Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JackTheStripper
- Kontakt:
Re: Chat
Integracija svakako da bi se prezivjelo. Ali asimilacija ni posto. Kao da ti drze pistolj nad glavom i nude ili asimilaciju ili smrt pa da bezuslovno to prihvatis.
Potpuno nepotrebno za uspjeh ovdje. Mozes biti i uspjesan i zadrzati svoju zasebnost. Jedno ne iskljucuje drugo. Nikada se ne bi odrekao svoga zaradi karijernog ili materijalnog probitka, makar mi nudili poziciju premijera zauzvrat. To nema cijenu jednostavno.
I porazno i zalosno je koliko su Bosnjaci skloni asimilaciji. Nijedan drugi narod se ne odrice svog, ne sprda se s sobom i ne srami se sebe samog koliko to bosnjacki narod radi, pogotovo u dijaspori. Mi nikada nismo izrasli u pravi narod, ponajvise zbog komunistickog jarma. I nikada necemo, nestati cemo.
Bilo je neke nade, ali sve sam skloniji vjerovanju da je svaki napor za nas opstanak uzaludan.
Potpuno nepotrebno za uspjeh ovdje. Mozes biti i uspjesan i zadrzati svoju zasebnost. Jedno ne iskljucuje drugo. Nikada se ne bi odrekao svoga zaradi karijernog ili materijalnog probitka, makar mi nudili poziciju premijera zauzvrat. To nema cijenu jednostavno.
I porazno i zalosno je koliko su Bosnjaci skloni asimilaciji. Nijedan drugi narod se ne odrice svog, ne sprda se s sobom i ne srami se sebe samog koliko to bosnjacki narod radi, pogotovo u dijaspori. Mi nikada nismo izrasli u pravi narod, ponajvise zbog komunistickog jarma. I nikada necemo, nestati cemo.
Bilo je neke nade, ali sve sam skloniji vjerovanju da je svaki napor za nas opstanak uzaludan.
Zadnja izmjena: JackTheStripper, dana/u 04 maj 2018, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
Ti ciljaš na kopileJackTheStripper je napisao/la:Dijete vanbracno
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja to gledam u smislu da stranci u prvoj generaciji se ne uzimaju za nase jer ti nikada ne mozes biti gradjan prvog reda kao oni, nikada neces tacno pricati kao oni, nikada imati taj status kao oni u zajednici. Dok dijete koje se tamo rodi ide od malih godina u obdaniste, pa skola, otac obezbjedi novac za sve, jezik je tu na nivou kao i kod njih. Onda to dijete ima vise elemenata da se pomjesa sa njima, jednostavno prihvacenije i radi od kada se rodi sve kao i oni. Zasto to dijete siliti da bude sa nekom nasom osobom i da se zeni/udaje za nase? Bezveze djetetu nabijanje kompleksa, ne moze prva generacija te druga treca biti isto.
Bosnjaci nisu nista losiji sto se tice asimilacije od drugih.
Bosnjaci nisu nista losiji sto se tice asimilacije od drugih.
- JackTheStripper
- Kontakt:
Nadam se uspjehu radikalne desnice na Zapadu. I deportaciji svih Bosnjaka i drugih u njihove matice.
Jedino to moze spasiti bosnjacki narod od nestanka. I osigurati buducnost Europe onakve kakva treba biti, rasno homogena zajednica naroda.
Jedino to moze spasiti bosnjacki narod od nestanka. I osigurati buducnost Europe onakve kakva treba biti, rasno homogena zajednica naroda.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
Ako desnica nastavi sa forsiranjem ¨islama kao neprijatelja¨ i Bošnje bi mogle da popuše u dijaspori a onda i u Europi. Jasno je da je oštrica usmjerena ka bliskoistočnim imigrantima, ali je u toku arabizacija Bošnjaka, ta dva procesa bi se mogla sudariti. Naravno ¨arabizacija Bošnjaka¨ nije u katastrofalnom obimu, ali je dovoljna da dušmani Evropi prezentiraju tu sliku kako bi od nas napravili došljake na kontinentu na kojem smo stoljećima.JackTheStripper je napisao/la:Nadam se uspjehu radikalne desnice na Zapadu. I deportaciji svih Bosnjaka i drugih u njihove matice.
Čini mi se da ste upravu i ti i tuzlak. Ti da ćemo nestati radi naše gluposti, a tuzlak da je to neizbježno. Crna nam je sudbina.
Taj naš nazovi ¨sistem¨ je takav čini mi se najviše zbog našeg ciganluka i poganluka. Od bačenog opuška na cesti pa do onoga kad daš policajcu cvaju.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 04 maj 2018, 13:47, ukupno mijenjano 3 puta.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa koliko ja to pricam o Arabizaciji ima par godina. Fino smo upali u klopku ili sami sebe smo u nju uveli jer ti ne mozes nasim ljudima to objasnito odmah te prozivaju komunistom ili kako vec..Put ka EU nikakav, a ostali uticaji cvjetaju.
Kraljevska porodica Izetbegovic od gradova pravi kasabe.
Naši ljudi nisu upoznati sa običajima i dnevnom kulturom stranog naroda. Čak i ako nam je ista religija mi vučemo različit korijen, kulturu, ponašanje, higijenske navike, i tako dalje.tuzlak1987 je napisao/la:Pa koliko ja to pricam o Arabizaciji ima par godina. Fino smo upali u klopku ili sami sebe smo u nju uveli jer ti ne mozes nasim ljudima to objasnito odmah te prozivaju komunistom ili kako vec..Put ka EU nikakav, a ostali uticaji cvjetaju.
Upoznao sam mnoge narode, i mnogo sam se razočarao.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Gradonacelnik
- Kontakt:
SDAova budalo nije sastanaku u Hollideyu bio prije 1000 godina, nego prije 25.JackTheStripper je napisao/la:Integracija svakako da bi se prezivjelo. Ali asimilacija ni posto. Kao da ti drze pistolj nad glavom i nude ili asimilaciju ili smrt pa da bezuslovno to prihvatis.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Gradonacelnik je napisao/la:SDAova budaloJackTheStripper je napisao/la:Integracija svakako da bi se prezivjelo. Ali asimilacija ni posto. Kao da ti drze pistolj nad glavom i nude ili asimilaciju ili smrt pa da bezuslovno to prihvatis.
Lillard je napisao/la:![]()
Prvi put vidim ovo, dje se ima uzet?
sekerbay je napisao/la:.

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
-
jolicnikola
- Kontakt:
jel je neko gledo Žikinu dinastiju?
Nema još na netu.jolicnikola je napisao/la:jel je neko gledo Žikinu dinastiju?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Da, koristi se, ali...SMR187 je napisao/la:.
U svom pravom značenju, bastard je produkt il rezultat prljanja "plave krvi" tj kad neki plemić oženi neku "običnu djevojku", djeca iz tog braka su bastardi.
Kontam da ovaj nas lega nije neki teški rasista pa zato koristi taj izraz
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice 
- Marsal
- Kontakt:
Haha pa treba u najboljem svjetlu auto predstavit.semcho je napisao/la:Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice
A jest to, ja svoje kad operem bukvalno djeluje ko drugo auto
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Svima tek urađen servissemcho je napisao/la:Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Motor extra stanje, uradjen mali i veliki servis i obavezno prodaja radi odlazaka u inostranstvo ili radi kupovine bas novijeg autaDerdiyok je napisao/la:Svima tek urađen servissemcho je napisao/la:Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], kraljttbvb, Nemanja99 i 106 gostiju.