FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 04 maj 2018, 12:41

TMovac je napisao/la:Izgleda da smo suspendovali Boru Elcica. Minuta sutnje za palog brata
Tako ti to bude kad kažeš da je gol Zrinjskog neregularan :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 04 maj 2018, 13:55

Crnov Bivsi :kafa:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

biceDUPLA
Kontakt:

Post Postao/la biceDUPLA » 04 maj 2018, 14:52

Goran Sabilic....nesto se suska :roll:
ŽELJEZNIČAR 1921

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 04 maj 2018, 14:58

Virtu4l je napisao/la:
Zeljo92 je napisao/la::facepalm: :facepalm:
Znaš na koga me podsjećaju, na ove političke botove, recimo Izetbegovićeve ili Vučićeve, ono, znaju da ispadaju glupi, ali jbg, mora se.
:lol:
So true.
💩💩

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 maj 2018, 15:06

biceDUPLA je napisao/la:Goran Sabilic....nesto se suska :roll:
A ko je Goran Sablic? Gdje je bio, koga je vodio, sta je osvojio?

Sramota i glupo se ovako ponasati, aktuelnog trenera smjenjivati pet sest kola prije kraja a u utrci za sve.

Zbog takvih poteza se mozemo diviti istoku koji na utakmici finala kupa zjapi prazan. Bukvalno. Valjda krivi navijaci, isti oni sto su dali milion klubu kada ih se zamolilo pa ih danas poslusnici pljuju da su navijaci rezultata.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 maj 2018, 15:15

Isto tako pljuju se Zeljovci sa po desetak i vise godina u klubu a dobar je recimo onaj pitarski ker i granapce sto je bio sportski direktor u pokusaju. Bez dana radnog staza prije, moze jer je poslusnik kao i ovi sto laju na sve koji ne igraju kako pokusaj Bošnjačkog Mamića svira.

Neznalice...

UPRAVA NAPOLJE!

Diablo1921
Kontakt:

Post Postao/la Diablo1921 » 04 maj 2018, 15:39

Neandertalac je napisao/la:Isto tako pljuju se Zeljovci sa po desetak i vise godina u klubu a dobar je recimo onaj pitarski ker i granapce sto je bio sportski direktor u pokusaju. Bez dana radnog staza prije, moze jer je poslusnik kao i ovi sto laju na sve koji ne igraju kako pokusaj Bošnjačkog Mamića svira.

Neznalice...
Taj "Pitarski ker" ti dovede igrace bez kojih ti danas Zeljo nije Zeljo ako nisu u rosteru. Graovac jedini igrac koji ponese muda u gacama kad god istrci na teren a Zakaric igrac kojem ne treba puno da napravi isto toliko. Za nesto vise znas ko je krivac, rekao sam ti to prije godinu dana samo sam bio pod drugim nick name-om. I dan danas ti branis tog "Adu" kako mu od milja tepas a ja i dan danas tvrdim da on za ZELJU nije! Taj ADO te kostao titule ove godine i taj ADO je svojim postavkama igre, egzibicijama eksperimentima i izmisljanjem taktike rastjerao raju sa stadiona. Kod tog tvog Ade nema borbe, nema htjenja, nema agresivnosti i dobar dio utakmica je igrao ziheraski da ne kazem p ickasto. Nikad mi nece izaci iz glave Derby na kosevu kad smo u 5 min imali penal za vodstvo i igraca vise 85 min a mi jedva zivu glavu sacuvali, jer nam je go visio u zraku a mogli smo da je bilo muda kod trenera pa potopit, razvalit i fudbal ogadit onim "anamo". Titulu nam nije uzeo Zrinjski na Grbavici, niti Krupa prije par kola... Titulu smo izgubili davno u Vitezu gdje su svi ali bas svi uzimali bodove sakom i kapom al Zeljo tada jedva pogled prema golu viteza uputio, a taj Vitez tad vec uveliko pakovao kofere za nizi rang, isto je tako bilo i u Tuzli i na jos dobar broj utakmica gdje smo se "provlacili". Ovo je realnost kad muda nemas, kad "NE ZNAS" i kad jednostavno nemas ono nesto sto ce pojavom u svlacionici napraviti dodatni impuls kod igraca da se trznu i pocnu igrati. Lagano je kaziprst drzati na ustima 90 min, i ko mulac sutiti i cekati da zabijemo neku frljoku i zatvaraj sve prilaze golu cuvaj rezultat. Nije ba on ni T od trenera taman da duplu krunu digne na kraju a cu to i dalje tvrditi.

