Osim prve, sa perimetra ne pogađa ništaalemsa je napisao/la: Kad sinoc? Pa prva tekma u ovoj seriji da je lose puco.
NBA Playoffs 2018.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA Playoffs 2018.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
To jest, cuvali su mu stepback dobro, cuvali su tricu dobro opcenitoBrokula je napisao/la:Osim prve, sa perimetra ne pogađa ništaalemsa je napisao/la: Kad sinoc? Pa prva tekma u ovoj seriji da je lose puco.
-
RollsRoyce
- Kontakt:
Eminentni stručnjak, 20 godina praćenja košarke bačeno u vodualemsa je napisao/la:Da nije soft mozda bi i dobioBrokula je napisao/la:Ma imaju najbolje suđenje u ligi
jest ga Capela podero
![]()
Clint>Gobert
Podero ga doslovno, frajer nije imao uticaja secunde, kao da nije ni igro. A ofanzivno nije sposoban da protiv Tuckera i Arize odrzi poziciju.RollsRoyce je napisao/la:Eminentni stručnjak, 20 godina praćenja košarke bačeno u vodualemsa je napisao/la:Da nije soft mozda bi i dobioBrokula je napisao/la:Ma imaju najbolje suđenje u ligi
jest ga Capela podero
![]()
Clint>Gobert
Ortg Hjustona u ove 4 tekme je nešto manje od 109. U regularnoj sezoni bio je 114.7, najbolji u ligi.alemsa je napisao/la:
Podero ga doslovno, frajer nije imao uticaja secunde, kao da nije ni igro. A ofanzivno nije sposoban da protiv Tuckera i Arize odrzi poziciju.
To znači da je Juta, a prvenstveno Gobert, od Hjustona, najboljeg napada lige u ovoj seriji napravila.. Jutu, 16 napad lige.
Problem leži sa druge strane terena, u činjenici da je odbrana Hjustona od impotentne Jute napravila euroligašku ekipu.
Capela je dobio individualni matchup, definitivno. Ali nije isto braniti se od Inglesa i od Hardena.
DA sumiram, ove izjave pokazuju da si kompletni laik što se tiče košarke. Odbrana Jute je uradila dovoljno da ovdje bude neka zajebana serija na 6-7 utakmica. Napad Jute je popušio kitu, očekivano bez Rubia.
To je vjerovatno zbog trice, ne zbog Goberta. Lika izvuces iz painta ili mu sicas midi (kao Cp3 sinoc) i mos ga poslat u svlacionicu. Niti pokriva bruku parketa, niti je dobar na stopalima niti moze ispratit manje igrace. U napadu i pick kad postavi nije dovoljno pokretljiv da mu das loptu u prostor koji zahtheva dijelic secunde a i ako uspijes lose mu ruke, vrlo lako zavrsi sa TO, Ariza ga ubio u 2 tekme zaredom nakon switcha mu nije dao da primi loptu. DA sumiran lik samo zna imat uticaj u metar od kosa u odbrani, ostalo sve 0 poenaLocust je napisao/la:Ortg Hjustona u ove 4 tekme je nešto manje od 109. U regularnoj sezoni bio je 114.7, najbolji u ligi.alemsa je napisao/la:
Podero ga doslovno, frajer nije imao uticaja secunde, kao da nije ni igro. A ofanzivno nije sposoban da protiv Tuckera i Arize odrzi poziciju.
To znači da je Juta, a prvenstveno Gobert, od Hjustona, najboljeg napada lige u ovoj seriji napravila.. Jutu, 16 napad lige.
Problem leži sa druge strane terena, u činjenici da je odbrana Hjustona od impotentne Jute napravila euroligašku ekipu.
Capela je dobio individualni matchup, definitivno. Ali nije isto braniti se od Inglesa i od Hardena.
DA sumiram, ove izjave pokazuju da si kompletni laik što se tiče košarke. Odbrana Jute je uradila dovoljno da ovdje bude neka zajebana serija na 6-7 utakmica. Napad Jute je popušio kitu, očekivano bez Rubia.
