Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Lillard
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Lillard » 04 maj 2018, 12:43

slika
:tokralju: :tokralju:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 04 maj 2018, 12:45

Integracija svakako da bi se prezivjelo. Ali asimilacija ni posto. Kao da ti drze pistolj nad glavom i nude ili asimilaciju ili smrt pa da bezuslovno to prihvatis.

Potpuno nepotrebno za uspjeh ovdje. Mozes biti i uspjesan i zadrzati svoju zasebnost. Jedno ne iskljucuje drugo. Nikada se ne bi odrekao svoga zaradi karijernog ili materijalnog probitka, makar mi nudili poziciju premijera zauzvrat. To nema cijenu jednostavno.

I porazno i zalosno je koliko su Bosnjaci skloni asimilaciji. Nijedan drugi narod se ne odrice svog, ne sprda se s sobom i ne srami se sebe samog koliko to bosnjacki narod radi, pogotovo u dijaspori. Mi nikada nismo izrasli u pravi narod, ponajvise zbog komunistickog jarma. I nikada necemo, nestati cemo.

Bilo je neke nade, ali sve sam skloniji vjerovanju da je svaki napor za nas opstanak uzaludan.
Zadnja izmjena: JackTheStripper, dana/u 04 maj 2018, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 12:50

JackTheStripper je napisao/la:Dijete vanbracno
Ti ciljaš na kopile :mrgreen: tj vanbracno ili dijete nepoznatog babe. Bastard je neš drugo.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 maj 2018, 12:50

Ja to gledam u smislu da stranci u prvoj generaciji se ne uzimaju za nase jer ti nikada ne mozes biti gradjan prvog reda kao oni, nikada neces tacno pricati kao oni, nikada imati taj status kao oni u zajednici. Dok dijete koje se tamo rodi ide od malih godina u obdaniste, pa skola, otac obezbjedi novac za sve, jezik je tu na nivou kao i kod njih. Onda to dijete ima vise elemenata da se pomjesa sa njima, jednostavno prihvacenije i radi od kada se rodi sve kao i oni. Zasto to dijete siliti da bude sa nekom nasom osobom i da se zeni/udaje za nase? Bezveze djetetu nabijanje kompleksa, ne moze prva generacija te druga treca biti isto.
Bosnjaci nisu nista losiji sto se tice asimilacije od drugih.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 04 maj 2018, 12:53

Nadam se uspjehu radikalne desnice na Zapadu. I deportaciji svih Bosnjaka i drugih u njihove matice.

Jedino to moze spasiti bosnjacki narod od nestanka. I osigurati buducnost Europe onakve kakva treba biti, rasno homogena zajednica naroda.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 04 maj 2018, 13:25

JackTheStripper je napisao/la:Nadam se uspjehu radikalne desnice na Zapadu. I deportaciji svih Bosnjaka i drugih u njihove matice.

Jedino to moze spasiti bosnjacki narod od nestanka. I osigurati buducnost Europe onakve kakva treba biti, rasno homogena zajednica naroda.
Ako desnica nastavi sa forsiranjem ¨islama kao neprijatelja¨ i Bošnje bi mogle da popuše u dijaspori a onda i u Europi. Jasno je da je oštrica usmjerena ka bliskoistočnim imigrantima, ali je u toku arabizacija Bošnjaka, ta dva procesa bi se mogla sudariti. Naravno ¨arabizacija Bošnjaka¨ nije u katastrofalnom obimu, ali je dovoljna da dušmani Evropi prezentiraju tu sliku kako bi od nas napravili došljake na kontinentu na kojem smo stoljećima.

Čini mi se da ste upravu i ti i tuzlak. Ti da ćemo nestati radi naše gluposti, a tuzlak da je to neizbježno. Crna nam je sudbina.
sekerbay je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:Interesuje me razmisljanje ove nase raje vani
Mišljenje? Ok :)
Umirem i crkavam za bosnom. Kada sam dole, riječ stres ne postoji u mom rječniku.
Jedino dole sam sretan. Osjećam se ispunjeno.
Neobjasnjivo.
Obišao sam evropu i otvoreno i krajnje iskreno kažem da mi je draže sjediti na ilinčici kod onog hamze nego ručati na ajfelovom tornju.
Kad tek dođem iz bosne, niko mi ne izlazi na oči.
Taj stres traje hevtu il 10 dana.
E sad dolazimo do onog glavnog a to je pitanje egzistencije.
U bosni se radi za par stoja. Ako bolje prođeš, imaš do dvije milje. To je vrhunska plata.
A da se baviš nekim privatnim biznisom, eto ti recimo onih naserovaca poput mandže da im plaćaš reket. Kobejagi da te čuvaju.
Allaha mi velikog, ja bi ga rokno ko kera.
I onda si završio karijeru tj sjediš u zenici.
Pa i da nema tih stvari, bh tržište je nesigurno a narod slabe platežne moći.
VolimTz je napisao/la:Da li su ikada razmisljali da ce im unuci biti svabe
Da. Nažalost je tako. To se ne može promijeniti. Ali ako se tamo rode, bolje da ih naučiš da budu švabe. Neće imati problema. Zašto bi jedan klaus imao više prava od muhameda.
Oni koji rade suprotno, prave narednu generaciju stranaca koje će švabe "gledati odozgo"
Biće manje plaćeni, getoizirani i građani drugog reda.
To je za one koji se ne misle vraćati.
Što se tiče djece, svakako su upoznata sa našim jezikom i običajima, barem u kući i kad dođu preko ferija.