PS. Sandokan87!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 04 maj 2018, 16:03

Azdem je bivsi kako god zavrsila sezona, dati mu jos jednu sansu bi bila velika kocka.
- Zeljeznicar -

IskraB
Kontakt:

Post Postao/la IskraB » 04 maj 2018, 16:11

Adzem je uspio ispasti od Metalurga u Evropi sto moj rahmetli dedo ne bi uspio koji je pratio fudbal citav zivot a nije nikad bio trener. Medjutim, to se ne moze porediti s ovom situacijom. Opet mu je "taj" neko dao mandat da vodi ekipu, gdje nije dosao sam svojom voljom.

Smjenjivati ga sad kad je vec drugi put usrao motku ne ide, niti je normalno. Ne moze svaki godine biti svi drugi krivi a uprava nikad! Ne moze brate da ga naguzis!.
Jednom po jednom kriv savez, sudije, igraci, treneri a sad su postali krivci zamislite navijaci. Ne valja to, to nije Zeljo. Dzaba se trudite kad 80% ljudi misli bas ovako.
UPRAVA NAPOLJE

Ivica Osim!

Jamie Oliver jedan je od nas!

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 04 maj 2018, 17:41

Ima li kakav forum navijaca Zelje? Meni je ok da postoji forum i za navijace uprava (trenutne, bivsih, buducih) ali mislim da to zasluzuje posebnu temu.
1921

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 04 maj 2018, 18:05

Malo duziji klip sa nekoliko poruka.... Za sve istinske Manijake!!!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 04 maj 2018, 18:27

Jaoooo saveza i lakrdije.... Suspendovali ej Boru Elicica!!!! Tbjrb...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 maj 2018, 18:38

Igraj Zeljo
Zaplesi i zabijaj ova tri kola
Ova tri kola
Ove tri preostale utakmice
Dobijte i titula je vasa

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 maj 2018, 19:18

Neandertalac je napisao/la:
biceDUPLA je napisao/la:Goran Sabilic....nesto se suska :roll:
A ko je Goran Sablic? Gdje je bio, koga je vodio, sta je osvojio?

Sramota i glupo se ovako ponasati, aktuelnog trenera smjenjivati pet sest kola prije kraja a u utrci za sve.

Zbog takvih poteza se mozemo diviti istoku koji na utakmici finala kupa zjapi prazan. Bukvalno. Valjda krivi navijaci, isti oni sto su dali milion klubu kada ih se zamolilo pa ih danas poslusnici pljuju da su navijaci rezultata.
Ima čovjek Kup sa Širokim prošle sezone :kafa:

Al' eto baš on je primjer onoga što sam govorio "nema razloga da se tjera Adžem, ako će zamjene biti slične kvalitete", a iskreno Sablić nije nešto puno bolji bez obzira koliko ga hvalili pratioci PLBIH, hvalili su i Petrovića pa smo sve vidjeli.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 maj 2018, 20:00

I poslije Adzema "Adzem".
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 maj 2018, 20:47

Diablo1921 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Isto tako pljuju se Zeljovci sa po desetak i vise godina u klubu a dobar je recimo onaj pitarski ker i granapce sto je bio sportski direktor u pokusaju. Bez dana radnog staza prije, moze jer je poslusnik kao i ovi sto laju na sve koji ne igraju kako pokusaj Bošnjačkog Mamića svira.