Capela ga je nadigrao i imao duplo vise uticaja na obje strane parketa, pa ti pricaj sta hoces.
Pokriva više parketa od bilo kojeg drugog igrača u ligi, zato će biti DPOY sa nezapamćeno malo utakmica odigranih. Pričaš iz guzice.
Što se tiče footworka, u top 5 je klasičnih centara lige. To je još jedan razlog zašto će biti DPOY. Opet pričaš iz guzice.
"Zbog trice a ne zbog Goberta" je opet glupost. Pokušao sam ti objasniti da činjenica da Gobert stoji u reketu daje igračima Jute mogućnost da stoje pola koraka bliže Hardenu nego što bi smjeli da stoje da je iza njih drugi centar, i samim tim opada procenat step back trice, njegovog glavnog oružja. Kada ih prođe, jer stoje preblizu, isforsiran je u mid-range šut (a ne polaganje ili lob kao protiv drugog centra koji se ne zove Gobert), a to nije njegov šut. Dantoni je mudro sinoć više igrao preko Paula, jer je on sa tih pozicija money.
Kao što rekoh ranije, jedini je igrač koji 1 na 2 može koliko-toliko zatvoriti ulaz i lob pas u isto vrijeme. Naravno, ne može to raditi stalno, jer da može Juta bi primala 40 poena po utakmici i bila NBA šampion dok je gobert živ. Favors (npr) kad ide cp3 na njega a Capela mu stoji na dunker spotu iza je mrtav, to nisu 2 poena samo ako useru nešto ova dvojica. Gobert to može odbraniti jednom od 3 puta.
U napadu je beskoristan, i nisam nikada rekao da je sa te strane parketa bilo šta više od smetala. Rasprava je počela kada si mrtav hladan rekao da je Mitchell vrijedniji igrač od Goberta. Vidimo kako je dobar i nezaustavljiv.
Što se tiče footworka, u top 5 je klasičnih centara lige. To je još jedan razlog zašto će biti DPOY. Opet pričaš iz guzice.
"Zbog trice a ne zbog Goberta" je opet glupost. Pokušao sam ti objasniti da činjenica da Gobert stoji u reketu daje igračima Jute mogućnost da stoje pola koraka bliže Hardenu nego što bi smjeli da stoje da je iza njih drugi centar, i samim tim opada procenat step back trice, njegovog glavnog oružja. Kada ih prođe, jer stoje preblizu, isforsiran je u mid-range šut (a ne polaganje ili lob kao protiv drugog centra koji se ne zove Gobert), a to nije njegov šut. Dantoni je mudro sinoć više igrao preko Paula, jer je on sa tih pozicija money.
Kao što rekoh ranije, jedini je igrač koji 1 na 2 može koliko-toliko zatvoriti ulaz i lob pas u isto vrijeme. Naravno, ne može to raditi stalno, jer da može Juta bi primala 40 poena po utakmici i bila NBA šampion dok je gobert živ. Favors (npr) kad ide cp3 na njega a Capela mu stoji na dunker spotu iza je mrtav, to nisu 2 poena samo ako useru nešto ova dvojica. Gobert to može odbraniti jednom od 3 puta.
U napadu je beskoristan, i nisam nikada rekao da je sa te strane parketa bilo šta više od smetala. Rasprava je počela kada si mrtav hladan rekao da je Mitchell vrijedniji igrač od Goberta. Vidimo kako je dobar i nezaustavljiv.
Pa kralju i u branjenju trice je faktor Gobert. Kad imas takvog rim protectora onda si sigurniji igrajuci odbranu, mozes manje pomagat i ostatajat blize suterima.
Aleme zakaz’o si ovaj playoff totalno
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Sta sam zakao sve sam pogodio, sem Bucksa ali to je bio pick iz pozadine.Clutch je napisao/la:Pa kralju i u branjenju trice je faktor Gobert. Kad imas takvog rim protectora onda si sigurniji igrajuci odbranu, mozes manje pomagat i ostatajat blize suterima.