Što se mene lično tiče, imam plan da u narednih 20-ak godina kupujem zemlju u BiH pa da se vratim čim prođu ovi prohtjevi i obaveze zbog kojih moram zarađivati više novca. Ubijeđen sam da će se situacija stabilizovati tako da to ne bi trebala biti promašena investicija.
Ono, 50-ak godina nije starost, nego ona lijepa jesen života kad čovjek uživa.
Rijetki su oni koji to priznaju prvo sami sebi pa onda drugima. Ja sam privremeno vani, znam o čemu pričaš, nema Bosne nigdje.

Taj naš nazovi ¨sistem¨ je takav čini mi se najviše zbog našeg ciganluka i poganluka. Od bačenog opuška na cesti pa do onoga kad daš policajcu cvaju.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 04 maj 2018, 13:47, ukupno mijenjano 3 puta.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 maj 2018, 13:44

Pa koliko ja to pricam o Arabizaciji ima par godina. Fino smo upali u klopku ili sami sebe smo u nju uveli jer ti ne mozes nasim ljudima to objasnito odmah te prozivaju komunistom ili kako vec..Put ka EU nikakav, a ostali uticaji cvjetaju.

Kraljevska porodica Izetbegovic od gradova pravi kasabe.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 04 maj 2018, 13:52

tuzlak1987 je napisao/la:Pa koliko ja to pricam o Arabizaciji ima par godina. Fino smo upali u klopku ili sami sebe smo u nju uveli jer ti ne mozes nasim ljudima to objasnito odmah te prozivaju komunistom ili kako vec..Put ka EU nikakav, a ostali uticaji cvjetaju.

Kraljevska porodica Izetbegovic od gradova pravi kasabe.
Naši ljudi nisu upoznati sa običajima i dnevnom kulturom stranog naroda. Čak i ako nam je ista religija mi vučemo različit korijen, kulturu, ponašanje, higijenske navike, i tako dalje.

Upoznao sam mnoge narode, i mnogo sam se razočarao.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 04 maj 2018, 15:21

JackTheStripper je napisao/la:Integracija svakako da bi se prezivjelo. Ali asimilacija ni posto. Kao da ti drze pistolj nad glavom i nude ili asimilaciju ili smrt pa da bezuslovno to prihvatis.

Potpuno nepotrebno za uspjeh ovdje. Mozes biti i uspjesan i zadrzati svoju zasebnost. Jedno ne iskljucuje drugo. Nikada se ne bi odrekao svoga zaradi karijernog ili materijalnog probitka, makar mi nudili poziciju premijera zauzvrat. To nema cijenu jednostavno.

I porazno i zalosno je koliko su Bosnjaci skloni asimilaciji. Nijedan drugi narod se ne odrice svog, ne sprda se s sobom i ne srami se sebe samog koliko to bosnjacki narod radi, pogotovo u dijaspori. Mi nikada nismo izrasli u pravi narod, ponajvise zbog komunistickog jarma. I nikada necemo, nestati cemo.

Bilo je neke nade, ali sve sam skloniji vjerovanju da je svaki napor za nas opstanak uzaludan.
SDAova budalo nije sastanaku u Hollideyu bio prije 1000 godina, nego prije 25. :lol:
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 maj 2018, 16:49

Gradonacelnik je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la:Integracija svakako da bi se prezivjelo. Ali asimilacija ni posto. Kao da ti drze pistolj nad glavom i nude ili asimilaciju ili smrt pa da bezuslovno to prihvatis.

SDAova budalo
slika

:lol:

High

Post Postao/la High » 04 maj 2018, 16:54

Momčina! :bih:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 04 maj 2018, 16:59

Lillard je napisao/la:
slika
:tokralju: :tokralju:
:o
Prvi put vidim ovo, dje se ima uzet?
sekerbay je napisao/la:.
slika
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 04 maj 2018, 17:01

jel je neko gledo Žikinu dinastiju?

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 maj 2018, 17:06

jolicnikola je napisao/la:jel je neko gledo Žikinu dinastiju?
Nema još na netu.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 17:15

SMR187 je napisao/la:.
Da, koristi se, ali...
U svom pravom značenju, bastard je produkt il rezultat prljanja "plave krvi" tj kad neki plemić oženi neku "običnu djevojku", djeca iz tog braka su bastardi.
Kontam da ovaj nas lega nije neki teški rasista pa zato koristi taj izraz :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 04 maj 2018, 17:23

Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice :)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 maj 2018, 17:35

semcho je napisao/la:Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice :)
Haha pa treba u najboljem svjetlu auto predstavit.

A jest to, ja svoje kad operem bukvalno djeluje ko drugo auto :roll:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 maj 2018, 17:42

semcho je napisao/la:Listam neka auta po piku i pitam se ima li ijedan da nije tek iz praonice :)
Svima tek urađen servis :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 maj 2018, 17:43

Sad se sjetih da je nick mog rođaka kad smo zajedno igrali igrica uvijek bio Bastard :lol: a on fakat vanbračno dijete :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 04 maj 2018, 17:55

Derdiyok je napisao/la:
Svima tek urađen servis :mrgreen:
Motor extra stanje, uradjen mali i veliki servis i obavezno prodaja radi odlazaka u inostranstvo ili radi kupovine bas novijeg auta :)

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Bing [Bot], enobarca, rio_Ferdy88 i 102 gosta.