Neznalice...
Taj "Pitarski ker" ti dovede igrace bez kojih ti danas Zeljo nije Zeljo ako nisu u rosteru. Graovac jedini igrac koji ponese muda u gacama kad god istrci na teren a Zakaric igrac kojem ne treba puno da napravi isto toliko. Za nesto vise znas ko je krivac, rekao sam ti to prije godinu dana samo sam bio pod drugim nick name-om. I dan danas ti branis tog "Adu" kako mu od milja tepas a ja i dan danas tvrdim da on za ZELJU nije! Taj ADO te kostao titule ove godine i taj ADO je svojim postavkama igre, egzibicijama eksperimentima i izmisljanjem taktike rastjerao raju sa stadiona. Kod tog tvog Ade nema borbe, nema htjenja, nema agresivnosti i dobar dio utakmica je igrao ziheraski da ne kazem p ickasto. Nikad mi nece izaci iz glave Derby na kosevu kad smo u 5 min imali penal za vodstvo i igraca vise 85 min a mi jedva zivu glavu sacuvali, jer nam je go visio u zraku a mogli smo da je bilo muda kod trenera pa potopit, razvalit i fudbal ogadit onim "anamo". Titulu nam nije uzeo Zrinjski na Grbavici, niti Krupa prije par kola... Titulu smo izgubili davno u Vitezu gdje su svi ali bas svi uzimali bodove sakom i kapom al Zeljo tada jedva pogled prema golu viteza uputio, a taj Vitez tad vec uveliko pakovao kofere za nizi rang, isto je tako bilo i u Tuzli i na jos dobar broj utakmica gdje smo se "provlacili". Ovo je realnost kad muda nemas, kad "NE ZNAS" i kad jednostavno nemas ono nesto sto ce pojavom u svlacionici napraviti dodatni impuls kod igraca da se trznu i pocnu igrati. Lagano je kaziprst drzati na ustima 90 min, i ko mulac sutiti i cekati da zabijemo neku frljoku i zatvaraj sve prilaze golu cuvaj rezultat. Nije ba on ni T od trenera taman da duplu krunu digne na kraju a cu to i dalje tvrditi.

PS. Sandokan87!

Titulu smo izgubili kada je "neko" doveo Vranješa za 12000+ mjesečno. Sjebali svlačionicu totalno prvo tom platom a potom traženjem mjesta vrsnom izlapljelom igraču koji nas je uzeo lopatom. Njegovo ponašanje na terenu i oni pokušaji udaraca sa 30/35 metara, cirkus živi. Da trče ostali za njega a on puca s centra? Sta ti je kralju, dozovi se.

Pisao sam već za Adžema, ako neće Amar biti trener najbolja opcija bi bila ostaviti "Adu" kako mu ja tepam, istog onog sto je derbije igrao u Željinom dresu dok je pitarski ker nosio bordo. A "Adi" su se natakarili prvo uprava nakon starta sezone a potom i navijacir, većinom oni koji su svrasavali na onog debelog krmka koji nas je isto kao Vranješ uzeo lopatom. A za šta?

I sada će opet doći neki skijaš, krme debelo, pitarski ker a sutnut ćemo našeg čovjeka koji je ako ne bolji onda minimalno isti kao oni. Pa se onda cudite što padamo i imamo oscilacije dostojne Viteza kojeg spominjes.

Pozdrav svakako. ;)

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 maj 2018, 21:07

A tek priče onih debila koji furaju raju kako moraš namijestati da bi uzeo titulu. Pa fuj, skupina kretena.

Sada plaču za Borom a do juče mu psovali do petog koljena. U pravu je Virtu@ klasični Sda botovi što i nije daleko od istine.