Utah ima dobru odbranu, nakon sto su ubijeni sa trice u prvoj tekmi, odlucili su da ih tjeraju sa trice, jedini koji je dobijao ciste suteve konstatno je bio Tucker, logicno ako ces nesto dati, dat ces to, ali ih Tucker pogadja ovaj playoff. Ofanzivni rating je spao jer je logicno da nes dobijat iste suteve kao u RS a i igras protiv dobre odbrane. Goberta su izvlacilo, rokali midi, Harden floatere, Capela imo 280 alley-oops, prislu tekmu su im dali preko 50 poena u paint, sta ste vi gledali da mi je znati, lik nije bio nikakav faktor.
@locust
Za Mitchella sam ti i rekao sta ce biti, logicno, to je bilo lahko pogodit, ali ne, nea Houston Georgea
Nek bude sta hoce, Clint ga je nadigrao i to nine bilo ni blizu, posebno sinoc, kako zakljuca reket u zadnjih 5 minuta kao da je Gobert
-
RollsRoyce
- Kontakt:
Znači Alema ne možeš pobjediti u raspravi, da je Mitchell odigrao dobro, on bi pisao o tome kako smo mi pisali kako je Gobert vazniji od Mitchella i to ismijavao, zajedno sa svojim bratom po znanju josipommusom. Sada pošto je Mitchell odigrao loše seriju, i Gobert je bukvalno imao više uticaja od njega, on piše kako je on najavljivao da će Mitchell odigrati lošije protiv Houstona nego protiv OKC-a, no shit Sherlock, jok odigrat' će bolje protiv duplo bolje ekipe u oba smjera.
Cim mu ispadne ekipa, nece taj znati sta je kosarka. Tako svaki PO bude.RollsRoyce je napisao/la:Znači Alema ne možeš pobjediti u raspravi, da je Mitchell odigrao dobro, on bi pisao o tome kako smo mi pisali kako je Gobert vazniji od Mitchella i to ismijavao, zajedno sa svojim bratom po znanju josipommusom. Sada pošto je Mitchell odigrao loše seriju, i Gobert je bukvalno imao više uticaja od njega, on piše kako je on najavljivao da će Mitchell odigrati lošije protiv Houstona nego protiv OKC-a, no shit Sherlock, jok odigrat' će bolje protiv duplo bolje ekipe u oba smjera.
Gdje imao vise uticaja? Sta je Gobert uradio osim game 2, kad je iz PnR dobijao loptu s puno prostora od strane Mitchella, Rakete su to razbile u game 3 i 4 kad je Ariza ostajao na Gobertu iz iste situacije i u stopu pratio njegovo rolanje ka kosu, zbog ceg nije dolazio vise do lopte, simple adjustment Gobert out. Defanzivno gdje se i ocekivalo da ce imat uticaja ga nije bilo uopste, 3 poraza 3 blowouta, po 20 razlike imali prednost u svakoj tekmi, neko imao utucaja nakog. Mitchella opet moras cuvat, i pravit gameplan za njeg, jer u svakom momentu ga moze krenut kao sinoc u jednom segmentu, Gobertu oduzmes spavanje u reketu, isto kao da si ga poslao u svlacionicu nea razlike.RollsRoyce je napisao/la:Znači Alema ne možeš pobjediti u raspravi, da je Mitchell odigrao dobro, on bi pisao o tome kako smo mi pisali kako je Gobert vazniji od Mitchella i to ismijavao, zajedno sa svojim bratom po znanju josipommusom. Sada pošto je Mitchell odigrao loše seriju, i Gobert je bukvalno imao više uticaja od njega, on piše kako je on najavljivao da će Mitchell odigrati lošije protiv Houstona nego protiv OKC-a, no shit Sherlock, jok odigrat' će bolje protiv duplo bolje ekipe u oba smjera.
-
RollsRoyce
- Kontakt:
Nisam napisao da je imao neki specijalan uticaj, nego da je imao više uticaja nego tvoj Mitchell kojeg si navodio kao najvažnijeg igrača Utaha.
