vise ne moze odbraniti.

Kada god smo igrali otvoreno (Tothem, Real, Lazio), mi smo bez ikakvih problema primali golove u tranziciji. Prejednostavan recept za pobjediti Juventus. Zatvori se i napadni ih u kontru, jer na golu je golman koji ce 100% primiti gol. Mogu da tvrdim da je vecina ovosezonskih povlacenja bila uzrokovana cinjenicom da smo svjesni da iz svakog suta/centarsuta moze pasti gol.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 maj 2018, 00:35

To je to. I kad ih počnemo tako i posmatrati bit ce nam lakse. Naravno, uvijek tu ce biti neki italijanski produkt koji ce uvijek htjeti ostati vjeran. Berna je pun pogodak, a ja sam prvi bio skeptican dosta, karakterno i ljudski je vrh koliko mogu zakljuciti, a i dobar je igrač.

Ono što jeste problem je kada se puste korijeni pa onda ide romantika itd, i onda zavrsis kao inter post 2010 gdje je jos veca romantika zavladala poslije osvajanja LP, a razuma nigdje da se suoce sa godinama fudbalera, trenerom itd. Posljedice i danas tu.

Što se tiče Gigia, nekako mi je više degutantno, pomislit će da ga mrzim, ali nije tako. Svaki igrač samo treba dobro da izvaga kada mu je kraj. Sam je govorio da će otići kada ne bude top, ali izgleda da nije svjestan da nije, bar nije to zvanično rekao. Bilo bi katastrofalno da Woj ne bude prvi golman, a Max je to već javno rekao, a ja taj klip lijepio ovdje, to bi bio presedan za koji bi Woj hladno imao pravo da ode iz kluba.

Treba nam novi val, svježine i mladosti, ako se misli ići u neki novi nazovimo trogodišnji ciklus. Buffon, Barza, Chiello i Bonnuci, svi oni još odavno nose neko breme pa i komplekse, izgubljena finala LP i Eura, jednostavno nam fali malo otklona od njih i malo osvježenja u odabiru igrača u odbrani i općenito. Početo je to sa Costom i Bernom, pa o tome smo trubili još od prve eliminacije s Conteom u Evropi i evo konačno stiglo.

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 06 maj 2018, 13:40

Benatia je mozda na hladjenu jer je tako ispalo da je kriv za golove protiv crotonea,napolia i"penal" protiv reala...bukvualno 3 gola koja smo primili u toj sedmici. Ne opravdavam odluku da on ne igra,samo konstatujem..
Higuain je u rasulu, dozivio je da ga niko vise ni ne komentarise,hahahhaa.

Ps. Moram ponovo napisati: protiv napolia nismo sanse napravili,protiv intera i crotonea isto tako (naravno osim magije brazilca i kolumbijca) sinoc isto tako (isti tekst iz prethodne zagrade). Igramo lose,jako lose i opet se pise da je problem golman. I sad, jos su protivnici to skontali pa se ne sikiraju jer znaju da ce dati gol?!?!? Zato sto je golman los? A ne zato sto icardi ostao sam na 7 metara od gola, sto barza pospremi u mrezu,sto kulibali koji je vec dao 6,7 golova ostaje sam na 5 metara...e jbg

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 maj 2018, 16:56

E zamisli da Dybala kod nas odigra kao danas SMS za Lazio prodavali bi ga za 10 miliona odmah na forumu.

Ostajem pri misljenju talenta nikad dosta i da nije isto igrati u Juventusu i negdje drugo. Mi moramo prestati sa prodajama i nabacati ih jos takvih kakav je Dybala. Prvo od SMS, mada sam uvjeren da je trnutno Dybala daleko bolji igrac od tih koji dolaze iz slabijih klubova nakon par godina u Juventusu. A mislim da je bio upecatljiviji i u Palermu..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 06 maj 2018, 17:24

Frustracija sa Dybalom dolazi iz nekonstantnosti i odnosa prema treneru i dresu ponekad. Momak je igračina ali mora dobro poraditi na mentalnom aspektu.