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 maj 2018, 23:30

Raonffa je napisao/la:Ima čovjek Kup sa Širokim prošle sezone :kafa:

Al' eto baš on je primjer onoga što sam govorio "nema razloga da se tjera Adžem, ako će zamjene biti slične kvalitete", a iskreno Sablić nije nešto puno bolji bez obzira koliko ga hvalili pratioci PLBIH, hvalili su i Petrovića pa smo sve vidjeli.
Nisam mislio danas pisati ali eto.
Znam ja paša moj da je Adzem bolji od ovih drugih nehljebovica. Jesmo pisali o tome.
Nego jesi ti zadovoljan kako on vodi tim. Kako gubi tekme glupo, kako forsira jedne te iste igrace.
Mislim kakav Sablic i gluposti. Ako ode Adzem jedino Amar da se vrati ili plate stranca. Ne skijaša, ne harmonikaša.

Savez skupina lopova koja pomaze cetnicima i ustasama.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 maj 2018, 23:56

MocMahale444 je napisao/la:

Znam ja paša moj da je Adzem bolji od ovih drugih nehljebovica. Jesmo pisali o tome.
Nego jesi ti zadovoljan kako on vodi tim. Kako gubi tekme glupo, kako forsira jedne te iste igrace.
Mislim kakav Sablic i gluposti. Ako ode Adzem jedino Amar da se vrati ili plate stranca. Ne skijaša, ne harmonikaša.

Ma nisam, mislim nisam zadovoljan ovim drugim dijelom sezone, u prvom dijelu je on pokazao da nešto zna, da zna oko taktike, da zna rotirati i "dozirati" minutažu nekim igračima, da nije tvrdoglav u nekim svojim odlukama. U drugom dijelu sezone je pokazao sve suprotno od toga, ista taktika, isti igrači a rezultata slabo gdje da ima.

Sad, da li mu se neko miješa u svlačionicu, da li Vranješ mora igrati, da li Adžem trenira strogoću nad Zekanom, da li forsira Mehremića jer su ga doveli on i Papac, zaista ne znam, al' definitivno ovo što gledamo nije bilo dobro, počevši od one ludnice u Mostaru, pa se Radnik relativno lagano dobio, e onda ide niz katastrofalne igre prije svega, pa onda i rezultata, protiv ŠB-a, Sarajeva, Krupe, Slobode prve u Kupu. Al' onda ti se u svemu tome desi Sloboda u Tuzli, gdje igrači odjednom proigraju nakon pola sata, pa ti se desi da igraš protiv Zrinje na Grbavici i u toj utakmici vidiš da oni nisu ništa pretjerano bolji od nas, gdje si trebao uzeti tri boda, zbog sudija i loših reakcija odbrane uzmeš bod, a na kraju si mogao ostati i bez toga boda, da su Zrinjevci bili malo više koncentrisani u zadnjim minutama utakmice.

Ono, tim ti varira od minute do minute, igraju ti isti igrači, forsiraš iste izjave, nije dobro, al' iskustvo iz prethodnih godina nam govori da nije neophodno da mu dadneš nogu. Više od pet trenera je prodefilovalo kroz klub, nijedan nije uzeo trofej, i logika mi je da će i šesti, sedmi, osmi završiti isto.

Naravno, govorimo o trenerima koji su dostupni nama, koji hoće da dođu ovdje i koje mi možemo platiti, a takvih nema puno. Mislim stranac, šta se smatra pod strancem, Kostić je stranac pa ćorak, sa njim je kandidat bio i onaj Vukomanović, fol Standard Liege fol nešta, vjeruj da bi isto završio kao i Kostić.

Došao je Ješić kod kona kao trener sa velikim pedigreom (za naše uslove), pa znaš i sam šta je bilo. A da dovodemo nekog stranca, baš stranog trenera, teško da bi to išlo, drugo govorno područje, drugi mentalitet, druge radne navike, ništa dobro u najavi ja ne vidim tu.