- Barbarossa
- Kontakt:
Drejmond nakon poraza od Pelikansa u trećem meču serije nije mogao da spava. Ostao je budan do kasno gledajući film, a oko 04.00h iza ponoći poslao je Kevinu podužu poruku u kojoj ga je izazvao da igra bolje:
"Samo sam ga izazvao da bude ono što jeste. Morao sam to da mu kažem. Nisam ga video da dovoljno napada ili da je dovoljno agresivan na oba kraja terena kao što nam je potrebno da bude. Znate, ja ne krijem osećanja. Kada vidim nešto što je pogrešno, moram da iskažem svoje mišljenje. Nije bilo ljutnje, mi samo pokušavamo da pobedimo utakmicu."
Kako se Drejmondova inspiraciona poruka odrazila na Kevina, videli ste sinoć (38p).
"Samo sam ga izazvao da bude ono što jeste. Morao sam to da mu kažem. Nisam ga video da dovoljno napada ili da je dovoljno agresivan na oba kraja terena kao što nam je potrebno da bude. Znate, ja ne krijem osećanja. Kada vidim nešto što je pogrešno, moram da iskažem svoje mišljenje. Nije bilo ljutnje, mi samo pokušavamo da pobedimo utakmicu."
Kako se Drejmondova inspiraciona poruka odrazila na Kevina, videli ste sinoć (38p).
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Po cemu, sta je radio?RollsRoyce je napisao/la:Nisam napisao da je imao neki specijalan uticaj, nego da je imao više uticaja nego tvoj Mitchell kojeg si navodio kao najvažnijeg igrača Utaha.
Mitchell da je imao 30 ppg kao proslu seriju, imala bi Utah bolje sanse pa i sa ovakvim Gobertom.
Imali su srece u prvoj rundi sto je WB masio sutebe s poludistance koje obicno pogadja, CP3 su dali isto juce pa ih je ubio.
ili se usuti kad mu pokazes da nije u pravuRollsRoyce je napisao/la:Znači Alema ne možeš pobjediti u raspravi, da je Mitchell odigrao dobro, on bi pisao o tome kako smo mi pisali kako je Gobert vazniji od Mitchella i to ismijavao, zajedno sa svojim bratom po znanju josipommusom. Sada pošto je Mitchell odigrao loše seriju, i Gobert je bukvalno imao više uticaja od njega, on piše kako je on najavljivao da će Mitchell odigrati lošije protiv Houstona nego protiv OKC-a, no shit Sherlock, jok odigrat' će bolje protiv duplo bolje ekipe u oba smjera.
-
RollsRoyce
- Kontakt:
alemsa je napisao/la:Po cemu, sta je radio?RollsRoyce je napisao/la:Nisam napisao da je imao neki specijalan uticaj, nego da je imao više uticaja nego tvoj Mitchell kojeg si navodio kao najvažnijeg igrača Utaha.
Mitchell da je imao 30 ppg kao proslu seriju, imala bi Utah bolje sanse pa i sa ovakvim Gobertom.
Imali su srece u prvoj rundi sto je WB masio sutebe s poludistance koje obicno pogadja, CP3 su dali isto juce pa ih je ubio.
Bio efikasan u napadu, nije sutao 22 suta da zabija 18 poena prosjecno, tjerao Houston da se prilagodjava njemu, tjerao igrace kod ulaza 3 puta da razmisle dali ce poloziti, Houston imao mizeran broj poena iz reketa tokom serije kada je on u igri itd.
Puno korisniji od Mitchella u svakom slucaju.
-
RollsRoyce
- Kontakt:
Barbarossa je napisao/la:Drejmond nakon poraza od Pelikansa u trećem meču serije nije mogao da spava. Ostao je budan do kasno gledajući film, a oko 04.00h iza ponoći poslao je Kevinu podužu poruku u kojoj ga je izazvao da igra bolje:
Joj pustit' ću suzu na inspiracionu poruku debila koji slika ki** i objavljuje po društvenim mrežama, i koji je jedan od najprljavijih, i definitvno najodvratniji igrač lige.