Ako ostane super, ako ne nije problem.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 06 maj 2018, 17:29

dinoo je napisao/la: Higuain je u rasulu, dozivio je da ga niko vise ni ne komentarise,hahahhaa.
Nije samo on,komplet ekipa je van forme,znaci svaki igrac osim jednog. Svima udarila slava u glavu,nemaju muda ili nemaju sistem?
Dybala npr, koji to igrac na planeti ikada moze svaku utakmicu dolaziti na j.ebeni centar po loptu,trpiti udarce i nositi na ledjima protivnicke napadace,veznjake sve do odbrane? I to raditi dobro u kontinuitetu? Messi? Mozda,ali i njemu je ta nenormalno teska rola olaksana jer ima kraj sebe igrace sa kojima moze odigrati par duplih pasova i eto ga na 16 metara,da ne pominjem da igra u sistemu koji mu to olaksava i koji mu je postao dijelom misicne menorije da tako igra. Dybala te igrace nema. A i Dybala nije Messi,Dybala treba jos dosta pure jesti. Sigurno je do njega dijelom,ali sve dok taj momak ne bude imao na terenu igrace koje mora imati,u sistemu kog mora imati(ne sistemu koji pase njemu,nego komplet ekipi trenutnoj) nije ok uzasnu i bezideju igru svaljivati na njega.
Costa. Citam dobar je kada udje sa klupe,a ne bas tako dobar kada je starter? Ima istine u tome. Kao i u tome da kada je starter taj momak ima "taktiku" u prvom planu da sprovodi a kada udje sa klupe to je najcesce onda kada je ocito da sistem nece nista uraditi,jer ga nema,i onda kad udje na teren od njega se trazi da bude krilo i da probija,i momak to i uradi. I odjednom "sistem" dobije smisao? Odjednom se prave prilike,Dybala se ne tuce sa protivnickim igracima 40 metara od gola nego zabija?
Imamo mi sistem,ali nije kompatibilan sa igracima koje imamo,ne mogu mu odgovoriti. Ne vise.

Svi smo svjesni da promjene trebaju. I da ima onog o cemu pojedini pricaju a to je da neki u ekipi ne znaju kada je dosta. Licht je eto skontao da je dosta,gospodski od njega,nema se tom igracu sta zamjeriti,borac je i borio se najbolje sto zna kada god je bio na terenu. Nadam se da ce ostali slijediti njegov primjer. A prvi koji treba otici je Max jer on sa trenutnim rostetom ne zna sta ce.
Ako neko ovde misli da Max moze voditi ekipu poput Bajerna ili Barcelone ja se grohotom smijem. Taj trener ofanzivni potencijal ekipe gleda iskljucivo kroz kvalitet pojedinaca,to smo znali i prije nego je to rekao.
Pojacati mu odbranu na nivo prije dvije godine i opet cemo biti beton,inace sledeca sezona ce biti copy paste ove. A ni uprava ne pomaze,Marota veli da je ovu ekipu tesko pojacati,a radi na dovodjenju kloceva talijanskih.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 maj 2018, 13:16

Coppa Italia - Finale:

----------------------------------slika----------------------------------

--------slikaslikaslika--------

----------------------------------Mjesto: Stadio Olimpico, Rim----------------------------------
----------------------------------Vrijeme: Srijeda, 21:00----------------------------------

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 maj 2018, 13:00

Samo Chiellinija nema, svi ostali su pozvani.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 08 maj 2018, 15:14

Je li Miralem spreman? je li ko gdje čitao?

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 maj 2018, 15:17

Nije on bio upitan uopšte, suspenzija protiv Bologne.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 08 maj 2018, 15:25

Da, znam da je bila susp. ali je ranije imao problem, međutim ja sam smetnuo da se već vratio i odigrao 90 minuta...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.