Ako ne možeš dovesti (ili nećeš, što je već nešto o čemu treba diskutovati, uključiti i navijače, ostaviti obostrani ego po strani) Amara, ostavi Adžema, osvojit će Kup vjerovatno, kupi mu igrače koje želi, pokaži da ima podršku ljudi u klubu, spast će mu pritisak sa leđa, prosto ne vidim šta možeš izgubiti. Sa Bakom se svi šprdali, kockar, pijanica, gdje on dođe taj tim ne osvaja titule, kurko uzet će čovjek dvije titule zaredom, ispast će Baka jedan od najtrofejnih trenera naše lige.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 05 maj 2018, 00:07

Raonffa je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:

Ma nisam, mislim nisam zadovoljan ovim drugim dijelom sezone, u prvom dijelu je on pokazao da nešto zna, da zna oko taktike, da zna rotirati i "dozirati" minutažu nekim igračima, da nije tvrdoglav u nekim svojim odlukama. U drugom dijelu sezone je pokazao sve suprotno od toga, ista taktika, isti igrači a rezultata slabo gdje da ima.

Sad, da li mu se neko miješa u svlačionicu, da li Vranješ mora igrati, da li Adžem trenira strogoću nad Zekanom, da li forsira Mehremića jer su ga doveli on i Papac, zaista ne znam, al' definitivno ovo što gledamo nije bilo dobro, počevši od one ludnice u Mostaru, pa se Radnik relativno lagano dobio, e onda ide niz katastrofalne igre prije svega, pa onda i rezultata, protiv ŠB-a, Sarajeva, Krupe, Slobode prve u Kupu. Al' onda ti se u svemu tome desi Sloboda u Tuzli, gdje igrači odjednom proigraju nakon pola sata, pa ti se desi da igraš protiv Zrinje na Grbavici i u toj utakmici vidiš da oni nisu ništa pretjerano bolji od nas, gdje si trebao uzeti tri boda, zbog sudija i loših reakcija odbrane uzmeš bod, a na kraju si mogao ostati i bez toga boda, da su Zrinjevci bili malo više koncentrisani u zadnjim minutama utakmice.

Ono, tim ti varira od minute do minute, igraju ti isti igrači, forsiraš iste izjave, nije dobro, al' iskustvo iz prethodnih godina nam govori da nije neophodno da mu dadneš nogu. Više od pet trenera je prodefilovalo kroz klub, nijedan nije uzeo trofej, i logika mi je da će i šesti, sedmi, osmi završiti isto.

Naravno, govorimo o trenerima koji su dostupni nama, koji hoće da dođu ovdje i koje mi možemo platiti, a takvih nema puno. Mislim stranac, šta se smatra pod strancem, Kostić je stranac pa ćorak, sa njim je kandidat bio i onaj Vukomanović, fol Standard Liege fol nešta, vjeruj da bi isto završio kao i Kostić.

Došao je Ješić kod kona kao trener sa velikim pedigreom (za naše uslove), pa znaš i sam šta je bilo. A da dovodemo nekog stranca, baš stranog trenera, teško da bi to išlo, drugo govorno područje, drugi mentalitet, druge radne navike, ništa dobro u najavi ja ne vidim tu.
Solidan post, slazem se s vecinom.

Naveo sam ne skijaš, ne harmonikaš. Ozbiljno mislis da nema dobrog stranog trenera za nas? Ja mislim da ima ako se dobro potrazi i naravno koliko para toliko muzike.
Adzemu ako ko sastavlja prvih 11 neka se ispiše jer ce mu zeznut karijeru ako je misli imati kao trener. Ako sam sastavlja onda sretno mu bilo negdje drugo.
Laik zna da nema šanse izdrzati tempo liga - kup s istim igracima.
Ruku na srce i sudije su nam oduzele ove sezone pa minimalno 6 bodova, prosle nam sudija lopov oduzeo titulu.
Opet najbolje bi bilo se dogovoriti s Amarom, 2 godine daj 2 titule i kup :D
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Simi, Tempero i 72 gosta.