Ljude ovdje ne interesuju njihove međusobne gluposti, i te inspiracione poruke, ovdje ljudi čekaju samo da GSW izgubi, jer su jedna od najodvratnijih grupa igrača u novijoj historiji košarke.
Kad se to desilo, navedi, jer sam pisao za svako finale. Ti si bio rega Belmine, ne znam ko nas zavadiBelmin6 je napisao/la:Cim mu ispadne ekipa, nece taj znati sta je kosarka. Tako svaki PO bude.RollsRoyce je napisao/la:Znači Alema ne možeš pobjediti u raspravi, da je Mitchell odigrao dobro, on bi pisao o tome kako smo mi pisali kako je Gobert vazniji od Mitchella i to ismijavao, zajedno sa svojim bratom po znanju josipommusom. Sada pošto je Mitchell odigrao loše seriju, i Gobert je bukvalno imao više uticaja od njega, on piše kako je on najavljivao da će Mitchell odigrati lošije protiv Houstona nego protiv OKC-a, no shit Sherlock, jok odigrat' će bolje protiv duplo bolje ekipe u oba smjera.
Haj da napravimo "sumiranje" ove sezone kao sto rece @locust gore. Kad je CP3 potpiso jeste li me prali "nece biti fit "," jedna je lopta" itd. Ja vam fino govorio da je ne moguce da takva dva uma ne budu fot, i da su perfektan fit. Proslo 25 tekmi ljudi poceli 20-5 (koliko je vec bilo), kazete fluke/slucajnost nea sanse da ce zavrsit ispred Gsw, ja vam govorio da su sanse vrlo dobre, prali me, kakvi. Ok kad je bilo izvjesno da ce zavrsit prvi, onda okrenuli plocu intezivnije "vidjet cemo u PO" a to je cijele sezone bilo pranje "3 chokera na jednom mijesto, druga runda plafon", @ep pisao da se nebi iznenadio kad bi Okc rutinski rijesio Rakete, onaj mali @ kawhi me prao coj'k nabrojo 7 ekipa koje bi uzeo u playoffu prije Raketa, ukljucujuci Portland, a ja vam fino govorio da ih samo Gsw moze izbacit, jok nije. Ok dodje i taj famozni playoff likovi odrade 2 serije kao malo jaci trening, pogodim tacan broj tekmi, ko ce koju dobit, jos pogodim da ce Rakete dobit obje u Utah, sto je vrlo tesko jer historijski je tesko gore dobit. Sad ploca ma nista to vudjet cemo protiv Gsw
Napali me sa Gobertom kao da je Orlando Dwight, lik odradi seriju gdje imao 0 uticaja, i ja laik
Fino sam ti objasnio kakav je uticaj u odbrani imao, uticaj koji im je pobijedio ovu jednu utakmicu koju su dobili protiv puno boljeg protivnika. Natjerao je Hardena u 10tak šuteva koji mu ne leže, i to je bio ključ pobjede. Gobert, niko drugi.alemsa je napisao/la:Kad se to desilo, navedi, jer sam pisao za svako finale. Ti si bio rega Belmine, ne znam ko nas zavadiBelmin6 je napisao/la:Cim mu ispadne ekipa, nece taj znati sta je kosarka. Tako svaki PO bude.RollsRoyce je napisao/la:Znači Alema ne možeš pobjediti u raspravi, da je Mitchell odigrao dobro, on bi pisao o tome kako smo mi pisali kako je Gobert vazniji od Mitchella i to ismijavao, zajedno sa svojim bratom po znanju josipommusom. Sada pošto je Mitchell odigrao loše seriju, i Gobert je bukvalno imao više uticaja od njega, on piše kako je on najavljivao da će Mitchell odigrati lošije protiv Houstona nego protiv OKC-a, no shit Sherlock, jok odigrat' će bolje protiv duplo bolje ekipe u oba smjera.
Haj da napravimo "sumiranje" ove sezone kao sto rece @locust gore. Kad je CP3 potpiso jeste li me prali "nece biti fit "," jedna je lopta" itd. Ja vam fino govorio da je ne moguce da takva dva uma ne budu fot, i da su perfektan fit. Proslo 25 tekmi ljudi poceli 20-5 (koliko je vec bilo), kazete fluke/slucajnost nea sanse da ce zavrsit ispred Gsw, ja vam govorio da su sanse vrlo dobre, prali me, kakvi. Ok kad je bilo izvjesno da ce zavrsit prvi, onda okrenuli plocu intezivnije "vidjet cemo u PO" a to je cijele sezone bilo pranje "3 chokera na jednom mijesto, druga runda plafon", @ep pisao da se nebi iznenadio kad bi Okc rutinski rijesio Rakete, onaj mali @ kawhi me prao coj'k nabrojo 7 ekipa koje bi uzeo u playoffu prije Raketa, ukljucujuci Portland, a ja vam fino govorio da ih samo Gsw moze izbacit, jok nije. Ok dodje i taj famozni playoff likovi odrade 2 serije kao malo jaci trening, pogodim tacan broj tekmi, ko ce koju dobit, jos pogodim da ce Rakete dobit obje u Utah, sto je vrlo tesko jer historijski je tesko gore dobit. Sad ploca ma nista to vudjet cemo protiv Gswpa dokle Panticu, dokle
No shit, Gsw jebte. I kako da ne budem kako si rekao neki dan "arogantan", pa ljudska narav buraz
Napali me sa Gobertom kao da je Orlando Dwight, lik odradi seriju gdje imao 0 uticaja, i ja laik
Sad ti možeš ponavljat da je beskoristan van reketa i tako dalje, **** ga kad si tvrdoglav.
The Jazz, left for dead by many after going 4-11 while Gobert missed a month to recover from a sprained PCL and bone bruise in his left knee, rescued their season with one of the most impressive extended stretches of defensive dominance in recent memory. With Gobert as the catalyst, the Jazz are 23-4 since Jan. 24, allowing only 96.2 points per 100 possessions. That's 6.1 points stingier than the Rockets, who rank second during that span, which is the same difference as between Houston and the 19th-ranked Dallas Mavericks.
"That's what I do. That's always my mindset," said Gobert, who has averaged 15.6 points and 11.7 rebounds during the Jazz's sizzling run.
"Obviously, I take pride to be the best defensive player in this league, but I play to win. Right now, my focus is to get to the playoffs and, once we get to the playoffs, to win. I need to be the Defensive Player of the Year for my team."
The presence of Gobert, who has the gifts of a 7-foot-9 wingspan paired with innate shot-blocking instincts, allows the Jazz to dare opponents to drive. He challenges a league-leading 15.0 shots per game, according to NBA.com stats. Opponents shoot only 48.0 percent in the paint against Gobert, per Second Spectrum data, the second-lowest among centers behind Embiid's 45.8 percent.
Gobert unofficially leads the league in second thoughts created, as it's routine for foes to opt for a kick-out pass instead of trying to finish over him.
"He allows you to guard the 3-point line because you just have confidence in him that he can have support," Snyder said. "That's the big thing. He can protect the rim the way he does, not just blocking shots but as a deterrent."
The Jazz certainly don't consider it a coincidence that they've held foes to 33.1 percent from beyond the arc since Jan. 24, the second-lowest in the league during that span. It's perhaps more telling that Utah has allowed only 25.2 3-point attempts per game during that run, the third-fewest in the league.
Rudy Gobert missed 26 games earlier this season with injuries to both knees. David Butler II/USA TODAY Sports
In essence, Gobert allows the Jazz to make the most efficient shots in basketball (layups and 3-pointers) hard to come by and convert.
Eto ako meni ne vjeruješ vjeruj ljudima koji se profesionalno bave praćenjem košarke.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.